Reacties voor: Gelekte macOS 10.14 screenshots verklappen donkere modus

Dit zijn de 3 grootste vernieuwingen
macOS 10.14 krijgt waarschijnlijk een donkere modus, een Apple News-app en een nieuw uiterlijk voor de Mac App Store. Dat blijkt uit vroegtijdig gelekte beelden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. De Apple News app, laat ze deze maar eerst in oa NL uitbrengen.

  2. Donkere modus… ik krijg er nu al pijn van in m’n ogen

  3. Zo te zien ook een donkere modus voor iOS. Het eerste screenshot toont Xcode, met daarin een iPhone scherm in donkere modus…

  4. Waarom doet iedereen of de donkere modus zo gewenst is. Ik houd helemaal niet van donkere modus. Is zo Android. Een papier is wit met zwarte letters. Dus een scherm ook. Je koopt toch ook geen boek met zwarte bladzijden en witte letters. Als je dat wilt koop je maar een android telefoon. Hoop niet dat ze de witte modus eruit gooien.

  5. Ik snap nog steeds niet wat er zo bijzonder aan een donkere modus is.

  6. Dacht dat ik de enige was die niks voelt voor die zo gewilde donkere modus.
    Slaat nergens op.

  7. Wat heisa steeds om die donkere modus op iPhone en nu dan op Mac OS! Je bekijkt het 1 keer en dan nooit meer!!

  8. Daar wil ik nog aan toevoegen! Ooit heb ik webdesign geleerd op school. Wanneer je webdesign een donkere achtergrond dan kreeg je als cijfer een 0!! Totaal niet goed leesbaar en vermoeiend voor de ogen. En nu jullie weer!!

  9. Wanneer wordt nou eens het mailicoon op MacOs gelijk getrokken met die van IOS?

  10. Origineel geplaatst door Fgeer
    Daar wil ik nog aan toevoegen! Ooit heb ik webdesign geleerd op school. Wanneer je webdesign een donkere achtergrond dan kreeg je als cijfer een 0!! Totaal niet goed leesbaar en vermoeiend voor de ogen. En nu jullie weer!!

    Niet alles wat je ooit geleerd hebt blijft gelden 😉
    Maar ik snap die dark mode ook niet.

  11. Ik hoop het het heerlijk die donkere modus, nog beter dan night shift optie.
    Alles zonder zetten oogt zoveel rustgevender, in plaats van dat wit je zet scherm aan en bam een bak met licht in gezicht.

  12. Darkmode met oled scherm, bespaard je batterij. Daarnaast is darkmode prima op te focussen. Ik zie graag ook de darkmode optie bij iOS en MacOS.

  13. Als dit waar zou zijn, geweldig! Zeker voor Xcode! (Hopelijk kan je nog steeds de color schemes zelf maken en aanpassen)

  14. Vandaar dat mensen jaren lang naar een zwart scherm hebben zitten kijken met groene letters (AS/400) zwart met groen was het meest rustgevend.

  15. Mijn ogen zijn erg gevoelig en het vele wit van het scherm van mijn iMac, iPhone en iPad doet me echt pijn. De helderheid staat dan ook erg laag. Dus ik ben zeer enthousiast over de dark mode. Iets minder enthousiast over de dark side 😄

  16. Origineel geplaatst door Fgeer
    Daar wil ik nog aan toevoegen! Ooit heb ik webdesign geleerd op school. Wanneer je webdesign een donkere achtergrond dan kreeg je als cijfer een 0!! Totaal niet goed leesbaar en vermoeiend voor de ogen. En nu jullie weer!!

    Dus wat ze je op school vertellen is altijd de waarheid?? En nu jij weer!!

  17. Origineel geplaatst door Tom
    Vandaar dat mensen jaren lang naar een zwart scherm hebben zitten kijken met groene letters (AS/400) zwart met groen was het meest rustgevend.

    Ja, en ze hebben eeuwen bij kaarslicht op perkament geschreven met een ganzenveer. Dat was ook heel rustgevend……

    Ik begrijp deze dark-mode ook niet, maar Tim zal het wel amazing vinden.

  18. Het heeft wel degelijk nut (alhoewel het bij de Macs alleen een cosmetische functie heeft omdat ze geen OLED scherm hebben).

    Bij de iPhone X met een dark mode zullen heel veel pixels uitgeschakeld worden omdat zwart ook echt zwart is. Bij de iPhone 8 bijvoorbeeld branden de pixels die zwart moeten voorstellen nog wel waardoor je een iets grijzige zwart krijgt. Bij de iPhone X worden deze pixels dus uitgeschakeld. Dit betekent dus veel energiebesparing, tot wel 30%.

    Een dark mode op de iPhone X is dus heel efficient. En ik persoonlijk vind het er mooi uit zien.

    Dus ik begrijp voor diegene die geen OLED scherm hebben dat dit niet zo bijzonder is maar vergis je niet als je zegt dat het geen enkele functie heeft.

  19. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. Origineel geplaatst door Tom
    Vandaar dat mensen jaren lang naar een zwart scherm hebben zitten kijken met groene letters (AS/400) zwart met groen was het meest rustgevend.

    Origineel geplaatst door Flieps
    Ja, en ze hebben eeuwen bij kaarslicht op perkament geschreven met een ganzenveer. Dat was ook heel rustgevend……

    Kaarslicht was een noodzaak, zwart/groen een keuze, ze zijn in geen velden of wegen te vergelijken om je gelijk te proberen halen.

    Los daarvan had de keuze zwart/groen absoluut niets met de rustgevende factor te maken, wel met de lange (en felle) emissie van groen fosfor wat een voordeel was bij de lage refreshrates van die tijd…

    Maar goed, dark mode is een erg gewilde functie bij professionals. Een consument die gewoon facebook scrolt zal er minder baat bij hebben. (Wat de comments hierboven verklaart)

  21. In verschillende polls kwam dark mode als wens voor iPhonegebruiners als meest gewenste nieuwe feature naar voren. Ik hoop dat Apple het onderhand eens realiseert. Dat is het eerste dat ik zal instellen.

  22. (i)Macs met oled schermen op komst wellicht?

  23. @iPineapple: Batterij maakt mij dan niet uit dat minder bespaard bij mijn 8 plus, ik zal het in de avond toch inschakelen als nog 🙂

  24. Donkere modus voor iCulture misschien ook leuk?

  25. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Pim: Wordt hard aan gewerkt (app, niet site)

    Vet! 😂🤪

  26. @Gonny; video link is stuk (of content rechten issue)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.