Windows 11 Mac

Reacties voor: Microsoft gooit de deur dicht: ‘Geen Windows 11 op Apple Silicon’

Er is slecht nieuws voor mensen die Windows op hun M1 Mac willen gebruiken. Microsoft heeft officieel bekendgemaakt dat er geen ondersteuning voor Apple Silicon komt voor de ARM-versie van Windows. Wat nu?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Om iets “complete onzin” te noemen lijkt me nogal ver gaan. Van buitenaf lijkt het op een onderhandeling, tussen Apple en Microsoft, die stuk is gelopen. Dat kan om allerlei redenen gebeurd zijn: Apple betaalt Microsoft niet genoeg, Microsoft betaalt Apple niet genoeg, Microsoft heeft concurrerende Arm hardware in de pijplijn, of iedereen is gewoon stom 😉

    Ik vind het heel erg jammer. Dus ik hoop dat dit in de toekomst toch mogelijk gaat worden.

  2. Origineel geplaatst door Saber
    Om iets “complete onzin” te noemen lijkt me nogal ver gaan. Van buitenaf lijkt het op een onderhandeling, tussen Apple en Microsoft, die stuk is gelopen. Dat kan om allerlei redenen gebeurd zijn: Apple betaalt Microsoft niet genoeg, Microsoft betaalt Apple niet genoeg, Microsoft heeft concurrerende Arm hardware in de pijplijn, of iedereen is gewoon stom 😉

    Ik vind het heel erg jammer. Dus ik hoop dat dit in de toekomst toch mogelijk gaat worden.

    Ik ben ‘t met je eens dat “complete onzin” wel een beetje hard is om ‘t zo te stellen. Maar zo zie je maar weer dat je voorspellingen altijd met een flinke korrel zout moet nemen.
    Overigens zijn mijn ervaringen met software als Parallels en VM-Ware vanuit het verleden ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Nog even afgezien van het dubieuze verdienmodel van Parallels Inc, werkte Windows retetraag op mijn Mac. Windows op een aparte partitie installeren werkte vele malen beter, maar het beste draait Windows nog gewoon op een aparte (niet-Apple) laptop.
    Sommige software is gewoon niet gemaakt voor een Mac, hoe graag we ook zouden willen.

  3. Vooralsnog geen problemen met Parallels/Windows 11 op M1 Mac mini hier. Heb Windows eigenlijk maar voor één app nodig, MetaTrader 4 waar geen Mac versie van bestaat. In ergste geval zal ik moeten uitwijken naar een VPS.

  4. Ik kan gelukkig zonder windows op men Mac… ik maak me geen zorgen😁

  5. Volgens mij komt heel Windows binnenkort online. Net zoals Office nu online beschikbaar is. En dan verdiend Microsoft elke maand per gebruiker. Dus ja dan kan je als nog met je Mac Windows gebruiken.

  6. Om heel eerlijk te zijn, Windows hoort niet op een Mac. Ik heb een tijdje Bootcamp op een oude Intel MacBook Pro gedraaid, maar qua performance kan je beter voor hetzelfde geld een betere Windows laptop kopen. (Als je al Windows moet gebruiken) Voor macOS zijn de macs perfect.

  7. Hiervoor heeft Microsoft Azure en Remote Desktop en gaat zij logischerwijs niet investeren in ARM
    Van Apple.

  8. Ik ben benieuwd hoe Parallels hiermee omgaat. Immers, het is een betaald product waarbij de veronderstelling is geschept dat je Windows kon draaien op je Mac. Als die optie wegvalt, dan zullen wellicht enkele mensen zich bekocht voelen.

    Dat er geen Windows thuis hoort op een Mac vind ik een persoonlijke mening waar ik het niet mee eens ben. Ik heb altijd via Parallels een Windows machine gedraaid voor werkzaamheden die ik niet per definitie kon/kan uitvoeren op mijn Mac. Buiten dat gebruik ik graag VMWare om enkele VM’s naast elkaar te kunnen draaien en te testen.

  9. Ik meen me een artikel te herinneren waarin Microsoft wilde dat iMessage op Windows te gebruiken was …. Want:… iets met Windows een platform waar alles op moet kunnen.
    Was dus ook een koe met gouden hoorns

  10. Als ik toch zo graag met een systeem werk dat met haken en ogen aaneenhangt,en dat door 1000 den verschillende software firma s onderhouden wordt,koop ik wel een windows pc.

  11. Origineel geplaatst door Gany
    Ik heb altijd via Parallels een Windows machine gedraaid voor werkzaamheden die ik niet per definitie kon/kan uitvoeren op mijn Mac.

    Daar kun je ook gewoon een Windows computer voor gebruiken.

  12. Origineel geplaatst door Chantal
    Heb Windows eigenlijk maar voor één app nodig, MetaTrader 4 waar geen Mac versie van bestaat. In ergste geval zal ik moeten uitwijken naar een VPS.

    Ik zie nochtans macOS bij de downloadplatformen staan?

  13. Heel simpel… Microsoft is er zelf nog niet eens uit wat ze met een arm Windows willen. Veel applicaties draaien nog niet een op arm Windows, Apple ondersteunen bij een arm Windows 11 heeft gewoon 0 prio bij Microsoft. Minimale markt, als, dan zullen ze arm eerst met hun eigen partners gaan pushen (Dell, HP, surface)… en daar is momenteel nog nagenoeg 0,0 beweging. Laat staan dat ze wakker liggen van Apple, zullen nog niet eens gesprekken over zijn gevoerd. Apple boeit Windows niks, Microsoft boeit Apple niks. Wel bizar jammer voor de voormalige pro users van de Mac.

  14. Tsja, voor die paar Windowstoepassingen die voor mijn werk moeten kan ik gelukkig via een Citrix-account bij mijn werkgever prima uit de voeten. Godzijdank hoef ik geen Windows lokaal te draaien, omdat er voor mij voor alles wat ik moet kunnen, betere Apple-software is, die bovendien meestal voordeliger bleek in aanschaf en gebruik. En dan heb ik het nog niet eens over het gemak van de uitstekende integraties met iPad etc.

  15. Windows 11 draait zonder problemen met Parellels op mijn Macbook Pro M1, dit om alleen eea te testen en gaat tot nu toe voortreffelijk!!

  16. Ik gebruik Parallels aangezien ik soms als consultant met ‘Only Windows’ applicaties te maken krijg. Tot nu toe werkt dat prima. Omdat ik op het punt sta om mijn i7 MBP te vervangen door een M1 MBP heb ik de Parallels V17 upgrade die dat ondersteunt alvast gedaan.
    Ik heb Parallels gevraagd naar de ‘toekomstvastheid’ van hun claim dat V17 de M1 chip ondersteunt. Natuurlijk kreeg ik daar juist geen antwoord op, wel onderstaand antwoord:
    “Hello Arie,
    Thank you for contacting Parallels Support.
    You can still us your Apple M1 chip for Windows 11 by clicking the link below.
    https://kb.parallels.com/125375
    Thanks”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.