Reacties voor: ‘Gegevens van nieuwe MacBook Pro bij defect moederbord niet te herstellen’

Advies: maak regelmatig backups
Bij de nieuwe MacBook Pro is het niet mogelijk om gegevens te herstellen als het moederbord defect is. De aansluiting op het moederbord van eerdere modellen, is op de MacBook Pro van 2018 verdwenen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Kwalijke zaak. Hoe vaak men ook wordt verteld een back-up te maken, 100% backup gebeurt gewoon niet altijd. Ik hoop dat Apple hier wat op heeft bedacht, bv dat dit te doen is via een andere aansluiting.

  2. Dan zal binnenkort Time Machine wel onderdeel worden van iCloud.

  3. Zelf maak ik een keer per maand een clone naar mijn externe ssd. Je moet dan wel opletten als je trim aan hebt staan want dan start de os niet op als je externe schijf een niet ssd schijf is. En dan elke vrijdag ook wat belangrijke mappen overzetten naar een andere schijf. één backup is een flop! Dus heb er altijd twee.

  4. @Flieps: Dat zou handig zijn! Ik heb 2TB bij iCloud…

  5. Met Time Machine heb ik zeer slechte ervaringen. Zeer onbetrouwbare backups, waarbij ik o.a. foutmelding “fout in encryptie” kreeg. Zo verdween bv. gans m’n. iPhoto bibliotheek.
    Dan maar binnengebracht, waarna ik van een Apple premium reseller officieus te horen kreeg dat je “Time Machine beter laat voor wat het is, een backup-systeem dat 11 jaar oud is”.

  6. @Christophe: Dit is het meest ongeloofwaardige dat ik ooit heb gehoord over Time Machine. Nog nooit meegemaakt dat een Time Machine niet alles overneemt. Vraag me ook af wie (welk bedrijf) zegt dat je Time Machine beter niet kan gebruiken.

  7. Origineel geplaatst door Joey
    @Christophe: Dit is het meest ongeloofwaardige dat ik ooit heb gehoord over Time Machine. Nog nooit meegemaakt dat een Time Machine niet alles overneemt. Vraag me ook af wie (welk bedrijf) zegt dat je Time Machine beter niet kan gebruiken.

    Blij om te horen dat je/jullie geen problemen ervoeren met Time Machine. Hopelijk ben ik de enige.

  8. Origineel geplaatst door Christophe
    Met Time Machine heb ik zeer slechte ervaringen. Zeer onbetrouwbare backups, waarbij ik o.a. foutmelding “fout in encryptie” kreeg. Zo verdween bv. gans m’n. iPhoto bibliotheek.

    Dan maar binnengebracht, waarna ik van een Apple premium reseller officieus te horen kreeg dat je “Time Machine beter laat voor wat het is, een backup-systeem dat 11 jaar oud is”.

    Als de goede raad komt van een APR, dan moet je dat vooral niet geloven. Die weten meestal nog minder van computers dan de gemiddelde groenteboer.

  9. Nou dan maar liever een “standaard” notebook, daar kun je gewoon de SSD/HD losschroeven. Apple is de laatste tijd messter in het verzinnen van omslachtige oplossingen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.