Reacties voor: Gerucht: Apple gaat AirPlay-audio ook zonder Wi-Fi-netwerk streamen

Apple gaat volgens de Britse krant The Telegraph een vernieuwde versie van AirPlay introduceren waarmee zonder Wi-Fi-netwerk audio gestreamd kan worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ik snap dit niet. Ik stream mijn muziek al ruim een jaar via AirPlay over bluetooth in mijn auto. Wat is hier nieuw aan?

  2. @Marco: dan mag je eens vertellen hoe want in mijn auto lukt dat niet

  3. @Marco: Dat is geen airplay, dat is gewoon streamen via bluetooth

  4. Origineel geplaatst door Marco
    Ik snap dit niet. Ik stream mijn muziek al ruim een jaar via AirPlay over bluetooth in mijn auto. Wat is hier nieuw aan?

    Is dat Airplay, of gewoon het AD2P protocol dat gebruikt wordt omdat je je iPhone via bluetooth gepaird hebt met je carkit?

  5. Dat is geen airplay, maar wel aan te zetten via het airplay ikoontje. Ik heb hetzelfde in de auto is wel via bluetooth maar geen echte airplay.

    Maar ik hoop dat airplay ook over wifi blijft, want ik streamde vroeger mijn muziek in huis ook via bluetooth, maar zodra ik om een hoek ging of in mn broekzat deed begon hij te storen. en met wifi heb ik dat probleem niet.

  6. Ehm ja, daar had ik nog niet aan gedacht.
    Maar i.d.d de auto en de stereo thuis staan gewoon in het rijtje AirPlay apparaten.

    Maar dat zijn natuurlijk wel apparaten die zònder AirPlay ook benaderbaar zijn.
    Dus echt AirPlayen doe je dan niet(?)

  7. er staat nergens in het artikel vermeld dat het via bluetooth gaat gaan. Maar zoals ze in het forum van macrumors schrijven zal het waarschijnlijk met behulp van wifi direct gebeuren.

  8. @jan: “Het vernieuwde AirPlay gaat naar verluidt gebruikmaken van Bluetooth in plaats van Wi-Fi.”

  9. Origineel geplaatst door Aster
    “Het vernieuwde AirPlay gaat naar verluidt gebruikmaken van Bluetooth in plaats van Wi-Fi.”

    Ik bedoel in de originele bron. Iphone club heeft te snel over het artikel gelezen.

  10. @jan: hey ja je hebt gelijk, er staat dat de iPhone een eigen netwerk zal opstarten maar dat wil idd niet zeggen met Bluetooth. Je gaat zien dat ‘dat netwerk’ weer alleen ondersteund gaat worden op de nieuwe iPhone 🙁

  11. Ik heb al verschillende presentaties gegeven, waarbij ik mijn apple TV gebruik om mijn presentatie te geven via ipad op een HD TV.
    Ben hiervoor steeds over WIFI netwerk gegaan die ik zelf opzet. Sinds kort doe ik dat via een android phone waar ik hotspot op aanzet. mij ipad en ATV connecteren via de andriod phone. Als apple hotspot zou toestaan op de iphone, was dat dus een soort “wifi direct”….

  12. Zelfs mijn Windows 7 laptop kan het geluid van mijn iPod touch afspelen via Bluetooth (4.0). Ook via dat airplay icoon. Dat kan dus allang en is niks nieuws

    @boske: Je kan hiervoor ook een oude PSP gebruiken, die heeft echt een enorm bereik

  13. Wat is dan het voordeel ten opzichte van streamen via Bluetooth? Alleen die wifi direct oplossing klinkt als een ware toevoeging, omdat dat met bestaande apparaten zou kunnen werken op plekken waar geen wifi beschikbaar is.

  14. Het gebruik van Bluetooth hiervoor lijkt me sterk, aangezien de afstand die de iPhone 4S weet te overbruggen wel ophoudt na 10-20 meter.

  15. @Martijn:
    Wellicht om de vertraging van Airplay over WiFi te verminderen. Dat is namelijk soms wel een handicap.

  16. Handig! Benieuwd hoe dit werkt…of het een beetje stabiel enzo is.

  17. Waarom niet, muziek streamen via iphone van mac via itunes.

  18. Altijd begrepen, dat streamen via BT kwaliteitsverlies betekend, bijv. t.o.v. WiFi(?)

  19. @boske: Op mijn iPhone 4S heb ik een personal hotspot optie, is dat niet hetzelfde? Ik heb daarmee al eerder via de iPad (mobiel)internet van de telefoon afgetapt. Ik weet niet of dat ook met de ATV werkt. Of is dat niet wat je bedoeld?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.