Reacties voor: ‘Geen nieuwe iPhone of iPad tijdens WWDC’

Apple zal tijdens WWDC 2013 geen iPhone en iPad onthullen, aldus prominent Apple-blogger Jim Dalrymple.
Lees het complete artikel → ‘Geen nieuwe iPhone of iPad tijdens WWDC’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Yes! Nieuwe Macbook Pro’s!

  2. Dus vertel eens wat er wel komt

  3. Apple kan het zich niet permitteren om te blijven stilstaan op de smartphone markt. Vorige jaren stond Apple nog een tikkeltje voor op smartphonegebied, maar als ze nu niet vooruitgaan verliezen ze alle voorsprong. Nu geen nieuwe iPhone uitbrengen zou wel eens een doodsteek kunnen zijn.

  4. was er ook niet zoiets als Tim Cook die de beveiliging van nieuwe producten strikter had gemaakt om lekken te voorkomen? Misschien is dit daar een goed voorbeeld van

  5. Hopelijk gaat de prijs dalen van de Macbook Pro Retina 15 inch. Ben van plan er zo eentje te kopen. Prachttoestel, maar wel een beetje overprijsd. En hopelijk zijn de kinderziektes daarmee ook verdwenen zoals het beruchte ghosting probleem. Anders word het een Air voor mij.

  6. @Joren: Apple voorsprong??? sinds IOS4.3 is Android het besturingssysteem naar mijn gevoel als een snelheidsmonster voorbij gegaan. Veel meer vernieuwingen en extra’s waarvan Apple alleen maar kan dromen. Een Siri dat inmiddels wel begraven wordt door Google’s versie. Een Kaarten app die zelfs de goedkoopste Koreaan niet op zijn navigatie apparatuur wenst te hebben. Nee voorsprong van Apple is, sorry dat ik het zo zeg, gelijktijdig begraven met Steve. Een Tim Cook intresseerd zich alleen in aantallen, pretendeerd kwaliteit op 1 te hebben en lanceerd het ene apparaat na het andere, sluit hele groepen kopers uit van service updates en vertrekt als je de finance berichten mag geloven met een vette bonus in 2014.

    Er is een mooi spreekwoord, Stil Stand, Is Achter Uitgang.

  7. Het enige wat ik wil is de nieuwe apple TV

  8. @Joren: Zoals Tim Cook zelf al zei tijdens het interview
    dat het ze niets uitmaakt dat Apple geen marktleider is en minder verkoopt dan de rest ze hebben nu wel 6 jaar op een rij de best customer satisfaction award gewonnen dat vinden ze belangrijker, goeie producten maken. Mac’s worden al sinds het begin minder verkocht dan Windows computers daar draait het bij Apple niet om. Tim Cook zei ook er zijn veel meer Android producten op de markt dan iOS maar toch blijkt het uit elk onderzoek dat ong. 80% van al het internet gebruik in Amerika van iOS producten afkomt dus we verkopen minder maar ik vind het belangrijker dat onze producten tenminste gebruikt worden in plaats van meer verkopen en dat onze producten dan niet gebruikt worden

  9. @Bob: Ik ben benieuwd wat de aandeelhouders hiervan vinden.

  10. apple moet met iets goeds komen! ze raken heeel veel kwijt aan android nu!

  11. Zou een nieuwe iWork hier ook gepresenteerd kunnen worden?

  12. @dhr. a: zoals hij zelf zei 2 jaar nadat de iPhone uitkwam 2009 was het aandeel zelfs op $17,-
    dus hij let daar niet zoveel op het irriteert hem wel maar dat komt wel goed aangezien er een nieuw product categorie uitkomt en nog veel meer.

    Steve Jobs zei dit zelf ook tijdens zijn interview bij AllThingsD het gaat om kwaliteit en niet kwantiteit en daar heeft Tim Cook ook gelijk in als Android 3 keer zoveel verkoopt maar de producten uit onderzoek aanzienelijk minder gebruikt worden en Apple al 6 jaar lang de beste customer satisfaction hebben doen ze toch iets goed.

    Ik zou even de hele interview kijken heel interessant

  13. Pf, tzal dus nie echt de moeite zijn den 10de juni, ne macbook pro hebk nog maar net en vele mensen kunnen da nie kopen of hebben nog ne goeie laptop staan.
    Het enige da naar uit te kijken is is die ios7 maar voor de rest dus niks speciaals blijkbaar, bah, als ze zo gaan blijven veder doen gaan ze nog meer verliezen op oa smartphone gebied.

  14. Origineel geplaatst door T.
    Het enige wat ik wil is de nieuwe apple TV

    En ik op iOS7 😉

  15. Ben al lang een echte apple fan.
    Maar dit gaat me echt te lang duren, ben toe aan vernieuwing. iOS begint een beetje saai te worden, het design mag ook flink worden aangepakt worden. Wie zit er nu te wachten, op een iphone 5s met alleen een hardware upgrade ? Apple denk is een keer na, jullie lopen flink achter. Ik als apple fan, en wss vele andere willen wat nieuws !

    Als het nog langer gaat duren, ben ik helaas weg. Zou erg jammer zijn,

    Wie volgt ?

  16. @iMilan: Kan je niet goed lezen ofwa? iOS os x en Macs

  17. @basvn: niet moeilijk dat Android komt opzetten. Het draait praktisch op elke smartphone behalve Apple…

  18. @Joren: helemaal niet. Enkel samsung is goed bezig. En dan nog… Heb collega’s met een s3 en s4.beide al een virus gehad. S3 valt wekelijks gewoon uit en s4 is buiten 4g niet echt een grote stap vooruit.

  19. Onzin van de bovenste plank.

    Ze komen met een iShuttle.
    Ken je mee naar de ruimte!

  20. Het is wel grappig dat Apple 1 telefoon steeds verbeterd en Samsung misschien wel 10 verschillende telefoons heeft en er maar iets meer verkoopt dan Apple!

  21. Origineel geplaatst door basvn
    apple moet met iets goeds komen! ze raken heeel veel kwijt aan android nu!

    En waar baseer je dat op?

  22. @Bob: Ja graag als je een linkje hebt voor me. Je informatie over de aandeel klopt trouwens niet. Apple aandeel sinds 2006 is niet lager dan $90 geweest. Op het moment van iPhone 5 launch is die plusminus $650 dollar.

    Ik denk alleen niet dat een bedrijf met het status van Apple financieel gezien kan veroorloven om achter te lopen. Als ze iets achter lopen is het niet zo erg, maar inmiddels wordt het gat groter. Alleen al qua specs is de SGS4 2 keer zo goed als de iPhone 5.

    Ik was vroeger een Apple fanaat. Ik heb nog steeds apple producten die ik gebruik. Maar bijvoorbeeld mijn oude iPod Touch 2g kan niks meer, met mijn G1 Android kan ik nog zo veel. Bij games hebben ze het weleens over replay value (opnieuw beginnen met een game). Zoiets is bij Apple producten erg laag. Outdated is Outdated bij Apple. Dat beleid stoort me persoonlijk aan.

  23. Ik snap niet dat er überhaupt gedacht wordt aan de mogelijkheid van een iPhone 5S op WWDC. Het is toch heel logisch dat er geen nieuwe iphone komt tot aan het najaar. iOS7 met de nieuwe features wordt geïntroduceerd. Dat betekent dat iOS 7 eerst getest moet worden door developers en de Beta fases moeten afgaan. Dit duurt standaard nog 4 maanden ongeveer. Pas in het najaar zien we een nieuwe device met de officiële release van iOS 7.

    WWDC is puur een presentatie van nieuwe mogelijkheden maar geen officiële releases op MacBooks en iMacs na. Beetje Apple kenner weet dat allang.

  24. @dhr. a: owja de specs van de SGS4 zijn 2x beter dus zal heel de gebruikerservaring ook wel 2x beter zijn…? niet dus!

    Specs interesseert toch niemand die zijn telefoon gewoon gebruikt en hem fijn vind hij word niet ineens fijner omdat er toevallig een quadcore in zit ofzo

    gebruikers ervaring en design daar draait het om en waar is de iPhone leider in?? ja vul dat maar zelf in (hintje naar de zin hierboven;)

  25. Natuurlijk de S4 heeft misschien betere specs, maar merk je daar wat van in gebruik? Het is schreeuwen om het schreeuwen zonder daadwerkelijk zichtbare verschillen bij Samsung. Ik ben zelf ook over gestapt naar de S3 in eerste instantie maar ik was binnen een maand terug op iOS. Apple doet het marketing technisch heel sterk al die speculaties en geheimzinnigheid geven het een merk een bepaalde attitude waar wij Apple fans van houden. Als je wil dat Apple het anders aanpakt moet je overstappen naar Android, maar geloof me je bent snel weer terug bij iOS.

  26. Origineel geplaatst door dhr. a
    Ik denk alleen niet dat een bedrijf met het status van Apple financieel gezien kan veroorloven om achter te lopen. Als ze iets achter lopen is het niet zo erg, maar inmiddels wordt het gat groter. Alleen al qua specs is de SGS4 2 keer zo goed als de iPhone 5.

    Haha jij koop zeker je camera op het aantal mega pixels? De SGS4 staat zo vol met crapy bloatware dat het een enorm traag toestel is geworden met een cheap look en feel. De HTC One is eigenlijk de beste android telefoon op dit moment. Helaas gijlt iedereen op merk en naam waar door iedereen gaat lopen schreeuwen dat de SGS4 zo goed is. Maar als je de telefoons gaat gebruiken zal ja zien dat die “2x” zo goede SGS4 van je waardeloos is in gebruik.

    Voor alle mensen de zeggen dat Apple dit moet en dat moet en zus moet en zo moet. Apple moet helemaal niks. Wil je hem niet. Koop hem dan niet. Apple maakt nog steeds kwalitatief goede producten die tot in den treuren zijn getest op hoe ze werken qua gebruiksvoorwaarden gemak. Val jij meer op cijfers koop dan lekker iets anders wat simpelweg minder zal werken. Maar ja dat is dan je eigen keus. Mocht je liever android gebruiken neem dan de HTC One en niet de cheap looking en buggy SGS4. Maar dat is mijn tip. Staar niet blind op cijfers.

  27. @dhr. a: Ja kwa specs misschien 2x zo goed op papier. in praktijk is de s4 niet veel sneller met internet ook niet.
    De ene keer is de s4 sneller de andere keer de iphone.
    Je moet je niet zo druk maken.
    Straks komt Apple met een quadcore die 2 to 3 keer sneller is als de a6 van nu en dan is de iphone meteen weer de snelste die er is.

  28. Kom maar met een prachtig ios 7. Dan is het als nog goed gemaakt:)

  29. Mijn god wat een fanboys. Ongelofelijk.

    Gaat het hier om iOS 7 en haswell of om android.
    Ben benieuwd wat iOS 7 gaat brengen, misschien dan eindelijk een iPhone voor mij.

  30. Ze komen met een Een sotfzuiger. Het enige Apple apparaat dat niet ‘zuigt'(vertaald vanuit engels: sucks)

    Ik zag er de humor wel van in. Waarheid is wat anders natuurlijk.

  31. @dhr. a: Ben het helemaal met je eens! Was altijd een Apple fanaat want vond hun producten altijd geweldig! Maar het beleid om producten, met name de iPhones/iPads/iPods al na een paar jaar af te serveren vind ik niet kunnen. Je bent natuurlijk nooit verplicht om het nieuwste iDevice aan te schaffen, maar doe je dat niet dan zul je toch relatief snel achterlopen doordat er nieuwe iOS-versies worden uitgebracht. Deze iOS-en draaien niet op oudere apparaten waardoor de (updates van) apps gaan voorlopen en je iDevice snel outdated raakt…

    Ook is Apple niet innovatief meer. Ik verwacht ook alleen een iPhone 5S dit jaar en dat is niets meer dan een 5 met wat geupgrade hardware. Maar wil ik dat wel? Als op dit moment mijn abonnement af zou lopen bij Vodafone, zou ik toch sterk neigen naar een Samsung Galaxy S4. Het grotere scherm spreekt me erg aan en ook de kwaliteit hiervan. Ik vrees dat Apple het zwaar gaat krijgen en mij weleens als klant kan gaan verliezen…

  32. Hoezo loopt Samsung voor met s4 het kan niet eens tippen aan de iPhone 4s na een weekje is de s4 niet meer zo snel! En al de extra’s functies van de s4 gebruik je nooit! En laten we het maar niet over al die kwetsbaarheden hebben van de s4! Ik heb nog liever de iPhone 4 dan flut ding van Samsung!!! Maar goed voor die genen die denken dat Apple achterloopt stap gerust over maar stop dan met zuren en zeiken stelletje zielenpieten! ;-))

  33. Wie zich bij een apple product blind staart op specs en serieus een apple product op basis van specs met andere producten vergelijkt snapt niet dat het gaat om software. -Aller eerst kan je apple producten nergens mee vergelijken omdat niets anders OSX of iOS draait. -En als je puur gaat vergelijken op kwaliteit van de foto’s of video’s of hoe anel de brouwser is of hoe goed de brouwser dingen laat zien of hoe soepel spelletjes lopen dan doet apple het nog aardig ten opzichte van die honderden Android telefoons met 2x betere specs. -Het ligt uiteindelijk allemaal aan software. En laat daar nu net WWDC voor zijn. Er is wel eens hardware geïntroduceerd met de WWDC maar dat was over het algemeen de hardware zodat je iets had om voor te ontwikkelen. Verwacht dus met met name een focus op iOS en OSX. Als er iets van hardware getoond gaat worden zal dat ten dienste zijn van de software. In het hypothetische geval dat apple touch macs lanceert gaat dat gepaard met een touch OS. In dan geval zal tijdens de keynote dag thema breed worden uitgemeten.

  34. Dat het apple niet te doen is om de grootste te worden of het meeste te verkopen dat kunnen een heel hoop mensen niet hebben geloof ik.

    Alsof je de beste bent als je het meeste in aantallen berkoopt

  35. Was altijd een Apple fanaat want vond hun producten altijd geweldig! Maar het beleid om producten, met name de Ik vrees dat Apple het zwaar gaat krijgen en mij weleens als klant kan gaan verliezen…

    Omhooggevallen fanboy…
    Het zal Apple een worst wezen als jij geen klant meer bent. Koop vooral een s4 als jij daar blij van wordt.

  36. Grappig trouwens dat mensen hier een jaar zitten te kutten op Apple terwijl er niet één is die durft over te stappen naar Samsung, ik heb liever dat Apple 1 keer peer jaar een nieuw product uitbrengt dan bijv. twintig keer. Nu heeft een iPhone / iPad veel meer waarde als dat er twintig in een jaar van uitkomen, waarom willen mensen toch altijd het liefst zo veel mogelijk producten van Apple, ik heb liever 1 goed product als twintig foute.

  37. Origineel geplaatst door Joren
    Apple kan het zich niet permitteren om te blijven stilstaan op de smartphone markt. Vorige jaren stond Apple nog een tikkeltje voor op smartphonegebied, maar als ze nu niet vooruitgaan verliezen ze alle voorsprong. Nu geen nieuwe iPhone uitbrengen zou wel eens een doodsteek kunnen zijn.

    Ze staan toch ook niet stil op de smartphonemarkt? Het enige dat ze doen is de nieuwe iPhone niet op de WWDC presenteren. Tsja, daar word ik niet warm of koud van.

  38. @Mondo: He ja… wow… weer een nieuwe macbook pro zonder vernieuwingen… cmon dude…

    @Harm Jacob Waasberger: Apple loopt laatste jaar niet alleen achter met Smartphones, ook met macbooks missen we de nieuwe snufjes… Retina scherm is inmiddels ook al zwaar achterhaald, menig Ultrabook van Samsung is voorzien van mooiere schermen dan een Retina, en hebben ook nog Touch…

  39. @iNick: Het beleid van Apple om producten na een paar jaar uit te rangeren?
    Nou dat vind ik persoonlijk heel goed meevallen!
    Mijn 3GS is bijna 4 jaar oud en ik kan er nog alles mee wat ik wil en draait probleemloos de laatste versie van iOS. Op m’n eerste Nokia 6110 uit 1998 na geen enkel toestel zo lang probleemloos kunnen gebruiken.
    Mijn MacBook Pro is inmiddels 4,5 jaar oud en werkt ook nog prima met de recentste versie van osx Mountain Lion!
    Ik ken weinig andere hardware die zo een lange life cycle en upgrade mogelijkheid heeft!

  40. Gisteren een SSD in mijn 4 jaar oude iMac 27″ geplaatst…..hij is weer als nieuw!
    Hetzelfde gedaan bij mijn 2 jaar oude MBP…..ook weer zo goed als nieuw.
    Accuduur nog langer, en die was al niet misselijk.
    Die kunnen weer een tijdje mee!

    Mijn dochter haar HTC Android is al heel lang niet meer te updaten……

    Andere dochter heef een iPhone 4….die nog ouder is, en die kan je gewoon up to date houden…..zie het probleem niet helemaal……

  41. @Radar: trend gevoelige spec junks hebben een probleem…

    Wij niet.

    Apple is nooit mee gegaan in de race van de beste specs. In welk product dan ook. En zoals je zelf aan aan geeft. Oudere apullen werken nog prima. Zelfs als je ze niet kan aanpassen.

  42. @Mister D.: Kijk op icentre of Saturn btw acties ze zijn al flink gedaald in prijs!

    Ik was van plan nieuwe macbook te kopen en retina weliswaar. Nu wacht ik even hopen dat ze stukje sneller zijn en alles beter ondersteunt word dmv nieuwe os x

    @Sjoesbal: Volledig met je eens. Wat ook opvalt alle markten zijn bezig met Apple te imiteren en belachelijk maken. Apple doet hier niet aan mee. Hoop dat Apple weer met iets revolutionairs komt zoals vanouds! Heb ook een tijdje een Samsung gehad, toen overgestapt op iPhone. Wil nooit meer iets anders. Android fans laten me altijd zien” kijk ik kan torrents rechtstreeks bekijken vanaf m’n telefoon”. En droid is open source. En zo gaan ze nog uren door over hoe goed android wel niet is.

  43. Wat vonden jullie van de vragen van Nilai Patel van The Verge?

    Daar had Tim Cook even geen antwoord op.

    Die vroeg waar het Apple om te doen was met de patentzaken. En waarom ze de SGS4 erbij wilden betrekken?

    Tim stamelde even probeerde nog naar Samsung en google te wijzen en toen hij er niet uit kwam zei hij: daar ga ik niet op in.

  44. Nieuw flittsend een ander is beter hoor ik hier. Mijn iphone met huidige ios brengt mij elke dag weer naartoe hoe ik het wil hebben. Alles werkt zoals het moet, makkelijk en functioneel. Hoef niks anders meer.

  45. Origineel geplaatst door Michael
    @Mondo: He ja… wow… weer een nieuwe macbook pro zonder vernieuwingen… cmon dude…

    Huh? Een vernieuwing zit voor jou duidelijk alleen maar aan de buitenkant.
    .
    Tjonge zeg, het is mij heel duidelijk dat er hier mensen zitten die geen idee hebben van de bedrijfsvoering van Apple. Het gaat niet over specificaties, maar over de beste telefoon waar hardware én software goed samen draaien (net als bij hun computers).
    Ik krijg het een beetje van die specificatiejagers die dan bijvoorbeeld afkomen met een spiegelreflexcamera (nog zoiets waar mensen zich steeds mee laten vangen) van over de €2000 en weet ik hoeveel megapixels én tig functies. Dan kom je ze drie maanden later tegen en dan schieten ze enkel nog foto’s met hun iPhone.
    Tja.

  46. @Donovanray: Wat is dat nou weer voor een gelul over SGS4. Ik heb op dit moment iPhone 4S en SGS4. Al met al kan ik dit over zeggen. iPhone 4S van m’n werk en SGS4 persoonlijk gebruik.

    SGS4 en iPhone 4s met hetzelfde gebruik.
    iPhone 4S is voor de dag om is compleet leeg en SGS4 is op dat moment zo een 60% nog.

    In gebruik is die SGS4 stukken sneller. De apps die ik aanzet kunnen bijna 30 tot 35 tegelijk zijn. iPhone 4s is na het 6 openstaande apps al zat en begint kuren te vertonen.

    Samsung heeft inderdaad een plastic achterkant. Dit kan voor mensen die zuinig omgaan een voordeel zijn. De telefoon is ondanks zijn grootte een stuk lichter dan de iPhone 5.

    Samsung staat daarnaast ook bekend om zijn eigen laag software. Deze draait supergoed mee met de gewone Android versie. HTC daarentegen die je helemaal aanprijst, is superslecht met Sense. Sense zet heel veel druk op je resources dat het na een tijdje niet meer loopt.

    Ik ben inmiddels helemaal weg van het grote scherm, past makkelijk in je broekzak, heeft verder gewoon goede features als 2 apps tegelijk op 1 scherm runnen, air touch en ook S voice is een stuk geavanceerder dan Siri.

    Niemand zegt dat Apple iets moet, maar iedereen ziet het al aankomen. Als de volgende iPhone niets meebrengt dan zal het zwaar gaan tegenvallen. Al mijn collega’s die een iPhone hebben is er maar 1 van die het gemak waardeert. De rest prefereert vrijheid in software, gratis scala aan apps en een groot scherm voor lees en speelgemak.

    Ik ben nog steeds een fan van Apple daar niet van, maar na jaren als trouwe klant wil ik nu toch echt iets beters zien. Ik kan niks zeggen over de Macs, ik ben daar niet zo thuis van, omdat ik ze sowieso heel erg prijzig vind en daarnaast mis ik mijn Windows programma’s op OSX

  47. Alleen maar geruchten… Het enige wat we kunnen doen is afwachten wat Apple gaat doen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.