Reacties voor: Geheimzinnigheid over iPhone-processor: terecht?

Smartphonefabrikanten doen geheimzinnig over de componenten die ze gebruiken. Ook van de iPhone weten we niet precies welke processor erin zit. Zou dat anders moeten?
Lees het complete artikel → Geheimzinnigheid over iPhone-processor: terecht?

Reacties: 25 reacties

  1. Het gaat toch om het eindresultaat?
    Mijn Mac is ook sneller dan menig pc met een hogere kloksnelheid.

  2. Voor de verkoop van de iphone zou het wel handig kunnen zijn! 😉

  3. Tjah.. Voor de gemiddelde gebruiker is het niet echt van belang, ik zelf kijk altijd goed naar de specificaties van een product, terwijl een doorsnee gebruiker altijd de klasieke uitspraak doet: Als ik maar kan emailen, internetten, mp3s afspelen en noem maar op. Kortom bij een smartphone vind ik de processorsnelheid niet echt boeiend want hij doet het prima.. Komt apple ooit met een echte multitask oplossing, dan is de taak van apple om er een snelle processor in te stoppen..

  4. Persoonlijk zou ik wel graag de specificaties weten van de producten waar ik goed geld voor betaal.

  5. De generatie sprong is misschien te groot waardoor vorige generatie en huidige niet met elkaar worden vergeleken. net zoals je een zwart wit tv niet vergelijkt met een kleuren tv, vergelijk je een iphone niet met een nokia. Om die reden zijn we dan ook niet geinteresseert in de specs van de processor.

  6. Het Nederlands tintje..ongeveer 70% van die chips zijn gemaakt op systemen van ASML.

  7. Origineel geplaatst door basing.nl
    De generatie sprong is misschien te groot waardoor vorige generatie en huidige niet met elkaar worden vergeleken. net zoals je een zwart wit tv niet vergelijkt met een kleuren tv, vergelijk je een iphone niet met een nokia. Om die reden zijn we dan ook niet geinteresseert in de specs van de processor.

    Veel Nokia telefoons zijn net zo nieuw als de iphone, dus dit is een beetje een raar voorbeeld…

  8. Ik ben zelf wel een ‘kleine’ techneut. Ik stam ook nog uit de periode waarbij we elke component van een computer los gingen kopen en vergelijken van elkander om dan uiteindelijk de beste computer (in onze ogen) te bouwen.

    Maar dit principe verdwijnt met de jaren 😉 Het gaat nu om het eindproduct. Hoe en met wat interesseert me veel minder. Zolang het maar prettig en vlot werkt.

  9. Saurik (maker van Cydia) zegt: The iPhone (or iPod Touch) is a 667MHz computer (albeit one that is only running at 412MHz) with 128MB of RAM and between 4 and 32 GB of flash.

    Jammer genoeg zegt hij niets over de chip.

  10. Heb geen problemen met de processor, aangezien hij voor mij voldoende zijn werk doet, waar ik dan wel een hekel aan heb is de RAM… krijg meermaals de melding dat digidna file aid over te weinig geheugen beschikt terwijl ik naar een muziekje luister… (jailbroken iphone met winterboard en nog enkele kleinigheden en je houdt al maar 30 mb over… om met 30 mb twee progs te runnen zou geen probleem mogen zijn… ligt dit dan enkel aan mijn iphone of is het geheugen van mindere kwaliteit dan we eigenlijk wel denken…

  11. Origineel geplaatst door Pwain
    Maar dit principe verdwijnt met de jaren Het gaat nu om het eindproduct. Hoe en met wat interesseert me veel minder. Zolang het maar prettig en vlot werkt.

    Heeft er vooral mee te maken dat de winst op een zelf-bouw-systeem vroeger veel meer was (enkele 100-den guldens) dan tegenwoordig (10-tallen euro’s.). De moeite die je nu moet doen weegt gewoon niet meer op tegen de winst.

  12. Het interesseert me niet wat er in zit. Zolang wat er op staat maar goed werkt 🙂

  13. Dit verklaart mij waarom iedereen die ik ken met een Nokia smartphone altijd klaagt over de enorme traagheid van die bakbeesten…

  14. CNet is erg goed in spijkers op laag water zoeken en dit getuigt daar wederom van. Apple is voornamelijk een consumer driven bedrijf: de producten van Apple zijn vooral gericht op consumenten (de enkele graficus daargelaten). Consumenten willen maar één ding: dat het apparaat doet waarvoor het gemaakt is en dat zo snel en makkelijk mogelijk tegen zo min mogelijk geld. Wat er onder de motorkap zit, is niet zo interessant (zoals het ook de gemiddelde autorijder worst zal wezen hoe de motor werkt).
    Waar PC’s van oudsher modificeerbaar waren doordat IBM zijn patenten niet in eigen huis had, heeft Apple altijd een andere koers gevaren: gebruiksvriendelijke computers waarvoor je alleen de stekker in het stopcontact hoeft te steken. Het zijn ook typerend de techneuten, de PC-gebruikers die roepen om openheid van Apple (ik chargeer natuurlijk een beetje, want er zijn genoeg Macfreaks die er net zo hard om roepen… maar dat is toch nét iets anders, hehe). Als ik dan weer zo’n bericht zie denk ik bij mezelf: ‘waarom heb je dan een iPhone aangeschaft?’…

  15. @Terrentiao
    Hier hetzelfde probleem.
    Plus dat het memory-management te wensen overlaat. Ik moet regelmatig refreshen met FreeMemory omdat er nog maar 2Mb vrij is.
    Wat mij betreft bouwen ze er Trabant processor in, als dit maar verbetert. Want dit vertraagt ALLES.

  16. Of je gaat gewoon naar http://www.gsmarena.com 😉
    Daar zie je de meeste specificaties die bekend zijn van de telefoons.

  17. Als je een telefoon koopt met windows mobile is het handig om te weten wat voor processor er in zit hoe sneller hoe beter.

    Maar voor de iPhone is dit onnodig om te weten omdat er maar 1 soort iphone is dus toch geen keus (tot nu toe) en alle software die hier voor wordt gemaakt is speciaal voor deze hardware gemaakt.

    Maar grote kans dat straks de opvolger van de iPhone 3G wel een snellere processor en meer geheugen heeft.
    Groot nadeel voor mensen die nog aan hun 3G contract zitten omdat je straks dus Apps krijgt met de melding “sorry niet geschikt voor iPhone3G en ouder.” :S

    En ga er maar vanuit dat alle oude en nieuwe apps geschikt worden gemaakt voor de nieuwe iPhone en dus niet werken op de oude.

  18. Origineel geplaatst door Joe de Tango
    @Terrentiao
    Hier hetzelfde probleem.
    Plus dat het memory-management te wensen overlaat. Ik moet regelmatig refreshen met FreeMemory omdat er nog maar 2Mb vrij is.
    Wat mij betreft bouwen ze er Trabant processor in, als dit maar verbetert. Want dit vertraagt ALLES.

    Wat ik nou niet snap is dat ik al problemen niet heb, heb nog nooit een melding gehad, mijn broertje zijn iPhone heeft ook vage problemen als spontaan programma’s sluiten e.d. Ik heb mijn zusje haar iPhone vastgehouden die heeft er nog maar net 1. Die lijkt meer heel donker blauw dan zwart de homeknop drukt niet lekker. Anyway het lijkt bijna wel of ze minder worden ten opzichte van de eerste lichting ofzo! Ik heb des mijn toen op 11 juli gehaald ben echt tevreden geen rare dingen of vastlopers. Speel best veel games erop, batterij gaat relatief lang mee geen crashes en lockups.

    Weet iemand of het PCB ia veranderd sinds de eerste lichtingen?

  19. Origineel geplaatst door Oentje13
    Origineel geplaatst door basing.nlDe generatie sprong is misschien te groot waardoor vorige generatie en huidige niet met elkaar worden vergeleken. net zoals je een zwart wit tv niet vergelijkt met een kleuren tv, vergelijk je een iphone niet met een nokia. Om die reden zijn we dan ook niet geinteresseert in de specs van de processor.Veel Nokia telefoons zijn net zo nieuw als de iphone, dus dit is een beetje een raar voorbeeld…

    Hoezo zou dit raar zijn? Dat Apple zijn producten ontwikkeld maar de helft softwarematig op slot gooit, vind ik raar. Zo geef je het product wel een langere levensduur maar multitasken kan een iPhone niet. Bedoel dan bijv een game doen en ff snel je mail checken en terug alt taben kan niet. Dit kan je wel op een N95 bijv maar daar zit weer geen touch screen op. Je hebt smart phones, PDA (win mobile) en je hebt nog de GSM. Andriod en Iphone zijn in mijn viewpiont 2 concurrenten waar Apple bij mij een streep voorgaat. 🙂 de rest van de touch gen kan je in mijn meneing niet vergelijken met deze 2

  20. Btw editen wil niet zo op de iPhone? Lijkt me stom dat alle apps voor iPhone 3 gemaakt worden niet 3G geschikt zijn. De iPod touch wort ook al meegetrokken naar OS 3 en als Apple zou willen dat allles NEW ONLY was deden ze dat niet dus ben niet zo bang dat ze alles laten vallen. Men leert wel van Microsoft Hasta La Vista 🙂 Kortste systeem bestaan ooit. En zelfs Sony ondersteunt nog de dikke PSP terwijl de nieuwere meer aan kunnen. Dus denk niet dat Apple ons als gebruiker gaat dwingen tot aankoop iPhone 3. Als die uberhaupt komt dit jaar.

  21. @blackoutzz:
    Denk persoonlijk dat er een nieuwe versie komt, om de mensen in de USA die nu aan het einde van hun tweejarig contract een mooi nieuw speeltje voor te houden…

  22. Origineel geplaatst door blackoutzz
    Btw editen wil niet zo op de iPhone? Lijkt me stom dat alle apps voor iPhone 3 gemaakt worden niet 3G geschikt zijn. De iPod touch wort ook al meegetrokken naar OS 3 en als Apple zou willen dat allles NEW ONLY was deden ze dat niet dus ben niet zo bang dat ze alles laten vallen. Men leert wel van Microsoft Hasta La Vista Kortste systeem bestaan ooit. En zelfs Sony ondersteunt nog de dikke PSP terwijl de nieuwere meer aan kunnen. Dus denk niet dat Apple ons als gebruiker gaat dwingen tot aankoop iPhone 3. Als die uberhaupt komt dit jaar.

    kleine correctie:
    kortste Windows operating system levensduur is niet VISTA, maar dat is Windows ME, dat na een half jaar is vervangen door windows 98 versie 2

  23. Ik zou het wel fijn vinden als duidelijk is wat er onder de motorkap zit van de iPhone ja, ik zou graag weten of de volgende generatie bijvoorbeeld ook een snellere processor heeft als de 3g of niet, dat zou kunnen uitmaken in de beslissing welke ik zou kopen, een nwe 3rd generatie of een dan oude unlocked 3G iPhone.

  24. @blackoutzz:
    Ik heb trouwens altijd al zeer graag met vista gewerkt, en ik heb nochtans xp al achter de rug, en windows 7 staat als dual boot ook al op mijn pc! En toch blijf ik bij mijn vista ultimate… Maarjah, ieder zijn ding he;)

  25. Specs zeggen niet altijd iets over prestaties.

    Kijk naar grote Amerikaanse auto’s met 6 liter motoren, zet daat maar eens een gemiddelde 205 GTI of een VR6 naast.

    Of kijk maar speakers, JBL bouwt kleine iPod spekaers als de Micro, alleen ze vermelden op de doos nergens het wattage van de speakers, alleen het totaal verbruik. Als ze dat wel zouden doen verkochten ze ooik minder omdat mensen niet “geloven” in speakers van slecht 4 Watt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.