Reacties voor: Gerucht: aankondiging iPhone 5 op 12 september, op 21 september in de winkel

De iPhone 5 wordt op 12 september 2012 aangekondigd tijdens een Apple-evenement. Vanaf 21 september ligt de iPhone 5 in de winkel, zo zegt de website iMore op basis van bronnen.

Reacties: 46 reacties

  1. Oe, dat zou ik erg mooi vinden. weer iets om naar uit te kijken en dan kan ik hem gelijk reserveren.

  2. Oh – en dan wellicht IOS 6 meteen ook beschikbaar vermoed ik?

  3. Inderdaad.. Kan ik mijn abo na 7 maanden wachten eindelijk verlengen. Mag wel tijd worden..

  4. We weten natuurlijk nog niet of het ook NL betreft.

  5. En de nieuwe Imac? Daar zit ik op te wachten.

  6. Vet! Hoe eerder hoe beter natuurlijk! 🙂

  7. Whoooohooooo, eindelijk mijn 3GS de kast in 🙂

    Maar hoe komen we zo snel aan een nano-sim, was dit weekend in de Vodafone winkel, en die wisten niet eens wat het was…

  8. Men zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5’, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

  9. Ik heb een flauw vermoeden dat de iPad mini een iPad is in kleiner formaat maar met een resolutie (1024 x 768) gelijkstaand aan iPad 1 en 2. Anders zouden ontwikkelaars nog een extra variant van hun apps moeten uitbrengen, of de code resolutie afhankelijk maken. Om nog meer kracht achter dit idee te zetten, indien apps speciaal gemaakt moeten worden voor iPad mini, zouden ontwikkelaars al lang ingelicht moeten zijn, dit is niet het geval. Dit zou betekenen dat als iPad mini eigen apps draait er geen apps in de App store aanwezig zijn. Dit lijkt mij niet toepasselijk voor Apple. Vandaar ik denk voor 1024 x 768 op een kleinere afmeting, waardoor het scherm zelfs een retina stempel kan krijgen.

  10. Zeur niet zo, voor mij part noemen ze m iPhone maxi.

    Origineel geplaatst door ArthurMen zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5′, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

  11. Ik vind het wel vreemd dat er heel veel foto’s van “gelekte onderdelen” en talloze geruchten van de volgende iPhone zijn, maar niet van de iPad mini (voor zover gezien ook niet op http://www.ipadclub.nl). Zit de iPad mini er wel aan te komen? Of zie ik nu iets heel erg over het hoofd?

  12. Bring It On Baby!

    Hoop op NFC chip en niet enkel groter scherm en betere camera alleen. Dan is het meer een iPhone 4SS.

    Want vond update van Siri echt tegenvallen. Geen Nederlands en sportuitslagen aka baseball. Wat ben je daar nu mee.

    Had het liever ruimer getrokken en Vb ook Formule 1 erin verwerkt gezien hebben. Daar heb je een breder publiek mee dan Vb die Amerikaanse sporten. Niemand in Europa kijkt ernaar terwijl F1 World Wide is. Ook al is het minder populair in Amerika.

    Idem als 3D gebouwen. Nu had Google Maps eindelijk Street View wat LOCAAL eindelijk werkte en nu gaat Apple doodleuk eigen kaarten gebruiken met 3D gebouwen in amper 5 steden ofzo. Dat is ook weer een beperkt publiek.

    Anders moeten ze ineens de Apple alleen voor Amerika uitbrengen ofzo.

  13. 21 september in de winkels? In Amerika ja. Ze zullen ons in Nederland wel weer 3 maanden laten wachten (1 maand later officiëel en dan nog 2 maanden omdat hij niet leverbaar is).

    @Michiel Krol: Dat is ook mijn idee al sinds het moment dat de geruchten voor een iPad mini wat serieuzer beginnen te worden, het ligt gewoon het meest voor de hand.

    Origineel geplaatst door Marnick
    Bring It On Baby!Hoop op NFC chip en niet enkel groter scherm en betere camera alleen.

    Ja, zo’n NFC chip daar zitten we echt met smart op te wachten. Dat zou een grote verbetering zijn, want die kun je overal gebruiken in NL.

    Nee, ik verwacht in ieder geval een boost van de processor, hopelijk de iPad3 processor maar het zal wel een gestripte variant daarvan worden (1 of 2 grafische cores ipv. 4). Meer RAM wordt ook steeds actueler. En verder? Valt er verder nog wat aan een iPhone te verbeteren dan?

  14. Ben benieuwd, m’n 3G wordt nu toch wel oud.
    Zou de i-Pad mini ook een mini prijsje krijgen?

  15. 21 september in de winkel.
    Maar welk(e) land(en) hè?

  16. Gaat niet gebeuren apple laat altijd paar maanden van te voren weten wat er nieuw is wanneer die uit komt

  17. Ik hoop ermee te kunnen bellen…

  18. Zal mij benieuwen of dit echt zo is, in ieder geval zou het leuk zijn als iOS 6 dan uitkomt, maar geloven doe ik het nog niet zo, we zien wel

  19. En ehh een nieuwe Mac Pro dan met o.a. Apple’s eigen uitvinding i.s.m. Intel: ThunderBold poort.

    Het zou mij verder benieuwen of Apple de vormgeving van de nieuwe iPhone tot aan het begin van de presentatie geheim kan houden…

  20. De antenne zal deze keer zo goed geplaatst zijn dat Tim Cook er maar niet over uitgepraat raakt hahahahahaha

  21. Het hele evenement gaat over niets ander dan die antenne. Wow, Apple blaast hiermee de concurrentie (welke?) omver hahahahaha

  22. SIRI nu eindelijk in het nederlands???

  23. Origineel geplaatst door Yassin
    SIRI nu eindelijk in het nederlands???

    Bij presentatie van iOs6 op 11 juni was er geen woord te horen over Siri in het Nederlands dus hoe jammer ook vergeet dat maar wanneer de nieuwe iPhone uitkomt.

    Mss enige hoop dat Nederlands later in het jaar wel wordt ondersteunt bij een 6.0.1 ofzo. Dat was toch ook het geval voor Japans? Was ook niet ondersteunt maar als je vroeg aan Siri welke talen die sprak zei die Japans not yet of zoiets. Dus hopelijk in een of andere update van iOs6 vb 6.1 of 6.2 ofzo. Zou tijd worden. Engels kunnen ze dan ondersteunen voor Brits Engels of Australisch Engels of Amerikaans Engels. Ben eens benieuw naar het Nederlands. Zou het een hollandse stem worden of een Vlaamse stem? Of beide?
    Dat laatste zou het eerlijkste zijn. TomTom kan dit wel.

  24. Origineel geplaatst door Arthur
    Men zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5′, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

    @Arthur; Na de eerste iphone kwam de 3G ( en geen 2) uit en daarna de 3Gs (en geen 4) pas daarna de 4 en toen de 4S. Logischer wijs zou nu gewoon de 5 uitkomen en zeker geen 6!! Maar ik denk zelf ook dat het gewoon ‘the new Iphone” wordt. We zien wel wat het wordt op 12 september.

  25. Origineel geplaatst door Arthur
    Men zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5′, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

    Men zou echt moeten stoppen met het gezeur over de naam van de nieuwe iPhone.
    iPhone 5 of new iPhone, iPhone 6.
    Who cares..dat zien we wel als Apple hem aankondigd. Tot die tijd is het gewoon de iPhone 5. Get a life.

  26. Origineel geplaatst door Arthur
    Men zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5′, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

    Ik wil graag zelf bepalen hoe ik hem noem…

  27. Origineel geplaatst door Arthur
    Men zou echt moeten stoppen met de benaming ‘iPhone 5′, het is namelijk de zesde iPhone die onthuld zal worden en we weten allemaal dat Apple deze (net zoals de iPad) gewoon “the new” iPhone zal noemen (of 6th generation iPhone) .

    we weten allemaal nog helemaal niks, totdat we het uit de mond van Apple zelf horen. En al zou het zo zijn: WHO CARES?

  28. Dat zou geweldig zijn aangezien ik 23 september jarig ben, lijkt me de iphone 5 een perfect verjaardagskado! 😛

  29. Als dit de nieuwe iphone moet zijn ( zoals de laatste geruchten ) dan snap ik niet wat ze met de opmerking bedoelden “de nieuwe iphone zal een vernedering voor samsung zijn”. nee dan ga ik toch heel serieus wachten met de aanschaf van een nieuwe telefoon. mijn iphone 4 doet niet veel onder.

  30. Ik kan me haast niet voortstellen dat de nieuwe iphone op 12 septemper word aangekondigd, dat zou dan de eerste keer zijn dat apple er korter dan 12 maanden over doet om een geheel nieuwe iphone te ontwerpen. (en inderdaad ik denk en hoop dat apple met een geheel nieuw ontwerp gaat aankomen). Zelf denk ik dat apple begin oktober de nieuwe iphone lanceert.

  31. @Arthur: Lijkt me niet eigenlijk. Bij een iPad hoeft per release niet zoveel te veranderen, dus dan wordt het een teleurstelling als je het steeds een nummertje ophoogt.
    Bij een iPhone wordt meer vernieuwing verwacht, waardoor het denk ik juist tegenwerkt als je het ieder jaar iPhone noemt. Zie je de versus reclames al voor je?
    De nieuwe iPhone vs SGS3, De nieuwe iPhone vs SGS4 etc..

  32. Origineel geplaatst door Frankie
    Ik hoop ermee te kunnen bellen…

    Tsssskk .. bellen! Dat doe je toch niet meer! 😉

  33. Wat zou het nut zijn van een iPad mini?! Voegt naar mijn idee niks toe. iPad is ideaal zoals hij nu is.

  34. aandelen kopen!!!!!!!!!!!!! in 50 minuten al 10 euro gestegen!!

  35. @arthur

    Wat jij doet is gewoon doortellen. Als we jouw beredenering zouden moeten volgen zouden we niet wachten op ios6 maar op ios154 ofzo..

  36. Zeurpiet koop een galaxy.

    Origineel geplaatst door MarnickBring It On Baby! Hoop op NFC chip en niet enkel groter scherm en betere camera alleen. Dan is het meer een iPhone 4SS.Want vond update van Siri echt tegenvallen. Geen Nederlands en sportuitslagen aka baseball. Wat ben je daar nu mee.Had het liever ruimer getrokken en Vb ook Formule 1 erin verwerkt gezien hebben. Daar heb je een breder publiek mee dan Vb die Amerikaanse sporten. Niemand in Europa kijkt ernaar terwijl F1 World Wide is. Ook al is het minder populair in Amerika.Idem als 3D gebouwen. Nu had Google Maps eindelijk Street View wat LOCAAL eindelijk werkte en nu gaat Apple doodleuk eigen kaarten gebruiken met 3D gebouwen in amper 5 steden ofzo. Dat is ook weer een beperkt publiek.Anders moeten ze ineens de Apple alleen voor Amerika uitbrengen ofzo.

  37. Origineel geplaatst door bman
    Ik kan me haast niet voortstellen dat de nieuwe iphone op 12 septemper word aangekondigd, dat zou dan de eerste keer zijn dat apple er korter dan 12 maanden over doet om een geheel nieuwe iphone te ontwerpen. (en inderdaad ik denk en hoop dat apple met een geheel nieuw ontwerp gaat aankomen). Zelf denk ik dat apple begin oktober de nieuwe iphone lanceert.

    Dit klopt natuurlijk niet, want dan zouden ze volgens jou na 21 september pas met de volgende telefoon beginnen, en daar zijn ze volgens mij allang mee bezig 😉

  38. Aankondiging op 12 september zou een leuk verjaardags kado zijn. Ik mag mijn ABO al vernieuwen, dus laat maar komen.

  39. @Arjan:
    Jaa daar zit ik ook met smart op te wachten! Wil nu al in de rij gaan staan, maar lijkt wat overdreven..

  40. @vruurvreters: klopt je hebt gelijk, maar het zou dan voor het eerst zijn dat er minder dan 12 maanden tussen de keynotes zit.

  41. Hoeveel zou de iphone5 kosten?

  42. Mijn abo loopt 7 oktober af en wil een goedkopere/lagere abo nemen. Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik na 7 oktober al zsm deze iPhone heb? Ga er namelijk vanuit dat ze snel uitverkocht zijn namelijk. Iemand tips? 🙂

  43. Ben erg benieuwd naar de iphone 5, mijn abbo loopt bijna af. dus wachten op de iphone 5

  44. Nee natuurlijk niet, je geloofd toch zelf niet echt dat Apple USA voor dit kleine kxxxx landje heel SIRI gaat aanpassen, dat is iets voor een Nederlandse firma om te doen.

  45. @Marquito: Dat heet de aandelenmarkt en die was die dag overall uitstekend te noemen had niet veel met nieuwe Apple producten te maken. Bovendie staat Apple op een all time high dus erg gevaarlijk om nu in deze slechte markt in stappen beter even wachten tot een dipje.

  46. De discussie over de naamgeving is nu al heel vaak gevoerd. Het komt telkens opnieuw voorbij wanneer het over de nieuwe iPhone gaat. Feit is dat veruit de meest ingevoerde zoekterm op iPhoneclub ‘iPhone 5’ is. Als het in de volksmond voor veel mensen iPhone 5 is, gaan wij ze niet elke keer belerend toespreken dat het ‘nieuwe iPhone’ of ‘volgende generatie iPhone’ moet zijn.
    De nieuwe iPad noem ik ook regelmatig iPad 3, als het wat beter uitkomt (bijvoorbeeld als ik een korte aanduiding van het apparaat nodig heb in een titel). Iedereen snapt meteen wat je bedoelt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.