Reacties voor: Geohot belooft untethered jailbreak in ruil voor hulp (update)

Op Twitter heeft @Geohot zijn volgelingen gevraagd om hem vanaf drie uur Nederlandse tijd te helpen met een project. In eerste instantie leek het te gaan om een distributed computing project, inmiddels is duidelijk dat het te maken heeft met een experiment/uitdaging van DARPA. In ruil voor de hulp van gebruikers daarbij heeft Geohot als tegenprestatie een untethered jailbreak beloofd.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik hoop dat zijn actie slaagt!

  2. Ik heb het bericht 5x moeten lezen voor ik er iets van snapte, zegt dat nu iets over mij of is dit iets voor de techboys?

  3. Hij is op zoek naar balonnen..
    http://dudeitsaballoon.com/

  4. @Christophe: de tweede alinea is bedoeld om iets wat eigenlijk voor ‘techboys’ is hopelijk ook enigszins begrijpelijk te maken voor anderen. De rest van het bericht is van nature minder technisch en hopelijk daarom ook beter te begrijpen.

  5. En wat is hij nu juist van plan??

  6. Ik snap er helemaal niets van. Moet ik mijn computer gebruiken? En daarvoor jailbreakt hij (over het internet?) mijn ipod Touch 3g of lukt dat weer niet?

  7. Amai, kvraag me af wat hij van plan is. Met zo een rekenkracht ter beschikking kan je heel wat doen. Straks hackt hij nog een aantal banken 😀

  8. @Peter: Geohot heeft nog niet aangekondigd wat hij precies van plan is, maar het lijkt er momenteel op dat hij zijn volgelingen op Twitter zal vragen om deel uit te maken van een netwerk van computers die samen de berekeningen uit kunnen voeren. Meer specifiek zou dit betekenen dat je waarschijnlijk een stukje software op je computer zou moeten installeren die op de achtergrond berekeningen uitvoert.

    Over het algemeen zijn dit soort projecten ingericht dat de software alleen gebruik maakt van de rekenkracht die je computer op elk moment over heeft (en dus geen merkbaar verschil oplevert in de snelheid waarmee je zelf je computer kunt gebruiken). Als dit project vervolgens een succes blijkt, zal Geohot aan de slag gaan met een untethered jailbreak. Die zou dan dus later pas volgen. Quid pro quo. 😉

  9. Dus kort samengevat:

    Wij geven een stukje van onze computer af zodat hij wat zware berekeningen sneller kan doen?

    Of begrijp ik de grote lijnen nog steeds niet?

  10. Check geohots twitter. Het is geen distibuted computer project

  11. @Paul Durden:
    En dan krijgt iedereen de jailbreak of alleen diegene die deel hebben genomen?

  12. Het verband met zijn laatste tweets (dudeitsaballoon) is mij niet geheel duidelijk.
    Verder, mooi artikel, hopelijk slaagt zijn actie!

  13. En waarvoor wil hij dan sha kraken? Heeft niks met iphones te maken volgens mij. Wil hij creditcard gegevens jatten van online winkels ofzo :p

  14. Het hele Distributed Computing Network klopt dus niet, volgens mij. Tgaat gewoon om 10 ballonnen te spotten in Amerika, niets voor ons dus 🙂

  15. @Jetf: bedankt voor de tip.. jammer dat deze informatie pas beschikbaar kwam nadat ik het artikel al had geschreven, maar inmiddels heb ik het artikel erop aangepast!

  16. Je had ook een seti screensaver project ivm berekingen en natuurlijk doe ik mee om de iPhone te kraken. Als ze de slag met Android willen overleven lukt dat echt alleen als de iPhone te jailbreaken valt imho.
    Zodra dit niet meer mogelijk is zullen er vele malen minder verkocht worden bij een nieuwe versie. Ik denk dat een apparaat alleen maar succesvol is of wordt zodra er illegale content op gedraaid kan worden.
    Vandaar dat mensen zoals Geohot zo belangrijk zijn voor de scene. Het zou helemaal een stunt zijn als ooit blijkt dat hij voor Apple werkt (hoezo complot theorie denker :P)
    *lol volgens mn iphone heb ik deze post 14583 dagen geleden gepost!?!*

  17. leuke actie … als einzelganger te laten zien dat je hetzelfde kunt bereiken waar anders tonnen zoniet miljoenen voor nodig zijn. De grootste kracht van elke processor is de rekensnelheid als hem dit lukt laat hij de big boys een poepie ruiken . 🙂

  18. Ik juich dit echt totaal niet toe. Als iemand algoritme wil kraken om gegevens veilig te bewaren kan dat niet goeds betekenen… Ik vertrouw dit niet echt helemaal.
    Ik juich untethered jailbreak toe maar niet door nog een deel van mijn privacy op te moeten geven…

  19. Robert Ludlum kom er maar in!

    Wel gaaf zo’n project. En dat is behoorlijk wat hulp wat hij dan nodig heeft. Dus dan gaat hij die jailbreaks alleen uitdelen aan de mensen die hem helpen? zal vast wel iemand bijzitten die dat dan weer zo voor elkaar krijgt dat hij het gewoon toegankelijk maakt voor iedereen.

  20. Aan dit soort projecten heb ik vaker mee gedaan. De bedoeling is dus dat iedereen een klein stukje software op zijn pc gaat draaien zodat computerkracht gebundeld wordt. Een voorbeeld is http://folding.stanford.edu/Netherlands/Main

  21. Ik hoop zo dat daar een oplossing voor is en liefst heel snel! 🙂 heb al verschillende keren lege batt gehad of dat de iPhone vasthangt en nix meer kunt doen..moet je telkens weer wachten tot je een pc en je kabel bij de hand hebt!! ( internet vr het BR bestand)

  22. Misschien effe OT, maar mijn Iphone 3GS white 32Gb is van productieweek 41, en perfect unthethered te jailbreaken! Iedere keer dat ik ‘m uit zet, en terug aanzet is m’n jailbreak nog netjes aanwezig.

    Greetz

    Patrick

  23. vet! maar ik heb een 3g

  24. volgens mij is er al een winnaar bekend,
    https://networkchallenge.darpa.mil/default.aspx

  25. Toch heb ik een iPhone 3GS uit week 41 die gejailbreakt is, en zonder problemen te herstarten is. Hoe kan dat dan?

  26. @Duco:

    Welke bootrom/iBoot-versie heeft hij? 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.