Reacties voor: Geohot sluit blog en Twitter-account voor publiek (jailbreak)

George Hotz (beter bekend als Geohot) heeft een stap terug gedaan binnen de jailbreak-scene. Zijn blog en Twitter-account zijn voor het publiek gesloten, wat bij velen tot de conclusie heeft geleid dat Geohot definitief uit de jailbreak-scene stapt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 91 reacties

  1. Ik kan zijn Twitter account helemaal niet meer bereiken. Is hij gestopt met Twitter?

  2. @Ralph: in de afgelopen paar minuten lijkt inderdaad de account @geohot te zijn verwijderd van Twitter.

  3. Ja hij is gestopt met Twitter.

    Maybe, he met a girl who’s NOT made out of binary ๐Ÿ˜€

  4. who gives a sh*t!
    Het ventje heeft het zoal hoog genoeg in zijne bol en er zijn anderen genoeg die zich er mee bezighouden.

  5. Met dank aan alle kl**tzakjes die hem de laatste 3 jaar lastigvielen met hun eisen. Dit zat er al lang aan te komen. Hufters…

  6. At ralph:
    Lees de complete post, daar staat je antwoord

  7. Ik zal de laatste zijn om hem te beschuldigen van ijdelheid of aandachtsziekte, maar dit soort grappen horen daar wel bij.
    Het is alsof je een kleuterschool binnenrent met de kreet “Nieuw aardbeien ijs !!” en dan boos wordt als er 100 kinderen in je nek springen.
    Tsjongejongejonge, wat is hij (niet) te benijden…
    Binnenkort meldt hij zich wel weer.

  8. Origineel geplaatst door Anna
    Met dank aan alle kl**tzakjes die hem de laatste 3 jaar lastigvielen met hun eisen. Dit zat er al lang aan te komen. Huftersโ€ฆ

    ach dan trek je je als hacker er ook teveel van aan.
    niet de schuld geven aan de mensen, als de hacker zelf besluit te stoppen.

  9. Waarschijnlijk heeft hij weer even geen aandacht. Hij is zelfs nog aandachtsgeiler dan Yolante. Maarja, altijd al geweest.

  10. Ik zit er niet op te wachten. Als je iPhone gelocked is ben je een OEN. Als je wilt breaken weet je dat Apple dat tegenhoudt. Mijjn advies is koop een ander merk. Dan hoeven we ook al dat geouwehoer over een antenne niet meer te horen. Het is tijd om over te stappen of je mond te houden.

  11. Terecht, blijft een raar vetje, jammer dat hij zijn kunnen niet doorgeeft aan het dev team die wel weten hoe je een jailbreakapp maakt( zonder foutmeldingen) geen groot gemis dus.

  12. Origineel geplaatst door Anna
    Met dank aan alle kl**tzakjes die hem de laatste 3 jaar lastigvielen met hun eisen. Dit zat er al lang aan te komen. Huftersโ€ฆ

    idd zo is het ook gegaan met de psp scene, maar ergens denk ik dat het een hate en love affair is tussen de hacker en “zijn” publiek.
    aan de ene kant “geilen” op al die aandacht aan de andere kant raar opkijken als het publiek een toegift wil tja..

    maak je zelf dan ook niet publiekelijk direct bereikbaar en laat alleen mensen toe waar jij als hacker wat aan hebt.

  13. Ik moet u het tragische nieuws melden dan hij net van het leven beroofd is door een Apple medewerker. een zekere steve

  14. Nou gellukig zijn er nog vele andere hackers , met zo’n kapsones mens bereik je ook niks ,

  15. Account is niet verwijderd; als ik ‘m probeer te registreren staat er alsnog ‘has been taken’

  16. Snap al die negatieve mensen niet. Deze jongen kon iets wat bijna niemand anders kon. Toch meenden al die noobs een oordeel te mogen vellen over Geohot. Nog los van de vanzelfsprekendheid waarmee men meende te mogen claimen dat er een nieuwe JB of Unlock moest komen. Een beetje respect voor deze gast zou hier wel op zijn plaats zijn. Ik ben hem in ieder geval zeer dankbaar voor wat hij voor ons geflikt heeft.

  17. Misschien kan die beter bij Apple aan de slag om de iOS software beter te beveiligen tegen jailbreaken. Vind dat ie groot gelijk heeft. Je moet je niet laten gebruiken door mensen die zo nodig hun iPhone moeten jailbreaken en meestal om de reden dat ze geen apps moet hoeven te kopen.

  18. Origineel geplaatst door Tom
    Terecht, blijft een raar vetje, jammer dat hij zijn kunnen niet doorgeeft aan het dev team die wel weten hoe je een jailbreakapp maakt( zonder foutmeldingen) geen groot gemis dus.

    Als hij zoals jij zegt; Geen groot gemis is, dan zitten andere hackers vast niet op zijn werkstukken te wachten en zijn ze zeer goed in staat dat zelf te maken en dan uiteraard veel beter dan hij deed. toch?

  19. En terecht, geef mensen
    een vinger…. Wst betreft die vergelijking met die kleuterschool en aardbeien ijs… Je typeert jezelf als een klein kind. Dat vind ik dan weer typisch ๐Ÿ˜‰

  20. Origineel geplaatst door jelle
    Account is niet verwijderd; als ik โ€˜m probeer te registreren staat er alsnog โ€˜has been takenโ€™

    Lol, en jij bent de enige op de hele wereld die dat in de laatste 10 minuten geprobeerd heeft ?

  21. Jeetje wat zijn jullie onrespectvol zeg!! Weet je hoe lastig en tijdrovend het is om zoiets te maken, en als je dan leest over al die gebruikers die dan boos worden omdat ze “te langzaam” GRATIS werk verzetten, dat haalt echt het bloed onder je nagels vandaan:O

    hij is misschien niet de aardigste persoon op aarde, maar hij kan dingen die andere niet kunnen en hij doet het voor niks. Sowieso zijn “hackers” meestal van het iets minder sociale type, en ik vind niet dat je hem daarop moet beoordelen!

  22. Waar er 1 stopt, dtaater heus 1 (of meerdere) op. Zie de game scรจne voor pc …

  23. Eindelijk is hij weg uit de scene, hij heeft veel goed gedaan, maar ik kon zijn arrogant en kinderachtig gedrag niet meer dulden.

  24. blijkbaar dat hij een nieuwe account heeft gemaakt.
    https://twitter.com/George_Hotz
    blijkbaar dat zijn accounts zijn gehackt xd
    een hacker die wordt gehackt.

  25. respect voor geohot, hij was er al vanaf dag 1! en met al dat ***** over credits is hij nu weg. kunnen we hem moeilijk kwalijk nemen ๐Ÿ˜€ misschien mag hij wel bij Apple aan de slag? ๐Ÿ˜›

  26. Om evenaan te tonen hoe goed hij wel niet was: PS3 was na 3 jaar nog niet gehackt door ook zeer slimme hackers en hij dee het in 3 weken… Hij is de beste iPhone jber en volgens mij zeer groot verlies alles zal wel langer duren vanaf nu..

  27. Goede zet, dag Egohot ๐Ÿ™‚

    Hij heeft veel dingen bereikt, maar z’n vraag naar aandacht compenseert het weer. En nog een ‘goede’ zet, om te zeggen dat je de PS3 gehackt hebt, je alle aandacht krijgt, en nooit iets nuttigs uit te brengen.

    Dag dag Other OS ๐Ÿ™

    Nu Comex van de Wii-scene naar de iPhone is gegaan zitten we goed, hij is ook meesterlijk, niet alleen met Spirit maar ook met BannerBomb op de Wii.

  28. kinda lame in my humble opinion.. zeggen (opscheppen ?) dat je een Jailbreak hebt en dat klagen dat mensen er om vragen..

  29. Origineel geplaatst door Momenol
    https://twitter.com/George_Hotz

    En dat geloof jij?

    GeoHot gehackt ?? :S

  30. Hadden jullie dit nou echt niet zien aankomen? een aantal maanden geleden heeft hij een gigantisch aanbod gekregezn van apple zelf en hij zal er eens grondig over hebben nagedacht en eens 1KEER aan zichzelf hebben gedacht en nu gaan hier de praatjes de ronde van het is een ……….. vul het zelf maar in. RESPECT GEOHOT

  31. @Tomtom100

    Zo spreekt de heer, we mogen hem ondanks zijn aandachtsstoornis dankbaar zijn dat hij apple had willen pesten.

  32. @Bart Louwers: hij lijkt het echt te zijn.

  33. Origineel geplaatst door Floris Drooglever
    Ik zal de laatste zijn om hem te beschuldigen van ijdelheid of aandachtsziekte, maar dit soort grappen horen daar wel bij.Het is alsof je een kleuterschool binnenrent met de kreet โ€œNieuw aardbeien ijs !!รขโ‚ฌย en dan boos wordt als er 100 kinderen in je nek springen.Tsjongejongejonge, wat is hij (niet) te benijdenโ€ฆBinnenkort meldt hij zich wel weer.

    Volledig mee eens! Waarom melden dat je een jailbreak hebt om hem vervolgens niet uit te brengen wegens “te veel vraag”?

    Ik vond het op het moment van publicatie van zijn bericht al vreemd…

  34. uuh jongens hij is weer terug hij is gehacked.

  35. hij zegt dat limera1n sneller uitkomt dan gepland.

    Limera1n is going to release faster than supposed ! Keep an eye on http://www.limera1n.com/

  36. zijn tweets lijken echt te zijn. alles is mogelijk met hem. hij heeft mss zijn accounts verwijdert om weer wat meer aandacht te krijgen.

  37. @ momenol denk het niet;)

    hij is gewoon gehacked door mensen die jarloers zijn omdat hij zo goed is het is een van de beste bekende hackers in de wereld ๐Ÿ˜‰

  38. Die gast is echt gewoon een ******. Ik heb het meer op hackers als planetbeing en comex, die gewoon normaal tegen mensen kunnen doen.

  39. Origineel geplaatst door Jacob
    Om evenaan te tonen hoe goed hij wel niet was: PS3 was na 3 jaar nog niet gehackt door ook zeer slimme hackers en hij dee het in 3 wekenโ€ฆ Hij is de beste iPhone jber en volgens mij zeer groot verlies alles zal wel langer duren vanaf nu..

    . Hij heeft de ps3 niet gehacked. Hij heeft een klein stukje in de beveiliging kunnen geraken en niet verder (eerst een houten deur ingestampt om daarachter een stalen poort te vinden) waarna hij het heeft opgegeven met het besef dat de PS3 iets te hoog gegrepen was voor hem.Niet dat hij het zo uitlegde natuurlijk, volgens hem moesten anderen het werk voortzetten en nog van die BS. Ipv
    van die kerel zo te zitten verdedigen zou je beter eens je ogen opentrekken en niet alles geloven wat een zelfingenomen persoon je allemaal wijsmaakt.

  40. Het stijgt naar zijn hoofd, domme arrogantie van hem!

  41. Jongen heeft een te hoge pet op van zichzelf. Hij is ongtwijfeld een goede hacker en mensen val hem zeker lastig, maar de jailbraik-scene kan ook best zonder een egocentrische hacker.

  42. @Momenol: Uhm, het lijkt me vrij duidelijk dat deze tweets niet afkomstig zijn van een native english speaker.
    “Stop putting pressure on my! I will release when time is there for it!”
    Ik zeg fake…

  43. Laat em lekker, aandacht geile vent met z’n foto overal.

  44. @jsscnn:
    mss is hij gefrustreerd xd

  45. Fake, al zijn spelfouten in zijn tweets. Ik heb hem gevraagd om bewijs en hij gaf iets wat de echte geohot al had gemaakt.

  46. blijkbaar dat hij nu echt zijn account verwijdert heeft en er mee gekapt is.

  47. Sjonge…. Tis wel een vreemd mannetje….

  48. Ik zie het al voor me, topjob bij apple aannemen the jb scene achterwege laten, werkstukken overdragen. Software ios dusdanig beveiligen dat alleen zijn netwerk exploits zal vinden(of niemand niet!)! Pientere knaap met een persoonlijkheidsstoornis!
    Zoals we in nederland zeggen: IS MIJN MENING!!

  49. George_Hotz is ook weg. Dag geohot.

  50. Iemand er ooit aan gedacht dat heel het jailbreaken mogelijk een project is van Apple zelf?
    Het biedt ze namelijk mooie inzichten in het wel/niet aanslaan van nieuwe features.

  51. Origineel geplaatst door mike
    Als je iPhone gelocked is ben je een OEN..

    Dank je! De mijne heeft geen Jailbreak en ben hartstikke tevreden met mijn iPhone. Vind verder dat ik een prima leven heb dus…

  52. Origineel geplaatst door thomasstroobants
    respect voor geohot, hij was er al vanaf dag 1! en met al dat ***** over credits is hij nu weg. kunnen we hem moeilijk kwalijk nemen misschien mag hij wel bij Apple aan de slag?

    Tuurlijk, Apple gaat zo’n iemand een job aanbieden, zo’n iemand dat de bedrijven en apple al veel problemen bezorgd hebben (misgelopen winst).

  53. Sukkelaar ๐Ÿ™‚ is het niet normaal dat iedereen een JB wil op z’n nieuwe i4

  54. @Ralph:
    na al die slechte comments zou ik hetzelfde doen.

  55. Wat een aandacht geil pokkeventje!! Lekker wegwezen en niet meer terugkomen..

  56. Altijd al een arrogant ventje geweest die Egohot.
    Hoe oud is die eigenlijk? En je negeert die ongeduldige klagers toch gewoon, moet je daarom nu zo kinderachtig doen.

    Maar mij kan het niks schelen, ik jailbreak toch niet.

  57. @mike:

    Als je geen T-mobile wil gebruiken omdat het een zootje prutsers zijn maar er alleen maar locked T-Mobile iPhones op marktplaats heb je geen keus lijkt me!

    Deze comment slaat echt nergens op, ik ben een grote Apple fan maar heb er een hekel aan dat T-Troep alleen de abonnementen mag verkopen.
    Ben daarom ook erg blij dat Vodafone ze nu ook mag verkopen.

  58. En intussen is er het nieuws dat planetbeing de iPhone 4 geunlocked heeft! Net op de dag dat egohot zijn vertrek aankondigt. Maw: vertrek maar egocentrische snotaap, we hebben je niet nodig!!

  59. Als iedereen nu ff op twitter naar Planetbeing zoekt kun je zien dat we geohot niet nodig hebben. De iPhone 4 is vanmiddag gejailbreakt.

  60. Die vriend van ‘m heeft trouwens niet zo veel te melden op Twitter…. Jammer van Geo, het was wel lekker makkelijk….we wachten af op wat nieuws…

  61. Comex is mijn held
    nog paar dagen voor de nieuwe jailbreak voor ios 4
    kan nie w8en

  62. zonde, als zijn motivatie tot dit besluit leidt, dan kunnen veel mensen (met name de lijst haterz hierboven) zich toch eens flink achter de oren gaan krabben over het wel en wee in heel JB-land..
    Zijn skills overtroffen menig apple-Teams en menig andere freelance/rogue programmer (hacker is een naar woord zeker nu de media alles electronica onder deze noemer plaatst tegenwoordig), waardoor er een “up the ante” spelletje gespeeld werd tussen de JB-crews..
    ben bang dat er na hem minder innovativiteit komt en dat de aaseters hun aas ergens anders vandaan willen gaan halen om hun gram te halen…

  63. Ik ben zelf een jaartje of vier erg actief geweest in het Windows Mobile wereldje. Daar is het porten van nieuwe OS versies naar oudere toestellen nogal een bezigheid.

    Mijn ervaring is bijna letterlijk gelijk aan dat wat GeoHot schrijft: je deelt het produkt van je hobby met de community en vervolgens word je overspoeld door een eisende menigte die denkt ergens recht op te hebben.

    Ik heb een jaar geleden hetzelfde besluit genomen als GeoHot nu gedaan lijkt te hebben. Als je take-away produkten wilt ga je naar macDonalds. Als je het leuk vindt om een beetje meer te halen uit je telefoontje, WANT DAAR HEBBEN WE HET TENSLOTTE OVER, dan klooi jezelf wat aan of wacht af dat iemand anders iets leuks uitbrengt. Daarvoor, daarna, of wanneer dan ook ga je niet lopen zeiken, maar zeg je dankjewel….

  64. heeeerlijk zon brilliant jogg, ook zo heerlijk anti nog op die leeftijd ๐Ÿ™‚
    en hij is verveeld denk ik met dit onderwerp

  65. Waarom wast hij zijn haar niet?

  66. Dit doet me denken aan Dark Alex een Hacker uit de PSP scene hij besloot ook in eens om te stoppen en sinds dien hebben ze niks meer van hem vernomen.

  67. @Roger:

    misschien neem hij daarom wel een pauze. ๐Ÿ™‚

  68. Het is inmiddels wel duidelijk dat die jongen nog lang niet volwassen is.

    Als je de wereld vertelt dat het je gelukt is om de iphone 4 te jailbreaken, en dan de aandacht die dit met zich meebrengt als stalken beschouwd heb je volgens mij je ogen in je kontzak zitten.. Hij moet toch inmiddels beter weten?! Release dan met je grote bek nog 1 keertje die jailbreak, en ga daarna met “pensioen”..

    Z’n aandachtsgeilheid heeft zich tegen em gekeerd denk ik dan maar. Het is zijn eigen keuze geweest om niet anoniem te blijven, maar elke keer alles aan de grote klok te hangen.

    Voor de rest ben ik alsnog vol lof over deze kerel en geef toe dat hij een hoop heeft bijgedragen aan de jailbreak-community.

    @roger, i lolled.
    Daar heb je kennelijk geen tijd voor als je kan wat hij kan ๐Ÿ™‚

  69. @IpodDemon: idd die was ook plots verdwenen. Later bleek dat hij persoonlijkheids-stoornissen had.

  70. Origineel geplaatst door momenol
    @IpodDemon: idd die was ook plots verdwenen. Later bleek dat hij persoonlijkheids-stoornissen had.

    waar haal je die wijsheid vandaan?
    Dark Alex was wel de beste hacker uit de PSPscene zijn Custom firmware werkte perfect. helaas ging mijn PSP stuk door dat ik hem een aantal keren had laten tippen.

    Nu heb ik voor het eerst een Ipod waar iOS 4 op staat, ik wil hem jailbreaken maar dat lukt me niet.

  71. Ben hem gewoon dankbaar voor hetgene wat die toch maar even voor iedere jailbreaker gedaan heeft.Hoop dat we in de toekomst weer van hem gaan horen.Wat betreft zijn persoonlijkheid ach dit soort mensen zitten ook in de politiek in het zakenleven en in elke andere tak van onze maatschappij ook onder de zeikers in dit forum dus…jaloezie is een gemeen ding…!!! Thanks Geohot!

  72. Ach, als hij geld nodig heeft zal hij wel opnieuw beginnen.
    En anders, who cares, er zullen altijd hackers zijn die zich willen bewijzen!
    En zelfs dan nog, jailbraik wordt minder en minder noodzakelijk! (buiten het feit dat ik het nog steeds doe! ) ๐Ÿ™‚

  73. Respect. Jammer, had graag m’n toekomstige iPhone4 ge-JB’t. Zal nog wel komen denk ik.

  74. @Frank van Manen:
    Ja of je bent genaaid door Apple dat je geen multitasken hebt op je ipt ๐Ÿ™ en wallpapers XD

  75. George Hotz heeft groot gelijk als ik een aantal van bovenstaande reacties lees. Hij kan beter iets leuks voor zichzelf gaan doen ipv iedere keer weer voor een stel domme gefrustreerde ondankbare honden een unlock/jailbreak verzinnen.

  76. Zou iemand een lijstje kunnen maken van alle iPhone hackers die nu nog actief zijn (musclenerd, planetbeing enz.) dat zou handig zijn voor de mensen die ze nog niet volgen maar het wel willen zoals ik…

  77. Origineel geplaatst door trip
    George Hotz heeft groot gelijk als ik een aantal van bovenstaande reacties lees. Hij kan beter iets leuks voor zichzelf gaan doen ipv iedere keer weer voor een stel domme gefrustreerde ondankbare honden een unlock/jailbreak verzinnen.

    Ja maar waarom verkondig je dan dat je binnenkort een jailbreak voor handen hebt? Dan is het toch logisch dat mensen blijven vragen hoe of wat.

    Ik vind het maar een apart ventje. Eerst jailbreakt hij 3.1.2 en is ie helemaal de man, krijgt hiervoor terecht vollop lof en krediet. Vervolgens claimt hij binnenkort te komen met een jailbreak voor ios4 en iphone 4 en ineens wordt ie gevoelig omdat mensen hier met spanning naar uitkijken??!! Het is toch logisch dat mensen dan gaan vragen of zie ik dat nou verkeerd? Als je je daaraan echt zou ergeren waarom vertel je het dan? Volgens mij is er een andere reden voor dit alles…

  78. Kan hem niet meer dan gelijk geven met de beperkte info die ik (we) nu heb(ben). Aandachtsgeil of niet, hij heeft veel goed werk verricht, op al jonge leeftijd. Toegegeven, het is misschien niet handig geweest om de JB/Unlock aan te kondigen, maar dat betekent nog steeds niet dat de halve wereld maar kan eisen dat hij het uit gaat brengen, al was het alleen maar omdat er zeer binnenkort een update van iOS uit gaat komen, die zon’n lek gedicht zou hebben.

  79. (L) planetbeing
    zo hebben we geohot niet nodig, dev team komt betrouwbaarder over

  80. Als je Geohot de afgelopen maanden gevolgd hebt dan is het volstrekt duidelijk waarom hij niet met de nieuwe unlock naar buiten is gekomen. Hij gaf ruim 5 maanden geleden al aan dat als hij met de unlock naar buiten zou komen de kans aanwezig zou zijn dat het lek gedicht zou worden bij de introductie van de iphone 4. Deze unlock zou namelijk ook op de iphone 4 werken. Vervolgens gaan er dan maandenlang allerlei mensen tegen hem aan pissen. Mensen aan wie hij niets verschuldigd is. Stik er maar in zou ik ook zeggen. Maar gezien de reacties op dit Forum verwacht ik dat er hier tussen tientallen heldere lichten zitten die dit klusje wel van George Hotz gaan overnemen….. ๐Ÿ˜‰

  81. @luccyboy: Dev Team in de gaten houden.

  82. @trip : je hebt helemaal gelijk!

    Misschienis dit tegen de regels, maar wat zijn jullie een stelletje ondankbare klootzakken zeg:O

  83. Mooi artikel, Paul!

    Sommige reacties hier in het forum zijn veelzeggend en supergrappig om te lezen. Zo hoef ik geen comedy-series meer te volgen, dit is nog veel grappiger.

  84. Origineel geplaatst door mike
    chten van de zijde van Geohot. Een definitief vertrek van Geohot zou een significante aderlating betekenen voor de jailbreak-scene. Hoewel Geohotโ€™s jailbreak-tools vaak โ€œsimple, hacky and fastรขโ‚ฌย waren in vergelijking met di

    Deze opmerking slaat kant nog wal! ๐Ÿ™

    Wat heeft iedereen tegen deze jongen? Hij is als hobby exploits aan het zoeken geweest… iets wat in de scene vrij normaal is. Hij heeft geen enkele verplichting naar jailbreakers toe. Ik snap ook goed dat je irritant wordt na al die vragen voor de iPhone4. Wees blij dat ie ons die tijd heeft geholpen, er komt wel weer een andere.

  85. Tja, hij kan het wel, maar elke keer als hij weer wat heeft gevonden is er wel weer iets. Logisch toch dat mensen er om vragen, kan je op voorhand wel voorspellen.

    Gelukkig is hij niet de enige. Wel de enige de elke keer zo moeilijk doet.

  86. Waar een rare nare reacties ook nu weer.
    Dat hij wellicht een eigenzinnig mannetje is, so what?
    Dat er zoveel mensen op zijn nek springen als hij iets nieuws te melden heeft, ligt bij die mensen, niet bij hem. Waarom zou hij verantwoordelijk moeten zijn voor het gedrag van anderen? Mensen maken die keus zelf.

    En hij heeft zo ontzettend gelijk met “itโ€™s just a phone”.
    Want kom op zeg, dat is het en dat blijft het.
    Get a life.

  87. Ipc wees aub verstandig en sluit dit Forum.Er komt niks meer bij wat ook maar enige toegevoegde waarde heeft.En begin me steeds meer te ergeren aan de arrogantie van vele die waarschijnlijk nog nooit ook maar iets gepresteerd hebben maar wel vooraan staan met hun negatieve commentaar.Hoezo mediageil..

  88. want een arrogante zeikpuber……

  89. Voor degenen die een schuttingtaal-fetish hebben, verwijs ik graag naar http://www.geenstijl.nl.
    Wat een niveau.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.