Reacties voor: Geen status-updates bij pushmail: ontwerpfout in MobileMe?

De status van e-mailberichten wordt niet bijwerkt wanneer je pushmail via MobileMe op de iPhone gebruikt. Berichten die op de iPhone zijn gelezen of gewist, blijven als ongelezen op de server staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Dat zou voor mij juist één van de redenen zijn om MobileMe te nemen: duidelijkheid in wat al gelezen en beantwoord is. Jammer dat het zo gelopen is…

  2. Jammer inderdaad, MobileMe heeft tot nu toe erg gefaald.

  3. Apple stel mij een beetje teleur. Maar ik vind het niet erg omdat ik weet dat apple te maken heeft met veel concurrentie vooral nu meer mensen hun producten aanschaffen. Hier hadden ze eerst geen last van toen konden ze lekker hun gangetje gaan en alles perfect uitwerken, maar nu ze haast mainstream gaan verandert er het een en ander, ze moeten nu producten sneller en op tijd af hebben. Dan word er een klimaat gecreëerd waar de problemen van de laatste tijd goed inpassen.

    Apple innoveeert/reinvent 🙂 nog aardig goed dus ik vind het helemaal niet erg dat er het een en ander fout gaat.

  4. @Thomas: Je vindt het niet erg dat er zoveel dingen misgaan? Dan ben ik het totaal met je oneens. Dat is hetzelfde als zeggen: “Mercedes heeft tegenwoordig heel veel concurrentie, dus moeten ze nieuwe modellen snel af hebben. Bij 10% van de mensen valt er een deur als je remt, maar dat vind ik niet erg hoor.”
    (Het is verder niet aanvallend, minachtend of whatever bedoeld, maar puur om een discussie op gang te brengen.)

    Edit: De link in het artikel naar het forumtopic werkt niet, deze wel.

  5. je betaalt er ook genoeg voor vind ik apple mag wat mij betreft van prijzen wat dimmen.

  6. @jonathan
    Mercedes is niet bezig met een transition zoals Apple dat nu ondergaat. Apple is voor de mainstream aan de weg aan het timmeren en logisch dat het dan in het begin een hobbelige weg is. Als Apple aan het einde van de weg is mag je hun met Mercedes vergelijken en ook ik ben dan kritischer dan ik nu ben.

    Een minder sterk argument waar ook rekening mee gehouden mag worden is dat Apple een echt hardware bedrijf is en de webbased dingen komen nu pas echt boven water.

    Vooralsnog vind ik dat Apple het goed doet en ik begrijp helemaal waarom er nu dingen misgaan. Iedereen heeft altijd hoge verwachtingen van Apple en hoe goed ze dingen wel niet ontwerpen en uitdenken of noem het maar op. Maar ik ben bang dat zulke dingen nog wel vaker gaan voorkomen en daar kan je nu al rekening mee gaan houden. Als je naar andere bedrijven kijkt die al jaren bezig zijn op bepaalde gebieden en het dan slechter doen dat Apple als nieuwkomer op gebied van webbased apps en mainstream markt zeg ik thumbs up voor Apple : )

  7. vaag als ik mijn email lees op mijn iPhone en daarna kijk ik in mijn webmail, maar dan staat daar echt dat ik ze al gelezen heb. Ook als ik ze op mijn telefoon verwijder zijn ze daar ook weg.dat is toch precies wat je wilt??

  8. @MisticRain

    Gebruikt jij een MobileMe account met push dan?

  9. ja dat gebruik ik en ook mijn contacten en mijn agenda. Echt super. Want laatst moest ik dus mijn telefoon opnieuw van firmware voorzien en heb ik mijn account van me ingevoerd en alles was weer terug. ( wel jammer dat ze niet iets hebben voor je sms-jes )

  10. dan zal ik wel de enige, samen met mystic rain zijn waarbij het wel werkt, hier staat ook alles gelijk zie de statussen vrij instant aanpassen op me mobileme. Maw. Ik zal het bericht wel niet begrijpen denk ik.

  11. Bij mij werkt het ook gewoon hoor! Bullshit! Het werkt wel! Ik gebruik ook push.

  12. Dat heb ik ook, werkt bij mijn mail en agenda perfect, alles wat op m’n iPhone wordt gewijzigd staat op m’n Mac en omgekeerd

  13. Ik heb Push, met MobileMe uiteraard. Ik krijg (buiten de laatste dagen wat storingen) mail direct binnen. Dit staat in ‘inkomend’. Ik lees en verwijder. Wanneer ik naar verwijder ga, staat hij er met een paar seconden.

    Dat komt uiteraard omdat hij eerst op de server of op me.com OOK in de prullenmand wordt geplaatst en daar haalt hij die status vandaan.

    Mail op de iPhone is dus niets meer of minder dan een browser die doet alsof je een App hebt, maar in feite zit je gewoon op me.com. 😉

  14. Omg, vaaage boel.

  15. Ach, laten ze eerst maar concentreren in het verbeteren van de Agenda functie. Zou mooi zijn als je een afspraak aan een persoon uit je adresboek kan koppelen. Zoals op een PalmOS toestel.

  16. Bij mij doet mobileme het ook perfect. Als ik een mail lees op mijn telefoon dan staat de mail ook gelezen op mijn mac. Als ik hem verwijder istie ook weg op de mac en andersom. Zelfs verzonden mails staan in mijn outbox in mail op mijn Mac.

  17. ik heb zelf maar kerio mailserver op een oude pc geinstalleerd vanwege de buggy mobile me. Kerio ondersteunt volledig de iPhone incl. push, contacten, agenda’s, gedeelde agenda’s etc.

    Als er animo voor is wil ik wel proberen om het mogelijk te maken voor andere iPhone gebruikers om gebruik te maken van mijn mailserver.

  18. push werkt proms samen met IMAP mail van bijv xs4all, gelezen is gelezen op Mac of op iPhone. Thomas, agenda functie op iPhone inderdaad minder dan op Mac, maar als er attendees zijn ingevuld (doordat de afspraak gemaakt is de computer) is dit wel zichtbaar op de iPhone en kan je meteen naar die contact, net als op palm os.

  19. @jos: Ik dacht er zelf ook al over om een eigen servertje te runnen (niet voor anderen verder). Werkt dat Kerio een beetje goed?

    Edit: ik heb de site even bekeken, draai jij ‘m op Linux, of Windows? Ik zou er wel even met je over willen praten, mail anders maar even naar info@jonathanhogervorst.com of voeg me toe op MSN (zelfde adres).

  20. @iPhoneclub (Jonathan)

    Ik draai versie 6.5.2 (meest recente) en draai het op windows xp professional. Mijn setup zoals ik het allemaal gebruik. Ms Outlook op een windows machine, entourage op een mac book pro, kerio webmail met volledige functionaliteit zoals in Ms outlook en dan de iPhone.

    Alles synct en pushed vlekkenloos met elkaar.

    Ik stuur je wel even een mail, en maak wel een account voor je aan dan kan je het zelf even proberen.

  21. Ja, ik zat zelf ook te denken aan een eigen servertje runnen… Ook alleen voor mezelf, of een paar vrienden…

    Pfff laat maar, snap er niks van…

  22. Mobile me helemaal top!! Werkt gewoon prima.
    nooit problemen ondervonden, ook niet in al die jaren van .mac

  23. HET WERKT WEL! Gelezen berichten op mijn Iphone veranderen op de server ook in status ‘GELEZEN’. Verder ben ik erg tevreden over MobileMe. Alles werkt naar behoren!
    🙂

  24. Opvallend dat er meer positieve dan negatieve berichten over mobileme in de reacties terecht komen. Blijkbaar werkt het gewoon wel allemaal naar behoren en is er een klein groepje met problemen die het groots weten te brengen.

  25. @Dennisf: Is dat niet altijd zo dat negatief nieuws altijd breder uitgemeten wordt dan positief nieuws ? Wat mij betreft spant Webwereld hier echt de kroon in, dat is echt langzaam een sponsored by Microsoft site aan het worden, erg irri! Zo gauw er negatief nieuws over Apple is wordt het breed uitgemeten, die BSOD bv. op de Olympische Spelen zul je bij hun niet horen, en dat is toch echt mooi nieuws 🙂

  26. maar wat ik erg vind dat apple deze{mobileme} verkoop en niet gratis is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.