Reacties voor: ‘Geïntegreerde simkaart alleen voor iPhone 5 van de baan’

Volgens de Financial Times zou Apple operators hebben laten weten dat de geïntegreerde simkaart voor de iPhone 5, die naar verwachting medio 2011 komt, van de baan is. Een toekomstige iPhone zou echter nog altijd over een geïntegreerde simkaart kunnen beschikken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Ik vind zo’n ingebouwde simkaart helemaal niet zo slecht. En zo goedkoop zijn die providers toch niet want je betaalt toch al bij en als je een goedkope sim-only kan vinden dan betaal je uiteindelijk net zo veel icm met een losse telefoon.

  2. Goed plan!
    Laat ze maar eens harder hun best doen hun klanten tevreden te houden ipv alleen klanten binnen halen, binden en daarna niet meer naar omkijken voor een jaar of twee.

  3. Gelukkig, zo’n ingebouwde simkaart is egt het domste idee ooit, wat mensen dus gebeurt: pakken een iphone abbo, 2 jaar later abbo verlopen, willen hun tel door verkopen, maar geen hond die hem wil omdat ze er geen sim only simkaart in kunnen stoppen of hun eigen simkaart, moeten ze het doen met een verlopen abbonement ingebouwde kaartje? belachelijkste idee ooit. Hoop dat het nooit komt

  4. Jammer als apple het daarbij laat zitten want voor de klanten is zo’n geïntegreerde simkaart echt wel handig

  5. ik zie het probleem ook niet van de operators kant. Als ik nu korting op mn toestel wil door een abbo voor 2 jaar aan te gaan, kan dat met het “nieuwe systeem” toch nog steeds? Dat ik dan van abbo kan switchen haalt de kosten die ik voor dat abbo ben aangegaan voor 2 jaar niet weg. En om die reden zou ik dan ook gewoon bij die provider blijven.

  6. @Mickey: Ik geloof dat jij het hele systeem niet helemaal snapt. Door die ingebouwde simkaart kun je dus makkelijk softwarematig switchen naar een simonly abbo…. dus nutteloos wordt het niet.

  7. Ik ben zkr voor een geïntegreerde simkaart. Een gestolen iPhone zou dan totaal nutteloos zijn! =D

  8. vodafone is wereldwijd het grootste netwerk en denk apple moet luisteren naar groote netwerken , zonder netwerk hulp is het iphone dood , in nederland heeft t-mobile het iphone tot nu goed koop , maar zonder netwerk hulp gaat het kost erg hoog , kijk het ipad , een duur ipod touch , wel mooi maar erg duur , maar apple is apple en bij iphone 6 heeft wij geen simcards meer , maar om dat te werken moet alle merken ook doen , je weet het niet wat het toekomst brengt

  9. Hink op twee benen, aan de ene kant zit er een voordeel aan je iPhone kan je kompleet blokkeren mocht deze bv gestolen zijn. Maar aan de andere kant als bv de 3G niet werkt omdat je sim defect is dan is er een probleem.

    We zullen zien, zolang KPN (of een van de dochters) of Vodafone de nieuwe iPhone officieel verkoopt mijn abonnement loopt dan af.

  10. @Mickey: aub eerst even iets meer in verdiepen voor je begint te roepen. Het systeem houdt gewoon in dat we niet meer met simkaarten gaan werken, maar een ingebouwd chipje waarbij je vervolgens softwarematig je provider kunt kiezen. Het is dus geen verlopen kaartje die er in gebakken zit, maar een compleet nieuw systeem.

    Bron

  11. @michelr: als er iets defect is binnenin het apparaat zelf heb je sowieso al een probleem, niet? 😉

  12. Waar is die arrogantie van Apple als je hem nodig hebt.

  13. “omdat het de relatie tussen operators en klanten zou kunnen ondermijnen.” Hahahaha, kan die nog slechter dan? En is dat de schuld van Apple? Nee toch, kom nou.

    Alsof die relatie gelijkwaardig zou zijn, met respect voor de belangen van de klanten, nou echt niet; het is een hiërarchische verhouding, een monopolistische, dictatoriale verhouding, een master and servant verhouding, maar alles behalve een Klant is Koning verhouding.

    Die geïntegreerde sim komt er. Is niets tegen te doen. Een netwerk + waardeloze service is immers niet voldoende om je mee te onderscheiden, dat is geen USP. En als Apple het niet doet dan doet een andere grote speler het wel. Ga je service eens verbeteren providers, en hou op met hogere tarieven in het buitenland te vragen terwijl je daar ook gewoon een netwerk hebt. Hou op met de flessentrekkerij.

  14. in het vs is het cmda netwerk ook heeft geen simcard , maar dan ben je vast op een netwerk , volgende jaar is het iphone in nederland simlockvrij als apple gaat door met het idee dan is dat vrijheid ook over , dus als je kun een ander sim in je iphone heeft je keus , niet 100% vast op een netwerk , ook als je wilt te koop je oude iphone op marktplaats koop je ook je mobile nummer ook. een groote min punt

  15. Oftewel nieuwe iPhone is nieuw nummer? Of zie ik dat verkeerd?

  16. Kunnen de tegenstanders van de geïntegreerde simkaart aangeven wat het voordeel is van een losse simkaart voor de consument?

    Niet te lang over nadenken. Zonde van je tijd.

  17. Netwerken moeten alsnog een telefoonnummer toekennen, dus hun beslissen toch echt wel of het doorgaat of nie… Ik hoop het niet, wat als je je pukcode 10 keer fout doet? Iphone wegsmijten? Een simkaart blokkeerd zichzelf dan voor eeuwig

  18. Origineel geplaatst door Mickey
    Gelukkig, zo’n ingebouwde simkaart is egt het domste idee ooit, wat mensen dus gebeurt: pakken een iphone abbo, 2 jaar later abbo verlopen, willen hun tel door verkopen, maar geen hond die hem wil omdat ze er geen sim only simkaart in kunnen stoppen of hun eigen simkaart, moeten ze het doen met een verlopen abbonement ingebouwde kaartje? belachelijkste idee ooit. Hoop dat het nooit komt

    Zal vast wel een oplossinkje voor zijn 😉 nu moet je hem soms toch ook unlocken

  19. @Guustc: Het is vooral slecht als je veel reist. Je kan niet zomaar eender welke provider kiezen dan, maar enkel providers die met het online systeem werken. Zeker buiten Europa zal je vaak problemen krijgen de eerste jaren.

  20. vind wel top idee,
    mijn 3gs was nog 3maanden oud,en gejat is die.
    met zo`n systeem,geintegreerde sim, kunnen ze niks met gestolen toestel.tenminste niet zo gemakkelijk

  21. Die operators moeten niet zeiken. Ze verdienen al veel te veel met hoge kosten en belachelijke regeltjes. Wat mij betreft waren ze gisteren al gestart met het inbouwen van de simkaarten!

  22. Ten eerste snap ik de redenatie van de providers niet, al doe ik nog zo m’n best. Wat is nu het verschil tussen een combinatie van 2-jarig abonnement, simkaart toestel en subsidie en de combinatie van 2-jarig abonnement, toestel met geïntegreerde simchip en subsidie, behalve dat het toestel in het tweede geval mogelijk goedkoper door de providers kan worden ingekocht? Al zou je inderdaad na 30 dagen een ander contract aan je toestel koppelen, dan zit je volgens mij toch nog vast aan het uitdienen van je 2-jarig contract. Dit is puur gejank van de providers.

    Ten tweede, men is blijkbaar vergeten dat er ook al “mobiele” telefoons bestonden vóór het GSM tijdperk. En die hadden geen van allen een simkaart, maar … een geïntegreerde oplossing. Bij mijn weten heeft dat destijds geen enkele provider de kop gekost. Zelfs geen klanten.

    Laten ze alsjeblieft eens ophouden met dat gejammer en gewoon met de tijd meegaan. Dat betekent ook het afschaffen van bellen per seconde en betalen per minuut, dat is middeleeuws. En die onzinnige datalimieten ook.

  23. Ik begrijp de heisa niet zo.

    “Apple kan de toestellen dan via de online Apple Store rechtstreeks naar de klant distribueren, zonder tussenkomst van de operator”
    Dat kan Apple nu ook, en toch kiest Apple er voor om zelf operators te kiezen die hun spullen mogen verkopen.

    “De subsidies zorgen ervoor dat consumenten het toestel voor veel minder dan de originele prijs van 600 dollar kunnen kopen, als ze daarbij een één- of tweejarig contract bij de operator afsluiten.”
    Dat kan nog steeds, je moet een abonnement afsluiten en zit daar een tijd aan vast.
    Een ander abonnement van een andere provider er in programmeren kan, ja, maar een andere SIM kaart plaatsen kan ook, wat is daar anders aan ?

    “Volgens Ben Wood, analist bij CCS Insight, zouden de veranderingen kunnen resulteren in contracten van maximaal dertig dagen, waarna consumenten de mogelijkheid hebben om van operator te wisselen.”
    Tenzij de operators dat niet aanbieden, dan ben je toch klaar ?

  24. Kortom, we begrijpen het allemaal niet zo dat die providers zo aan het piepen zijn. iPhoneclub, kunnen jullie die info verschaffen of halen bij de providers?

  25. @Mickey: Ehm, volgens mij snap je het niet… En sim-only kan er ook ‘in’, het wordt alleen iets dititaals. Je koopt een simkaart, maar deze wordt softwarematig op de iphone gezet…

  26. Vergeet ook niet dat er een mini-usb toegang komt op de nieuwe iPhone ipv de klassieke 30-pin connector 😉

    http://it-chuiko.com/mobile/5262-europe-will-move-to-a-universal-charger-for.html

  27. @Mickey: hahah pannekoek

  28. @nibs: gast praat eens degelijk

    Ik ben ook wel voor het idee van Apple. zoals al gezegd wordt zal er veel minder gezeik met operators plaatsvinden. Logisch dat ze beginnen te zweten..maakt mij niet uit, het zijn überhaupt slecht communicerende bedrijven..

  29. 1. Nibs leer eerst schrijven! Aan uwe tekst kan geen kat aan uit.
    2. Ik stel voor dat er een aantal mensen het artikel over ingebouwde sim eens opnieuw grondig doornemen.
    3. Zoals hierboven al vermeld, kan be via software de operator kiezen, dmv een unieke ID wordt een telefoon nummer toegekend. En
    De operator – klantrelatie zal niet verdwijnen want, het zijn de operatoren die het hele systeem eten implementeren. Ik vermoed ook, indien je iPhone defect is, nog steeds een simkaart in een oud toestel kan stoppen (ik bedoel de simkaart die men nu al heeft voor zijn huidig toestel).

  30. Apple kan eerst lekker expirimenteren met de iPod touch 🙂

  31. 1. nibs: nederlands is ook niet uw sterkste punt denk ik.
    2. ik denk dat hier een aantal onderons zijn die ofwel ” het ingebouwde simkaart verhaal” niet snappen, of de artikels die er intussen over verschenen zijn niet gelezen hebben.
    3. ingebouwde simkaart – zoals hier boven vermeld wordt deze via software geprogrammeerd (voor de juiste provider…) dus eenvoudig: er wordt software matig een simkaart nummer in de iphone geprogrammeerd (90% kans dat dit via de operatoren moet gebeuren).
    En aangezien een GSMnummer gekoppeld wordt aan het simkaart serienummer kan iedereen zijn / haar nummer behouden. En de gewone simkaart zal ook blijven bestaan: zoals vele de vraag gesteld hebben: “wat gebeurt er indien de iphone (met ingebouwde simkaart) defect blijkt?” heel simpel, de provider (operator kan perfect een simkaart bezorgen waar hetzelfde nummer (gsmnummer) aangekoppeld is, die ja dan in een reserve toestel stopt.
    Als ik mij niet vergis bestaat het ingebouwde simkaart systeem nog lang niet en heeft iedereen de dag van vandaag een Simkaart in de iphone. (heeft niemand zich hier al de vraag gesteld wat er gebeurt indien de iphone 4 defect gaat en ge staat daar schoon met uw micro-sim?? (ik heb geen iphone 4 dus ik weet dus ook niet of er en adaptertje wordt geleverd om van micro-sim naar gewone sim kaart te gaan…

  32. Hoe zit dat dan met je nummer als je van toestel switcht?

  33. Haha, defecte simkaart?
    Dat heb ik überhaupt nog nooit meegemaakt, laat staan dat dat zou gebeuren met een geïntegreerde.
    Als die al kapot is dan lijkt het me dat je daarvoor gewoon een vervangend toestel krijgt.

    Ik vind het wel grappig hoe het simpele idee van een geïntegreerde simkaart zo moeilijk te behappen lijkt voor een aantal lezers hier.

  34. Origineel geplaatst door PääsiäismunaHoe zit dat dan met je nummer als je van toestel switcht?

    Dan krijg je een ander toestel met een simkaart. En net zoals nu vraag je nummerbehoud aan.

    Beste lezers: je telefoonnummer staat niet fysiek op dIe simkaart! Die is dan juist veel makkelijker mee te nemen dan nu!

  35. Ik ben tegen de geïntegreerde sim. Dit heeft ermee te maken dat je op die manier niet makkelijk van sim kunt wisselen, zo heb ik een sim die ik speciaal in het buitenland gebruik. Ook kun je dan niet tijdelijk een buitenlands kaartje in je iPhone zetten. Verder ben ik benieuwd of je wel nog steeds een duosim kunt nemen, want daar zijn veel mensen van afhankelijk voor bijvoorbeeld telefoon in de auto of in mijn geval gebruik van de sim in een dongeltje. Iedereen vergeet dus dat er grote nadelen voor de consument bestaan. Apple heeft het echt niet altijd goed met ons voor en de providers altijd slecht met ons voor. Apple is ook gewoon een bedrijf dat steeds meer winst wil maken, of deze ontwikkeling ons gemak dient betwijfel ik dus.

  36. @Joey en @iMaccie
    Ik vermoed dat nibs geen Nederlander / Vlaming is, maar dat hij/zij de reactie door een vertaalcomputer haalt!

  37. @Brian:
    Nummer en simkaart zijn softwarematig gelinkt … dus dat maakt niet uit (zoals nummers “trasnporteerbaar” zijn over operatoren heen … ).
    Simkaartnummer is (vandaag) ingebakken in de sim – telefoonnummer niet.

    Nu wat wel juist is:
    – Apple bepaald dan welke operatoren kunnen – want zij dienen softwarematig het SIM kaart indentificatie nummer te herschrijven / te alloceren aan een operator
    – Operator kan minder “in sim” applicaties voorzien( of helemaal niet), afhankelijk van wat Apple dan toestaat
    – concept van ingebouwde sim heeft veel voordelen ook:
    ° een poortje minder waar vuil / water / … in kan
    ° plaatsbesparend
    ° goedkoper om maken
    ° toestel kopen en softwarematig activeren

    Nu de beperking voor Apple is dat ze dan ook dienen te voorzien dat het niet enkel nieuwe telefoongebruikers zijn, maar ook bestaande gebruikers (abbonnementen) dient mogelijk te maken om te koppelen aan die ingebouwde SIM. Dus de operatoren moeten dit dan ook toelaten !!!

  38. @Sander: haha laten we het daar dan maar op houden ja

  39. Ja gewoon een stap vooruit; die ingebouwde SIM kaart DOEN!!

  40. Ik denk dat er meer achter zit dan dat operators er tegen zijn. In amerika hebben de meeste CDMA telefoons (Verizon de grootste netwerk operator van de VS en werkt uitsluitend op CDMA) al helemaal geen simkaart meer, maar werken op een software matige simkaart. Deze telefoons worden geleverd door alle grote merken zoals Nokia, Blackberry, Motorola, Samsung en HTC. Dus als het daar geen probleem is voor de operators, waarom hier dan wel….

  41. Ik haat de providers. Ze beloven en zeggen zo veel..

  42. Origineel geplaatst door sebasIk ben tegen de geïntegreerde sim. Dit heeft ermee te maken dat je op die manier niet makkelijk van sim kunt wisselen, zo heb ik een sim die ik speciaal in het buitenland gebruik. Ook kun je dan niet tijdelijk een buitenlands kaartje in je iPhone zetten. Verder ben ik benieuwd of je wel nog steeds een duosim kunt nemen, want daar zijn veel mensen van afhankelijk voor bijvoorbeeld telefoon in de auto of in mijn geval gebruik van de sim in een dongeltje. Iedereen vergeet dus dat er grote nadelen voor de consument bestaan. Apple heeft het echt niet altijd goed met ons voor en de providers altijd slecht met ons voor. Apple is ook gewoon een bedrijf dat steeds meer winst wil maken, of deze ontwikkeling ons gemak dient betwijfel ik dus.

    Ongelofelijk dat je het na het artikel en alle reacties nog steeds niet snapt! Het gaat werken met software, die kun je dus installeren op meerdere sims, en dus ook tegelijk. En je kunt dus de ingebouwde sim op je iPhone hebben, terwijl de operator je tegelijkertijd een fysieke kaart geeft voor je dongel. Trouwens, tegen die tijd zullen dongels ook wel werken met een geïntegreerde sim, dus installeer je de software op je iPhone en je dongel. Je nummer zit niet vast aan 1 sim.

    Ook het argument dat ik hier las, dat reizen buiten de EU lastig wordt, is onzin. Er zit in elk land wel 1 van de grote operators die direct mee zullen gaan. Daarnaast, de GSMA steund dit, dus wordt het heus wereldwijd ingevoerd.

    Ik hoop echt dat iedereen nu een beetje begrijpt hoe simpel die geïntegreerde chip is. Ik denk dat de providers bang zijn dat ze zonder goed contact geen aanvullende diensten kunnen aansmeren aan de klanten.

  43. Verschrikkelijk idee dit. Telefoon is gevallen, barst in het scherm. Apparaat moet terug naar Apple. Als zakelijk gebruiker wil je gewoon bereikbaar zijn, en gelijk een ander toestel kunnen gebruiken. Mag je weer naar een telefoon/Applezaak, moeten ze je persoonlijke data uitlezen, en die weer schrijven naar een nieuwe SIM.

    En wat als ik op vakantie ga, en daar een lokale SIM wil kunnen gebruiken? Moet je een telefoonzaak vinden die dat aanbiedt, en ze kunnen het weigeren.

    Het concept zit redelijk in elkaar, maar zolang niet alle providers/fabrikanten erop overstappen is het niks.

  44. volgensmij is dit een slecht idee van apple want straks kan je gewoon dat chipje hacken en dan lekker gratis bellen sms’s en internetten.

  45. Origineel geplaatst door auto/iphone freak
    volgensmij is dit een slecht idee van apple want straks kan je gewoon dat chipje hacken en dan lekker gratis bellen sms’s en internetten.

    Kun je dat met een willekeurige SIM kaart ook dan ?

  46. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door sebasIk ben tegen de geïntegreerde sim. Dit heeft ermee te maken dat je op die manier niet makkelijk van sim kunt wisselen, zo heb ik een sim die ik speciaal in het buitenland gebruik. Ook kun je dan niet tijdelijk een buitenlands kaartje in je iPhone zetten. Verder ben ik benieuwd of je wel nog steeds een duosim kunt nemen, want daar zijn veel mensen van afhankelijk voor bijvoorbeeld telefoon in de auto of in mijn geval gebruik van de sim in een dongeltje. Iedereen vergeet dus dat er grote nadelen voor de consument bestaan. Apple heeft het echt niet altijd goed met ons voor en de providers altijd slecht met ons voor. Apple is ook gewoon een bedrijf dat steeds meer winst wil maken, of deze ontwikkeling ons gemak dient betwijfel ik dus.Ongelofelijk dat je het na het artikel en alle reacties nog steeds niet snapt! Het gaat werken met software, die kun je dus installeren op meerdere sims, en dus ook tegelijk. En je kunt dus de ingebouwde sim op je iPhone hebben, terwijl de operator je tegelijkertijd een fysieke kaart geeft voor je dongel. Trouwens, tegen die tijd zullen dongels ook wel werken met een geïntegreerde sim, dus installeer je de software op je iPhone en je dongel. Je nummer zit niet vast aan 1 sim.Ook het argument dat ik hier las, dat reizen buiten de EU lastig wordt, is onzin. Er zit in elk land wel 1 van de grote operators die direct mee zullen gaan. Daarnaast, de GSMA steund dit, dus wordt het heus wereldwijd ingevoerd.Ik hoop echt dat iedereen nu een beetje begrijpt hoe simpel die geïntegreerde chip is. Ik denk dat de providers bang zijn dat ze zonder goed contact geen aanvullende diensten kunnen aansmeren aan de klanten.

    Laat je telefoon uit je handen flikkeren en je bent de rest vand e dag niet bereikbaar, want je kan je SIM kaart niet ff gauw in een ander toestel stoppen.
    Ja, handig.

  47. Origineel geplaatst door auto/iphone freak
    volgensmij is dit een slecht idee van apple want straks kan je gewoon dat chipje hacken en dan lekker gratis bellen sms’s en internetten.

    Is berichten rapporteren niet meer mogelijk, hallo, iemand?

  48. laat die ingebouwde sim maar zo als de iphone 5 maar uitkomt .Want mijn iphone 3gs 32g is bijna kapot

  49. @Guustc: ik zou best een iphone met geinteregreerde kaart kopen is makkelijk..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.