Reacties voor: Gelekte weblinks naar iOS 6 bèta voorspellen update vanaf iPhone 3GS en iPod touch 4G

Een Chinees forum heeft downloadlinkjes voor iOS 6 beta build 10A5316k en Safari 6 gevonden. Ze wekken de indruk dat de iPad 1 en de derde generatie iPod touch geen update meer krijgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Dat van de iPad 1 lijkt me onwaarschijnlijk. De is in een hoop landen nog niet eens twee jaar oud.

  2. Weet bijna zeker dat de iPad 1 wel een update gaat krijgen. Zou belachelijk zijn al zou dat niet zo zijn.

    Niet dat het mij veel uit maakt, heb ipad2 en iphone 4S, maar apple zal nooit zooo snel stoppen met de ondersteuning van een apparaat. Zou erg onlogisch zijn.

  3. Origineel geplaatst door Louis
    Dat van de iPad 1 lijkt me onwaarschijnlijk. De is in een hoop landen nog niet eens twee jaar oud.

    Hoezo? De langzamere 3GS wel! Waarom dan zo’n succesnummer als de iPad 1 niet? Als de processor het aan kan zou ik zeker wilen updaten. Geldt trouwens ook voor de iPhone 4 die ook al de bijna de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt!

  4. Misschien doet Apple dit zodat mensen de nieuwe iPad gaan kopen en niet de oude houden. Want wie wil er nou een nieuwe iPad als je oude toch nog de nieuwste software heeft?

  5. De belangrijkste reden om de iPhone 3GS wel een update te geven terwijl de iPad 1 die niet krijgt lijkt mij het feit dat de 3GS nog steeds verkocht wordt. Je kan geen apparaten verkopen zonder het laatste OS.

  6. Als 3gs update krijgt, krijg ipad 1 ook.

  7. @zwanneman: Jawel, dat kan heel goed. Kijk maar naar Android.

    Sorry, grapje. 😉

  8. Dat zal wel een foutje zijn en we weten nog niets zeker. De iPad 1 krijgt echt wel een update. Hij heeft een a4 processor net als iPhone 4 en Apple TV 2. (Kunnen we dus altijd een CFW maken denk ik sinds we alleen de iPad 2 FW moeten pakken en het a4 processor script over hoeven te gooien)

  9. Geen update voor de iPod Touch 3, jammer… Ik had het wel verwacht…

  10. Is best slim, zullen mensen sneller overstappen op een nieuwe ipad. Wel blij dat het waarschijnlijk voor de 3gs komt, zat al te vrezen. Want mijn oude iphone doet het nog prima!

  11. Iphone 3gs is een budgetmodel en die neem je natuurlijk mee, ipad 1 wil je uiteindelijk buiten beeld laten maar zou wel raar zijn als het niet ondersteund wordt het is inderdaad krachtig genoeg als de iphone 4 ook een update krijgt

  12. Hmm? Zou er dan toch nog een 7.85 inch iPad komen?

  13. Ik weet eigenlijk niet of ik, als eigenaar van een iPod touch 4g, op iOS 6 zit te wachten. Tot nog toe is mijn device alleen maar stukken langzamer geworden, de verbeteringen zijn in mijn ogen verwaarloosbaar.

  14. Dat van die iPod Touch zal wel waar zijn.
    Want daar is al anderhald jaar niet mee gedaan!

  15. Zou goed kunnen dat eerste generatie iPad niet ondersteund gaat worden. De iPhone 3GS heeft een veel lager resolutie scherm waardoor de processor minder zijn best hoeft te doen deze pixels aan te sturen. In theorie zou het dus kunnen zijn dat vanwege de pixel aansturing hier geen software update komt van iOS6. De eerste generatie iPad draait op iOS5 al niet helemaal geweldig meer. (mijn persoonlijke mening dan)

  16. Er staat al een paar dagen een filmpje van een rijk jochie op youtube met de beta. Kan irmand bevestigen dat het de echte is? Hij laat het buildnummer ook zien. Ben alleen vergeten welke. Zoek onder jaketechwizard

  17. Ik twijfel of deze update goed is voor de 3Gs. Hij wordt supertraag en ios6 zal hier alleen maar een schepje bovenop doen.

  18. @Jeroen: iOS 5.1.1 draait toch vrij vlot op een 3GS

  19. Het verschil is, dat de iPad 1 nu al veeeel trager loopt op iOS 5 dan op iOS 4, bij de 3Gs is dit niet het geval… De 3gs zal zeker niet alle updates krijgen, maar hoop toch dat er nog iets leuks bijzit!

  20. @Kyhd: dat filmpje is een hoax. Morgen wordt pas de eerste beta vrij gegeven. Dus trap niet in die nep filmpjes.

  21. Denk wel dat er een update komt voor iPad 1.
    De 4S staat tog ook niet in de lijst? Dat betekent tog ook niet dat de 4S word overgeslagen.
    Houd alle opties open dus.

  22. @Rayn: De 4S staat wel in de lijst hoor, VANAF de 3Gs. Er staat

    iPhone: 4S/4/3Gs

  23. geen spoortje van een iPhone 5?

  24. @Kyhd: dat filmpje is geen hoax! Dit is beta 1, dat filmpje is dus ECHT! Als dat iOS 6 is dan zijn ze echt slecht bezig.

  25. Origineel geplaatst door job
    geen spoortje van een iPhone 5?

    Denk toch even na… Wie loopt er morgen met een iPhone 5 rond? O

  26. @020: Ik vermoed ook dat dit echt is. En ik vind het allemaal zo slecht nog niet. Wat verwachtte je dan misschien, een android achtige UI? Sorry hoor dan ben je bij iOS zeker aan het verkeerde adres. Apple zal zich daar nooit aan “verlagen”. Misschien moet je eens overwegen om een android toestel te kopen.

  27. Vertrouw me, iOS6 gaat niet op iPhone3Gs komen.
    Het kan wel dat hij gerleased wordt maar apple zal het weer verwijderen voor de 3gs omdat 3gs te traag wordt, veel dingen niet meer werken.

  28. Vanaf morgen hebben we de iPhone 5! Mark my words!!

  29. Kan ook om aangepaste versies gaan, met dingen eruit gelaten zoals we in verleden hebbe gezien.

  30. Je bedoelt Mountain Lion zeker? 😉

  31. @ferdi: nee, dat is wishful thinking. Er zal geen iPhone 5 voorgesteld worden. Mark my words.

  32. Ja lullig, maar wel heel begrijpelijk. De iPad 1 is nooit echt gemaakt om te multi-tasken for starters..
    Het is erg afhankelijk van de toegevoegde features of het überhaupt zin heeft om naar iOS 6 te upgraden, performance-wise.
    Als alle leuke nieuwe features te zwaar zijn kunnen ze hem beter laten hangen op iOS 5 dan weer zo’n iPhone 3G debakel op de hals te halen.
    Die werd stront traag met iOS 4 en qua functionaliteit verschilde het nauwelijks met iOS 3 op de 3G.

    Het argument m.b.t. de 3GS gaat niet op. De 3GS wordt namelijk NU nog verkocht. Daarnaast draait de 3GS op 1/4 resolutie t.o.v. de retina iPhones. Hij hoeft dus minder te verwerken en kan het zo makkelijker aan.

    Als Apple nu het maximale uit de iPad 2 wil halen met 1/4 reso van de Retina iPad dan betekent dat al snel dat de iPad 1 niet meer mee kan komen; zelfde resolutie, minder power.

    Om het in perspectief te plaatsen. De iPad 1 is als de iPhone 3G destijds; standaard reso, matige processor.
    De iPad 2 is als de 3GS; standaard reso, snelle processor.
    En de Retina iPad is als de Retina iPhone (4): retina resolutie, snelle processor.

    De 3G is niet extra lang ondersteunt, de 3GS wel. Zo zal was de iPad 2 extra lang meegaan en de iPad 1 zal eerder af kunnen vallen.

  33. Dan klopt het verhaal toch met wat insiders weken geleden al hebben geroepen. De 3GS is en blijft het instapmodel en zal in de toekomst nog steeds worden gemaakt naast het nieuwe model iPhone. Dit stond zelfs letterlijk op deze site.

  34. Origineel geplaatst door jo
    @ferdi nee, dat is wishful thinking. Er zal geen iPhone 5 voorgesteld worden. Mark my words.

    Second that. Alleen al hit respect door de 4S kopers kunnen ze het niet maken om nu al een nieuwe iPhone aan te kondigen. De nieuwe iPhone komt gewoon in oktober.

    Feitelijk heeft Apple vorig jaar iOS nieuws en iPhone nieuws van elkaar gescheiden en dat is helemaal niet zo’n slechte zet geweest. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat mensen de indruk krijgen dat Apple ofwel de iPhone ofwel de iPad als belangrijkste apparaat ziet.

  35. Even kijken.
    iPhone 3G werd in maart 2008 uitgebracht.
    iOS 4.3 was de eerste versie van iOS die niet meer op dit device werkte. iOS 4.3 werd in juni 2011 uitgebracht.
    Iets meer dan 3 jaar dus. Het zou dus wat vroeg zijn als je naar cijfers uit het verleden kijkt (maar ja: resultaten uit het verleden… etc)

    De eerste iPad zou inderdaad wel eens te beperkt zijn qua RAM voor iOS 6, maar ik denk dat dan ook de 3GS af zal vallen, eerlijk gezegd.

    We’ll see tonight!

  36. @JackBlack: De iPad 1 heeft maar 256MB aan geheugen, denk dat dat het probleem is.

  37. Ik was verbijsterd door het verschil in gebruik tussen iPad 1 en de nieuwe. Dat ding was traag als dikke …. De 3Gs is heel goed handelbaar nog steeds. Denk ook dat het ram is

  38. @Zomer: de iPod touch 4 maar ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.