Reacties voor: Gehackte Apps kunnen privégegevens versturen

Ontwikkelaars die bang zijn dat hun iPhone-applicaties in het illegale circuit terechtkomen kunnen daar iets tegen doen: bijvoorbeeld door de applicatie af te sluiten of gebruikersgegevens door te sturen naar een server.
Lees het complete artikel → Gehackte Apps kunnen privégegevens versturen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 62 reacties

  1. het is wel een slimme en doeltreffende methode.
    en het heeft ook en afschrikking werking op personen de een gehackt app downloaden.

  2. Een zeer mooi initiatief. Maar volgens mij is het niet zo legaal om stiekem zonder dat de gebruiker het weet die informatie door te sturen naar derden. Maar ik denk niet dat Apple gaat omkijken naar mensen die gekrackte versies gebruiken.

    Afwachten dus of Apple dit wel toelaat.

  3. Een mechanisme dat de app afsluit, wordt toch direct ongedaan gemaakt door de hackers.
    En die gegevens? Wat kunnen ze daar nu mee aanvangen? Ze kunnen immers de gebruikers van cracked apps niet gaan aanklagen, daar ze niets illegaal doen. Het hacken zelf van een app daarentegen is wel illegaal … maar die zijn meestal wel slim genoeg om anoniem te werken.

  4. Alles wordt gekraakt, gehackt. Dat gebruik ik ook.
    Of het nou gaat om Adobe Photoshop, DVD’s, xBox spellen of cracked iPhone apps.
    Ik zal het blijven gebruiken tot het echt niet meer kan of er flinke maatregelen getroffen worden.

  5. B’vo

    Laat mensen maar eens EERLIJK betalen voor wat iemand maakt! Als de loodgieter langs komt betaal je toch ook?

  6. Geen medelijde met die lutsers. Als je geen geld hebt voor appjes heb je waarschijnlijk met je laatste centen een iPhone uit Belgenland moeten halen…

  7. En dan? Als ze een nummertje hebben is dat keiharde inbreuk op je privacy omdat ze ongevraagd jouw informatie doorzenden. Wat nog veel strafbaarder is.

    Maak je applicaties het geld waard. Dat is pas een goede beveiliging!

  8. @ Nielss,
    Jouw IP nummer wordt wat mij betreft gelogd en aan Buma/Stemra doorgegeven.

  9. Dus eigenlijk gewoon een verkapte versie van DRM.
    Niets bijzonders.

  10. ik wil nu niks zeggen maar ik durf ervoor wedden dat 90 % van de iphones een gedownload mp3’tje erop staan heeft. Waar is die controle? en dat gaat toch over veel meer dan zo’n app?

  11. @rondello
    je doet maar, ik kan dit gaanopvatten als een bedreiging, kan ik ook wat mee gaan doen.
    Ik gaf namelijk enkel mijn idee er over. Maar als je zo graag wilt, kun je ook wel want andere gegevens van me krijgen hoor.

    @Kris
    dat is dus wat ik bedoel, iedereen scheinheilig doen maar iedereen heeft wel iets gedownload.

  12. Dat mechanisme gaat Apple nooit toestaan in de originele applicaties in de Appstore.

  13. Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan om ongevraagd privégegevens te verzamelen. Ook al heeft die persoon een gekraakte versie van jouw app opgestart.

  14. @hayron
    Of het een effectieve methode is valt nog te bezien. Het is echter een hele domme en ontzettend illegale methode. Bij het verzamelen van gegevens dien je hiervoor toestemming te hebben van bijv. het CBP (de Nederlandse privacywaakhond). Dat geldt voor ieder land en ook voor de Europese Unie. In het kort houdt dat in dat een ontwikkelaar op deze manier aangeklaagd kan worden voor een misdrijf en daarvoor achter tralies zou kunnen komen of een hoge boete dient te betalen. Het kan ook zijn dat het de aanklacht (van copyright schending/piraterij) en bewijs van de ontwikkelaar vernietigt wordt omdat deze onrechtmatig is verkregen (de privacywetgeving is overtreden). Als gebruikers erachter komen krijg je het volgende probleem: niemand gaat je app nog gebruiken waardoor je dus geen inkomsten meer hebt.

    Misschien hadden de heren eens fatsoenlijk onderzoek moeten doen en eens goed moeten kijken wat nou de daadwerkelijke reden is waarom mensen software hacken/cracken/etc. Mensen doen dat vanwege dit soort antipiraterij dingen. Spore voor de gewone pc is daar een goed voorbeeld van. Door het gebruik van DRM is de piraterij van dat spel enorm gestegen. Zelfs mensen die het hebben gekocht gebruiken de gekraakte drm-vrije versie omdat deze hun niet belemmerd bij de installatie e.d. Zo zijn er nog tig andere onderzoeken geweest waarbij bewezen is dat antipiraterij maatregelen het tegenovergestelde doen dan wat men er mee probeert te bereiken. De enige antipiraterij mogelijkheden zijn hogere kwaliteit van de software en een juiste prijs. Bij hogere kwaliteit behoort dus ook iets als installatie gemak, geen in de weg zittende drm zut en noem maar op.

    Jammer dat vele ontwikkelaars/softwareboeren nog zo ver van de realiteit af staan, dat moet gewoon eens een keer veranderen willen ze het tij keren.

  15. Origineel geplaatst door Rondello
    @ Nielss,
    Jouw IP nummer wordt wat mij betreft gelogd en aan Buma/Stemra doorgegeven.

    Wat een ontzettend kansloos argument is dit, even op een rijtje zetten, leven we in een democratie waar je mag zeggen wat je wilt… eeh ja, zitten we op een forum waar we onze gedachten delen.. eeh ook al ja, is dit een open discussie over de slechte beveiliging waarmee Apple software rondstrooit en mogen we onze mening hierover geven… ook al ja.
    Agent Bromsnor door de bocht, wat denk je nou Rondello dat de Buma Stemra morgen met een arrestatie team de hoek om komt zeilen omdat iemand van de mogelijkheden van internet gebruik maakt, de laatste keer dat ik keek was het downloaden nog niet verboden, nou begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen voorstander van het gebruik of de verspreiding van illegale software maar laten we dit medium gewoon lekker gebruiken waar t voor bedoelt is, meningen en ervaringen delen en niet met dit soort kansloze dreigementen komen… Eén Balkende in het land is al meer dan genoeg dacht ik zo…

  16. Laten ze bij iStart zich ook ff druk maken om hun eigen App en die verbeteren voor die 5€! Tot nu toe nog geen super progje!

  17. ze mogen al mijn gegevens hebben, maar dan krijgen ze die ook van de andere 10.000 mensen, en dan? ons allemaal gaan opsluiten? laat me niet lachen.
    Als dit door gaat krijg je gewoon een soort Proxy voor je iPhone, kunnen ze nog niks.
    Mij maken ze niet bang.

  18. ik hoop dan niet dat ik een boete krijg ofzo want ik heb een packet van 750 spellen gedownload
    dan ben ik apple veel geld schuldig

  19. Ik vind het een beetje overdreven allemaal. Er worden super veel app gekocht, en de meeste iphone gebruikers weten toch niet hoe je aan gekraakte apps komt.

    Daarnaast zullen er echt niet zo veel meer apps verkocht worden als er niet gehackt kon worden. Mensen die die apps gratis downloaden, zouden ze anders hoogstwaarschijnlijk toch niet kopen. Dus het percentage winst wat je misloopt is nihil.

    Echt waar doe je moeilijk over, uiteindelijk worden alle ideetjes tegen hacken toch weer omzeild. Steek die energie in het maken van je app, zodat die nog beter wordt. Bloedzuigers.

  20. Ik vraag me toch echt af waarom je aan beveiliging voor je App zou beginnen :P. En net zoals nielss zal ik applicaties blijven downloaden buiten de appstore om, totdat het niet meer mogelijk is. Hackers zullen de beveiliging van apps altijd blijven kraken. Het “kat en muis spel” zal voor eeuwig bestaan, totdat Apple (of andere ontwikkelaars) ermee stoppen beveiliging in hun Applicaties te stoppen. Dan is er geen bal meer aan voor Hackers :-).

    En eerlijk, wie heeft er nou nog nooit iets gedownload wat niet legaal was???? 😉

  21. Volgens mij zijn de gene die het downloaden niet strafbaar, maar alleen de mensen die het hacken toch?

  22. Lijkt me erg dom, want de apps die je al gedownload hebt en erop hebt staan kunnen niet echt veranderd worden. Misschien heb je wel een iPhone van iemand overgekocht waar al illegale apps op staan en dan ben jij de sjaak…

  23. Wat je niet moet vergeten is dat je van de kleine man steelt als je gekraakte iPhone apps gebruikt in veel gevallen, en niet de grote multinationals. Dat laatste is misschien ook niet goed te praten, maar daar heb ik toch heel veel minder moeite mee 😛

  24. Haha, zoek een echte baan lol.

  25. @Jard – ‘Illegale’ software downloaden is altijd ook echt illegaal. Alleen het downloaden van Muziek en Film is niet illegaal.

  26. Origineel geplaatst door pipo
    Ik vind het een beetje overdreven allemaal. Er worden super veel app gekocht, en de meeste iphone gebruikers weten toch niet hoe je aan gekraakte apps komt.

    Daarnaast zullen er echt niet zo veel meer apps verkocht worden als er niet gehackt kon worden. Mensen die die apps gratis downloaden, zouden ze anders hoogstwaarschijnlijk toch niet kopen. Dus het percentage winst wat je misloopt is nihil.

    Echt waar doe je moeilijk over, uiteindelijk worden alle ideetjes tegen hacken toch weer omzeild. Steek die energie in het maken van je app, zodat die nog beter wordt. Bloedzuigers.

    Inderdaad er is een klein grijs gebied van downloaders die potentiële kopers zijn, maar het gros van de downloaders zou sowieso geen geld uitgeven aan de apps.

  27. Wat een gemekker over illigale apps…
    Misschien ben ik een uitzondering, maar ik vind t wel makkelijk om apps te proberen via illigale downloads:). 2 voorbeelden
    Scoops: illigaal getest, is leuk en dus laatst gekocht (Upgrade en was in de aanbieding)
    Simcity: getest en daarna nooit meer gespeeld, als ik t gekocht had was t jammer van de centen

    Wanneer Apple trials toestaat koop ik alles braaf, wat mij betreft mag iTunes dan iPhones wipen met illigale apps :p ps heb al zo’n 60€ gekocht

  28. Origineel geplaatst door pipo
    Ik vind het een beetje overdreven allemaal. Er worden super veel app gekocht, en de meeste iphone gebruikers weten toch niet hoe je aan gekraakte apps komt.

    Daarnaast zullen er echt niet zo veel meer apps verkocht worden als er niet gehackt kon worden. Mensen die die apps gratis downloaden, zouden ze anders hoogstwaarschijnlijk toch niet kopen. Dus het percentage winst wat je misloopt is nihil.

    Echt waar doe je moeilijk over, uiteindelijk worden alle ideetjes tegen hacken toch weer omzeild. Steek die energie in het maken van je app, zodat die nog beter wordt. Bloedzuigers.

    Torrents sites zoals thepiratebay staan boordevol met illegale apps, je vind er ook osx86.

    Dus zo moeilijk vind je ze niet. Maar ik gebruik liever geen illegale software, maar die spellen in appstore zijn vaak je geld niet waard.

    En dankzij iPhone club weet zoon beetje iedere iphone gebruiker zijn iPhone te kraken, en door te kraken gaat de poort open tot illegale apps.

  29. het hacken en verkopen/verspreiden van deze apps is strafbaar, downloaden niet, gebruik mag wel dacht ik zo uit me hoofd maar kan zijn dat het gebruik tot op bepaalde hoogte toegestaan is,bijv max5 of 10 fzo

  30. En vervolgens blijkt er een bug in te zitten waardoor eerlijke mensen het slachtoffer worden en je gegevens op straat komen te liggen. NEE BEDANKT.

    Ik ben geen jailbreaker, dus gebruik ook geen gehackte apps. Maar ik sta er toch zeker niet op te wachten dat developpers hier energie in gaan steken. Laat ze energie steken in het beter maken van het product ajb.
    Mensen die het niet willen kopen, kopen het toch niet.

  31. en het kat en muis spel begint weer. dan bedenken de crackers weer wat omdat tegen te gaan en dan de ontwikkelaars weer enz. enz. enz.

  32. Origineel geplaatst door FiXeR
    En dan? Als ze een nummertje hebben is dat keiharde inbreuk op je privacy omdat ze ongevraagd jouw informatie doorzenden. Wat nog veel strafbaarder is.

    Maak je applicaties het geld waard. Dat is pas een goede beveiliging!

    Waarom zou je een programma dat “zijn geld niet waard is” überhaupt hacken?

  33. Ik snap niet dat zoveel mensen hier zich het zo aantrekken dat er illegale app’s gedownload worden.

    Als ik zeg dat ik computerprogramma’s of muziek van torrent-sites download kijkt er toch ook niemand vreemd op?

    En we zijn Nederlanders, dus waarom betalen als het ook gratis kan? En dan niet met de reden aan komen van ‘veel tijd ingestoken’ blabla.. want die tijd hebben muzikanten ook in hun cd’s gestoken.

  34. Origineel geplaatst door Jard
    Volgens mij zijn de gene die het downloaden niet strafbaar, maar alleen de mensen die het hacken toch?

    In Nederland is het illigaal downloaden van Software/games wel strafbaar!

  35. Origineel geplaatst door jdh009

    Origineel geplaatst door Jard
    Volgens mij zijn de gene die het downloaden niet strafbaar, maar alleen de mensen die het hacken toch?

    In Nederland is het illigaal downloaden van Software/games wel strafbaar!

    Hoe weet je als goedgezinde burger wat illegaal is en wat niet, hoe kan je aan de buitenkant zien dat het niet legaal is, er staat nergens, Let op dit is illegale software, ben ook erg benieuwd wel artikel in het wetboek van strafrecht stelt dat het downloaden van illegale software illegaal is want wie bepaalt dat… jdh009, misschien kan jij me uit de brand helpen hier, ik kan het nml nergens vinden…

  36. Ik heb wel vroeger pirate apps ,niet omdat ik wilt te pikken maar naar 29 euro dat ik heb betaald voor een sort of app was ik dood ziek dat het app doet het niet , mestaal internet radio apps als ik wilt een app met mijn fav engels zenders . Dus ik heb een gevonden dat werkt prima en dan heb ik ook betaald voor de app, dus in een punt is een pirate app goed te doen maar als het doet wat je wilt dan moet je het kopen.

  37. @Soul
    Ja inderdaad, dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb nu eenmaal niet zo veel geld.
    Als een app echt goed is en een redelijke prijs heeft koop ik hem alsnog, dan heb je tenminste het updategemak enzo. Ze kunnen beter dingen ontwikkelen zodat het aantrekkelijker is om de app te kopen inplaats van het tegenwerken.

  38. Ik hoop wel dat de zaak, duidelijk gedocumenteerd, bij Apple wordt neergelegd,
    zodat alle nieuwe applicaties even door de molen gehaald kunnen worden om te bezien of er geen gegevens worden doorgestuurd naar allerlei servers.

    Hoe zat dat ook alweer met Aurora Feint !?? 😉

  39. Origineel geplaatst door Michiel
    Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan om ongevraagd privégegevens te verzamelen. Ook al heeft die persoon een gekraakte versie van jouw app opgestart.

    als kraker mag je niet zeuren.
    als je gewoon betaald is er niks aan de hand.

    Origineel geplaatst door maus
    het hacken en verkopen/verspreiden van deze apps is strafbaar, downloaden niet, gebruik mag wel dacht ik zo uit me hoofd maar kan zijn dat het gebruik tot op bepaalde hoogte toegestaan is,bijv max5 of 10 fzo

    wat een onzin man.
    bij de jamin magje toch ook niet 5 snoepjes pikken voor ze security op je af sturen.

    Origineel geplaatst door Alex

    Origineel geplaatst door jdh009

    Origineel geplaatst door Jard
    Volgens mij zijn de gene die het downloaden niet strafbaar, maar alleen de mensen die het hacken toch?

    In Nederland is het illigaal downloaden van Software/games wel strafbaar!

    Hoe weet je als goedgezinde burger wat illegaal is en wat niet, hoe kan je aan de buitenkant zien dat het niet legaal is, er staat nergens, Let op dit is illegale software, ben ook erg benieuwd wel artikel in het wetboek van strafrecht stelt dat het downloaden van illegale software illegaal is want wie bepaalt dat… jdh009, misschien kan jij me uit de brand helpen hier, ik kan het nml nergens vinden…

    doe is niet zo dom?
    als je ziet/weet dat iets een prijs heeft en jij neemt het voor saus mee dan weet je dat er iets mis is.

    en anders is er wat mis gegaan in je opvoeding als je niet weet dat je moet betalen voor goederen en diensten als deze.

    fatsoenrakkermodus staat weer uit. slaaplekker verder…

  40. Origineel geplaatst door 4saus

    Origineel geplaatst door Michiel
    Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan om ongevraagd privégegevens te verzamelen. Ook al heeft die persoon een gekraakte versie van jouw app opgestart.

    als kraker mag je niet zeuren.
    als je gewoon betaald is er niks aan de hand.

    Origineel geplaatst door maus
    het hacken en verkopen/verspreiden van deze apps is strafbaar, downloaden niet, gebruik mag wel dacht ik zo uit me hoofd maar kan zijn dat het gebruik tot op bepaalde hoogte toegestaan is,bijv max5 of 10 fzo

    wat een onzin man.
    bij de jamin magje toch ook niet 5 snoepjes pikken voor ze security op je af sturen.

    Origineel geplaatst door Alex

    Origineel geplaatst door jdh009

    Origineel geplaatst door Jard
    Volgens mij zijn de gene die het downloaden niet strafbaar, maar alleen de mensen die het hacken toch?

    In Nederland is het illigaal downloaden van Software/games wel strafbaar!

    Hoe weet je als goedgezinde burger wat illegaal is en wat niet, hoe kan je aan de buitenkant zien dat het niet legaal is, er staat nergens, Let op dit is illegale software, ben ook erg benieuwd wel artikel in het wetboek van strafrecht stelt dat het downloaden van illegale software illegaal is want wie bepaalt dat… jdh009, misschien kan jij me uit de brand helpen hier, ik kan het nml nergens vinden…

    doe is niet zo dom?
    als je ziet/weet dat iets een prijs heeft en jij neemt het voor saus mee dan weet je dat er iets mis is.

    en anders is er wat mis gegaan in je opvoeding als je niet weet dat je moet betalen voor goederen en diensten als deze.

    fatsoenrakkermodus staat weer uit. slaaplekker verder…

    De vraag is hier wie strafbaar is…

    Ik geloof niet dat iemand nooit een mp3, of ander digitaal bestand, heeft gedownload (via de niet officiele weg dan).

    Het antwoord is: Het is nog niet bekend Buma en Brein roepen graag dat het strafbaar is, maar er is nog weinig jurisprudentie over, waardoor de wet nog niet is geinterpreteerd. Er zijn dus in Nederland nog nooit mensen veroordeeld. (Dit geldt niet voor met commercieel winstoogmerk kopieren, dat is illegaal.

    Ik sluit me verder aan met de reacties die zeggen dat iHome eerst maar eens gemaakt moet worden: dat programma is precies de reden waarom ik niet het nieuwe programma zou kopen: het is nog steeds niet af. Ik heb een product gekocht dat in beta zou moeten zijn!

    PS: als een programma sdit zou flikken en data van mij in handen krijgt, kunnen ze van mij een aanklacht verwachten (en niet prive.. dit is gewoon strafrecht, en ik doe dan ook gewoon aangifte bij de politie)

  41. @niels

    Laat ons het eerst dan uitproberen, voordat je later achter komt dat je 8 eurovoor een compleet nuteloze app heeft betaald.

  42. als dit er inderdaad in komt, kan ik dan mijn geld terugkrijgen voor iStart? Ik wil dat soort software niet op mijn telefoon hebben.

  43. Origineel geplaatst door 4saus

    Origineel geplaatst door Michiel
    Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan om ongevraagd privégegevens te verzamelen. Ook al heeft die persoon een gekraakte versie van jouw app opgestart.

    doe is niet zo dom?
    als je ziet/weet dat iets een prijs heeft en jij neemt het voor saus mee dan weet je dat er iets mis is.

    en anders is er wat mis gegaan in je opvoeding als je niet weet dat je moet betalen voor goederen en diensten als deze.

    1 ik ben niet dom,
    2 er is niets mis met mijn opvoeding, gelieve dit soort persoonlijke opmerkingen achterwege laten

    Het antwoord is: Het is nog niet bekend Buma en Brein roepen graag dat het strafbaar is, maar er is nog weinig jurisprudentie over, waardoor de wet nog niet is geinterpreteerd. Er zijn dus in Nederland nog nooit mensen veroordeeld. (Dit geldt niet voor met commercieel winstoogmerk kopieren, dat is illegaal.

    Dank U !! kunnen we nu weer een zinnig gesprek voeren over dit initiatief…

  44. Ze zouden ook al kunnen beginnen met alle apps uit de VS store ook in de BE/NL store te zetten.
    Vaak zie ik handige apps in de VS store en zijn ze niet te verkrijgen bij ons.
    Dan heb ik geen andere keuze dan een gekraakte app te nemen.

  45. Nu maar hopen dat er een app wordt ontwikkeld dat er voor zorgt dat je bij het verzenden van je gegevens er fake gegevens worden verzonden..

    Lijkt mij zelfs niet eens zo heel moeilijk voor een ontwikkelaar te maken.

    Uitbrengen in Cydia en weg is de investering van Cirkelsoft!!

  46. Probleem is makerlijk te oplossen en dat is 100% apple , die moet beter firmware dat kun niet jailbreaked en itunes beter maken als je installerd deze apps met itunes , maar dan zie ik minder iphones en ipod touch’s gekocht worden, denk ook t-mobile zijn niet blij met alle mensen hier met yellowsnow als dat maakt het makerlijk om een goed koper iphone te hebben zonder het 2 jaar abo

  47. Origineel geplaatst door 4saus

    als kraker mag je niet zeuren.
    als je gewoon betaald is er niks aan de hand.

    doe is niet zo dom?
    als je ziet/weet dat iets een prijs heeft en jij neemt het voor saus mee dan weet je dat er iets mis is.

    en anders is er wat mis gegaan in je opvoeding als je niet weet dat je moet betalen voor goederen en diensten als deze.

    fatsoenrakkermodus staat weer uit. slaaplekker verder…

    Volgens mij is er wat misgegaan bij je lessen Nederlandse spelling. Iemand anders dom noemen zou ik dus maar niet zo snel doen. Pot … ketel … je kent het wel.

  48. Origineel geplaatst door 4saus

    Origineel geplaatst door Michiel
    Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan om ongevraagd privégegevens te verzamelen. Ook al heeft die persoon een gekraakte versie van jouw app opgestart.

    als kraker mag je niet zeuren.
    als je gewoon betaald is er niks aan de hand.

    Tenzij er een bug in de detectiesoftware zit en ineens liggen de gegevens van eerlijke gebruikers op straat.
    Of wil je zeggen dat bug-vrije software bestaat?

  49. Wel grappig dat mensen tijd nemen om een app van een paar eurootjes te kraken…. De tijd die je ermee kwijt bent kost al vele malen meer…

    Overigens: het onbruikbaar maken van je app als je detecteerd dat ie gekraakt is, is weinig mis mee. Zeker gezien de beperkte code die ervoor nodig is. Het versturen van gegevens is een ander verhaal.

  50. Ik vind het gewoon veel te veel werk, die gehackte apps. Gewoon in de appstore kopen is makkelijker. Bovendien wil ik geen jailbreak want dan had ik net zo goed zo’n HTC-prul kunnen kopen.

  51. Wat grappig dat ik van iedereen weet, die het hier mee eens is, dat ze muziek wel illigaal hebben. Maarja dat is maar muziek he? Maar 800 nummers van 1€ per stuk.. Dus dat valt wel mee ivm 20 programma’s van 79c..

  52. Bedankt voor alle reacties op dit artikel. Als tipgever van dit artikel en ontwikkelaar ben ik van mening dat je nooit moetwillig prive gegevens van personenen naar een server mag sturen. Zelfs als je applicatie gekraakt is.

    Ik vind wel dat je het als ontwikkelaar zo moeilijk mogelijk mag maken voor hackers om je applicatie te kraken. Maar dit kan ook prima zonder gegevens naar een server te sturen.

    Het zal natuurlijk altijd een kat en muis spel blijven, maar daar hou ik wel van.

  53. Simpel dus. Gewoon flight modus aan voordat je een app start. Kunnen ze ook geen data versturen. Of effe 1x via een proxy doorlussen naar je eigen server, weet je meteen naar welke server het gaat, en al dat bekend is duurt het nooit lang voordat die server platgehaald word.
    Gewoon afsluiten is effectiever, of een blokade na een paar levels, dan willen mensen toch zo snel mogelijk doorspelen en kopen ze het wel.

  54. Origineel geplaatst door ideveloperIk vind wel dat je het als ontwikkelaar zo moeilijk mogelijk mag maken voor hackers om je applicatie te kraken. Maar dit kan ook prima zonder gegevens naar een server te sturen.

    Ik zou me niet te veel richten op de daadwerkelijke cracker, maar op de gebruikers van de gecrackte app. Schakel bijv. random functionaliteit in applicaties uit (denk bijv. aan python, disable levels hoger dan 4 ofzo) zodra je merkt dat de app gecracked is.

    In dit geval heeft de cracker in eerste instantie niets door. Door even snel te testen lijkt de app voor de cracker te werken. Zodra de app in de repositories staat zal het pas duidelijk worden voor de gebruikers.

    Na lvl 4 de gebruiker vriendelijk verzoeken om de app alsnog te kopen.

    How to benefit from piracy:
    http://techdirt.com/articles/20090114/0629223401.shtml

  55. Origineel geplaatst door ideveloper
    Bedankt voor alle reacties op dit artikel. Als tipgever van dit artikel en ontwikkelaar ben ik van mening dat je nooit moetwillig prive gegevens van personenen naar een server mag sturen. Zelfs als je applicatie gekraakt is.

    Ik vind wel dat je het als ontwikkelaar zo moeilijk mogelijk mag maken voor hackers om je applicatie te kraken. Maar dit kan ook prima zonder gegevens naar een server te sturen.

    Het zal natuurlijk altijd een kat en muis spel blijven, maar daar hou ik wel van.

    Het mag dus duidelijk zijn dat wij geen gegevens gaan opslaan, doorsturen of zo iets dergelijks. Er zijn veel – meer ludieke – manieren om hier mee om te gaan 🙂

  56. Origineel geplaatst door sossienl

    Origineel geplaatst door ideveloper
    Bedankt voor alle reacties op dit artikel. Als tipgever van dit artikel en ontwikkelaar ben ik van mening dat je nooit moetwillig prive gegevens van personenen naar een server mag sturen. Zelfs als je applicatie gekraakt is.

    Ik vind wel dat je het als ontwikkelaar zo moeilijk mogelijk mag maken voor hackers om je applicatie te kraken. Maar dit kan ook prima zonder gegevens naar een server te sturen.

    Het zal natuurlijk altijd een kat en muis spel blijven, maar daar hou ik wel van.

    Het mag dus duidelijk zijn dat wij geen gegevens gaan opslaan, doorsturen of zo iets dergelijks. Er zijn veel – meer ludieke – manieren om hier mee om te gaan 🙂

    vandaar dat ik zojuist mijn legaal gekochte iStart van mijn iPhone heb verwijderd.

  57. Origineel geplaatst door niels
    B’vo

    Laat mensen maar eens EERLIJK betalen voor wat iemand maakt! Als de loodgieter langs komt betaal je toch ook?

    Dus jij bent zo heilig dat je geen 1 muzieknummer of album hebt gedownload via de illegale weg??

  58. vandaar dat ik zojuist mijn legaal gekochte iStart van mijn iPhone heb verwijderd.

    In iStart zit geen check / beveiliging. En met ludiek bedoel ik waarschijnlijk iets anders dan dat jij dacht:
    Je zou bijvoorbeeld de informatie in een zeer klein lettertype kunnen zetten of het in spiegelbeeld weergeven, of iets minder ludiek: de applicatie afsluiten.

  59. Origineel geplaatst door sossienl
    Je zou bijvoorbeeld de informatie in een zeer klein lettertype kunnen zetten of het in spiegelbeeld weergeven, of iets minder ludiek: de applicatie afsluiten.

    Of je app in trial mode laten draaien….

  60. Origineel geplaatst door Myrdhin

    Origineel geplaatst door sossienl
    Je zou bijvoorbeeld de informatie in een zeer klein lettertype kunnen zetten of het in spiegelbeeld weergeven, of iets minder ludiek: de applicatie afsluiten.

    Of je app in trial mode laten draaien….

    Sossienl is 0wned

  61. Origineel geplaatst door Myrdhin

    Origineel geplaatst door sossienl
    Je zou bijvoorbeeld de informatie in een zeer klein lettertype kunnen zetten of het in spiegelbeeld weergeven, of iets minder ludiek: de applicatie afsluiten.

    Of je app in trial mode laten draaien….

    Bijvoorbeeld 🙂

  62. Ach, er komt vanzelf een Little Snitch voor iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.