Reacties voor: George Hotz hackt de Playstation 3

De hacker extraordinaire George Hotz ook wel bekend als Geohot is er na vijf weken in geslaagd om volledige toegang te krijgen tot het systeemgeheugen en HV-level toegang tot de processor van de Playstation 3. Het heeft 3 jaar, 2 maanden en 11 dagen geduurd sinds het uitbrengen van de Playstation 3 voordat deze succesvol gehackt is.
Lees het complete artikel → George Hotz hackt de Playstation 3
Paul Pols -

Reacties: 74 reacties

  1. te gek nieuws!
    Hoop dat t binnenkort zover is dat de ps3 volledig gehackt is.

  2. Netjes, ben benieuwd of… naja of… wanneer deze jongen wind gaat vangen van Sony / Apple ivm zijn activiteiten.
    Hoewel ik hem dat allerminst gun.

  3. Geniaal… hij bereikt in een maand even veel als alle andere hackers in 3 jaar. Niet dat ik een PS3 heb… maar van mij mag hij lekker zn gang gaan.

  4. Goed voor homebrew, maar waarom zou je dat nodig hebben? In multimedia is de ps3 perfect.

    Illegale games zijn niet echt interessant want een blu ray disk kost zeer veel en dan heb je nog een blu-ray brander nodig hebben.
    Games via externe hdd zal wel gaan (als bij de wii)

  5. ik blijf er nog steeds bij dat hij beter zijn tijd zou moeten steken in het maken van een untethered jailbreak… hij is de enige die het echt kan doen,, en zoals hiij zelf zegt,, er is veel vraag naar!

  6. Origineel geplaatst door Jannes
    Goed voor homebrew, maar waarom zou je dat nodig hebben? In multimedia is de ps3 perfect.Illegale games zijn niet echt interessant want een blu ray disk kost zeer veel en dan heb je nog een blu-ray brander nodig hebben.
    Games via externe hdd zal wel gaan (als bij de wii)

    Omdat je nu via een streamserver moet werken.
    En niet native mkv’s kan afspelen bv. ?

  7. Die gast heeft echt geen leven..

  8. Wat een briljante held. Nu dit zeker is ga ik er ook een scoren, wat een fijne goedkope mediaspeler wordt dit 😀

    Trouwens, de ps3 is helemaal niet perfect in multimedia. Het is juist vrij dramatisch nog steeds zoals Mpke al zegt.

  9. @GiGi: Hij heeft een untethered volgens mij al zelfs voor elkaar. Het is alleen vreselijk tergend om te zien hoeveel er op hem gezeikt wordt en daardoor heeftie geen zin meer om het publiek te maken.
    Beetje het oud hollandsche zak-maar-in-de-strontprincipe 😉

  10. lang leve de pleestations. laat sonic maar met de backward compactible terugkomen zodat ik me oude ps 1-2 games kan blijven spelen net als op de xbox 360. tot ie tijd lang leve de xbox en de xbox 360 sonic is en blijf een copycat van andere firmas. geef die vent een baan :):):)

  11. Kijk, Die man is dus gewoon écht geniaal. Wat mensen in 3 jaar niet lukt doet hij even in 5 weken. Hopelijk maakt hij dit snel af en gaat hij terug naar de iPhone/iPod, maar als dit lukt heeft hij zichzelf wel onsterfelijk gemaakt!

  12. Bizar!!!

    Ik volg zijn blog nu al een paar weken.
    En ze twitter toen hij het de eerste keer poste dat hij bezig was.
    Had ik zoiets van jah joh vast er zijn al 100hackers voor je geweest.

    Maar respect hoor dit is echt bizar, de ps3 werd bijna gezien als unhackable.

  13. Leuk dat ie eindelijk gehackt is 😛

  14. Origineel geplaatst door Jannes
    interessant want een blu ray disk kost zeer veel en dan heb je nog een blu-ray brander nodig hebben.

    Dat is gewoon een kwestie van geduld, Blu-ray films zijn ook langzamerhand goedkoper aan het worden en Blu-ray begint langzaamaan gemeengoed te worden. Kijk maar naar hoe dat ging met de DVD speler.

  15. Wat een aantal trieste reacties hier. George mag trots op zichzelf zijn dat hij zoveel weet te bereiken met zijn kennis. Volgensmij is de iPhone unlock begonnen als een project voor school, en uiteindelijk heeft die toch heel wat bijgedragen aan de iPhone-community. Om dat dan levenloos te noemen vind ik wel erg triest.

  16. Online gamen gaat nooit lukken zo

  17. @Tjoe: Daar gaat het hem ook helemaal niet om. Gelukkig maar! Het gaat alleen om homebrew code te kunnen draaien op de PS3 (zoals bijv een port van XBMC)
    Hij is zelfs vrij fel tegen piracy 😉

  18. Ik hoop dat als hij al een unthetered heeft gemaakt, em wel online zet 🙁

  19. Ik twijfel er geen moment aan dat hij untethered werkend heeft. De security van de iPhone is vergelijkbaar met het beklimmen van de Mont Blanc, als de PS3 tot dusver de Mount Everest van beveiliging moest voorstellen.

  20. @Jermaine:Het is ook gewoon een kwestie van gedult dat je netjes wacht op je loon zodat je een spel kan kopen. Je steekt nu net zoveel energie in het mogelik maken van krenterig cheap aan games en films komen zodat je lekker nooit meer hoeft te betalen voor games en video’s want die zijn zo belachelijk duur dat die je toch niet?! Laat me niet lachen. Dit is gewoon weer een tegenslag meer die we niet nodig hebben.

  21. Dit zal de verkoop van PS3 wereldwijd doen exploderen. Ik heb een PS1 en PS2 gehad en beide gekocht, nadat ze waren gehackt. Nu de PS3 al voor een leuke prijs te krijgen en je hebt gelijk Blueray.

  22. Hoezo geen leven….

    Kan deze beste tiener niet worden aangeklaagd ofso ?
    Kost Sony wel ff tientallen miljoen miss wel meer.

  23. @marcooo: alsof het niet goed gaat met Sony. Lekker makkelijke excuse zodat het verantwoorder is om illegaal aan je games en video’s te komen. En ik hoor ook mensen praten dat je er dan weer Linux op kan zetten en de ps volledig te benutten. Laat ze maar lekker wifi netwerkjes kraken en encripties das sowieso hopeloos. Ti’s allemaal “because i can gedrag”

  24. @Tim:

    Video, ik neem aan dat je films bedoelt, is nog steeds legaal om te downloaden in NL, echter is dit een discussiepunt van niets, dus laten we lekker ontopic blijven.

    Wat doet die GeoHot eigenlijk voor werk? Het lijkt erop dat die kerel de tijd van de wereld heeft.

  25. Zo en nu weer aan de slag met de tethered jailbreak.
    Hoogste tijd dat projectje eens af te ronden.

  26. Als hij een goede hacker is en verstandig, kan hij zich bewijzen met de sony ps3 software beveiliging te verbeteren en het hacken proberen te voorkomen. Het enige wat hij dus nu bewijst is dat de ps3 na 3 jaar alsnog te kraken is. Ik zou die gast dus benaderen als ik Sony was en vragen of hij een goede baan wil accepteren om softwarematig de beveiliging te verbeteren.

  27. Het gaat niet om softwarematige beveiliging die gekraakt is. Dat zou makkelijk te patchen zijn voor Sony, het gaat in dit geval juist om de hardware, waardoor een patch dmv een update in theorie niet mogelijk is.

    Hij werkt volgens mij trouwens als stagiair bij Google.

  28. GEOHOT IS THE MAN , word je afgezeikt omdat je een wizzkid bent en mensen het makkelijker wilt maken , zou ik ook dingen voor me eigen houden en de jongen houd van een uitdaging .

  29. ben wel benieuw wat we nu meer gaan kunnen met onze ps3

  30. Respect voor deze gast 🙂 Zeker en vast gaan ze hem een aanbieding of een waarschuwing geven net tijdens het hacken van de PSP (dark-alex)

    ik hoop dat gij iets kan vinden op de nieuwe iPhone 3gs boot 😉 !

  31. Zulken mensen moeten we meer hebben, briljant.

  32. Wat kan er gedaan worden met een gehackte PS3?

  33. Misschien maakt hij prog zoals QuickPwn of PwnageTool in een ps3 versie. Kunnen we de PS3 gaan ”jailbreaken” !

  34. En dan komt de PS4 uit…LOL Dat interesseert Sony toch geen hol dat ie na 3,5 jaar gekraakt is, genereert alleen maar meer verkopen.

  35. Deze jongen had miljonair kunnen worden als hij geld had gevraagd voor blackra1n. Hij heeft deze gratis gemaakt.
    Hoeveel mensen die nu lopen te zeuren op hem gebruiken blackra1n?
    Do i need to day more!

    Een klein beetje meer respect en waardering voor deze man(jongentje) is wel op zijn plaats

  36. Enerzijds is het knap wat die kerel kan en anderzijds is het alles behalve innovatief te noemen. Hij teert net op het soort mensen dat met dingen als de iphone en de Playstation 3 naar buiten komen en maakt het ook voor een stuk kapot.
    Op het gebied van de iphone kan ik nog begrijpen dat de restricties die Apple oplegt voor mensen ergerlijk is en dat de iphone idd meer kan dan alleen datgene apple toestaat. Maar het is gewoon een feit dat Apple steeds gaat voor het kwaliteitsbehoud van hun producten.
    Als je HTC met windows mobile voor geen meter meer loopt door al de rotzooi die je d’rop hebt gesmeten dan zal niemand zich daar druk om maken. Apple wil dat soort toestanden niet,al heb je eigenlijk het recht om daar zelf over te beslissen.

    Maar wat de PS3 betreft…. Sony heeft aan deze console al flink z’n broek gescheurd maar ondanks dat is het een geweldig toestel.
    De inkomsten hangen voor een groot deel van de games af en als jullie voor alles op je zak gaan zitten…. ik zou dolgraag ooit de trotse bezitter zijn van de PS4 maar als iedereen liever de parasiet uithangt dan zou die wel eens in het gedrang kunnen komen!

    En dan de games op zich…beseft iedereen wel goed wat het maken van een deftige game inhoud? 2 jaren werk is geen uitzondering en het peperkt zich niet meer tot een paar computernerds in de studeerkamer.
    Het maken van een hedendaagse game komt al griezelig in de buurt van de filmindustrie.
    vele games hebben een echt MOVIEgehalte en worden ingesproken door echte,soms zeer bekende,acteurs die ook geen liefdadigheidswerk leveren ter ere van de Gamer.

    Dus laat ons even bezinnen en beseffen dat niet alles gratis kan of hoort te zijn en ter behoud van de game industry zal ieders portefeuille van tijd tot tijd toch eens bovengehaald moeten worden.
    Als laatst nog een woordje aan de hackers: kom zelf eens met iets baanbrekend ipv dat van een ander te ontleden en kapot te maken.

  37. Zoals @Jasper ook al opmerkte zijn er (veel) meer toepassingen die mogelijk worden als homebrew eenmaal beschikbaar is op een bepaald systeem, dan alleen maar het draaien van illegale software. Het lijkt bijna of de Windows-generatie het verschil tussen open source en illegale software niet meer ziet. Op een PC of een Mac kun je ook illegale software draaien als je dat zonodig zou willen, maar dat wordt in die context ook niet gezien als reden om het besturingssysteem op slot te zetten en de gebruiker de sleutel niet toe te vertrouwen.

    De Playstation 3 is gewoon een mooi stukje hardware waar veel meer mee zou kunnen gebeuren dan dat nu mogelijk is via de officiële kanalen. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat de ‘haters’ ook de jailbreak-scene geen warm hart toedragen, anders zou een iets dankbaardere houding ten opzichte van Geohot wel op zijn plaats zijn. Hij doet dit per slot van rekening als hobby gratis in zijn vrije tijd en is niemand iets verschuldigd.

  38. Zou geweldig zijn als ik m’n iso filetjes direkt vanaf m’n NAS met de PS3 zou kunnen afspelen …

  39. Wat een genie, hij zou als beveiliger moeten gaan werken bij Microsoft ofzo, dat ze eindelijk eens een veilig systeem kunnen maken :’)

    Ps, nou moet ik wel toegeven dat Windows 7 toch wel lekker werkt (:

  40. Wat ik geweldig zou zijn als je de playstation zou kunnen benutten als computer want het is namelijk wel een hele krachtige computer, alleen je kunt hem daar niet optimaal voor benutten heb ik begrepen.

  41. Origineel geplaatst door Paul Durden
    Playstation 3 is gewoon een mooi stukje hardware waar veel meer mee zou kunnen gebeuren dan dat nu mogelijk is via de officiële kanalen. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat de ‘haters’ ook de jailbreak-scene geen warm hart toedragen, anders zou een iets dankbaardere houding ten opzichte van Geohot wel op zijn plaats zijn. Hij doet dit per slot van rekening als hobby gratis in zijn vrije tijd en is niemand iets verschuldigd.

    Ik geef je hier gelijk in, diegene die jailbreak een warm hart toedragen en een PS3 systeem hebben zullen ongetwijfeld de stap veel makkelijker zetten om de PS3 te jailbreaken.
    Ik heb niets tegen jailbreak, ik heb dit al meermaals op de iPhone 3G gedaan en elke keer opnieuw heb ik het gevoel dat dit voor mij geen enkele zin heeft, het toestel functioneert gewoon prima zonder met het OS te gaan rommelen.
    Daar ik een PS3 heb en niet meer zou doen dan ik nu doe met dat systeem, zie ik er ook het nut niet van in om het toch te doen. Ik gebruik het PS3 systeem op alle mogelijke manieren waarvoor het gemaakt is in tegenstelling tot sommige vrienden van mij die alleen maar gamen. Ik gebruik het om via WiFi video van de PC naar de PS3 te streamen, ik heb films in MP4 formaat op de PS3 staan die ik op die manier graag wil zien, foto’s kunnen recht uit de camera op de HD gezet worden, DVD, BluRay, … tot onozele zaken als bellen met maten of PM’en via PSN.
    Daarnaast loop je nog het risico dat Sony je PSN account gewoon blokkeert als men het ontdekt dat je ermee hebt lopen rommelen, zo zijn er al een heleboel afgesloten die hun systeem hebben laten chippen, dus dat zal ook een risico gaan worden als je gaat jailbreaken.
    Mijn gedacht is ook dat Sony het PS3 systeem een stuk beter opvolgt dan dat Apple met de iPhone doet, doordat je online komt en wil gamen kan het al zijn dat je een patch moet installeren zonder bekende redenen, anders kan je het game niet meer spelen, wat volgens mij een soort van systeem is om piraterij een stapje voor te zijn.
    Soit, uiteindelijk doet iedereen waar hij zin in heeft en dat het systeem gekraakt is zal allicht ook voor misbruik de deur wagenwijd open zetten, zoals dat bij de PSP het geval was/is.

  42. http://geohotps3.blogspot.com/

    voor de mensen die intresse hebben … die gast is echt wel top ! (maar wie zegt niet dat hij inplaats van 5weken .. er miss 2jaar heeft over gedaan .. hehe ^^)

  43. Origineel geplaatst door Paul Durden
    Zoals @Jasper ook al opmerkte zijn er (veel) meer toepassingen die mogelijk worden als homebrew eenmaal beschikbaar is op een bepaald systeem, dan alleen maar het draaien van illegale software. Het lijkt bijna of de Windows-generatie het verschil tussen open source en illegale software niet meer ziet. Op een PC of een Mac kun je ook illegale software draaien als je dat zonodig zou willen, maar dat wordt in die context ook niet gezien als reden om het besturingssysteem op slot te zetten en de gebruiker de sleutel niet toe te vertrouwen.De Playstation 3 is gewoon een mooi stukje hardware waar veel meer mee zou kunnen gebeuren dan dat nu mogelijk is via de officiële kanalen. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat de ‘haters’ ook de jailbreak-scene geen warm hart toedragen, anders zou een iets dankbaardere houding ten opzichte van Geohot wel op zijn plaats zijn. Hij doet dit per slot van rekening als hobby gratis in zijn vrije tijd en is niemand iets verschuldigd.

    En wat zou je dan zoal op de ps3 kunnen doen dan? telefoneren? tijdreizen?
    Om arcanoid te spelen of een emulator van de eerste mario bros hoef je geen krachtige console als de playstation 3 te kopen. Die dient voor echte games!
    Voor de rest zie ik niet echt andere mogelijkheden voor de PS3 die er nu nog niet zouden zijn.
    En wat betreft dat “haten”, ik heb niks tegen jailbreaken want ik deed het met mijn 3G ook maar toen ik die na een jaar vergeleek met die van een vriend (zonder JB)qua functionaliteit moest ik toegeven dat de mijne een pak minder stabiel was. Misschien ook door de rotzooi die ik erop smeet via cydia en installer,maar dat is het ‘m nou net.
    Het is niet altijd duidelijk wat goed is en wat slecht en wat voor knoeier die apps produceert.
    Het is allemaal een beetje flauw als je gaat beweren dat alles wat die mannen doen ten goede komt van de consument.
    De fabrikanten die de hardware voorzien doen dit om winst te maken.
    De app store is meteen ook een lucratieve en goede bron van inkomsten.
    Sommigen jailbreaken om de dingen te kunnen doen die apple verbied maar de meesten willen gewoon alles gratis,en da’s de dood van alles!
    Als je gratis apps wil,maak ze dan zelf maar steel ze niet van mensen die er ook hun tijd in staken.

    Voor niks komt de zon op

  44. @Joost: film dan wat nou discussie van niets. Je weet heus wel waar het merendeel van de gebruikers het voor gaan gebruiken. Films downloaden wat nog steeds legaal is volgens jou is met andere woorden een goed excuse om er lekker niets voor te betalen. Kan me niet schelen wat je met de hack nog wel allemaal niet meer mogelijk maakt. Jullie snappen gewoon niet dat een PS prima te gebruiken is zoals hij nu is. Jullie kunnen gewoon niet level met zogenaamde gebreken ( wat het niet zijn ) altijd maar meer.

  45. Origineel geplaatst door kevin
    En wat zou je dan zoal op de ps3 kunnen doen dan? telefoneren? tijdreizen?

    Telefoneren is een optie ja, via Skype… Maar een port van XBMC (http://xbmc.org) zal voor velen een van de grootste hoofdredenen zijn. De huidige mediacenter van de PS3 is namelijk dramatisch qua gebruik en in support van verschillende bestandsformaten (bijv mkv). Met de vrijheid die homebrew biedt is dat verleden tijd, want dan installeer je gewoon die ondersteuning in de vorm van een programma als XBMC. Ook is het misschien mogelijk dat originele oude PSX/PS2 games zo gespeeld kunnen worden (met of zonder een emulator?).

    Ik snap niet dat iedereen het over gekopieerde spellen en bannen van PSN heeft? Het gaat hier om homebrew code draaien!

    @Seeker: Dat is precies wat er kan met homebrew software 🙂

  46. @kevin
    Wat dacht je dat van die PS3 eindelijk eens een fatsoenlijke media streamer maken.

    Die PS3 speelt de helft aan media files niet fatsoenlijk af.
    Een simpel ISO file kent ie niet eens, ook een MKV file afspelen ho maar of je moet gaan streamen/transcoden wat vaak ook voor geen meter werkt.
    Ik zou het geweldig vinden als die PS3 mijn losse mediastreamer zou kunnen vervangen, 1 apparaat voor al mijn media en ook nog mooi op kunnen gamen.

    Zoals iemand al aangaf, al de media op een NAS en dan gewoon via de PS3 via het netwerk met een mooie/fraaie interface (xbmc) alle beschikbare formaten kunnen afspelen! Dit alles komt nu binnen handbereik door deze hack.

  47. Las het gisteren op z’n blog idd echt fokking geniaal, alleen m’n twijfels of een modchip ooit zal werken in combinatie met de vele game en os updates en andere online features..

    Verder props voor geohot en net zoals alle andere zeikers graag die unthetered 🙂

  48. Ik vind het op technisch gebied simpelweg knap.
    Over untetherd etc.. Wellicht lukt hem dat dus (nog) niet?
    Ik bedoel, heeft geohot ooit iets moeten toegeven dat iets niet gelukt was?

  49. RESPECT voor hem

  50. Ik heb dus ook geen ps3. Puur omdat ik het niet wil betalen, ik speel wel nog op mijn niet omgebouwde ps2 games die ik heb gekocht.

    En zat dvd’s die je voor een prikkie kan kopen, maar dan moet je niet het nieuwste van het nieuwste willen en als je dat wel wilt, dan mot je gewoon de prijs betalen. Vrij simpel allemaal.

  51. die gast is echt geniaal.
    gewoon hacken om te bewijzen dat t wel kan.
    wat dus al meer dan 3 jaar niet gelukt is.
    en dan het de rest van de wereld ‘geven’
    en dat hun dan helaas met piracy zich bezig gaan houden is dan wel jammer. ben niet zo van het gamen met gedownde spellen.
    nu maar weer terug naar de iphone. je al vast voor bereiden op de 4G?

  52. Ik lees hier veel “uitvluchten”,meer kan ik het niet noemen.
    die iso files,dat zijn films in dvd-formaat,toch?
    tenzij je die film illegaal hebt gedownload bezit je die dvd,dus waarom ga je die dan eerst op je computer zetten om hem dan te gaan streamen naar de playstation… ik zie het niet. De PS3 speelt ook gewoon die dvd af dus waarom al die moeite? Dit alles is alleen maar van toepassing als je dus NIET betaald hebt voor die film.

    Ach ik geef het op want op enkele mensen na heb ik voor de meesten ongelijk.
    Eigenlijk mogen alle hackers en internet'”dieven” blij zijn dat er nog mensen rondlopen als ik die nog bereid zijn ergens voor te betalen want anders valt er binnenkort niks meer te hacken.

    de groeten

  53. Ga er voor de gemak trouwens maar even vanuit dat IEDEREEN die hier commentaar heeft op het hacken etc. NOG NOOIT in zijn leven muziek heeft gedownload van wie dan ook.
    Zo ja, dan moeten die mensen even HEEL SNEL hun hypocriete mond houden.

  54. Origineel geplaatst door kevin
    Ik lees hier veel “uitvluchten”,meer kan ik het niet noemen.die iso files,dat zijn films in dvd-formaat,toch?tenzij je die film illegaal hebt gedownload bezit je die dvd,dus waarom ga je die dan eerst op je computer zetten om hem dan te gaan streamen naar de playstation… ik zie het niet.

    Wellicht omdat ik meer dan 500 muziek dvd’s heb en daarvan een iso op m’n NAS heb geplaatst, zodat ik niet steeds voor een of twee nummers of zoek moet naar de juiste schijf en die dan in de pc … en blablabla

    Er zijn mensen die graag het comfort van een digitale jukebox hebben .. en ja, dat wil niet iedereen

  55. Kerel, ik heb 2 externe hardeschijven van samen 3 tb groot met muziek, films wat dan ook en dat werkt prima via de usb ingang. Dus koop jij lekker een harde schijf (of 10) en sluit die gewoon aan ipv dat als leip excuus te gebruiken.
    Ik vind het ook tof hoor, als hij gehackt is daar niet van maar sommige excuses zijn gewoon niet boeiend genoeg.
    Ik hou wel van gratis, zolang het werkt zonder bannen etc dan.
    Van mij dus ook: RESPECT

  56. Origineel geplaatst door kevin
    Ik lees hier veel “uitvluchten”,meer kan ik het niet noemen.die iso files,dat zijn films in dvd-formaat,toch?tenzij je die film illegaal hebt gedownload bezit je die dvd

    Een film download je in Nederland NIET illegaal. Net als dat muziek downloaden NIET illegaal is.

    Daarnaast weet jij helemaal niet hoeveel mensen wel of niet iets betalen en hoeveel dat dan is. Persoonlijk betaal ik me namelijk scheel aan nieuwe muziek en films in de bios.

    Je hoeft niks op te geven, het is alleen niet zo zwart/wit als je het doet voorkomen.

  57. Ikzelf vind de homebrew scene zeker interessant, de reden ik nog steeds mijn PSP meesleep, naast mijn iPhone! De reden dat ik software piraterij in sommmige gevallen ‘terecht’ vind is puur de prijzen die men gebruikt!

    Let wel, grote jongens zoals Adobe, Microsoft en EA (ga maar ff verder) spenderen zeggen en schrijven een XX aantal miljoen aan ontwikkelingskosten en daarna ligt het schijfje voor 69,99 of meer in de winkel. Krijgt er een leuk doosje bij, handleiding die je eigenlijk liever in PDF formaat gehad had voor je e-reader!
    Terwijl je in je achterhoofd weet dat dezelfde software op 1 of andere warez site ‘gratis’ rondhangt.

    Hetzelfde met de muziek industrie, ik gun die mensen best wat rijkdom en geld voor hun passie die ze met mij en de rest van de wereld delen. Echter als je loopt te predicten in je platen dat je een betere wereld wilt, maar 5+ huizen van 11 miljoen over de wereld verspreidt vind ik een beetje overdone… 99 cent per nummer vind ik een prima prijs… 1,29 ofzoiets? Man dan leg ik wel een paar euro erbij, heb ik de single… Staat vaak meer op en is DRM vrij.. Nu is dat ook het geval in iTunes.. NU, paar jaar geleden niet.

    All I’m sayin is: gebruik piraterij voor je eigen gebruik en ik vind het dan gerechtigd. Ik koop weinig spul van de pre-order, maar net zo wanneer ze een ‘normale’ prijs krijgen. Wanneer je een trouwe fanbase ontwikkeld en er naar luistert dan kopen je klanten je waren altijd bij jou. Ben je een echte fan? Dan koop je een CD… Niet voor 20 euro, maar wel voor 7,99 uit de budgetbak, het is net maar wat voor jou mogelijk is. Niet iedereen is de koning te rijk in de realiteit…

    //edit//
    Alleen de PS3 heeft zijn winst voor Sony denk ik wel opgebracht, en ik zal m’n console denk ik niet hacken… Daar vind ik het apparaat te duur voor… En het huidige gebruik ervan hindert me niet. Ik speel wat ik spelen wil, kan mijn media erop kwijt. Mijn PC staat eigenlijk alleen aan omdat photoshop niet draait op de PS3. Verder doe ik praktisch alles via het netwerk. Ik kan mezelf haast niet indenken dat je makkelijk online kunt met een gehackt console. Op de PSP is er geen controle op, maar verwacht dat de PS3 wel streng op software gecheckt zal gaan worden.

    Verder hoop ik op een JB voor de 3GS of de 4de gen. iPhone… Anders blijf ik lekker doorhobbelen met m’n 3G

  58. @Tim:

    Ja, downloaden van muziek en films mag, mits dat uitsluitend voor eigen gebruik, op beperkte schaal en zonder direct of indirect commercieel oogmerk gebeurt. Dit geldt niet voor interactieve software, waaronder ook computerspellen. Die mogen helemaal niet zonder toestemming gedownload worden. Je hoeft niet perse de film alvorens te bezitten.

    Uploaden mag dus niet, dus wanneer je een p2p programma gebruikt als uTorrent, kazaa of wat dan ook en je bent geen geavanceerd insteller van dergelijke software, overtreed je de wet dus.

    Oftewel, een discussiepunt van niets.

    Ik download me echter helemaal suf aan films, via ftp en nieuwsgroepen en dat geheel gratis zonder het te uploaden. Gelukkig dat het legaal is!

  59. Waarin is dit leuk? Doe eens iets nuttigs, en maak zelf eens iets.

  60. Grappig dat een aantal moraalridders het heeft over de Hacker Geohot en dat ie zo slecht bezig is.

    Hacker zijn per definitie niet slecht bezig, sterker nog, het is al jaren bekend dat sommige hackers opdrachten krijgen van dit soort bedrijven om tegen betaling een systeem te kraken.

    Waarom zou Geohot dit ook niet hebben gehad van Apple of Sony?

  61. @Daejji: en mensen die er totaal van afgestapt zijn en al jaren alles wat ze echt willen hebben kopen en er voor sparen. Die dan?

  62. @Joost: probeer het maar van tafel te vegen door het over de wetten en regeltjes te hebben. Die gebruiken criminelen en malafide bedrijven ook om achter te schuilen. Je zit het groote plaatje gewoon niet. En dat is dat je koopt wat je wilt kijken en luisteren. Voor films hebben we YouTube en vimeo, voor muziek ook trouwens en last fm. Maar het moet zsm op je schijf staan en een beetje gedult om jezelf te overtuigen of je het een leuke film lijkt of een leuk album is er niet meer bij. Alleen omdat het volgens de wet allemaal mag doe je het. Wil niet zeggen dat et niet goed is. film en muziek zijn ook autersrechtelijk beschermt maar dat mag je wel downloaden. En spellen evengoed maar dat mag dan weer niet. Als jullie torrent sites e.d niet zo ongelofelijk veel geld hadden zaten jullie nu te sparen voor wat je graag zou willen hebben. Mininova was al de eerste die viel. En wetten en regels kunnen aangepast worden en da gebeurt ook wel. Want het is een fabeltje da het goed en of slecht is voor de industrie. Want ze verdienen genoeg.

  63. @Tim:
    Die hebben dus ooit wel gedownload..die moeten nu dus niet gaan zeiken op anderen dat het oh zo slecht is.
    Ik vind alles prima en een ieder moet het voor zich weten en er maar rekening mee houden wat illegaal is en wat niet.
    Maar heb een hekel aan mensen die zitten te zeiken op het downloaden van films en spelletjes, maar wel hun mp3 vol hebben met gedownload muziek..dan heb je geen recht van spreken vind ik..maar dat is dan weer alleen maar mijn mening. 😉

  64. Origineel geplaatst door Tim
    @Joost: probeer het maar van tafel te vegen door het over de wetten en regeltjes te hebben. Die gebruiken criminelen en malafide bedrijven ook om achter te schuilen.

    Haha dus als je je zoals in dit geval aan de wet houdt ben je een crimineel (of misschien wel een compleet malafide bedrijf :o) die zich erachter verschuilt.

    Hele degelijke redenatie 🙂
    Ik rijd de juiste snelheid, dus ik ben eigenlijk een hardrijder die zich verschuilt achter de juiste snelheid.

  65. @Joost:

    Helaas, dit is dus allang achterhaald. Er zijn tegenwoordig uitspraken van de rechter (zie de Torrent sites pirateBay.org, IsoHunt etc) waarbij wordt aangegeven dat als het AANNEMELIJK auteursrechtelijk beschermd materiaal is je dit niet mag downloaden of zelfs maar naar mag linken.

    @Geohot, knap dat je het doet, ik doe het niet na. Helaas maakt de rest van de wereld misbruik van je goede bedoelingen (maar ja de weg naar de hel ligt ook geplaveid met goede bedoelingen).

    @pirates: doe wat je niet laten kunt, wil je gratis gamen, zeur dan ook niet dat andere je veroordelen omdat je zo “cheap” bent.

    @moraalridders: je bent die van je eigen portomonee, lobbie ook eens voor goedkopere prijzen van cd’s, games, dvd’s en hardware

    @gamemakers: geef de prijskeuze aan de gebruiker. WIl ik de volledige game dan betaal ik, wil ik cheap dan heb ik een limited free version.

  66. @dark: Over die uitspraken van de rechter maak je een foute conclusie. De rechter vindt in de laatste uitspraken het linken van de piratebay fout, omdat het aannemelijk is dat er auteursrechtelijk beschermd materiaal achter zit. Daarentegen is het downloaden van ditzelfde materiaal (mits geen software/games) zeker niet illegaal in Nederland.

  67. @Jasper:

    het feit dat de rechtelijke macht het verspreiden van auteursrechtelijk materiaal aanpakt door het aanbieden te verbieden (omdat dit namelijk al in wetten en rechten is vastgelegd) zou je met common sense toch moeten concluderen dat je als downloader ook een inbreuk doet op de auteursrechten van datzelfde materiaal.

    Daarnaast: als downloader werk je namelijk ook mee om de prijs van een film/cd/dvd/game hoog te houden. Omdat de bedrijven de piracy costs gaan verdelen over legitieme verkopen. Het kost bedrijven klauwen met geld aan drm/piracy oplossingen te implementeren. Dus omdat er genoeg mensen zijn die piracy doen betaal ik netjes 3x mijn kostprijs van het product. 1x Voor mezelf en de andere 2 voor de gejatte kopieen.

    Maar dan gaan we redelijk offtopic.
    Een goed idee om inderdaad weer wat meer on-topic te gaan

    zoals ik al zei:
    GEOHOT heeft het met nobele bedoelingen gedaan maar er zijn weer wat rotte appels die daar verkeerde dingen mee doen.

  68. @Jasper: hoe kan jij je antwoord nou verandwoord vinden door deze achtelijke vergelijkingen te maken en deze ook nog eens in mijn mond te leggen. Je weet donders goed dat het waar is wat ik zeg. Downloaden van wat dan ook wat je normaal alleen legaal kan noemen als je het koopt via internet of in de winkel is gewoon illegaal. Denk je dat jij weet hoe de wet in elkaar steekt? Wat denk je dat het zou gaan kosten als ze een wed gaan implementeren dat je niets meer mag downloaden. We zitten in de politieke maal molen met dit onderwerp en het is gewoon een kwestie van geld. Dit valt niet zo makkelijk te voorkomen maar ze zijn goed op weg. En dan kan je straks hopenlijk te breden zijn met het feit dat je het weer gewoon betalen gaat wat je wil hebben. Want ik weet zeker dat je jezelf dan een stuk fijner voeld ipv het slachtoffer te spelen omda alles zo duur is zogenaamd. Dat komt voor een deel door de downloaders zelf. Actie is reactie. En ik ben blij dat ik gewoon toe kan geven dat ik het nu zelf niet meer doe. Mijn schijven geleegt heb en langzamerhand mijn collectie op een legale manier weer bij elkaar te krijgen.

  69. Ik blijf het interessant vinden hoe mensen soms tegen de wet aankijken en wanneer het ze niet aanstaat het opeens niet goed is. Om mijn moreel hoog te houden wil ik er even aan toevoegen dat ik me wél scheel betaal aan bioscopen en concerten. Dat is dan ook de grootste factor die meespeelt aan de ‘multimedia industrie’.

    Net als Radiohead zegt: ‘illegaal downloaden is helemaal niet slecht voor de industrie, omdat het een trial is om concerten/films te bezoeken’.

    In hoeverre is dit nou offtopic? Het is wat een post om een playstation hack oproept toch?

    En sinds wanneer is legaal dowloaden de rotte appel uithangen?

    Maar GeoHot houd het internet ook in de gaten, want hij heeft op zijn blog weer wat nieuwe info gezet. WE DO NOT CONDONE PIRACY, NOR WILL WE EVER. If you are looking for piracy, stop reading now.

  70. @Joost:

    Ik kijk heel objectief tegen de wet aan. Zie piracy als diefstal. Je steelt namelijk geld van de auteurs. In nederland is degene die gestolen goederen aanbied een heler. Hij/Zij is strafbaar, echter als je willens en wetens (Of aannemelijkerwijs) goederen koopt die uit een misdrijf afkomstig zijn (en dat is aannemelijk want je kan niet bij de uitgever (originele eigenaar) een kopie zelf downloaden) dan ben jij ook strafbaar.
    Dus ik zie piracy als een strafbaar/illegaal iets.

    Daarnaast denk ik dat je ook niet al te technisch moet kijken. Ik neem aan dat je zelf ook wel weet dat als je auteursrechtelijk materiaal download, dat je wel weet dat het niet netjes is. En kom nu niet aan met het argument ja maar het origineel is te duur: Als ik naar marktwerking kijk is het heel simpel: Als een product niet verkoopt omdat het “Te Duur” is dan zal de maker vanzelf gaan verlagen, want hij wil zijn investering terug. Dus als iedereen een film/dvd/game/CD te duur vind dan verkoopt hij niet en wordt hij vanzelf goedkoper.

    Over je opmerking van RadioHead kan ik alleen maar zeggen: Zolang RadioHead de content zelf aanbied en jij het bij radiohead ophaalt heb ik daar geen bezwaar tegen. Ik heb even snel op de website gekeken en daar wordt niet duidelijk het materiaal aangeboden. (www.radiohead.com) Wel staan er links naar muziek om te luisteren, zodat je een oordeel kunt vellen.

    Conclusie hoe ik naar Hacken van een PS3 kijk:
    – Hacken van een PS3 om er meer dingen mee te kunnen doen die je zelf ontwikkelt of gratis ter beschikking worden gesteld: DOEN!
    – Hacken van een PS3 om illegale kopieen te kunnen gebruiken zodat je geen 30+euro voor een spel hoeft te betalen: NIET DOEN!

  71. @dark:

    Ik begrijp je standpunt, maar ik zie het downloaden van dergelijke content als kopiëren, dus niet stelen en dus niets illegaals. Als ik iets steel neem ik iets weg zonder dat de eigenaar het nog heeft. Als ik de film niet aangeboden zou worden op het internet zou ik als nog niet naar de bios gaan of de dvd kopen, dan zou het film tijdperk simpel weg klaar zijn. Dus kan ik het net zo goed downloaden en alleen naar de films gaan die me echt leuk lijken. (neem de recente Avatar, waar ik gewoon ben geweest).

    Opmerking Radiohead staat op nu punt nl niet op hun eigen site.

    Wat betreft spellen op de PS3, koop ik gewoon, omdat de mp functionaliteiten vaak accounts vereisen etc. Net als op de PC koop ik de spellen ipv dat ik ze download.

    Dus ik zie de hack van GeoHot als een soort van trail om spellen/films volledig te proberen. Als het je niet bevalt pleur je het blind van je ps3 af en je bent geen 30+ armer. Als je het echt goede spellen vindt koop je het uiteindelijk wel, of een vervolg.

    Ik denk dat Sony of spelmakers dan ook weinig van merken van de hack die GeoHot heeft gevonden.

  72. @Joost:

    Het punt van trial voordat je koopt kan ik inkomen. Ik heb zelf een WII (niet gemod of zo) en soms verkijk ik me wel eens op games. Een mogelijkheid om te kunnen testen voordat ik koop zou ik zeker als een goede weg zien om het aantrekkelijker te maken voor gamers.

    Zie het als de LITE versions in de appstore. Een leuke test om te kijken of je het gebruikt, zo niet dan koop je het niet.

    Daarnaast denk ik dat we het beide eens zijn dat de industrie zich moet aanpassen aan de wereld om zich heen. Vroeger werden er LP’s gedrukt en je kon niet kiezen welke nummers je wel/niet wilde. Tegenwoordig begint de muziek industrie in de gaten te krijgen dat dat verdienmodel niet meer werkt. Losse nummers die drm vrij zijn is de toekomst. ITunes en Steve Jobs heeft daar een grote vinger in gehad. Als mensen dus maar volhouden dan wordt dit probleem vanzelf opgelost.

  73. @Roy: microsoft doet ongelooflijk veel aan veiligheid. er is al meerdere keren gebleken dat Windows, op bep versies van linux, het besturingssysteem is met de minste veiligheidslekken van alle OS’ s. alleen word het gewoon erg moeilijk om een systeem veilig te maken als zelfs van die kleine gaatjes gebruik word gemaakt. Mac OSX heeft veel meer gaten in de OS maar daar word amper misbruik van gemaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.