Reacties voor: Gerucht: aanwijzingen voor nieuwe iPhone-modellen

In code van de ramdisk voor iPhone OS 3.0 zijn device ID's voor zes nieuwe apparaten aangetroffen, waaronder een iProd en een iFPGA.

Reacties: 71 reacties

  1. Opzich begrijpelijk dat er een nieuw model aan zit te komen, het lijkt me niet dat ze na de iPhone 3g stoppen met het concept.

  2. waat je je al we niet mee bezig kan houden :P,
    laat maar komen die nieuwe dingen.

  3. @jesse:

    Een type cursus bijvoorbeeld 😉

  4. Dit is een serieuse aanwijzing.
    Wie weet!

    Ik verwacht trouwens niet dat de nieuwe iphone spectaculaire veranderingen zal hebben.

    – Betere processor
    – Betere camera
    – Nieuwe vormgeving
    – Een nieuw high-tech speeltje erbij denk ik 🙂

  5. laten we het hopen, want de presentatie van os 3.0 was mijn inziens toch een kleine teleurstelling. (omdat niet de 3e generatie iphone aangekondigd werd)

    Maar logisch nadenkend wat is nu het nut van een nieuw besturingssysteem zonder nieuwe telefoon… Zoveel geld verdiend apple daar niet mee itt het uitbrengen van een nieuwe iphone… daar wordt het echte geld mee verdiend

    lets pray!

  6. here we go again…. lol !

  7. @knaapjen, ze verdienen ook aardig op de software uit de appstore, en door 3.0 krijgt de appstore weer een mooie boost ( ongeacht of er een nieuwe telefoon aankomt)

  8. Ik vond het ook teleurstellend, maar ook zeer logisch.
    Als Apple nu een nieuwe Iphone aan zou bieden, dan koopt niemand meer de 3G en blijven veel winkels met die voorraden zitten. Ze wachten dus zo lang mogelijk.
    Bovendien is er al een aanwijzing dat at&t de iphones nu ook los gaat verkopen, ze moeten ze kwijt!

  9. Een iProd? Whatthehell might that be.

  10. Ik denk niet dat er een nieuwe komt, er staat iPhone 2. maar ik denk dat ze hem zeker niet iPhone 2 gaan noemen, eerder iPhone 4G or something

    iPhone2,1 – 0×1294
    iProd0,1 – 0×1295
    iPod2,2 – 0×1296
    iPhone3,1 – 0×1297

  11. Oeh spannend bericht! Ik had dinsdag eigenlijk al een beetje gehoopt dat er een al wat werd losgelaten over de nieuwe generatie iPhones maja, hopen dat er snel meer bekend word:)

  12. Origineel geplaatst door knaapjen
    laten we het hopen, want de presentatie van os 3.0 was mijn inziens toch een kleine teleurstelling. (omdat niet de 3e generatie iphone aangekondigd werd)Maar logisch nadenkend wat is nu het nut van een nieuw besturingssysteem zonder nieuwe telefoon… Zoveel geld verdiend apple daar niet mee itt het uitbrengen van een nieuwe iphone… daar wordt het echte geld mee verdiendlets pray!

    Hetis geen nieuw besturingssysteem, maar gewoon een grote update, dus een nieuwe versie, maar geen nieuw besturings systeem.

    Het nut van 3.0 is om daar de nieuwe iphones mee uit te rusten die verkocht worden, software is namelijk net zo belangrijk als de onder liggend hardware.

  13. @ Erik

    Dit zijn geen productnamen. Dit zijn interne namen. De 1ste iphone heet iPhone1,1 – iPhone 3G heet iPhone1,2

    Er staan ook 2 nieuwe iPhone’s in. Dit zou kunnen wijzen op een goedkoper (kleiner) en een duurder model zoals de iPod Classic & iPod Nano.

  14. Als er een nieuwe iPhone komt zal die denk ik uitgerust gaan worden met WiMax (4G). Ik verwacht hem volgend jaar pas. In de presentatie dinsdag werd ook duidelijk gezegd dat je nog goed een 3G kan kopen, er komt dit jaar geen nieuwe iPhone. Bovendien zitten de meeste iPhone-fans nog aan 2-jarige contracten vast. Apple is geen Nokia die elke maand weer wat nieuws uitbrengen, die denken er wel bij na.

  15. Origineel geplaatst door Tim
    Ik verwacht trouwens niet dat de nieuwe iphone spectaculaire veranderingen zal hebben.

    Beter lezen 😛

    Maargoed, IK WIL NIEUWE IPHONE 😀
    Dan koop ik er een 😉

  16. @ kd

    oke thanx, ik begin nu ook een beetje te twijfelen of er een nieuwe komt. maar dan alsnog, er zijn nu zoveel mensen die een 3G hebben en die volgend jaar pas afloopt. als Apple slim is lanceren ze volgend jaar een nieuwe, zijn de 3G abo’s afgelopen. of ze doen nu een 1-jarig abo voor iPhone 1st generation gebruikers zodat die volgend jaar ook kunnen upgraden naar een nieuwe. zou voor Apple (denk ik) meer opleveren.

  17. @ Erik

    oke thanx, ik begin nu ook een beetje te twijfelen of er een nieuwe komt. maar dan alsnog, er zijn nu zoveel mensen die een 3G hebben en die volgend jaar pas afloopt. als Apple slim is lanceren ze volgend jaar een nieuwe, zijn de 3G abo’s afgelopen. of ze doen nu een 1-jarig abo voor iPhone 1st generation gebruikers zodat die volgend jaar ook kunnen upgraden naar een nieuwe. zou voor Apple (denk ik) meer opleveren.

    Apple bepaald niet of ze goedkoper worden of dat ze nu een 1 jarig abbo krijgen dat doet T-Mobile 🙂

  18. @Thomas:
    eindelijk iemand die het snapt en niet iedere keer roept “waar blijft de nieuwe iphone”. omdat ze bij de vorige precies na een jaar al een nieuwe hebben uitgebracht wil niet zeggen dat zij het dit jaar weer gaan doen. De meeste mensen hebben hem met een 2jarige dus ik ga er van uit dat iedereen die een iphone wilde al eentje gekocht heeft , en er komen heus geen 30miljoen nieuwe gebruikers bij hoor als er een nieuwe komt. tip voor de sukkels tussen ons die ierede keer zegt te w8en op een nieuwe: ” jongens blijf lekker wachten in 2011 komt waarschijnlijk weer een nieuwe en de jaar daarna ook.

  19. Ik hoop nog altijd op een iPhone Solar. Op zonne energie. 😀

  20. @christian: Doe dan op windenergie 😛

    The new iphone blows blackberry & Windows Mobile away!

  21. Origineel geplaatst door Gregor
    @christian: Doe dan op windenergie
    The new iphone blows blackberry & Windows Mobile away!

    Zonder windmolen blowen ze WM en Blackberry al voorbij xD

  22. Ik neem aan dat de iFPGA gewoon een testbordje is dat medewerkers van Apple een Applish naam hebben gegeven.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Field-programmable_gate_array

  23. denk eigenlijk niet dat het waar is. het zou wel kunnen een nieuwe iphone maar iPhones en twee iPods tussen, maar ook een iProd en een iFPGA. die 2 extra dingen geen idee wat ze ook mogen bedoelen lijken me erg onrealischtish

  24. herstel staat er dus wel in wat het zijn. maar het lijkt me vooralsnog erg onwaarschijnlijk dat ze iets heel nieuws op de markt gaan brengen

  25. Ik sprak een kennis die bij Orange werkt, volgens hem komen er 3 nieuwe iphones.
    Een 16 en 32Gig model
    Een kleinere noem het een iphone “nano” met 8 gb en beperkte funcites
    Een basic version met minder functies voor een lage prijs, kennelijk wil Apple toch nog een lager sigmend in de markt aanboren.
    Heb helaas geen documentatie om dit te ondersteunen dus kan ook niet bevestigen dat dit klopt, heb het slgechts gehoord.

  26. Natuurlijk komt er een nieuw model aan, daarvoor wordt nu de beta gelanceerd van OS3.0
    Tegen de tijd dat de errors zijn weggewerkt komt er een nwe iPhone aan met stabiel OS3.0…

    Brownie

  27. @Theo,

    Zeker iemand in een winkel.
    Die mensen roepen altijd vanalles maar weten van toeten nog blazen.
    Zoals gebruikelijk bij Apple komt er pas wat naar buiten vlakvoor een bekendmaking. Ze zijn goed in het geheim houden van nieuwe producten.
    En misschien moet je leren tellen.
    Een 16 GB model en een 32 GB model, dat zijn samen 2 modellen, geen 3.

    Dus ik geloof er niks van.

  28. @ Nilles,

    Als jij leert lezen zou je het jezelf een stuk makkelijker kunnen maken;) Maar goed ik denk dat je er niet van op aan kunt dat iets wat iemand uit een telefoonwinkel zegt klopt.

  29. Mee eens, plus dat geheugen steeds goedkoper wordt, waardoor ok betwijfel of ze nog 8gb blijven leveren (zeker als ze ook 32 zouden aanbieden). Why settle for 3rd :p best

  30. Een 16 GB model en een 32 GB model, dat zijn samen 2 modellen, geen 3.Dus ik geloof er niks van.

    Nilles, volgens mij ben jij degene die moet leren tellen.

    Volgens Theo komt er een 16GB- en een 32GB model iPhone bij, dat zijn er 2.

    Daarnaast nog een iPhone Nano, een 8GB iPhone met beperkte functies. Dat is er dus nog 1.

    2+1=3, dus lees de volgende keer beter voordat je commentaar geeft.

  31. waarom ook niet …
    Apple heeft een chipfabrikant opgekocht, gespecialiseerd in chips voor lage energie … en dat moet ooit wel eens in een apple product terecht komen.

    Denk eerder aan nog sterkere integratie zoals die nieuwe shuffle van hen … zeer klein, speciale apple chip, …

    Nieuw OS, nieuw toestel, mischien ook flavors naar verschillende segmenten (basis smart mobile t.o.v. advanced smart mobile) zoals de ipod gamma … is allemaal wel logisch.

    Kan dan een nog goedkoper (en breder) publiek aanspreken met basis functies … en de high tech mensen nog steeds plezieren met de beste van alle andere smart phones.

  32. oh ja …

    en de groei in geheugen en miniaturisatie is een gegeven paradox (en dus niet echt een nieuwigheid)

  33. Origineel geplaatst door Erik
    Ik denk niet dat er een nieuwe komt, er staat iPhone 2. maar ik denk dat ze hem zeker niet iPhone 2 gaan noemen, eerder iPhone 4G or somethingiPhone2,1 – 0×1294
    iProd0,1 – 0×1295
    iPod2,2 – 0×1296
    iPhone3,1 – 0×1297

    De iPhone 3G heet iPhone1,2 Dus dat heeft er niks mee te maken, die naam is een code, het tweede getal staat voor kleine veranderingen zoals 1ste > 3G iPhone, als het eerste getal verandert dan is er een grote verandering. Camera, processor etc

  34. Heerlijk gewoon, al dat gespeculeer of er nu wel of geen nieuwe Iphone aan gaat komen.

    Zullen we niet gewoon ‘ns afwachten in plaats van onszelf vanalles en nog wat voor te spiegelen???

  35. @ Pascal

    Speculeren is leuk 😀 Zonder speculaties zouden sites als deze 1000 x minder interessant zijn!

  36. @ Tim

    Klopt helemaal. Alleen heb ik ‘t idee dat menigeen hier met alle mogelijke, soms vergezochte argumenten probeert te onderbouwen dat ‘r toch vooral een nieuwe Iphone aan gaat komen.
    Vraag jij je niet ook wel ‘ns af of Steve Jobs & Co zich niet enorm zitten te verkneukelen over de meest waanzinnige gedachtengangen die door sommigen de wereld in worden geslingerd en regelrecht onder de noemer ‘wishful thinking’ kunnen worden geschaard???
    🙂

  37. Ik ga er wel van uit dat er over 2 á 3 maanden een nieuwe iphone komt. Dit zou een vrij logische zet zijn van Apple ivm met de abonnementen die aflopen in Amerika.
    Echter weet ik niet of het nou zo heel spectaculair zal zijn, een nieuwe iphone. Wat voor nieuwe technologieën zijn er in de tussentijd gekomen? Bij de Iphone en Iphone 3G waren duidelijk verschillen (gps, 3g), maar ik kan me nu niet zo bedenken wat er nog meer in een telefoon gepropt moet worden (behalve een camera met video functie).
    Maar goed, ik hoop dat ik het juist helemaal verkeerd heb en dat t een “most wanted” gadget wordt!

  38. @Tim,
    Klopt, zat ff met het “kennis-verhaal” en las alleen ff die ene regel met 2 toestellen en volledig over de volgende heen.

    @Theo, mijn excuses dus voor de “tel-opmerking”.

    OT.
    Zoals gezegd heeft Apple al aangegeven dit jaar niet met een nieuw model iPhone (dus niet Iphone zoals veel mensen het zelfs hier nog schrijven ;)) te komen.
    Ik denk eerder dat het zomer 2010 gaat worden en dat er in de USA een aanbieding komt om 1 jaar te verlengen om zo samen op het eind van de Europese 2 jaar-contracten uit te komen.

  39. dit is dus precies wat apple wil, speculatie. Gratis publiciteit.. Ik zie nu precies de reacties van sommigen die nu een 3g hebben dat ze hem pas volgend jaar verwachten, ik dacht er net zo over toen de 3g uitkwam en ik een 1g had.
    Ik hoop wel dat er een nieuwe uitkomt dan kan ik mijn 1g mooi vervangen met misschien een kleiner model?

    Daarbij 3g staat voor de chip die er inzit en dus niks over de daadwerkelijke “code name” wat bij de 3g gewoon 1,2 is.

    verder als AT&T de iphone 3g nu ook los gaat verkopen lijkt het erop dat ze van de voorraden afwillen dus ook een teken dat er misschien een nieuwe aankomt en er dus nog teveel voorraad is? De 1g was er de laatste maanden een tekort en hoefde dit dus niet.

    maargoed het is nog even afwachten (en sparen als je optimistisch bent ;))

  40. iProd -> iPod Pro ???

  41. @NMS: Daar blijf ik slecht in, ik weet het.

  42. Nee, ik ben juist blij dat dit soort geruchten er zijn, want was van plan om een Iphone te kopen, maar wacht er nou iig maar mee tot juni, dan weet ik zeker dat ik niet achter het net vis.

    Hoe duur waren de vorige iphones in het begin los, weet iemand dat, dan weet ik wat ik kan verwachten.

    michael

  43. @Michael Zetter:
    belgie 525 euro (8 gig) en 615 euro (16 gig)

  44. @kal_el:

    Tnx voor het antwoord, dan weet ik wat ik ongeveer kan verwachten, want de prijs zou niet zo enorm verschillen met de nieuwe iphone (als die komt), omdat er nou niet erg vernieuwende hardware in zou zitten (Vermoed ik)

    michael

  45. Nee,… ik verwacht eerlijk gezegd geen nieuw model iPhone… Het huidige model voldoet nog prima, en nu met de (uitgebreide) upgrade kan je er straks meer uithalen dan er tot nu toe in zat… qua vormgeving is het ook nog steeds een spannend ding… ik zit in elk geval niet te wachten op een nieuw model… wel op de upgrade 🙂

  46. haha wacht idd ook met smart op de update, en ik wacht iig tot na juni met het kopen van een nieuwe iphone, want als hij er niet komt zit ik goed dan kan ik dus veilig een 3g kopen amar als ie er wel komt kan ik de nieuwe versie kopen

  47. Origineel geplaatst door Pascal
    @ TimKlopt helemaal. Alleen heb ik ‘t idee dat menigeen hier met alle mogelijke, soms vergezochte argumenten probeert te onderbouwen dat ‘r toch vooral een nieuwe Iphone aan gaat komen.
    Vraag jij je niet ook wel ‘ns af of Steve Jobs & Co zich niet enorm zitten te verkneukelen over de meest waanzinnige gedachtengangen die door sommigen de wereld in worden geslingerd en regelrecht onder de noemer ‘wishful thinking’ kunnen worden geschaard???

    Jongah denk je nou echt dat er mensen bij Apple zijn die fora in de gaten houden en het vervolgens aan de directie vertellen om ze te laten lachen? Laat me niet lachen!
    Vorig jaar checkte ik, net als dit jaar, elke dag deze site en ook toen kwamen deze geruchten voorbij en wat denk je? Er zijn heel veel mensen met een eerste generatie iPhone waarvan het abonnement afloopt en die willen graag iets nieuws, zal dom van Apple zijn als ze geen nieuwe iPhone uitbrengen!
    En dus ga ik er van uit dat het (bijna) perfecte Apple echt wel een nieuw telefoontje uit gaat brengen, ik denk de G3….

  48. @Robijn:
    hoe zo G3!? of bedoel je derde generatie….

  49. – Doe dat nog een keer, dan is dat gelijk je laatste sitebezoek.

  50. Origineel geplaatst door iSam77
    @Robijn:
    hoe zo G3!? of bedoel je derde generatie….

    Jep, zo gaat het al jaren bij Apple, ik heb een G5 en een G4 thuis, zo gaat (ging) de nummering bij appel…

  51. ik denk zelf, een verwijderbare batterij(en zuiniger), hoger aantal megapixels, en een frontcamera en niet te vergeten flitser voor de gewone camera. ALS de 3e gen zal komen. nog ff verder dromen…

  52. Een ander nieuwtje …
    Apple zou een OLED – aanraakgevoelig scherm gebruiken in zowel ipod : iphone en een derde toestel.

    Dat zou de baterijduur verbeteren alsook plaatsbesparing (heeft geen verlichting achter het scherm nodig), en het contrast verhogen.
    Als ze dit waarmaken is er dan ook ruimte voor andere verbeteringen zoals uitbreidbaar geheugen (kaartjes) en betere camera …

  53. @Theo:

    Een kennis die bij Orange werkt? Orange als bedrijf bestaat al een tijdje niet meer. Misschien moet die kennis zijn arbeidscontract eens opnieuw bestuderen.

  54. @Erik:

    4G zal het niet worden. Dat komt straks pas, wanneer we 100Mbit verbindingnen hebben op onze telefoons.

  55. @iknow:

    De lifecyclus van de mobieltjes worden steeds korter. In Amerika hebben zeer veel mensen een 1stgen gekocht. Deze mensen kunnen ze verliezen door dadelijk geen nieuw mobieltje uit te brengen. Om de markt [b]echt[/b] te veroveren zal Apple ieder jaar opnieuw de lat hoger moeten leggen. Anders kunnen ze de concurentie niet aan ookal liggen ze nu nog voor in mijn ogen.

    De Specs MOETEN omhoog, ook dit jaar. In 2010/2011 komen mobieltje op de markt met 1 Ghz cpu erin. 64GB geheugen, 20 Mp camera erin, HD video opname functionaliteit. Om dit bij te kunnen houden moet je toch echt minimaal 1x per jaar een mobieltje uitbrengen 😉

    HTC bgrengt dit jaar nog 10 nieuwe mobieltjes uit.

  56. Zolang mijn 1G het doet, zal ik geen 3G kopen, omdat hij toch niet overdreven veel meerwaarde voor mij meebrengt, en er zijn wel degelijk enkele technologiëen die een nieuwe iphone zou kunnen bezitten hoor, 4G bijvoorbeeld, in Ameriak zijn ze er al mee bezig, enkel in Europa zijn de mobiele providers nog niet happig op de nieuwe technologie…

    Hoop dat ze vooral iets aan het geheugen en de processor van de iphone gaan doen, want die laat op mijn 1G toch wel de wensen over, heb al meermaals de meldig gekregen… “your phone ran out of memory” :p

  57. Ik zal ook geen 3G kopen zolang mijn 1G het doet.

    Mijn 1G is nu iets ouder dan 1j en ik zou hem toch graag nog 1j houden. Op dit moment werkt hij nog zoals nieuw. Hopelijk blijft dat nog een tijdje zo.

    Spijtig dat AD2P alleen op de 3G zal werken. MMS is geen probleem want daarvoor heb ik SwirlyMMS.

    Als er in juni 2010 ook een nieuwe iPhone uitkomt zal ik die wss halen.

  58. @Robijn,

    Bij de grote en moderne bedrijven zijn er juist WEL mensen die de fora in de gaten houden.
    Voor gebruikers van product, en dan vooral gadgets, zijn fora de eerste communicatiemiddelen geworden.
    Ze klagen er als eerste. Ze speculeren er als eerste.

    Voor bedrijven is er op fora een enorme hoeveelheid informatie in te winnen als het gaat over de mening van de end-user.
    Daarnaast zijn de wensen van de consument ook ruimschoots aanwezig op fora.

    Door het in de gaten houden van verschillende fora hoeft een bedrijf geen enorm dure onderzoeken te houden over wat de consument nou wil en de tevredenheidsfactor te blijven pijlen.

    Het is een goedkope manier of meer informatie in te winnen, zowel negatief als positief.

    Dus JA, de fora worden wel bezocht. Ook door mensen van Apple (waarbij ik niet zeg dat ze hier kijken maar er zullen genoeg fora zijn waar ze wel kijken)

  59. @nilles, dat weet ik.
    Het ging mij er om dat ze dat echt niet meteen copy pasten richting directie en dat die er vervolgens hard om gaan zitten lachen.
    En al helemaal niet als het over speculaties gaat, anders hadden we ook al een “dikkere” 3G gehad gezien de speculaties vorig jaar op diverse fora/sites.

  60. @Nilles:
    Helemaal gelijk, ik wou dit net zeggen.

    Origineel geplaatst door iSam77
    ik denk zelf, een verwijderbare batterij(en zuiniger), hoger aantal megapixels, en een frontcamera en niet te vergeten flitser voor de gewone camera. ALS de 3e gen zal komen. nog ff verder dromen…

    &

    Origineel geplaatst door vincefra
    Een ander nieuwtje …Apple zou een OLED – aanraakgevoelig scherm gebruiken in zowel ipod : iphone en een derde toestel.Dat zou de baterijduur verbeteren alsook plaatsbesparing (heeft geen verlichting achter het scherm nodig), en het contrast verhogen.Als ze dit waarmaken is er dan ook ruimte voor andere verbeteringen zoals uitbreidbaar geheugen (kaartjes) en betere camera …

    Ik weet het niet, dat er wellicht een batterij klepje komt heeft te maken met de Europese regelgeving, maar ik zie Apple niet zo snel geheugen kaartjes en flitsers in bouwen. Het kenmerkt Apple juist door het ontbreken van dit soort ‘openingen’ in de telefoon. Ik meen dat het juist één van de succesfactoren van Apple is.

  61. Leuk al die speculaties, echter zal ik jullie uit de dromen helpen! Er komen geen nieuwe iPhone’s uit dit jaar ook geen grotere capaciteit! De 3.0 OS is voornamelijk gericht op de ontwikkelaar en zo houden ze de normale consument zoet! ER is nog genoeg te melken uit de appstore en 3G variant. Volgend jaar ergen in juni krijgen we de volgende… Heeft niks te maken met 2jarige abo’s want de verkopen zijn ongeveer gelijk over het jaar gegaan(buiten een uitzondering van de 3g introductie).

    Natuurlijk zijn de device Id’s geregistreerd! De volgende iPhone komt ook binnen met de 3…. OS misschien 3.3 ofzo.

    Dit is informatie vanuit een betrouwbare bron…

  62. Origineel geplaatst door Has
    Leuk al die speculaties, echter zal ik jullie uit de dromen helpen! Er komen geen nieuwe iPhone’s uit dit jaar ook geen grotere capaciteit! De 3.0 OS is voornamelijk gericht op de ontwikkelaar en zo houden ze de normale consument zoet! ER is nog genoeg te melken uit de appstore en 3G variant. Volgend jaar ergen in juni krijgen we de volgende… Heeft niks te maken met 2jarige abo’s want de verkopen zijn ongeveer gelijk over het jaar gegaan(buiten een uitzondering van de 3g introductie).

    Natuurlijk zijn de device Id’s geregistreerd! De volgende iPhone komt ook binnen met de 3…. OS misschien 3.3 ofzo.

    Dit is informatie vanuit een betrouwbare bron…

    owja, betrouwbaar, dat hebben we nog nooit eerder gehoord.. als je hem niet wil/mag/kan vertellen kun je beter kijken en niets zeggen en lachen als je bron zo betrouwbaar is, want wat je nou doet is weer speculeren omdat je geen harde bron hebt.
    want er zijn ook mensen die je voorgaan die zeggen dat er wel eentje komt, wat ze natuurlijk ook van een betrouwbare bron hebben…

    ik vind het wel grappig dat de mensen met een 3g juist reageren dat die er niet komt, is dit omdat ze jaloers worden als er wel een komt en ze nog aan hun abbo vastzitten ?

  63. tuurlijk komt er een nieuwe iphone aan.
    Ze moeten hun mobieltje toch wat up to date houden.
    zoiezo een upgrade in geheugen…

    Apple date toch al hun producten jaarlijks up?
    Ze zouden dom zijn mochten ze niet voor blijven of bijbenen met de concurrentie.

    Ik zelf heb geen iphone wegens teveel foefjes en prullen. En ja, wegens te duur (voor een gsm)
    Ik bel niet heel veel.

    geef mij maar een iphone nano! 🙂

  64. Ikzelf denk ook wel dat er een nieuwe aankomt deze zomer: in Amerika zijn ze allemaal einde abo, dus moet apple zorgen deze mensen weer over de streep te trekken, en dit kan het best door weer iets nieuws aan te bieden: wat mij betreft mag het de volgende zijn:
    http://cache.gawker.com/assets/images/gizmodo/2009/02/NewiPhoneSpecs.jpg

  65. @MdG:

    nu apple is ook gebonden aan de vraag van de consument. Kijk naar OS 3.0
    Apple heeft lang beweert dat copy past niet nodig was … en ziehier …
    Net zoals MMS, betere GPS ondersteuning (den beruchte API), zoekmogelijkheden (een echte dan), top applicaties zoals stock, …
    Met andere woorden … ze luisteren misschien niet naar individuen in de zin van ‘vandaag vragen – morgen krijgen’ en liefst nog alles … maar wel in de zin van ‘vandaag vraagt 80% naar die tien gemeenschappelijke functies die ze binnen een half jaar zullen krijgen … ”

    Weliswaar zal Apple traditiegetrouw hun sausje van soberheid en stylistich design erover gieten – wat alleen ten goede doet aan gebruiksgemak, doorgedreven gebruikers integratie (kijk maar eens hoe gelijkaardig de verschillende aspecten binnen een iphone instelbaar zijn … en neem dan eens een windows mobile … ) beter profilering van apple image (je moet toegeven dat de producten van Apple kwaliteit uitstralen … ) , …

    Is het daarom beter … dat hangt af van wat je zelf verwacht en hoe je kennis is in gebruik. Voorbeeld: Linux, Windows, MacOS, … hebben elk ook hun bestaansrecht juist om diezelfde reden.

    Gaat Apple nog functies er in steken die we (de gokkers dan) nog niet bedacht hebben .. wie weet … ze hebben toch al eerder bewezen dat ze inventief kunnen zijn en dat het ons ook wel eens zou kunnen verleiden.

    In ogen van Apple, als het maar geld oplevert is alles mogelijk!

  66. @Nilles:

    Correct maar of een Amerikaans bedrijf rekening houdt met een Nenderlandstalige fora ???

    Er zijn andere bronnen die hun al massa informatie bezorgen … waaronder hun eigen support desk. Dat zou de eerste bron moeten zijn daar hier (Apple) interne gestructureerde manieren toepasbaar zijn om bvb. de top 20 meest gebruikte functionaliteiten op te lijsten in voorafgestelde klasificaties (zoals integratie windows, integratie mac, iphone core os componenten, iphone hardware, … ).
    Forums kunnen dan weer eens gehanteerd worden om user acceptance te doen van bepaalde ontwikkelingen (e.g. variaties van een gerucht verspreiden en meten wat de reactie is … )

  67. @Rob:
    “HTC bgrengt dit jaar nog 10 nieuwe mobieltjes uit.”

    Tja, Apple heeft nooit de kaart van massa diversiteit gehanteerd, wel van eenvoud en huidig van +- 3 varianten in een product lijn (3 type portables, per type 3 a 4 configuraties, 4 type ipods, 2 type iPhones, … )

    Denk niet dat ze HTC of pakweg Nokia, Motorola, … als voorbeeld nemen van product management. (wetend dat de ontwikkeling cycle van één apple toestel wel eens duurder zal zijn dan van een ander merk … maar dan ook dieper uitgewerkt … is dit een logische aanpak van Apple.)

    Een vraag, weet jij nu echt welke laptop van Dell perfect bij u past, of kan je gemakkelijk twijfelen tussen een stuk of 5 configuraties? Heb je hetzelfde probleem bij Apple gamma ?

  68. Let the games begin, nou er volgen weer 3 leuke maanden. Zeer veel foto’s van potentiele iPhone 4G ( waarvan ongeveer 95 procent natuurlijk gefotoshopt zullen zijn ) 🙂

  69. @ Vincefra,

    Ik heb ook niet gezegd dat ze hier rondhangen.
    Ik heb gezegd dat ze op fora rondhangen. (zullen idd voornamelijk US-sites zijn.)
    Daarnaast is hun servicedesk niet breed genoeg.
    Bij de servicedesk komen volgens mij alleen negatieve gevallen binnen. Ja daar kan je meter wat verbeterd moet worden, maar fora zijn veel breder in de informatievoorziening als het aankomt op gewenste product development.

  70. Wat een speculaties wat een gegok,en niemand die een beetje zekerheid heeft.
    Er komt een nieuwe i phone maar wanneer dat is de onbeantwoorde vraag wanneer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.