Reacties voor: Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Vanmiddag parkeerde ik me auto in een parkeergarage en toen zei apple maps je hebt je Auto geparkeerd met adres en gps locatie

  2. Ik heb net ook iOS 10 gedownload. Ziet er heel goed uit en ik had ook al wat van die tips uitgevonden!

  3. Nog steeds geen instelling om te kiezen welke snelkoppelingen er in control panel staan. Te triest voor woorden Apple.

  4. Origineel geplaatst door Oscar
    Nog steeds geen instelling om te kiezen welke snelkoppelingen er in control panel staan. Te triest voor woorden Apple.

    Mensen moeten altijd wat te zeuren hebben.. #beetjejammer

  5. @Oscar: Welke snelkoppelingen heb je dan nog nodig??

  6. Het toetsenbord geluid gemeld in #8 vind ik ook wel prettig.

  7. Heeft de mail app in iOS 10 intussen ook een snooze functie?

  8. @Oscar: apple.com/feedback of de feedback app in de beta

  9. Ik mis nog het trillen bij typen trouwens. Kan mooi met de haptic engine lijkt me.

  10. Ios 10 heeft niet echt wat verrassend..maar het is goed om te zien dat ze op dezelfde level zitten als Google.

  11. Bij het parkeren van je auto geeft Apple Maps aan waar hij geparkeerd is. Dit gebeurt middels de koppeling via Bluetooth. Ideaal! Bekijk hier een screenshot.

  12. Zijn nu ook de smart mailboxes die je in OSX hebt aangemaakt (bv. Alle mails betreft rechtszaak X) beschikbaar in iOS10?

    (En daarmee bedoel ik niet die default smart mailboxes als “VIP”, “Ongelezen”, “Vandaag” etc…)

  13. Hoe krijg je de standaard apps terug die je hebt verwijderd?

  14. @Joshoon: via de AppStore.
    Mail’ van Apple
    Klik onderaan ook even op meer van deze ontwikkelaar en dan vind je alles.

  15. Mooi overzicht alleen blijft het jammer dat er naar mijn idee weinig cruciale functies wijzigen.

    iOS10 mist helaas veel functionaliteiten waarvan ik had gehoopt dat deze toegevoegd zouden worden.

    Wat er mist volgens mij:
    – Aan te passen Control Center
    – Donkere modus
    – Swipe/veeg inbouwen in Apple’s toetsenbord
    – Optie om apps van derden in te stellen als hoofdapp bijvoorbeeld. e-mail apps van Spark, Airmail i.p.v. Mail app (die je wel kunt verwijderen, maar mailto werkt vervolgens niet meer en kan ook niet anders ingesteld worden met mail app van derden).
    – Gebruikers profielen op iPad voor consumenten
    – Een app bijv. ‘Pages’ twee keer open hebben met verschillende documenten d.m.v. Slide Over/Split View, de update brengt deze mogelijkheid alleen voor Safari
    – De manier veranderen om apps te zoeken verwijderen/toevoegen voor Slide Over/Split View
    – Betere ondersteuning voor URL schemes en eisen van apps dat ze deze gebruiken voor het openen van de app en voor functies in de app voor gebruik samen met Launcher widget app + workflows d.m.v. Workflow app
    – Mogelijkheid hebben om de volgorde van je favoriete wifi/3G/4G netwerke te selecteren zodat deze je eigen volgorde hanteerd i.p.v. wifi van je buren pakt bijv. (denk aan Ziggo,KPN Fon).
    –Apple Mail app verbeteren met snooze functie, betere manier van afhandelen attachments op de iPhone (gelijk aan iPad) zoals apps van derden dit doen: Spark, Airmail, Outlook
    – Betere UI voor iPads, gebruik de ruimte
    – Geen iMessage support op Android

    Wat ik wel goed vond:
    – Siri kan nu gebruikt worden door derden wat hopelijk ervoor gaat zorgen dat toetsenborden van derden ook Siri gaan inbouwen al las ik dat het er mogelijk niet in zit en dit voor slechts enkele type apps mogelijk wordt. Ik denk nog steeds dat een betere oplossing is dat Apple een swipe/woord veeg functie moet gaan toevoegen zodat je geen apps meer nodig hebt zoals Swype, Swiftkey, Path Input e.d.

    – Je kunt veel van Apple eigen apps wissen en downloaden van de App Store. Helaas zorgt dit er niet voor dat je mailto functie door e-mail apps van derden (Spark, Airmail e.d.) kunt gebruiken als je Apple’s Mail app hebt gewist

    – De Apple rekenmachine en andere standaard Apple apps die tot voorkort alleen op iPhone beschikbaar waren komen mogelijk nu ook beschikbaar op iPad doordat je ze uit de App Store kunt downloaden (mits ze deze iPad geschikt maken). Ik vraag me dan ook af of je via het Control Center dan ook de rekenmachine te zien krijgt op een iPad. Ik begrijp wel dat als je deze verwijderd op een iPhone dat het ikoon verdwijnt.

    – Safari in Slide Over/Split View twee keer open hebben staan (helaas nog niet van toepassing voor andere (stock) apps).

    Het viel me op dat er belachelijk veel tijd besteed werd aan iMessage en Music, vooral het emoji verhaal snap ik niet dat dit zo breed werd uitgemeten in de presentatie/demo, maar misschien wordt ik gewoon oud en boeit emoji mij niet en de jeugd wel. De offline functie van Apple Music was sowieso bijzonder apart dat die zo onhandig werkte tot voorkort.

  16. Ipv “terug naar…” In de status balk zie je nu een klein icoontje. Nu blijft er genoeg ruimte over voor de andere icoontjes!

  17. Markup bij je foto’s bewerken vanuit de Photo library had ik ook nog niet eerder gezien volgens mij!

  18. Ik doe nooit “slide to unlock” op mijn iPhone 6. Dat werkt al met TouchID sinds ik het toestel heb…

  19. Origineel geplaatst door Wilbie
    Ik doe nooit “slide to unlock” op mijn iPhone 6. Dat werkt al met TouchID sinds ik het toestel heb…

    Nu heb je wel het nadeel dat dit eerst werkte zonder de homeknop in te duwen. Nu moet de homeknop ingeduwd worden om de iPhone te ontgrendelen. Dit vind ik persoonlijk onhandiger, maar dit zal vooral even wennen zijn.
    Verder zijn er ook veel dingen positief verbeterd, zoals bijvoorbeeld een voor mijn gevoel verbeterde Spotify integratie en dat Siri ook door derden gebruikt kan worden.

  20. Zijn er verbeteringen ivm AirPlay? Ik vind het super irritant dat streams verbreken als je foto of video content opent op het apparaat waarvandaan de stream komt. Misschien is er een verbetering, punt 37 in de lijst geeft me hoop.

  21. Ik gebruik swipe to unlock regelmatig. Touch id werkt niet als mijn handen nat of vies zijn. Hoe krijg je nu je iphone dan open?

  22. Hopelijk werkt die nieuwe ontgrendeling zodanig dat een kort indrukken van de homeknop niet meteen laat ontgrendelen als iets het aanraakt. Niet iedereen gebruikt touch ID. En hopelijk blijft wel het wachtwoord invullen verplicht.

  23. Handig om tijdens de wintermaanden je touchscreengevoelige handschoenen dan toch te moeten uittrekken, enkel om te ontgrendelen …

  24. @Nienke: als touchID je vinger niet herkent krijg je de mogelijkheid om je pincode in te voeren!

  25. Is het in de nieuwe iOS versie ook mogelijk om foto’s in breedbeeld te maken?? (zonder zelf bij te snijden, zoals bepaalde apps doen). Dat wordt nu echt wel eens een keertje tijd. Het 4:3 formaat is leuk, maar biedt gebruikers nou ook eens de optie om 16:9 foto’s te maken.

  26. #9 ” Optimaliseren van opslag voor muziek”

    Handige optie en dan nu ook voor foto’s/video’s gewenst!

    Verder ziet deze update er weer uit een stap vooruit 🙂

  27. Volgens dit artikel verwijder je een standaard app niet definitief van je iPhone.

    Dat is wel balen, het enige wat je dus doet is ‘m ‘onzichtbaar’ maken. En wanneer je re-install doet dan verschijnt het icoontje weer.

  28. Is er nog iets veranderd aan de wifi-instellingen? Tot op heden mis ik een prioritering van wifi-netwerken. De iPhone van mij pakt geregeld de Ziggo wifispot van de buren, i.p.v. mijn eigen netwerk. Zoiets als in OSX zit

  29. Mij lijkt het trouwens veel makkelijker om inkomende notificaties weg te swipen naar links dan naar boven. Dan is het ook meteen een beetje hetzelfde als macOS.

  30. Nieuw: Bij een simkaart pincode van 0000 hoef je deze niet meer in te typen en kan de simkaart gelijk gebruikt worden nadat deze geplaatst is.

  31. Ik ben nog op zoek naar een mogelijkheid/app om een deel van een foto te blurren of er verf overheen te doen om bv. een kenteken onzichtbaar te maken. Iemand tips?

  32. @Henk van Hoften: Aviary van Adobe

  33. Nieuw: bij het aanpassen van het volume tijdens het kijken van een video komt niet meer het volumeoverzicht in beeld. Je kunt alleen aan het geluid zelf horen dat dit harder of zachter gaat.

  34. Weet iemand toevallig of de gegevens van de Health-app nu ook op iCloud worden opgeslagen? Ik zou graag m’n iPhone een keer leegmaken zonder alle data uit de Health-app kwijt te zijn..

  35. Nieuw: De optie voor schermafbeeldingen op de Apple Watch staat nu standaard uit en kan worden ingeschakeld in de Apple Watch app.eerst stond bij mij regelmatig ongewenst een prins eren van het Apple Watch scherm tussen mijn foto’s. Bekijk hier een printscreen van de instellingen.

  36. Bij mijn iPhone 6s trilt het notificatie centrum als je hem langzaam naar beneden beweegt. Je voelt dan de zelfde trilling als je hard op je scherm drukt.

  37. Ik mis nog steeds de optie om alles in 1x af te sluiten.
    En boven het toetsenbord een rij met cijfers, tikt een stuk makkelijker.

  38. Origineel geplaatst door ErWiN
    Ik mis nog steeds de optie om alles in 1x af te sluiten.
    En boven het toetsenbord een rij met cijfers, tikt een stuk makkelijker.

    Dat laatste zou een verademing zijn op mijn iPhone. Geef gewoon de keus welk toetsenbord je wil. Want de ipad 12.3 heeft wel die rij met cijfers, dus het kan wel gewoon.

  39. @Joost: bij mij kan ik de auto parkering niet zien, wat moet ik doen??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.