Reacties voor: Gerepareerde en nieuwe iPhone 4 toestellen krijgen Torx-schroefjes?

iPhone 4's die in reparatie zijn geweest bij de Apple Genius Bar, hebben niet meer de standaard schroefjes, maar speciale Torx-schroeven, melden enkele mensen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 59 reacties

  1. is toch wel iets waar moeilijker aan te tonen is dat er iemand aan gesleuteld heeft

  2. Zo’n torx schroevendraaiertje kun je voor 50 cent bestellen bij dealextreme. Zo veel extra moeite is dat niet. Ws krijg je bij elk onderdeel er een bij netzoals de opener tools voor de 2g en iPods.

  3. Moeilijker open te krijgen? Alleen maar makkelijker! Torx draai je niet zo snel kapot (dol draaien) en zo een schroevendraaier kost €10 bij de hobby winkel op de hoek! Apple gebruikt bij al hun nieuwe producten Torx, de nieuwe air zit ook dicht met Torx!

  4. “Apple nam een paar dagen geleden maatregelen tegen witte iPhones die op veilingsites werden verkocht”

    Waar is dit bericht terug te vinden?

  5. Geniaal! Torx heeft niemand. Dit zal ze leren, die iPhone omkatters.

    NOT….

  6. Misschien gaan ze nu wel patent aanvragen op torx schroefjes in iphones.

  7. Waarom zal je je eigen iPhone niet open mogen maken en er een vervangend klepje op mogen doen?? Volgens de consumentenbond mag je met je aangeschafte product doen wat je wilt!! Maar gezien de reacties hierboven maakt het niet zoveel uit…

  8. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Daan — Ik heb dat aangevuld in het artikel.

    Thank you!

  9. Bij de eerste foto’s, van Apple, van de iPhone, viel het mij al op dat ze die ‘Torx-schroefjes’ gebruikte. Dus het is naar mijn idee niet nieuw…

  10. torx maakt het eerder makkelijker. Iedereen die iets wil ombouwen heeft wel een net torx-setje liggen. Torx is gewoon veel stabieler/steviger dan een kruis…

  11. Ik doe alles met Torx. Draait veel minder snel kapot dan kruiskop. Heb alle maatjes, dus vast ook dit maatje =)

  12. Dit is geen torx. Torx heeft 6 groeven en dit zijn er vijf. Deze zijn niet te koop bij de ijzerhandel. Apple heeft de 5-kantige ‘torx’ zelf ontwikkeld, om het zelf openmaken tegen te gaan.

  13. Dit zal wel de ‘uber high grade star shaped screw’ zijn waar steve t over had :’)

  14. Is dit nou een teken dat Apple de witte iPhone nog op de markt gaat brengen? Niet dat ik ‘m wil kopen. Mijn abo loopt nog 9 maanden, ik wacht op de volgende.

  15. Origineel geplaatst door Joris
    Dit is geen torx. Torx heeft 6 groeven en dit zijn er vijf. Deze zijn niet te koop bij de ijzerhandel. Apple heeft de 5-kantige ‘torx’ zelf ontwikkeld, om het zelf openmaken tegen te gaan.

    Torx heeft inderdaad 6 hoekjes, dit schroefje heeft er 5. Met je Torx schroevendraaier ga je dit schoefje helaas niet los krijgen.

    Maar goed, er zal op internet best een mooi setje te vinden zijn met 5 i.p.v. 6 hoekjes waar ook dit schroefje mee los te krijgen is 🙂

    Op de website van iFixIt is inderdaad ook te zien dat de nieuwe MacBook Air ook vol zit met deze ”vijfpunts-torxschroefjes”

    http://guide-images.ifixit.net/igi/QflXjHlRNNgQU1rh.huge

  16. Tjah, het is wel een typisch Apple truukje dit. Na aankoop ben je nog niet vrij om ermee te doen wat je wilt.

  17. In hemelsnaam.. Waarom?
    Waarom nu toch alles proberen af te schermen en voor jezelf houden?

    Daarnaast zal er binnen een week of 2 er vast 1of ander japans bedrijf zijn die toolsetjes gaat maken met 5 flanken.

    Zucht….

  18. Tjah, wel typisch Apple dit truukje… Na aankoop ben je nog niet vrij om met je product te doen wat je wilt.

  19. Ik weet dat Apple is overgegaan naar torx schroefjes, niet alleen de iphone, maar ook de nieuwe MacBook Air. Dit omdat de gewone schroefjes makkelijker te beschadigen zijn en de torx schroefjes niet. Qua kwaliteit veel beter en mooier.

  20. @Kevin
    Dit heeft niks te maken met een truc van Apple om er voor te zorgen dat je de iphone moeilijker kunt openen, juist makkelijker en veiliger, zonder beschadigingen. Ster schroefjes zijn snel te beschadigen en je loopt dan de risico dat de iphone helemaal niet meer open gaat.

  21. Origineel geplaatst door iNuke
    Waarom zal je je eigen iPhone niet open mogen maken en er een vervangend klepje op mogen doen?? Volgens de consumentenbond mag je met je aangeschafte product doen wat je wilt!! Maar gezien de reacties hierboven maakt het niet zoveel uit…

    Omdat er als er iets aan de hand is mensen nog naar de winkels komen en zeuren dat de iPhone het niet doet omdat ze zelf dingen hebben veranderd, en ze hem kosteloos door Apple gemaakt willen hebben. (Ja, ik werk in een APR en dit gebeurt maar al te vaak!). Ik juich het juist toe dat Apple dit alles tegen gaat, omdat dit juist voorkomt dat mensen zelf evt. hun iPhone kapot maken en dan nog beweren dat Apple dit kosteloos moet maken. Hulde aan dit bericht!

  22. Even op alle reacties hierboven. Torx is ster vormig, 6 tandjes. Deze schroef heeft geen tandjes, maar alleen 5 hoeken. Dus dit is eerder een 5 hoekige imbus. (Standaard imbus heeft dan wel 6 hoeken)

    Gewoon ter informatie. Omdat de omschrijving ‘Torx’ hier volledig onjuist is ;).
    (Dat maakt het alleen maar makkelijker, kan je zo van een bestaande schroevendraaier gewoon bijslijpen naar 5 hoekjes en je hebt de juiste schroevendraaier hiervoor. 5-tands Torx zou lastiger zijn geweest)

  23. Lang leve android phones…zo zie je maar weer hoe gesloten Apple is. Zelfs met de schroefjes…erg sneu van apple.

  24. Software met hardware vergelijken is pas triest…

    Origineel geplaatst door robh6Lang leve android phones…zo zie je maar weer hoe gesloten Apple is. Zelfs met de schroefjes…erg sneu van apple.

  25. Dat is geen Torx, maar 5-kant inbus, gebruiken ze wel vaker op plekken waar ze liever geen gebruikers zien komen, je ziet het in grotere vorm ook terug in autoremmen bijvoorbeeld.

  26. Je eigen wanprestatie ‘verdedigen’ door kinderachtige maatregelen. Zo wat zijn zeg, Porsche kan geen 600 pk leveren op n model van hun, een tuner heeft een ombouwkit die dat wel kan.porsche voelt zich ‘benadeeld’ en neemt kinderachtige maatregelen om de tuner zijn werk niet te kunnen laten doen.

    Apple ,kinderachtig! Omdat het toevallig een massaal goed betreft, en klein is, denkt Apple metdit gedrag weg te kunnen komen? Jammer dat ik geen miljardair ben, I would sue the hell out of them!

    Btw, ik heb n iphone,n imac en n macbook pro. Geen Apple hater!

  27. Ik ben altijd blij geweest dat je bij iPhone’s de achterkant er niet van af kan halen.
    Zoals bij de Galaxy S, vind ik een beetje cheap, maar Waar maken we ons druk om?
    Apple weet heus wel wat goed is voor hun klanten.

  28. McDonalds heeft al jaar en dag driehoekige schroefjes in hun speeltjes zitten (Happy meal).
    verander aub wel even het bericht, het klopt niet, want het is geen torx.

  29. Iemand die deze hem (voor de handel) wil omkatten heft echt wel dit soort gereedschap hoor.

    Het is gewoon wat moeilijker om hem te openen als je in het oerwoud zit met alleen een zwitsers zakmes.

  30. Origineel geplaatst door Coen Apple weet heus wel wat goed is voor hun klanten.

    Hè ja zeg, Henri Ford zei het al in 1905: “You can have it in any color, as long as it is Black”.
    (Nu: “……as long as it is a Blackberry”)
    Dus we zijn in 100 jaar lekker opgeschoten.
    Wat een zanikverhaal met die witte iPhone.
    Breng hem toch op de markt, ook al is de homeknop niet volgens Apple’s standaarden. Dat is die glazen achterkant, de meest kwetsbare in de telefoonindustrie, zeker wel.
    Dit gekneutel met schroefjes is helemaal beschamende zielpoterij (en nog een halfbakken oplossing ook)

  31. Zoals eerder gezegd is dit eerder een 5 kantimbis dan een torx. Ook is torx helemaal niet nieuw bij Apple. Pas rond 2007 stapten ze over naar kruiskop in de buitenste behuizing; daarvoor was bijna alles torx. Binnenin hun computers zit en zat het vol met torx.

  32. Hoi ik ben zelfstandig timmerman. En wij werken al 2 jaar met torkx schroeven. En die werken zelf nog beter dan sterren. Dus zeker geen problemen om de iPhone zelf open te maken.

  33. Mensen door lopen dit was 2 oktober al bekend! Beetje oud nieuws… Alle iPhone 4 toestellen krijgen torx. Ook de meeste toestellen van KPN en Vodafone krijgen dit al vanaf de levering.

  34. @bart geweldig jongen dat jij dit al wist, echt waardevolle feedback die je geeft.

  35. @ Henry

    Kom op, dit is gewoon oud nieuws…. Ik heb dit ongeveer 3 weken gelden al gemeld bij iphoneclub. Sorry voor de feedback hoor!

  36. Interessant maar gaat u verder.

  37. sjonge wat een gezeur om die schroefjes zeg, denk toch echt dat meer dan 90% van de telefoon gebruikers niet gaat sleutelen aan zijn mobiel.

    Echt je beetje jammer hoor, want ik denk dat andere gsmbouwers net zoveel dingen verzinnen om het losschroeven te voor komen.

  38. Volgens mij kunnnen degenen die hun gerepareerde iPhone terugkrijgen eisen dat ze hem terugkrijgen met de originele schroefjes. Ze hebben alleen maar toestemming gegeven tot reparatie, niet tot modificatie. Ik kan me weinig defecten voorstellen waar deze schroefjes de oorzaak van zijn, in vergelijking met de nieuwe schroeven.

  39. Die Torx schroefjes zijn gewoon omdat de originele parker schroefjes rommel zijn, bij het minste slijten deze uit en kan je de schroef niet meer los krijgen. Het is gewoon een fijt dat imbus en torx een veel betere standaard is als schroefsysteem, men gebruikt deze niet voor niets in zwaardere machines ipv de conventionele parkers, de reden is dat ze veel meer kracht ken verdragen en dat je er haast niet op op duwen, een parker schroefje moet de schroevendraaier in de tegenovergestelde richting gedrukt worden als je hem eruit wil halen, dat maakt dat ze gevoeliger zijn op schade.

    En wie weet komen er binnenkort wel nieuwe iphones uit de doos met evengoed die torx schroefjes, dus waarom vinden de meesten dit nu een probleem. En dat er zijn die denken dat dit gedaan is om het moeilijker te maken om het zelf open te schroefen is onzin, torx is een enorm wijd verspreid systeem in electronica en er zijn andere systemen die het onmogelijk maken om zelf te gaan knoeien met je toestellen hoor.

  40. Ongeveer 35% van alle iPhone’s is ooit open geweest en daarvan heeft ongeveer 40% schade door verkeerd gebruik of reparatie door derde. Wanneer er een wijziging of verkeerd gebruik wordt geconstateerd hoeft Apple niet meer voor de garantie op te draaien, dit is ook de reden van de wijzigingen. (regelgeving Amerika, weet niet hoe het hier is)

    Voor de mensen die goed opgelet hebben was bij de iPhone 4 presentatie al te zien dan de iPhone 4 torx schroeven zou krijgen:)

  41. De reden hiervoor is misschien

    Goed lezen mensen, dit is een aanname. De reden kan wel heel iets anders zijn zoals dat misschien de inkoop prijs goedkoper is of beter materiaal … of misschien dat de andere schroefjes niet meer leverbaar waren. Noem het maar op het zijn slechts aannames.

  42. Heerlijk die Apple Fanboy reactie’s weer!

    Het is gewoon macht houden en marketing!
    Niets meer en minder!

    “Apple weet wat goed voor de consument is”
    Jup mijn bank ook! Die is nu falliet!

    “Coen zei op 21 november 2010 om 09:00
    Ik ben altijd blij geweest dat je bij iPhone’s de achterkant er niet van af kan halen.
    Zoals bij de Galaxy S, vind ik een beetje cheap, maar Waar maken we ons druk om?
    Apple weet heus wel wat goed is voor hun klanten”

    Dream on, is alleen commercieel gericht!
    En sinterklaas bestaat ook!

    Ps wel leuke zet, zijn weer in het nieuws toch?!

  43. Ze zijn hier gewoon te bestellen!

  44. Tsss… ik heb zo een compleet set gekocht voor €9. :p

  45. Ehh mensen de reden staat op de service pagina van Apple (GSX), ik verzin het niet. Torx schroefjes zijn voor 24euro exc. btw te bestellen (200 stuks). De “speciale” schroevendraaier van Apple kost slechts 36euro exc. Btw.

  46. Wat een bullox, als je geen idee hebt wat torx is zeg dan gewoon niets.

  47. Wat een achterdocht…

    Ik mis nog complot theorieën……
    Waarschijnlijk zit er een chemische stof in de schroefjes die geactiveerd wordt door de GSM-straling en zo ons brein beïnvloedt….
    (hoewel er bij sommigen niets te beïnvloeden valt, gezien de reacties).
    Door dit stofje (ontwikkeld door de CIA) kopen we klakkeloos Apple producten en zijn we volgelingen geworden van dhr. Jobs. Het zien van het Apple logo zorgt ervoor dat we Apple producten willen kopen, ondanks dat de concurrentie veeeeel betere producten aanbiedt.

    Zucht….

  48. Lollige reacties hier en ook vele naïeve.
    Tuurlijk gaat het Apple erom dat iPhone-houders hun mobieltje niet meer simpel open kunnen krijgen maargoed er zijn nou eenmaal ook prutsers die de boel verkloten.
    Dat die achterkant met schroefjes vast zit is al irritant genoeg want accu’s wisselen gaat niet meer zo 1-2-3.

  49. Euhm de “normale” schroefjes waren gewoon op in de fabriek.

  50. Dit interesseert me geen moer en ook geen boutje.

  51. Gewoon doorlopen mensen, hier is niks te zien.
    Dit is de standaard securitytorx, setje is in elke bouwmarkt te verkrijgen, ligt hier in de la, pas nog gebruikt om een föhn te repareren.

    Securitytorx heeft 5 hoekjes, en een opening in het midden, bij de grotere maten.

  52. pfffff

    wees blij dat ze niet dichtgelast zitten. M’n koffiezetter zit dichtgelast, m’n verlengsnoer ook.

  53. Het is werkelijk verschrikkelijk, vroeger kon je nog een boel dingen zelf reapareren, je kocht een nieuw element voor je koffiepruttel, en je kon weer 5 jaar drinken, tegenwoordig moet je het weg gooien. Je hebt ook van die schroeven met een driehoekgleuf, die zijn moeilijker te bemachtigen, vast wel te koop op het internet, maar niet bij de gamma…

  54. Wat een jankerds hier eigenlijk zeg, of men is voor, of men is tegen apple. Een tussenweg of een logisch verklaring is niet mogelijk. Torx / inbus werken gewoon veel prettiger dan “normale” schroeven.

  55. Origineel geplaatst door RunaqueDie Torx schroefjes zijn gewoon omdat de originele parker schroefjes rommel zijn, bij het minste slijten deze uit en kan je de schroef niet meer los krijgen. Het is gewoon een fijt dat imbus en torx een veel betere standaard is als schroefsysteem, men gebruikt deze niet voor niets in zwaardere machines ipv de conventionele parkers, de reden is dat ze veel meer kracht ken verdragen en dat je er haast niet op op duwen, een parker schroefje moet de schroevendraaier in de tegenovergestelde richting gedrukt worden als je hem eruit wil halen, dat maakt dat ze gevoeliger zijn op schade.

    ———

    Kortom Appel verwacht veel reparatie om deze manier kunnen ze de zelfde iphone vaker open schroeven zonder dat het schroefje beschadigd slim!

  56. Origineel geplaatst door JorisDit is geen torx. Torx heeft 6 groeven en dit zijn er vijf. Deze zijn niet te koop bij de ijzerhandel. Apple heeft de 5-kantige ‘torx’ zelf ontwikkeld, om het zelf openmaken tegen te gaan.

    Geloof maar niet dat Apple dit ontwikkeld heeft hoor.
    Op deze (vrij onscherpe ) foto lijkt het een 5kants inbus te zijn. Maar bijvoorbeeld Harley-Davidson gebruikt al een aantal jaren 5 star torx op enkele onderdelen zoals de kmtellerunit

  57. Waarom verkopen ze niet gewoon zelf van die witte frontjes??? En dit is toch wel erg lullig, eerst zeggen dat er geen witte iphone komt en dan ook nog mensen gaan verbieden om het zwarte frontje in een wit frontje te vervangen. Als ze nou de witte iphone 4 verkochten…

  58. het gaat hier niet om torx of torx plus maar gewoon om kleine imbus schroeven.

  59. @Daan – Ik heb dat aangevuld in het artikel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.