Reacties voor: ‘Volgend jaar geen speciale iPhone voor tiende verjaardag’

Verwacht je volgend jaar een speciale iPhone om de tiende verjaardag te vieren? Reken daar maar niet op. Volgens een Apple-kenner maakt Apple elk jaar de best mogelijk iPhone, zonder functies achter te houden voor een jubileum.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Dit kon ik je maanden geleden ook al vertellen.
    Er komt gewoon een 7S, omdat ze er mee wegkomen.
    En misschien ook wel een beetje, omdat de innovaties uit een ander veld moeten komen.

  2. Voor mij ook niet de reden om nu de 7 over te slaan. Ik hoef ook geen iPhone van keramiek. Meer omdat ik erop hoop dat de dubbele camera straks bij de 7s ook in het gewone model en niet alleen in de plus variant (overigens geen must voor mij) zit. Daarbij vind ik het voor mezelf overigens ook onnodig om nog ieder jaar of 2 jaarlijks te “moeten” upgraden naar een nieuwere variant. De iPhones van 2 jaar geleden werken voor mij nog prima. De innovatie zit hem tegenwoordig in de software (AI en ML/deep learning) en niet zozeer in de hardware. Het is helaas dat veel mensen dit niet zien als innovatie.

  3. Iemand toevallig die achtergrond van de 2de telefoon ?, ik vind die wel mooi eigenlijk.
    Dus de achtergrond met al die wolken.

  4. Natuurlijk houdt Apple functies achter. net zoals elk ander merk. De ontwikkeling loopt al veel verder dan wat wij te zien krijgen en kunnen kopen. Marketing, net elke keer een beetje meer geven zodat de klant weer gaat kopen. Daarbij de remmende ontwikkeling op het gebied van accu’s houdt meer innovatie verwerken in de toestellen tegen.

  5. @Dennis: Die zit gewoon in de standard achtergronden op iOS10.

  6. @Dennis: dat is een Live achtergrond en zit gewoon standaard bij in ieder geval iOS 10.

  7. @IMD14DICT: Wel vanaf de iPhone 6s alleen.

  8. @IMD14DICT: Die heb ik dus niet aangezien alleen op Iphone 6s zo te zien, ik zit nog met de iphone 6.

  9. Origineel geplaatst door Frits
    Natuurlijk houdt Apple functies achter. net zoals elk ander merk. De ontwikkeling loopt al veel verder dan wat wij te zien krijgen en kunnen kopen. Marketing, net elke keer een beetje meer geven zodat de klant weer gaat kopen. Daarbij de remmende ontwikkeling op het gebied van accu’s houdt meer innovatie verwerken in de toestellen tegen.

    Hier ben ik het mee eens. Natuurlijk brengt Apple niet jaarlijks de best mogelijke iPhone uit. Wél is het zo, dat iedere nieuwe iPhone de beste op dat moment is. Maar daarvoor hoef je de nieuwe iPhone dan ook maar slechts op één puntje beter dan z’n voorganger te maken. Ik ben ervan overtuigd dat Apple jaren geleden ook al een A10-chip met dezelfde specificaties had kunnen maken. De vooruitgang en ontwikkeling van de iPhone wordt door Apple zorgvuldig gemanaged, waarbij de concurrentie uiteraard niet uit het oog wordt verloren. Aangezien Apple weet (en wij natuurlijk ook) dat de iPhone die in 2018 uitkomt beter moet zijn dan de iPhone die volgend jaar uitkomt, zullen de vernieuwingen/verbeteringen aan de iPhone die volgend jaar uitkomt, begrensd zijn, om daarmee voldoende verbetermogelijkheden voor de iPhone in het jaar 2018 te behouden. En zo gaat dat natuurlijk jaar in, jaar uit. Als Apple werkelijk jaarlijks de best mogelijke iPhone op de markt zou brengen, dan zouden verbeteringen voor het volgende model enkel nog maar in het komende jaar ontwikkeld moeten worden en zou het veel lastiger zijn om jaarlijks weer een beter product te presenteren. Een jaar is daar bovendien dan veel te kort voor.

  10. Origineel geplaatst door Dennis
    Iemand toevallig die achtergrond van de 2de telefoon ?, ik vind die wel mooi eigenlijk.

    Dus de achtergrond met al die wolken.

    Misschien heb je er zo ook nog wat aan: live wolken 6s.

  11. Ik heb meteen al gezegd dat er volgend jaar geen speciale iPhone zou komen, maar – denk ik – gewoon een iPhone 7s. Apple stapt niet snel van tradities af en maakt bijna nooit jubileumproducten. Voor zover ik weet is dat één keer gebeurd, met de Twentieth Anniversary Mac in 1996 en toen waren ze een jaar te laat (!). Het was wél een hele bijzondere Mac: de allereerste Mac met de computer in het beeldscherm (dus jaren eerder dan iMac G5!), eerste desktop met LCD scherm. Design van Bang & Olufsen, stereo speakers + grote woofer van Bose, ingebouwde tv en radio tuner en QuickTime VR presentatie op de harde schijf. Speciaal ding. En ik was blij dat ik de allerlaatste in Nederland toen op de kop kon tikken, via m’n werk.
    Officieel werd hij in Nederland niet verkocht.
    Hij staat nog altijd op mijn kast 🙂
    Maar een speciale iPhone… elk jaar is die weer speciaal en beter dan de vorige!

  12. Mischien geen feestje, maar wel een behootlijke vernieuwing verwacht ik. Ze gaan hem niet de iphone 7s noemen weet ik ook wel vrijwel zeker(ondat nieuw design eraan komt)

  13. Voor zover ik weet is dat één keer gebeurd, met de Twentieth Anniversary Mac in 1996 en toen waren ze een jaar te laat (!).

    Twintigste verjaardag? Dat was dan om die Macintosh uit 1976 te vieren? En ik maar denken dat ik een van de eerste Macintosh 128K in 1984 gekocht heb. “Het kan verkeren” zei Bredero.

  14. Ik ging er sowieso al niet vanuit dat de ’10e’ iPhone iets ‘speciaals’ zou worden. Waar ik wel mijn twijfels over heb is de benaming.

    Voor ons iPhone kenners is de 7S de opvolger van de iPhone 7. Maar voor leken buiten onze wereld is dat een ander geval, als je de Samsung lijn meeneemt; namelijk:

    2017: iPhone 7S en de Samsung Galaxy S8.

    Een reëel aantal mensen zou kunnen denken “De 8 is hoger dan de 7, dus de Galaxy S8 is nieuwer dan de iPhone 7S”. Een bedrijf als Apple, die benamingen veranderd om ze ‘beter’ te laten lijken (meerdere keren voorgekomen in het verleden), zou dit gerust doen.

    Samsung heeft indirect iets soortgelijks gedaan, namelijk met de Note 7. De voorloper was de Note 4. De grootste reden was om de Galaxy en de Note nummering gelijk te trekken, maar sommige mensen dachten daadwerkelijk dat de Note 4 meerdere jaren oud was, omdat de Galaxy S7 al bestond (7 vs 4).

    Wat de iPhone in 2017 mag brengen is een raadsel. In dit geval op meerdere vlakken. 🙂

  15. @Marc de Cock: Ik heb hem inderdaad gevonden net ook, als nog bedankt 🙂

  16. Als er volgend jaar weer geen nieuwe design komt dan mag Apple mij rug op dan ga ik zeker een Samsung halen.

    Ze denken toch we kunnen alles maken wat we willen en mensen kopen het toch.

  17. Een oled scherm met een FHD resolutie op de reguliere 7S lijkt me al een prima verjaardags versie.

  18. @Julian: Dat is makkelijk zeggen maar dat is niet zo. Wij hebben hier een vrije markt en als Apple veel telefoons verkoopt dan is dat omdat ze bieden wat mensen willen. Als jij een ander design wil dan het huidige en je krijgt het niet dan switch jij. Andere mensen gaan meer voor performance en die blijven. Zo kiest iedereen elke keer weer het device dat het beste bij hem/haar/het past. Viva liberte of zoiets (ik kan geen Frans)

  19. Origineel geplaatst door Frits
    Natuurlijk houdt Apple functies achter. net zoals elk ander merk. De ontwikkeling loopt al veel verder dan wat wij te zien krijgen en kunnen kopen. Marketing, net elke keer een beetje meer geven zodat de klant weer gaat kopen. Daarbij de remmende ontwikkeling op het gebied van accu’s houdt meer innovatie verwerken in de toestellen tegen.

    Volgens mij is de beste marketing een beter product verkopen dan die van de concurrent, maar jij ziet dat dus anders.

  20. Origineel geplaatst door Frits
    Natuurlijk houdt Apple functies achter. net zoals elk ander merk. De ontwikkeling loopt al veel verder dan wat wij te zien krijgen en kunnen kopen. Marketing, net elke keer een beetje meer geven zodat de klant weer gaat kopen. Daarbij de remmende ontwikkeling op het gebied van accu’s houdt meer innovatie verwerken in de toestellen tegen.

    Precies Frits dat is met alle consumenten producten nou eenmaal zo.B.v tv’s daar zijn ze al veel verder mee als dat de consument weet.Maar als ze dat allemaal in één keer en in één toestel op de markt zouden brengen snijden ze zich zelf in de vingers qua inkomsten zoals productiekosten,ontwikkelingskosten en op deze manier kunnen ze het uitsmeren over vele jaren waardoor deze kosten lager worden en de winsten hoger en dat is waar het natuurlijk vooral omdraait.Maar daar tegenover staat dat de consument voor sommige functie’s gewoon nog niet klaar is..

  21. Het is maar een bron… ik denk dat Apple heel bewust is dat consumenten toch weer een nieuw model willen. Qua functionaliteit / hardware is het upgraden naar een nieuwe iPhone niet echt noodzakelijk. Een nieuwe look zal kopers wel weer over de drempel helpen. En het 10jarig feestje lijkt me goed om ook qua naam iets te gaan veranderen. Bijvoorbeeld iPhone X. Ze kunnen niet net als Dance Smash 49 door blijven gaan. Kortom 4 jaar hetzelfde model lijkt me niet goed voor de verkoop, hoe goed de hardware ook is.

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. @Arthur: Dat is gewoon onzin. Zeker met dingen als tv’s. Er zijn zoveel producenten op deze markten, dat iemand anders een bepaald ding wel introduceert als jij het niet doet.

  24. @Julian:

    Een S versie er volgend jaar gewoon zal komen, verschilt nooit van uiterlijk echt.
    Deze is gewoon wat sneller gemaakt meer niet, ik blijf ook gewoon lekker bij de 6.

    Als de Iphone 8 uitkomt neem ik wel weer eens een nieuwe, of misschien pas de iphone 8s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.