Reacties voor: Gele schermvlekken bij iPhone 4 verdwijnen vanzelf

De gele vlekken op de schermen van de iPhone 4 verdwijnen vanzelf, zo beweert een service-medewerker van Apple. Door de snelle productie is het hechtmiddel nog niet uitgedampt.

Reacties: 56 reacties

  1. Vreemd…… heeeeeel vreemd……

  2. Bij apple weten ze toch al miljoenenjaren van te voren wanneer ze de nieuwe iphone willen uitbrengen.. vreemd dat ze niet het productieproces daarop kunnen afstemmen.

  3. Dat is goed nieuws, ik krijg vandaag de mijne, hoop er uiteraard geen last van te hebben.

  4. Tja… als je zo nodig een weekje wil genieten van het feit dat je iets bezit dat anderen (nog) niet hebben, moet je genoegen nemen met alle kinderziekten die de eerste versie altijd heeft.

  5. Was ook met de eerste iPhne zo ja, maar dit is de 4e generatie dus je mag verwachten dat ze al aardig wat kennis op gedaan hebben…

  6. snel snel snel produceren! Dag kwaliteit en goede naam…

  7. Nou, dat is probleem nummer één. Nu de rest nog oplossen.

  8. tja gele vlekken is niet tof….
    maar wegvallend bereik en een achterkant die krast als je er naar kijkt is ook niet tof

  9. Voor het probleem met krassen op de achterkant en het wegvallende bereik voor linkshandigen is nog geen oplossing gevonden

    Het probleem zit hem in het houden van de iPhone in de linkerhand, iets wat rechtshandigen eerder geneigd zijn om te doen, zodat zij de iPhone met de rechterhand kunnen bedienen. Het probleem is dus meer een rechtshandig probleem dan een linkshandig probleem.

  10. Origineel geplaatst door Mickel
    snel snel snel produceren! Dag kwaliteit en goede naam…

    En als je langer moet wachten op je iphone omdat de productiesnelheid normaal verloopt ga je ook zitten te klagen zeker?

  11. Is het wegvallende bereik alleen voor linkshandigen? Waarom niet rechtshandigen?

  12. Ik wou er 1 bestellen zodra dot mogelijk was in Nederland maar ik ben links.
    En ik ga echt geen telefoon kopen waarvan het berijk wegvalt als ik hem met mijn linkerhand opneem of mee wil bellen.
    Als dit waar is dan is dit echt een lachwekkende fout zeg.
    Mischien koop ik hem wel en klaag ze daarna aan voor discriminatie.
    Het is tenslotte een Amerikaans bedrijf.
    Maar serieus, ik wou de iPhone 4 halen maar als het echt zo is dat je als linkshandige er amper mee kan bellen dan baal ik echt als een stekker.
    Wat voor telefoon moet je dan nemen ? Mijn abonement loopt af en een android die vanzelf belt en sms-t is geen optie en de rest is ook niet denderend.
    Wat een drama 🙂

  13. Laten we eerst ff afwachten hoe erg het is! Ik ben ook linkshandig en ja ik neem m vaak op met mijn linkerhand maar ik kan me echt niet voorstellen dat het zo erg zal zijn.

    Vroeger had je boemerangs, die kwamen ook nooit terug als je m met je linkerhand gooide :(, en nu is er misschien weer een product niet geschikt voor linkshandigen. Ik moet nog 2 wkn wachten maar dan zal ik het uitgebreid testen 🙂

  14. Een goed verstaander…… enz.

    Zou het wellicht zo kunnen zijn dat met ‘linkshandigen’ in deze context bedoeld wordt dat het hier gaat om de mensen die bij het telefoneren hun iPhone in de linkerhand houden?

  15. Grappige uitleg lol

  16. Ik ben verbaast van deze late release. Dus de iPhone is pas enkele dagen voor de deadline klaar? Dat is wel heel kort, dan verbaast het me ook niet dat er nog allerlei problemen zijn. Goed om te horen dat dit probleem zich vanzelf oplost, nog één groot probleem te gaan!

  17. Was dat multitasken ook nog niet helemaal uitgedroogd. Vind het maar een povere oplossing. Bij backgrounder kun je kiezen wat je in de achtergrond wil draaien. Alles in de achtergrond is onzin. Je bent steeds bezig om apps te sluiten. Niet echt intuïtief en dat zou je van Apple wel verwachten.

  18. Early adopter zijn is nooit grappig 🙂

  19. Jippiee! Gelukkig maar…. Nu hoeft apple alleen het bereik nog zien te fiksen

  20. @butcher laat dat nu net iets zijn wat linkshandigen altijd doen, telefoneren met de telefoon in hun linkerhand. Ik denk zelfs dat de term “linkshandig” dedavht is omdat die mensen alles met hun linkerhand doen? Een goed …. Enz enz 😉

  21. Je kan beter bij de eerste batch zitten dan bij de batches erna. Omdat nu de vraag veeel groter blijkt te zijn dan geplanned gaan ze de productie snelheid nog verder opschroeven en dat gaan vaak ten koste van kwaliteit.

  22. Ik heb zo’n gele vlek ook op m’n 3G zitten en die gaat echt niet meer weg…

  23. lol binnenkort gaat apple mensen boycotten die hun iphone in hun linker hand houden.
    net zoals ze hebben geprobeerd om de macs van rokers niet meer onder de garantie te laten vallen onder het mom van repareren van zo een toestel is slecht voor de gezondheid.
    al die problemen hadden voorkomen kunnen worden als ze gewoon geduld hadden gehad uitstellen is toch iets normaal bij apple dus als die toestellen goed getest waren hadden die ontvangst problemen en gele plekken op het scherm voorkomen kunnen worden

    dus geld is belangrijker dan een toestel af te leveren zonder problemen.
    maar ze zijn de goede weg op aan het gaan roem duurt niet eeuwig

  24. Origineel geplaatst door thespirit
    Ik wou er 1 bestellen zodra dot mogelijk was in Nederland maar ik ben links.En ik ga echt geen telefoon kopen waarvan het berijk wegvalt als ik hem met mijn linkerhand opneem of mee wil bellen.Als dit waar is dan is dit echt een lachwekkende fout zeg.Mischien koop ik hem wel en klaag ze daarna aan voor discriminatie.Het is tenslotte een Amerikaans bedrijf.Maar serieus, ik wou de iPhone 4 halen maar als het echt zo is dat je als linkshandige er amper mee kan bellen dan baal ik echt als een stekker.Wat voor telefoon moet je dan nemen ? Mijn abonement loopt af en een android die vanzelf belt en sms-t is geen optie en de rest is ook niet denderend.Wat een drama

    Gewoon een nokia 3310 kopen..

  25. “Deze persoon was betrokken bij het pitchen van A-6011 bij Apple”
    Wat wordt daarmee bedoeld ?
    (Ik pitch zelf alleen tijdens het honkballen)

  26. Het is net als met veel (en steeds) meer producten om ons heen, bekendste bijvoorbeeld de bananen uit de supermarkt:
    Het product ‘rijpt’ pas bij de klant (letterlijk en figuurlijk).

  27. Bij ons in de supermarkt heb je oa avocado’s verpakt met een sticker er op met de tekst ‘ready to eat’..

  28. Origineel geplaatst door thespirit
    Ik wou er 1 bestellen zodra dot mogelijk was in Nederland maar ik ben links. En ik ga echt geen telefoon kopen waarvan het berijk wegvalt als ik hem met mijn linkerhand opneem of mee wil bellen. Als dit waar is dan is dit echt een lachwekkende fout zeg. Mischien koop ik hem wel en klaag ze daarna aan voor discriminatie. Het is tenslotte een Amerikaans bedrijf. Maar serieus, ik wou de iPhone 4 halen maar als het echt zo is dat je als linkshandige er amper mee kan bellen dan baal ik echt als een stekker. Wat voor telefoon moet je dan nemen ? Mijn abonement loopt af en een android die vanzelf belt en sms-t is geen optie en de rest is ook niet denderend. Wat een drama

    Dude! Juist voor een linkshandige zou er niks aan de hand zijn. Denk maar na, in welke hand houd je je telefoon vast? Rechts neem ik aan. En dan bedien je m met je linkerhand.

    Juist voor de rechtshandigen ontstaat het probleem want die houden de telefoon links vast en bedienen m met rechts.

  29. Hm, ik ben rechtshandig en heb de Iphone afwisseld vast in de linker en rechterhand afhankelijk van wat ik doe. Ik denk dat het zowel voor links als rechtshandige mensen een probleem is,

  30. Ja duh, als ik een spelletje speel of mijn mail lees hou ik hem rechts vast.
    Maar als ik BEL hou ik hem LINKS vast. En als ik BEL heb ik GOED ONTVANGST nodig.
    Wie is er nu links ik weet heus wel hoe ik mijn telefoon vasthou.
    Blijft belachelijk dat deze discussie nodig is, het zou toch geen bal uit moeten maken met welke hand je hem vasthoud. Het is een telefoon, geen schaar.

  31. @Richard: ik ben rechts en hou mijn telefoon met bedienen ook gewoon in me rechterhand, dus geen problemen voor mij. alleen als je een pennetje gebruikt heb je em idd in je linkerhand maar dat heeft een iphone niet

  32. Op andere sites zijn veel boze reacties over support/winkel medewerkers die uiteenlopende verklaringen geven.

    ‘Waarom zegt de medewerker dat ik mijn telefoon moet ruilen als het na een paar dagen vanzelf verdwijnt!’

    Het is toch wel bekend (en blijkt ook wel) dat supportmedewerkers niet de eerste zijn met officiële verklaringen. Zij volgen gewoon hun policy van klantvriendelijkheid. Ik hoop wel dat ze gelijk hebben met het vanzelf verdwijnen, maar zeker weet je het pas als er een officiële reply komt van Apple HQ. (of ervaringen van gebruikers in dit geval)

  33. @dna75: @dna75: nou, wellicht kan je deze iphone met links weggooien! Maakt ook een hoop goed voor ‘vroeger’! 😉

  34. Origineel geplaatst door Zerk
    Voor het probleem met krassen op de achterkant en het wegvallende bereik voor linkshandigen is nog geen oplossing gevondenHet probleem zit hem in het houden van de iPhone in de linkerhand, iets wat rechtshandigen eerder geneigd zijn om te doen, zodat zij de iPhone met de rechterhand kunnen bedienen. Het probleem is dus meer een rechtshandig probleem dan een linkshandig probleem.

    Jij bedient je iphone met je wijsvinger van je andere hand…?? Ik ben nl. rechts en bedoen hem gewoon mn duim hoor xD

  35. Haha, de iPhone 5 moet je zeker zelf in elkaar gaan zetten omdat de deadline niet gehaald zou worden als ze ook de schroefjes nog moeten aandraaien.

    en de iPhone 10?: http://immaculatetelegraphy.tumblr.com/

    Grappig bedrijf dat Apple.

  36. Origineel geplaatst door Raymond
    Dat is goed nieuws, ik krijg vandaag de mijne, hoop er uiteraard geen last van te hebben.

    Het is idd zo dat sommige iphone 4 wel last hebben van het wegvallen van de verbinding en sommige weer niet. De filmpjes op Youtube stromen binnen. Misschien moet ik bij het ophalen eisen of ik hem in de winkel even mag testen 🙂

  37. @Rob

    Waarom sluit je apps af? Bij mij staan er 30 apps in de multitaskbalk, denk je echt dat die allemaal op de achtergrond draaien? Ben het wel met je eens dat het backgrounder principe wat fijner was geweest.

  38. Alleen wegvallende bereik zou ik lastig vinden, maar ik denk niet dat het zo erg is van hoe het nu besproken wordt. Want als ik mijn 3G ook op die zelfde manier hou blijft er ook maar 1 streep of geen verbinding.

    Maar normaal gesproken moet de bereik van iPhone 4 juist veel beter moeten zijn door dat de antenne in de metalen rand zit. Dat was ook bedoeling van apple.

  39. Ik hoop dat het niet teveel problemen gaat geven dat gedoe met het bereik in je linkerhand. Ik ben zelf ook links en ik zou helemaal gek worden als elke keer het bereik weg valt.

    Misschien komt het maar bij een paar iPhones voor en niet bij allemaal.

    Zo wel: Then Apple need to fix this!

  40. Origineel geplaatst door yash
    Origineel geplaatst door RaymondDat is goed nieuws, ik krijg vandaag de mijne, hoop er uiteraard geen last van te hebben.Het is idd zo dat sommige iphone 4 wel last hebben van het wegvallen van de verbinding en sommige weer niet. De filmpjes op Youtube stromen binnen. Misschien moet ik bij het ophalen eisen of ik hem in de winkel even mag testen

    Het is een “Non Issue” voor Apple. Zo je moet er mee leren leven. (zijn niet mijn woorden)

  41. Ik kreeg na het installeren van iOS4 GMC op mijn 3G ook een geel scherm bij de eerste keer opstarten, daarna niet meer gekregen. Dus lijkt het mij eerder een software-matige probleem.

  42. Ik zie op iPhoneclub veel reacties over mensen die verbaast zijn dat een iPhone zo kort voordat ie in je hand ligt uit de fabriek komen rollen. Dit komt door de productie filosofie die in de gehele keten gebruikt wordt. OOK door de leveranciers van Apple. Er bestaat niet meer zoiets als voorraad (alleen kleine voorraden in de winkels). Zodra grondstoffen een fabriek binnenkomen gaan ze direct het productieproces in. Zodra het eindproduct de lopende band af rolt gaat het meteen de distributie keten in. In Apple’s geval wordt het zelf direct naar de eindgebruiker gestuurd.

    Dit heet just in time production en is onderdeel van lean manufacturing. Hier kunnen je leren waarom dit een slimme productie methode is:

    http://educatie-en-school.infonu.nl/diversen/27340-jit-ofwel-just-in-time-wat-is-het.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lean_manufacturing

    Misschien dat iPhoneclub hier een keer een mooi stukje over kan schrijven?!

  43. Grappig dat sommige mensen zeggen; krassen op de achterkant, das niet goed? Ik moet nog de eerste gsm kopen of zien waarvan de achterkant nooit bekrast is zenne( tenzij met een plastiekje erop).

  44. Hier geen problemen met gele vlekken of wegvallend bereik (en ik bel met links 🙂 )

  45. @Dekon:
    Nee hoor.
    Ik wacht liever iets langer op de goede kwaliteit waarvoor een bedrijf bekend staat, dan dat ik een te snel geproduceerd toestel krijg wat ik weer moet terugsturen…
    Geduld noemen ze dat…
    Natuurlijk zijn er altijd kinderachtige mensen die dat niet hebben! Kijk maar naar die idiote wachtrijen!

  46. Wat ik even tegen iedereen wil zeggen.
    Ten eerste ging het hier om de scherm :p
    maar over het bereik,
    Het blijkt een iOS4 probleem te zijn (dus softwarematig) en geen hardware probleem.
    Dit zullen ze dus waarschijnlijk al snel fixen.

    Check deze link

    http://www.redmondpie.com/ios-4.0.1-ios-4.1-update-to-fix-iphone-4-reception-issue/

  47. Elk nieuw product heeft zo zijn kuren. Elk nieuw product waar veel vraag naar is was eigenlijk op een haar na nog niet klaar voor de consumentenmarkt.

    Bekijk het nou eens in perspectief. iPhone, 1 enkel model, wereldwijde media aandacht, veel gebruikt. De problemen zijn niet groter dan bij elk ander willekeurig product dat nieuw op de markt verschijnt. Of zijn we met zijn allen aan het simpele feit voorbij gegaan dat b.v. een willekeurig Nokia toestel vaak kampt met software problemen en batterijen die niet goed aansluiten waardoor de telefoon uitvalt.

    En dan een ander punt: Als wij als consumenten niet massaal op de iPhone zouden duiken, dan zou punt 1 de eerder genoemde massale aandacht minder zijn, punt 2 de fase waarin problemen ontdekt worden plaatsvinden voor de final release, met natuurlijk altijd een probleempje hier en daar.

    Nu is het heel simpel: Wij willen allemaal de nieuwe iPhone, hoe sneller, hoe beter. We gaan naar het buitenland, spenderen uren in een wachtrij, geven veel te veel geld uit omdat we het allemaal zo snel mogelijk in huis willen hebben.

    De fabrikant, die heeft een brede glimlach op zijn gezicht. Alweer een product op de markt waar we nauwelijks aan de vraag kunnen voldoen. Maximaal produceren tegen maximale afname.

    Als de storm eenmaal is gaan liggen worden al die probleemgevallen netjes geholpen, krijg je binnen afzienbare tijd een vervangend toestel, en ben je weer een gelukkig mens.

    Nu kopen in tijden van maximale afname = weten dat je bij problemen moet wachten. En nee, dat is niet de verantantwoordelijkheid van de fabrikant, maar van jouzelf.

    Wil je de eerste zijn met die ervaring, neem dan eventueel de kinderziektes op de koop toe. En ja, ik ben het met jullie allemaal eens, je mag een degelijk werkend product verwachten. Maar och, wat zou de wereld er fantastisch uitzien als er nooit eens iets misging.

    Ik heb rustig afgewacht met de eerste iPhone, de 2e idem. De 3Gs heb ik maar even overgeslagen. En als de 4 uitkomt, dan wacht ik weer net zo geduldig af tot de storm weer is gaan liggen en ik een iPhone gebruiker kan zijn zonder dat ik me hoef te frustreren omdat ik weer eens niet kon wachten…

  48. @ChiHooCheng: Waardeloos al die problemen, ik weet het nu zeker, het was gezellig p het iPhone forum maa ik ga voor een android samsung i9000 S. Groetjes

  49. Mmm… en dan te bedenken dat 12-15% van de mensheid linkshandig is!

  50. ik ga mijn iphone 3gs 32gb houden.en later koop ik wel een iphone 5 😉

  51. @Jens Kortmeijer (ID 228307) — Even googlen en je had het geweten. Eerste hit is meteen raak: ‘Pitchen, wat is dat?‘

    Pitchen is het presenteren van je businessplan in enkele minuten, zo niet, in 1 minuut, voor een groep investeerders.

    Vrij gebruikelijke term hoor, tenzij je in de softe sector zit.

    Antwoord – Quote
    @Gonny van der Zwaag: hoe verschrikkelijk denigrerend weer…..

  52. Ik heb een iPhone 2G en ik heb al 2 jaar een gele vlek op mijn scherm. Hij is nog steeds niet weg. Het is niet hinderlijk maar ik snap best dat als je een nieuwe iPhone 4 koopt dat er niet op wilt hebben.

  53. Helukig heeft 99,93% van de mensheid twee handen. Meestal links en rechts, dus wat zeuren jullie zo….

  54. @ChiHooCheng: Apple produceert geen iPhone, dat doet Foxconn voor ze. Bij Foxconn moeten ze ook maar net genoeg capaciteit hebben voor het produceren van die iPhone. Apple is overigens niet hun enige grote klant, daar hebben ze er meerdere van (bijna de gehele computerindustrie). Apple heeft vrij weinig invloed op de bedrijfsvoering en planning van Foxconn dus het is helemaal niet vreemd dat het zo gaat. Apple stelt een bepaalde deadline en Foxconn bepaald of ze dat gaan halen en hoe ze dat gaan doen. Kennelijk heeft Foxconn het productieproces moeten versnellen om de deadline te kunnen halen.

    @Gonny van der Zwaag: Dan lijkt mij pitchen hier niet van toepassing omdat het niet om een business plan gaat en het promoten van je bedrijf maar om het verkopen van een bepaald product. Dat noem je anders maar ik ben vergeten wat dat ook alweer was 🙁 (voor de lolbroeken: nee, het is niet “aansmeren” ;)). Ik vind het volgende trouwens een betere definitie (wel eentje in het Engels): 7. Informal To attempt to promote or sell, often in a high-pressure manner: “showed up on local TV to pitch their views” (Business Week). Dit sluit veel beter aan op het verkopen van een product.

    @Dre: Het probleem geldt voor iedereen die het ding in de linkerhand houdt en daarmee de linkeronderhoek afschermt. Of je nou links- of rechtshandig bent is niet van belang. Ik denk dat men het hier wat ongelukkig heeft verwoord (linkshandig als in de iPhone vasthouden met je linkerhand).

    Ik ben benieuwd hoeveel procent van die 600.000+ iPhones die inmiddels verkocht zijn problemen hebben. Vergeet niet dat 1% al 6000 stuks is en 6000 klinkt al snel als “erg veel” terwijl 1% dat eigenlijk niet is.

  55. @Jens Kortmeijer – Even googlen en je had het geweten. Eerste hit is meteen raak: ‘Pitchen, wat is dat?

    Pitchen is het presenteren van je businessplan in enkele minuten, zo niet, in 1 minuut, voor een groep investeerders.

    Vrij gebruikelijke term hoor, tenzij je in de softe sector zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.