Reacties voor: Gelekte JailbreakMe.com beta jailbreakt iPad 2 op iOS 4.3 (jailbreak)

Via een uitgelekt PDF-bestand dat bedoeld is voor de website JailbreakMe.com is de iPad 2 op iOS 4.3 nu al te jailbreaken. Het bestand lijkt alleen geschikt voor de iPad 2 Wi-Fi en is niet geschikt voor hogere firmwareversies of andere iDevices.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 72 reacties

  1. Dit is zeer, zeer slecht nieuws. Comex werkt een half jaar lang aan de jailbreak, wilt hem gratis uitbrengen, en nog lekt hij uit. Comex gaat er niet blij mee zijn, wat ook betekend dat de kans op een jailbreak van iOS 5 nu veel kleiner is.

    Daarnaast denk ik dat Comex wou wachten tot iOS 5 uit is voordat hij de jailbreak uitbracht, zodat ook die versie ineens te jailbreaken was. Nu gaat Apple natuurlijk iOS5 patchen tegen de exploit van deze jailbreak.

  2. Shit ik heb geupdate naar 4.3.3 zonder tu….

    Is downgraden nog mogelijk XD?

  3. Inderdaad zeer slecht nieuws…dit lek heeft waarschijnlijk veel bugs als ik al hoor dat de ipad2 3g er nog niet mee te jailbreaken is, plus dat apple nu alles kan dichten, plus dat iemand gewoon superhard werken van iemand belachelijk heeft gemaakt.
    Shame on you!

  4. Redmond Pie heeft een link waar PDF’n voor alle iOS 4.3.x versies staan (dus ook 4.3.3) en voor 3 iPad2 modellen.

    Geen idee hoe betrouwbaar dat is…

    EDIT: ik zie net dat die link hier aan het artikel is toegevoegd

  5. Voer ‘m nu uit.. Ben benieuwd hoe het werkt.

  6. werkt perfect draait bij mij al

    ipad 2 wifi 64gig

  7. Juist geprobeerd op ipad2 4.3.3. Safari crashed gewoon alsk die pdf probeer te openen voor de 8j2.

  8. Safari crashed hier ook bij openen van de PDF (iPad 4.3.0 3G)

  9. @Kdm: Bij mij ook, maar ik heb ook een iPad 2 3G ik dacht dat het daar misschien aan lag.

    Wel jammer dat het al is uitgelekt, ik had wel geduld tot ios 5.
    Edit:
    De site van JailbreakMe.com is ook aangepast…

  10. Origineel geplaatst door Benny
    Safari crashed hier ook bij openen van de PDF (iPad 4.3.0 3G)

    Zelfde situatie. Maarja toch is het wel weer goed te horen dat de jailbreak dichtbij is….als comex niet door woede(terrecht) uitstel doet.

  11. Inderdaad niet eerlijk tegenver comex en niet handig in het algemeen. ik probeerde overigens de 4.3.3 8j2 versie maar deze lijkt niet te werken, zo te lezen hebben meer mensen dit probleem.. Toch nog even geduld dan maar.

  12. Misschien een domme vraag, ik snap waarom je je iphone zou jailbreaken (tetheren met de ipad etc) maar waarom zou je een ipad jailbreaken, wat zouden jullie ermee doen als ik vragen mag.

    Reacties op deze post over warez zullen worden verwijderd en komen je op een IP-ban te staan.

  13. Comex wilde niet wachten tot 5, hij is druk bezig te testen voor jailbreak voor 4.3. Is vooral jammer omdat er nog bugs inzitten.

  14. Origineel geplaatst door Remy
    Misschien een domme vraag, ik snap waarom je je iphone zou jailbreaken (tetheren met de ipad etc) maar waarom zou je een ipad jailbreaken, wat zouden jullie ermee doen als ik vragen mag.

    Ga maar eens in cydia rondkijken wat je allemaal kan.

  15. is er al iemand die dit heeft draaien op een iPad 2 3G 16gb met 4.3.0(8F191) ???
    Bij mij sluit safari meteen als ik de pdf open

  16. Ik vind dit echt te lullig voor comex… Meer dan een half jaar werken aan een JB voor iedereen! Komt er een beta tester die dit allemaal even vroegtijdig released. Zou als ik comex was echt kwaad worden. En de jailbreak niet meer release na ios 5 ( liever niet ofc :P) nog steeds veel respect voor wat comex het half jaar heeft gedaan. Jammer dat het zo gaat.

  17. Het downloaden van de pdf lukt niet. Nog maar ff geduld hebben, dan. Wel een domme actie dat er gelekt is.

  18. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Inderdaad zeer slecht nieuws…dit lek heeft waarschijnlijk veel bugs als ik al hoor dat de ipad2 3g er nog niet mee te jailbreaken is, plus dat apple nu alles kan dichten, plus dat iemand gewoon superhard werken van iemand belachelijk heeft gemaakt. Shame on you!

    Dit is zeer tegenstrijdig, als je het mij vraagt. De ‘JB scene’ doet toch precies hetzelfde? Ik zeg niet dat je niet mag JB, maar sofwareontwikkelaars denken precies hetzelfde als iemand hun product ongevraagd aanpast of hackt.

  19. Werkt perfect op iPad2 WiFi 4.3 !

  20. Dat het uitlekt is vervelend want dan kan apple de exploit fixen en dan zal ios 5 of misschien een fix komen voor 4.3.X om je jailbreak onmogelijk te maken. Maar de reactie van sommige mensen vind ik echt grappig. Het belachelijk vinden dat het uitlekt maar ondertussen wel de jailbreak uitproberen.

  21. Heeft iemand het al voor elkaar op 4.3.3 en 3g model??

  22. Is de jb alleen voor iOS 4.3 of ook voor 4.3.1 enz.?

  23. Origineel geplaatst door iphonicum
    Dat het uitlekt is vervelend want dan kan apple de exploit fixen en dan zal ios 5 of misschien een fix komen voor 4.3.X om je jailbreak onmogelijk te maken. Maar de reactie van sommige mensen vind ik echt grappig. Het belachelijk vinden dat het uitlekt maar ondertussen wel de jailbreak uitproberen.

    Wat is dat voor onzin? De jailbreak is volgens comex zelf, bedoelt voor iOS 4.3.3. Dat betekent dat hij al lang rekening gehouden heeft dat iOS 5 een probleem kan worden. Ik denk echter dat met iOS 5 weer genoeg exploits komen, aangezien hij ongelooflijk veel aanpassingen heeft gekregen.

  24. Nou, het was me gelukt op iPad 2 WiFi 4.3.0, maar na een paar reboots bleef hij ineens in een reboot hangen. Daarna verscheen een icoontje dat je ‘m aan iTunes moet hangen om te herstellen… Uitgezet, opnieuw aangezet, en nu doet hij niet veel meer – ik kan alleen nog in DFU mode en updaten naar 4.3.3. Ik zou dus maar wachten tot de officiele release, want dit is niks

  25. Ik heb 4.3.3 (8j2) paar keer gedaan maar werkt helaas niet.

  26. Maf, jb ging goed. Eerste keer Cydia openen ook, maar nu wil Cydia niet meer openen. Ook al opnieuw opgestart maar zelfde probleem. Iemand anders het zelfde?

  27. Na het lezen van de laatste reacties… Afblijven dus en hopen dat Comex snel over de brug komt.

  28. @Marcooo: inderdaad, tenzij je van een restore inclusief update naar 4.3.3 houdt…

  29. Volgens mij klopt dit verhaal niet helemaal. iPadinfo en iPadblogs melden dat het een bewuste release van hacker Comex is.

  30. Origineel geplaatst door sander
    Volgens mij klopt dit verhaal niet helemaal. iPadinfo en iPadblogs melden dat het een bewuste release van hacker Comex is.

    Dat is het ook maar alleen voor de beta testers. Niet voor andere mensen.

  31. Werkt als een trein! Draait de hele middag al foutloos, inclusief 3 reboots!

    iPad 2, 32gb, iOS 4.3

  32. Origineel geplaatst door sander
    Volgens mij klopt dit verhaal niet helemaal. iPadinfo en iPadblogs melden dat het een bewuste release van hacker Comex is.

    Volgens ipadinfo is na het verwijderen van de beta van jailbreakme.com de tekst “it’s been far too long” verschenen.
    Dit klopt ook niet want dat stond er al een paar dagen.

  33. Origineel geplaatst door hnm
    Werkt als een trein! Draait de hele middag al foutloos, inclusief 3 reboots!iPad 2, 32gb, iOS 4.3

    Welke iOS 4.3 heb je dan? 4.3.3 of 4.3.2? Die downloads van 4.3.2 werken bij mij niet.

  34. Safari crasht hier ook. Heb zelf ipad 2 16gb. 4.3.3.

  35. Jammer, hier crasht hij ook 🙁
    iPad Wifi 16 GB 4.3.3

  36. Origineel geplaatst door Rijswijker
    @Kdm: Bij mij ook, maar ik heb ook een iPad 2 3G ik dacht dat het daar misschien aan lag.Wel jammer dat het al is uitgelekt, ik had wel geduld tot ios 5. Edit: De site van JailbreakMe.com is ook aangepast…

    De site van jailbreakMe.com staat al een tijdje zoals deze nu staat. Zeker al 3 weken. Kijk elke zondag of ie al op “funday” staat 🙂 Immers comex releases zijn bijna altijd op sunday (=funday).

  37. Hopelijk komt ie morgen, maar maandag zou ook wel symbolisch zijn (“independance day”).

  38. getest en het werkt NIET op ipad 2 versie 4.3.1

  39. Joost is een baas, de rest klapjostis

  40. Het verhaal klopt niet helemaal. Volgens meerdere berichten heeft comex rond uur een uur of 5 snachts de jailbreak zelf online geplaats. En 5 min later weer verwijderd. Hij kwam met de tweet ” this website is looking pretty neat, mostly thanks to @chpwn, and I don’t have any reported issues with a little beta I did” daarna kwam hij na geen reacties op een volgende tweet ” maybe no one tried it.” hieruit blijkt ook dat comex zelf de jailbreak online heeft geplaats. Wat er vervolgens is gebeurd is dat iemand in die 5 min het PDF heeft opgeslagen en geplaats op zijn eigen website. Of comex hiermee blij is is niet duidelijk.

  41. comex heeft weer 3 nieuwe tweets geplaats. hij bedankt de mensen door de time limiet die hij nu heeft. Maar daarna nog 2 tweets die ik niet begrijp. Iemand?

  42. Voor de mensen waar Safari niet meer opstart….installeer Opera Mini……tik bij de Googel balk: appletips….tik op het eerste zoekresultaat……..krijg je waarschuwing…….openen drukken….nu gaat hij naar Safari, waar je alle weer kunt kiezen wat je wil…….Klaar!

  43. Iemand een eenvoudige uitleg bij de nieuwe tweets van Comex?

  44. @Michael: Kortgezegd wil hij aangeven dat iemand op zijn server is geweest en daar een beta vandaan heeft gehaald door gebruik te maken van een woordenboek-attack (waarbij saffron het juiste woord bleek). Daardoor zou Apple nu snel een iOS update uit kunnen brengen om de Safari exploit te patchen. Echter is deze jailbreak niet de beta die de laatste bugfixes bevat, en waarschijnlijk bevat deze nog heel veel bugs. (zoals het niet werken op iPad 2 iOS 4.3.1-4.3.3) Daarnaast zou de Apple Camera Connection kit niet meer kunnen werken en de netwerkinstellingen soms geen IP-adressen meer laten zien. (vanwege het waarschijnlijk ontbreken van een bepaalde framework).

  45. Ok, hier een uitleg:

    “Congratulations, some moron used a dictionary attack(?) to leak a buggy version and put me on a useless time limit.”

    Hij vermoedt dat iemand een random url heeft ingetikt en zo goed gegokt heeft en zijn PDF bestand heeft kunnen downloaden. Baalt dat Apple nu de exploit kan downloaden, vandaar een tijdslimiet.

    “Let’s hope the time limit isn’t too short… hasn’t been in the past but could always change. Everyone use TinyUmbrella and save 4.3.3.”

    Hoopt dat Apple niet op tijd een nieuwe firmware kan uitbrengen. Adviseert gebruikers om Tiny umbrella te gebruiken en zo 4.3.3 veilig te stellen.

    “I also don’t know if the version that got leaked is full of debug printfs or something, since people were saying it delays bootup.”

    In de gelekte JB kan mogelijk debug zitten, vandaar dat de iPhone mogelijk langzamer opstart.

  46. Maare….ik snap niet waarom comex een tijdslimiet heeft?
    En waarom we 4.3.3 moeten opslaan?
    Ik heb 4.3 op mijn ipad 2.

    Ik bedoel ook al brengt apple een fix van 4.3.4…wat maakt dat uit? Gewoon niet upgraden?

    Ik snap het niet…

  47. @Borgueenx:

    Ik zit op 4.3.2 maar tinyumbrella lijkt mijn shsh niet op te slaan..

  48. Ik heb van alle bestanden een backup gemaakt.
    Je kan het via http://jb.nohman.nl/JB3.0/ vinden, heb er nog een backup van kunnen maken voordat comex het had verwijderd. Veel plezier!

  49. @Borgueenx: oké, en stel dat 4.3.4 uit is en je ipad crashed? dan kan je niet meer jailbreaken… vandaar dat je 4.3.3 moet opslaan zodat je altijd nog terug kan gaan naar 4.3.3 om de mogelijkheid tot jailbreak te behouden. misschien zelfs voor firmware 5.0, door gejailbreakte custom firmware erover heen te installeren. (weet niet of dit werkt met deze jailbreakme.com jailbreak).

  50. Origineel geplaatst door Dani
    @Borgueenx:Ik zit op 4.3.2 maar tinyumbrella lijkt mijn shsh niet op te slaan..

    ergens in settings de “cydia” optie uitzetten, dan werktie. “retrieve from cydia” ofzoiets

  51. Hoe moet die jailbreak uitvoeren? Op je iPad zelf of op de computer?

  52. Als ik SHSH wil opslaan (ik heb het vinkje uitgezet bij SHSH request from Cydia) dan krijg ik dit

    CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPad2 3G 4.3.3 THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE.

    iPad 3G 64GB op 4.3.3

    Je moet in het tabblad Advanced van TinyUmbrella de opties die betrekking hebben op Cydia uitzetten.

  53. Origineel geplaatst door Ronald
    Voor de mensen waar Safari niet meer opstart….installeer Opera Mini……tik bij de Googel balk: appletips….tik op het eerste zoekresultaat……..krijg je waarschuwing…….openen drukken….nu gaat hij naar Safari, waar je alle weer kunt kiezen wat je wil…….Klaar!

    Of je leegt gewoon je cach geheugen bij instellingen.

  54. Ook een 403 error.

    Origineel geplaatst door Nohman
    Ik heb van alle bestanden een backup gemaakt.Je kan het via http://jb.nohman.nl/JB3.0/ vinden, heb er nog een backup van kunnen maken voordat comex het had verwijderd. Veel plezier!

  55. De Jailbreak is weer gesloten 🙂

  56. @Harm: hier werkt het niet… Safari sluit maar ik zie geen Cydia icoontje verschijnen. Ik heb een iPad2 Wifi. Iemand tips?

  57. En de boel is al weer gesloten. Heb er toch niks aan gezien ik een iPad 2 3G heb…

  58. Er is nog een mirror:
    http://www.gadzonemobile.net/iOS/ipad_4.3_8f191.pdf
    Zet hierna wel je iPad uit en weer aan!

  59. @Danny:
    Als je je iPad uit en dan weer aanzet zou het moeten werken, althans bij mij op een iPad 2 wifi 32gb op 4.3

  60. Bij mij opend hij de pdf wel en sluit safari en zie ik een cydia icoontje verschijnen en krijg dan een melding dat http url niet geladen kan worden? Gaat hij online nog iets ergens anders downloaden ofzo?

    Heb iPad2 64g wifi

  61. Aan de mirror van @Nohman te zien gaat de pdf nog cydia downloaden van de site van comex. Hij heeft die natuurlijk offline gehaald waardoor men nu een 403 error krijgt.
    Staat dicht dus, JB werkt niet meer.

    Ik heb mijn iPad2 gisteren gejailbreaked, aantal malen zonder problemen opnieuw opgestart. Nu heb ik openssh geinstalleerd en nogmaals opnieuw opgestart en nu start hij niet meer… Op naar 4.3.3 voor mij dus! 🙁

  62. Hmm is kijken of die download url in de pdf te vinden is 🙂

  63. Origineel geplaatst door Michel
    @Danny: Als je je iPad uit en dan weer aanzet zou het moeten werken, althans bij mij op een iPad 2 wifi 32gb op 4.3

    Hier nog steeds een Safari die wel ineens afsluit maar geen Cydia icoontje te bekennen… Wanneer ik opnieuw opstart is er ook niks veranderd.

  64. @Danny:

    zelfde verhaal hier.. iPad 2 wifi 64gb op 4.3.3

  65. Jullie zijn allemaal veel te snel mensen. Gewoon wachten tot de officiële release van Comex!

  66. Nu het nog kan dus wel even je shsh blobs saven. Na deze leak zal Apple w.s. snel met een patch komen in de vorm van 4.3.4

  67. Wat een respect voor Comex hebben ze toch.
    Comex heeft altijd al jailbreaks voor ons gemaakt hij steekt al weken, zelfs maanden tijd in om ons een iPad 2 jailbreak te maken, die gratis is, en hun moeten het weer leaken.
    Vergeet die iOS 5 jailbreak maar.

  68. Wat ik niet snap als ik alle commentaar lees hierboven. Dat….bij de meeste fouten geeft. En bij de andere lees je….werkt perfect! Als bij iedereen safari sluit dan is dat toch bij iedereen??? Hoe kan het dan zijn dat een aantal roepen…HET WERKT PERFECT!!! Wie moet ik nou geloven???

    Greetz Willy

  69. @Willy Damen
    Dit komt omdat alle wifi modellen van de ipad 2 de jailbreak wèl ondersteunen, en alle ipads 2 wifi+3g NIET

  70. Origineel geplaatst door Ruben
    @Willy DamenDit komt omdat alle wifi modellen van de ipad 2 de jailbreak wèl ondersteunen, en alle ipads 2 wifi+3g NIET

    Ja, en zoals ik reeds eerder aangaf heb ik een iPad2 Wifi welke dus wel ondersteund zou moeten worden. Maar niet dus…

  71. ik stop myn ipad altiet in myne poepert and dan doed ie het ook goed hooeur
    gr gr van gerdia en een poot van reks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.