Reacties voor: Nederlandse student werkte aan Mac OS X-variant voor iPad

Platform Technologies Group werkte in het geheim aan een port van Darwin naar ARMv5, waardoor het mogelijk zou worden om Mac OS X op de iPad te gebruiken. Het project zou op het moment liggen bij Core OS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Rare titel. Het lijkt me logischer dat Apple bezig was met een MacBook Air met ARM processor. Daar zijn eerder al geruchten over geweest en OS X is niet geschikt voor touch bediening.

  2. Ik dacht altijd dat Darwin de kernel van OS X (en daarmee iOS) is. Niet een voorloper van OS X, zoals in het artikel beweerd wordt.

  3. Wat een raar stukje is dit. Darwin is net zo zeer onderdeel van iOS als het onderdeel is van OS X. Dus de genoemde werkzaamheden passen simpelweg in een activiteit van Apple waarvan we al wisten dat die gedaan was: namelijk het schrijven, onderhouden en optimaliseren van iOS (destijds iPhone OS) voor ARM. Dat moet al ruim vOOr 2007 begonnen zijn.

  4. Zoals hierboven al aangegeven is iOS een uitgeklede versie van OSX. Dus zonder onnodige elementen, waardoor het minder zwaar is, en dus sneller draait op een smartphone. Maar het bevat voor zover ik weet wel dezelfde core.

  5. @Sander:
    OSX is er met een paar aanpassingen prima geschikt voor touch
    Dat gaat al jaren erg goed bij mij thuis. zie het bewijs op youtube http://www.youtube.com/watch?v=_6jQsOqT8bw

    zo raar is het niet.
    Windows 8 ondersteund ook touch
    De iPad heeft het en iOS is verwant aan OSX
    Wat er allemaal op de achtergrond gebeurt daar geeft dat profschrift een glimps van.

    ik geloof best dat apple of OSX een touch jasje gaat geven of dat ze iOS volwassenener gaan maken met OSX onderdelen ingebouwd geschikt voor zwaardere krachtigere hardware

  6. Waar zou ik een systeem op de ipad willen draaien dat er niet voor geschikt is, terwijl er al een goed systeem voorhanden is?!

  7. Het is een detail, maar toch: het betreft geen proefschrift maar een bachelorscriptie. Een proefschrift is het resultaat van zo’n vier jaar onderzoek en daaraan kun je pas beginnen als je een masteropleiding afgerond hebt.

  8. @Alex:
    Feit is dat het huidige OSX niet bedoelt is voor touch en iOS wel.

    maar dat is de versie die jij kent.
    Ongetwijfeld liggen er bij apple OSX gebaseerde apparaten met versies van OSX die wel multitouch ondersteunen.

    nu al zeggen dat het niet werkt of dat het niet zal werken kan jij nergens op baseren.

  9. Origineel geplaatst door kasuja
    . Windows 8 ondersteund ook touch

    Sterker nog, Windows 8 wordt speciaal ontwikkeld voor touch devices!

  10. @Bospoeper:

    Net als iOS

    en bij de introductie van lion was wat steve jobs zij bij het: “back to the mac event” we zijn bij Lion begonnen het goeie wat we geleerd en ontdekt hebben uit iOS terug te stoppen in OSX. hij liet in dat zelfde betoog zien wat de oorsprong was. dat het iPhone OS dat later iOS zou gaan heten een duplicaat was van OSX waar alle overbodige elementen voor een telefoon weer uit zijn gesloopt tot de noodzakelijke dingen over bleven. Vandaaruit zijn ze gaan bouwen voor touch. Alle nieuwe vindingen die ze toen hebben opgeaan zijn ze aan het inbouwen in OSX voor een versie na lion.

    Kan haast niet anders. Doen ze dat niet dan raakt apple zijn oorsprong die ze hebben opgebouwd met het ontwikkelaars bekend laten maken met programmeren voor touch kwijt.

    Devven voor iOS is een ideale kweek voor het echte werk post lion

    Doet Apple hier niets mee dan kan Microsoft een flinke voorsprong opbouwen op Apple.

    Ook wel eens een keer goed. 😉

  11. Een afstudeerscriptie is geen proefschrift….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.