Reacties voor: Wat een ironie: gelekte Apple-memo waarschuwt dat medewerkers niet mogen lekken

Vrijdag de dertiende pakt voor Apple niet zo gelukkig uit. Een memo waarin Apple-medewerkers dringend op het hart gedrukt krijgen om geen informatie meer te lekken, blijkt nu te zijn uitgelekt.

Reacties: 4 reacties

  1. Wat ook een mogelijkheid is. Apple verstuurd 3 of misschien wel meerdere versies van de zelfde memo. Om zo te onderzoeken wie wat lekt.

  2. Mja, leuk die geheimhouderij, maar de tijd van verrassingen tijdens een keynote ligt toch ver achter ons. Zelfs het “one more thing” is inmiddels al ver vooruit bekend. Van mij hoeft het ook niet meer, aangezien het ze blijkbaar toch niet lukt om de boel geheim te houden. Dus zou ik zeggen:”why bother?”

  3. Dat de memo is gelekt is wel slecht ja, de tekst van de memo zelf vind ik geheel terecht. Het lijkt me idd super lastig om niet over je werk te kunnen praten als vrienden/pers weten dat je bij Apple werkt en de oren van je kop vraagt.

  4. @Erik: Over je werk vertellen aan de keukentafel is een ding maar lekken aan de buitenwereld is weer het andere uiterste.
    Er is zoiets als geheimhoudingsplicht/verklaring, en ook ik zet m’n baan op het spel als ik gevoelige info doorspeel van m’n werk.
    Persoonlijk vind ik dat ze zich diep moeten schamen voor zo’n acties en is het niet meer dan terecht dat ze dan nog maar extreem moeilijk een baan kunnen krijgen.
    Ik vind het dan ook erg jammer dat dit al in vroege stadiums elk jaar gebeurt, met het nadelige resultaat dat een groot deel van de verrassing wegvalt.

    Iemand die zoiets doet “has a grudge” tegen zijn baas/bedrijf als je het mij vraagt.
    Ik ben geen pro op dit gebied, maar misschien moet Apple psychologen aannemen en ALLE medewerkers verplicht erheen sturen om dat soort vroegtijdig eruit te pikken en op staande voet te ontslaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.