Reacties voor: Gerucht: Apple bestelt Philips LED-flitsers voor de iPhone

Apple gaat mogelijk LED-flitsers van Philips toepassen in de nieuwe generatie iPhone. Er zijn geruchten dat Apple tientallen miljoenen stuks heeft besteld.

Reacties: 38 reacties

  1. http://www.philipslumileds.com/images/productphotos/flash_model.jpg

    => lekker klein. Hopelijk is dit gerucht waar, want de foto’s in donkere omstandigheden zijn momenteel echt wel slecht te noemen…

  2. Eindelijk weer een lichtpuntje op weg naar de nieuwe iPhone!

  3. mee eens dat het ontbreken van goede dimlicht kwaliteit een irritatie is.

  4. Het grappige is dat de speculaties naar de nieuwe iphone altijd achterlopen op die van andere toestellen, maar dat iedereen (apple fans) er altijd dolenthousiast over zijn.
    Nu dus ook.. eindelijk een flitser woehoeee, en eindelijk een 5 mp camera woehoeeeee. Dat zijn dingen die 3 jaar geleden al op telefoons zaten en apple komt ermee weg..

    tja ik ben ook wel enigszins verliefd op de iphone en maakt me dat ook niet erg veel uit, maar als ze mee willen blijven draaien moeten ze dit soort standaard dingen toch wel eerder op de iphone zetten. ipv 3 jaar nadat de concurrentie het doet…

    tenzij ze natuurlijk met iets verbluffends gaan komen.

    En voordat om mijn oren word geslagen met het feit dat megapixels niks uitmaken maar dat het aan de lens ligt… ja i know, maar dan zou apple daarmee moeten gaan promoten en er een hele goede lens in moeten proppen.
    Nu noem ik dit voorbeeld aan de hand van het topic, er zijn genoeg andere dingen waar dat ook bij is/was. mms, knippen/plakken enz.

  5. @Zwaul..mee eens.. is ook raar hoe ze met sommige dingen zo makkelijk wegkomen. en velen doen alsof ze iets fantastisch hebben gedaan.

  6. De iPhone loopt in specificaties altijd wat achter op de concurrentie. Waar Apple briljant in is, is het gebruiksgemak, de UI en het design. Op zich is er iets voor betere camera en dergelijke te zeggen maar aan de andere kant wordt de camera van een telefoon ook weer niet zoveel gebruikt als je echt een knappe foto wil maken. Apple heeft zich weten te onderscheiden door niet mee te gaan in een ‘specwar’ maar door een totaalplaatje te maken dat klopt. Maar ben het wel mee eens dat Applefans zo’n beetje alles pikken.

  7. De iPhone loopt in specificaties altijd wat achter op de concurrentie. Waar Apple briljant in is, is het gebruiksgemak, de UI en het design. Op zich is er iets voor betere camera en dergelijke te zeggen maar aan de andere kant wordt de camera van een telefoon ook weer niet zoveel gebruikt als je echt een knappe foto wil maken. Apple heeft zich weten te onderscheiden door niet mee te gaan in een ‘specwar’ maar door een totaalplaatje te maken dat klopt. Maar ben het wel mee eens dat Applefans zo’n beetje alles pikken.

  8. @Zwaul: zelfde met de videocamera van de 3GS mijn mobiel van 5 jaar geleden kon zelfs al video opnemen. Over bluetooth nog niet gesproken…

  9. Mee wegkomen is knap, de wauwfactor behouden na 3 jaar achterstand is nog sterker…

  10. Ik heb nog nooit hoge kwaliteit foto’s gezien van telefoon cameras. Ook niet van Nokia of Samsung of Sony.
    Zolang dit niet verbeterd en dat gebeurd ook niet, gebruik ik gewoon mijn spiegelreflex om te fotograferen en de 3gs voor de rest. Een flitser is een leuke extra accessoire 5MP ook, maar voor mij niet noodzakelijk. Flash en wifi-N vind ik belangrijker op de nieuwe iPhone.
    Op m’n macbook zit ook een waardeloze camera, maar daar hoor ik niemand over op het schoolplein.

  11. Zou tijd worden… laten we hopen dat ze ook een fatsoenlijke camera kopen, en niet een “Oh My God, It’s Amazing Cause Im Steve 3,3 MP Camera”

    Volgens mij is overigens Apple als case een super interessant markteting project om te bestuderen. De fanbase vind alles goed en Apple laat een scheet en iedereen is ineens blij. En door die simpele specs valt er elk jaar weer een nieuw apparaat uit te brengen…

  12. Oja dat was het dat nog verbeterd had kunnen worden aan de iPhone!

  13. alleen de eerste iphone had de echte wauw factor, maar ik vind dat er sindsdien te weinig aan het toestel is veranderd. er zijn nu ook echte concurrenten voor de iphone, zoals de hd2 en zodra google wat problemen heeft opgelost met het opslaan van app ook de nexus one…. het enige wat apple heeft is de goed draaiende appstore en meer ook niet. want idd de UI is wel heel gebruiks vriendelijk maar thats it, het heeft ook werkelijk niets meer te bieden dan dat. terwijl vergelijk dat met een android systeem, die heeft op, zonder apps van derden, al veel meer te bieden.

  14. hier zat ik nu niet meteen op te wachten…
    ik heb me altijd al afgevraagd wat het echte nut was van een flitser op een gsm
    als je foto’s in het donker wil trekken, koop jezelf dan een deftige camera…

  15. Ik kan me nog het artikel over het gerucht dat de volgende iPhone een 5mp camera zou hebben herinneren,
    toen liepen we al 3 jaar achter maar zat iedereen echter te springen om een flitser. Nu dat er lijkt te komen lopen we WEER achter… wat willen we nou mensen?

  16. Voordeel van de iPhone vind ik dat je geen gebruiksaanwijzing nodig hebt, hoewel ik op internet heb moeten kijken hoe en waar ten aanzien van mijn simkaart 🙂 Maar 1 punt ten aanzien van de gebruiksvriendelijkheid is heel wat minder, probeer eens een mp3 ringtone te installeren wat op elke telefoon kan behalve op de iPhone!

    Een flitser is een welkome toevoeging voor snapshots tussendoor, er zijn nog steeds massa’s mensen die geloven dat een gsm een compactcamera kan vervangen. Enkele jaren terug was er zelfs een tentoonstelling geloof ik van foto’s die op A4 formaat vergroot waren om te laten zien dat een gsm al niet meer onder doet voor een echte camera. Kwestie van smaak zullen we maar zeggen…

    Hopelijk maakt Apple een flinke stap voorwaarts in juni en zijn ze helemaal bij met de tegenwoordige tijd. Ze hebben een gebruiksvriendelijke interface dus er is geen excuus meer om bv bluetooth achterwege te laten. Het merendeel van de consumenten kijkt niet naar wel of geen appeltje maar naar de specs en met de toenemende concurrentie zullen ze toch echt mee moeten gaan komen. Maar dat zullen ze ook wel gaan doen denk ik.

  17. Ik hoop echt dat dit waar is. Dat zou echt een lichtpuntje zijn:p.

  18. Ik denk eerder dat mensen de “apple fans” verkeerd begrijpen. Ze zijn blij omdat er voor “hun” iPhone weer een verbetering komt. Althans, dat ben ik. De iPhone gebruik ik sowieso en dat er (nog) mankementen aan zitten ben ik daar bewust van. Dat andere merken allang betere camera’s/flitsers enz. hebben interesseert me niet omdat de voordelen van de iPhone simpelweg de rest overschaduwd.

    Betekend niet dat er nog altijd apple fans zijn die inderdaad alles pikken en hoe dan ook het product de hemel inprijzen.

  19. Dat is juist het geniale. Maak een redelijk beperkte telefoon (geen bt overdracht, geen hoge resolutie camera, geen mms), een winkel waar je programma’s kan kopen voor een mobile telefoon (?).

    En toch is het een mega succes geworden!!

  20. Ik hoop juist dat dit niet waar is, je koopt je iPhone toch niet om foto’s mee te maken. En mocht je onderweg een plaatje schieten is de camera op de 3g meer dat voldoende. Met z’n “flitser” lever je in op uiterlijk vind ik.

  21. Laat ze er liever een camera in stoppen van goede kwaliteit die hoge iso waarden ondersteund, dan heb je ook geen flitser meer nodig :). Flitsen is niet erg natuurlijk, je legt er iig niet mee vast wat er eigenlijk te zien is.
    Voorbeeld – iso 25600

    http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS5DMarkII/Samples/specifics/IMG_0108.JPG

    Ik heb bij wijze van spreken nog liever dat er weer een 2 megapixel camera in komt, zolang ze maar een hoge iso waarde ondersteunen.
    De kwaliteit wordt wel minder naarmate je een hogere iso instelt (meer ruis), maar ik moet zeggen dat dit nog goed te doen is. Mijn camera (3 jaar oud) heeft dit soort ruis al op iso 800.

  22. @Andrey: Ik heb een deftig fototoestel (een Canon DSLR), maar ik ga dat ding echt niet meezeulen als ik uitga. En het is juist dat dat ik de leukste foto’s kan nemen, ik probeer het dikwijls met m’n iPhone maar helaas is het meestal net iets te donker waardoor je bijna niets ziet op de foto’s ..

  23. Laten we eens eerlijk zijn,
    Hoeveel foto’s per dag maak je met je iPhone/andere smartphone?
    Hoeveel daarvan zijn in het donker?
    Juist ja…
    En dan nog, foto’s maak je niet met een fototoestel…

  24. Origineel geplaatst door Génicus
    Laten we eens eerlijk zijn,
    Hoeveel foto’s per dag maak je met je iPhone/andere smartphone?
    Hoeveel daarvan zijn in het donker?
    Juist ja…
    En dan nog, foto’s maak je niet met een fototoestel…

    Nou ja, dat vind ik nu wel weer een erg sterke uitspraak. Zijn toch genoeg mensen die een fototoestel gebruiken om foto’s mee te maken 😉

    Ik vond een camera op een telefoon altijd enorme onzin. Zelfs nog heel principieel zitten zoeken naar een telefoon zonder camera en toch uiteindelijk een Treo gekocht.
    Toen bleek ik de camera eigenlijk vaak te gebruiken en de baggerkwaliteit eigenlijk behoorlijk irritant te zijn. Je gaat er natuurlijk niet uitgebreid mee fotograferen. Maar leuke of bijzondere dingen die je overkomen even snel vastleggen vind ik toch wel leuk. Camera heb ik niet altijd bij me, telefoon wel.

  25. Moet zeggen dat ik wel regelmatig een flitser echt mis op me iPhone hoor. Mja ik heb verder ook geen camera naast me iPhone dusja….flitser zou top zijn 😀 Heb ik weer een goede reden om de volgende gen iPhone te kopen whaahahaha 😛 (nja dan moet er nog wel wat meer veranderen dan alleen een flitser hoor, mja daar heb ik alle vertrouwen in) 😀 Ben benieuwd naar het nieuwe design trouwens van de volgende iPhone 😀

  26. Zulke gelul dat mensen nooit foto’s zouden maken met hun telefoon..
    Zet er dan helemaal geen camera in of doe het goed..tenminste zo goed mogelijk voor een telefoontoestel/smartphone.
    Nee megapixels zeggen niet alles..en nee het hoeven niet de beste foto’s ooit te zijn, maar kom op zeg..een iets betere camera dan bijv. in de 3G mag wel..beetje normale foto’s nemen mag wel.
    En ja, er zijn verschrikkelijk, verschrikkelijk veel mensen die wel regelmatig foto’s nemen met hun telefoon.. Ik neem niet altijd mijn fotocamera mee, maar als ik dan ergens ben wil ik wel soms een fotootje kunnen nemen, van de omgeving, van mijn kinderen of wat dan ook.
    Jajajaja, gebruiksgemak is super op de Iphone en hij ziet er super uit, maar langzamerhand prikken mensen daar ook wel doorheen hoor, concurrentie wordt sterker en sterker en ook daarvan wordt het gebruiksgemak steeds beter.
    Wauwfactor is er bij de meesten al niet meer hoor of in elk geval minder, je moet je wel blijven ontwikkelen.

  27. Werd tijd, dit had ik 4 jaar geleden ook al op mijn SE W800i !

  28. Ik ken anders genoeg mensen die de keuze van hun telefoon af laten hangen van de camera die er in zit. Deze mensen denken echt dat een gsm een camera kan vervangen….
    Een camera in een telefoon is handig voor toevallig wat leuke momenten die je dan snel vast kunt leggen of om bv de situatie bij een aanrijding vast te leggen. Niet iedereen heeft altijd een fototoestel bij.

  29. Wow, wat opmerkerlijk dat er mensen zijn die zeggen dat de specs achterlopen op huidige toestellen.

    Uhm.. Volgens mij is er nog geen ander toestel wat of multi-touch heeft, of hier fatsoenlijk gebruik van maakt. Daarnaast heb ik op al mijn telefoons uit het verleden (Blackberry bold, htc diamond, t-mobile smartphone) nog nooit zo makkelijk instellingen kunnen wijzigen.

    En de camera? Ik heb de iPhone 3g, maar op vakanties gebruik ik mijn oude Nokia N73 (3mp Carl zeiss lens), alleen zijn die foto’s vaak van slechtere kwaliteit. Ondanks de mindere megapixels en het ontbreken van een flitser, maakt de iPhone betere foto’s.

    Steve Job heeft het ooit eens gezegd: telefoon-foto’s maak je voor Hyves, Facebook en dergelijke. Als je een echte foto wilt, neem dan een FOTOcamera.

  30. @Obuma: WOW, wat een fanboi reactie zeg.
    Begrijp me goed, ik ben dol op mijn iPhone en het is qua gebruik absoluut de beste telefoon die ik gehad heb maar hij loopt in een heleboel dingen echt gigantisch achter. De camera in de iPhone is slechts een van die dingen. De kwaliteit van de foto’s is echt belachelijk slecht.
    Steve Jobs heeft gelijk met dat je echte foto’s maakt met een camera, niemand beweert hier anders, maar voor een dergelijk high end toestel lopen we aardig achter. Vijf jaar geleden kon ik met Windows Mobile al filmpjes maken, foto’s van exact dezelfde kwaliteit, via bluetooth bestanden uitwisselen, mms was ook al geen issue.
    jouw opmerking dat je met de iPhone nog nooit instellingen zo makkelijk hebt kunnen wijzigen kan ik ook al moeilijk plaatsen. De kenmerkende kritiek is juist dat je met een product van Apple juist vrijwel geen instellingen kunt wijzigen. Vandaar het succes van de Jailbraik scene.
    Steve Jobs heeft nog eens de diepe ligging van de eerste koptelefoonaansluiting als feature aangeprezen voor de eerste generatie iPhone! Dat zegt alweer genoeg denk ik over de positie van apple tov de markt.
    De iPhone is gewoon heel goed in wat hij doet, maar kent weldegelijk zijn beperkingen. Al kan je dat ook zien als een kracht 😉

  31. @Andrey: Inderdaad, ik heb een canon 50d spiegelreflex camera, en als ik echt, echt mooie foto’s wil maken in het donker heb ik ook al gauw een externe flitser nodig….. een camera op een foto is meer iets foor snapshots, verwend volk dat zonodig een mega camera op de telefoon nodig heeft is gewoon… verwend.

  32. @Peter Herlaar:
    helemaal waar. Ik heb mn camera op de iPhone misschien 2, 3? Keer gebruikt. Omdat mn vriendin zonodig wou dat ik een foto maakte van iets, ik op een plaats was waar ik mn spiegelreflex niet mocht bovenhalen. De 3 e keer was om te kijken hoe hij presteert,en ik was er relatief tevreden van. Als de belichting meevalt is hij best wel goed. Maar echte fotos maak je met een fototoestel

  33. Ach jo, je kunt die flitser vast ook als ontwikkelaar inzetten. Krijgen we 10000 nieuwe apps: iStrobo, iDisco en iLeeslampje, alleen voor de iPhone 4!!!!!!!! maar €0,79!!!!

  34. Dit is toch mooi nieuws? Ik vind de kwaliteit. Van de iphone pics niet eens zo slecht. Kijk maar eens naar de iphoneclub fotowedstrijd, daar kwamen toch ook pareltjes voorbij. Apple heeft zeker tekortkomingen in de specs t.o.v. De concurrentie, maar ik heb bijna het idee dat zij hier helemaal
    niet naar kijken. Apple vaart haar eigen koers en gaat uit van haar eigen kracht, namelijk UI en de App Store. Daar valt in mijn ogen zeker wat voor te zeggen!

  35. Peter Herlaar.
    hier wordt ook al zo vaak gezegd dat er niet een mega camera op hoeft te zitten..het hoeft niet de beste camera van allemaal te zijn..maar plemp er dan helemaal geen camera op, maar als je het doet doe het dan ok goed..niet supergoed, niet de beste, maar gewoon goed.
    @Genicus.
    Mooi voor jou dat je niet zo vaak foto’s ermee neemt en altijd met je spiegelreflex loopt, maar velen maken wel veel foto’s met de telefoon, ff snel of gewoon omdat ze toch een foto willen maken en nou niet dag en nacht toevallig een echte fotocamera bij zich hebben.
    Tja, waarom moet je e-mail kunnen ontvangen op de Iphone..als ik echt ff echte e-mail wil binnehalen pak ik mijn laptop wel ff uit mijn tas. Alhoewel..1 keer kon het niet..toen moest ik van mijn vriendin ff de Iphone gebruiken..maar anders..haa…dan kwam die grote jongen wel even weer tevoorschijn hoor.
    Navigeren? Gadverdamme..dat doe je toch niet op de Iphone..waarom zou je..’k heb een Tomtom.
    En zo kunnen we wel doorgaan en heeft iedereen wel wat te klagen..En zo zijn er ook veel mensen die het heel gaaf vinden dat allerlei apparaten in 1 apparaat zit.
    Mijn echte camera haal ik tevoorschijn als ik echt vantevoren weet dat ik foto’s ga maken.
    Verjaardagen van mijn kids..trouwerijen, vakantie of wat dan ook..mocht ik mijn camera niet bij me hebben is het altijd mooi dat je leuke momenten toch ff op de foto kan zetten..

  36. Dejive, amen. Je hebt helemaal gelijk.

  37. Nu pas komen ze erachter!

  38. @Sebastiaan:
    daar heb je waarshijnlijk gelijk in. Ik heb zelf geen JB op mijn iPhone, want ik hou er niet van om moeite te moeten doen. Wat ik juist zo prettig vind aan producten van Apple, is dat ze eenvoudig werken. Muziek afspelen in iTunes en films kijken in Quicktime. Ik gebruik zelfs iTunes om mijn muziek te kopen.

    Hoewel ik het met je eens ben dat Apple steeds meer de consument afknijpt. Ik heb namelijk de iPhone 2g gehad en kon daarvoor in Nederland geen headset kopen. Dus dat zijn wel nadelige dingen van Apple.

    Maar het prettige is dat het werkt, het blijft werken en het is eenvoudig. De Windows iPhone gebruikers is volgens mij ook niet de doelgroep van Apple. Ze verdienen daar natuurlijk wel graag aan, maar hun corebusiness gaat uit naar gebruikers die software en muziek kopen en zonder cracks op hun Apple producten installeren.

    Dat is denk ik ook de voornaamste reden dat Apple zich zo arrogant in de markt positioneerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.