Reacties voor: ‘Geen iTunes-streamingdienst, wél web-based iTunes Store op 1 september’

Volgens bronnen binnen de muziekindustrie hoeven we voorlopig nog niet te rekenen op een streamingversie van iTunes. Wel kunnen we een web-based versie van de iTunes Store verwachten met een belangrijke sociale component.
Michel Lusthof -

Reacties: 29 reacties

  1. zolang ik maar niet voor mijn mp3 tjes moet betalen vind ik het allemaal prima

  2. Ik vind het idee van heel het iStore-gebeuren uit iTunes halen, en van iTunes weer een wat lichtere puur mediaspeler maken niet verkeerd. Dat zullen ze vast niet doen, maar wat mij betreft wordt al het aankoop-gebeuren web-based.

  3. wederom een reden waarom ze gaan falen tegenover google 🙂

  4. Ik denk niet dat er een iTunes store komt die webbased is. Ik bedoel, als je dan een liedje koopt, moet je die downloaden? en waar zet je hem dan neer? juist in je iTunes, omdat je door de DRM em toch alleen daarmee kunt afspelen.
    Lijkt me eerder dus dat je inderdaad een streaming dienst krijgt.

  5. Het blijft dus voor de streamers bij Spotify en Grooveshark.

  6. WEB-based aankopen —– waarom ????

    ik ga toch niet mijn downloadjes dan vervolgens één voor één naar mijn iTunes bibliotheek slepen … echt niet

    alléén als ze zoiets zouden doen met een cloudbased library die goed te cynchroniseren is met de computers en devices heeft dat zin — en nee, liever géén streaming — we hebben niet voor niets een 32G versie of groter

  7. Origineel geplaatst door Sirtalis: Ik vind het idee van heel het iStore-gebeuren uit iTunes halen, en van iTunes weer een wat lichtere puur mediaspeler maken niet verkeerd. Dat zullen ze vast niet doen, maar wat mij betreft wordt al het aankoop-gebeuren web-based.

    Ben ik het mee eens. iTunes is in de loop der jaren verworden tot een app die ongeveer alles moet kunnen en m.i. te log werd.

  8. Als ze die shit maken kan je natuurlijk ook syncen dat lijkt me logisch. Zou opzich niet verkeerd zijn om die store online te gooien want iedereen weet dat itunes de zwaarste media player is. Maar in deze tijden word muziek streamen toch echt koning.

  9. @phoenix: waarom geen streaming dienst? Spotify heeft ook al 8gb gevuld met offline cache bij mij, voor t geval de verbinding wegvalt. Dat kan apple ook gemakelijk. En daarnaast heb ik niet voor niets een 2mbit verbinding, beetje streamen mag en kan makkelijk

  10. Origineel geplaatst door bzb
    zolang ik maar niet voor mijn mp3 tjes moet betalen vind ik het allemaal prima

    sukkel. De hypotheek van een zanger betaald zichzelf natuurlijk.

  11. Wie deze “topmannen van de muzieklabels” zijn weet ik niet, maar het zijn niet de insiders die de deals met Apple doen.
    Die houden nl. hun snavel kort voor een MediaEvent.
    Deze hebben de boot wellicht een beetje gemist…

  12. Origineel geplaatst door phoenix
    WEB-based aankopen –— waarom ????ik ga toch niet mijn downloadjes dan vervolgens één voor één naar mijn iTunes bibliotheek slepen … echt nietalléén als ze zoiets zouden doen met een cloudbased library die goed te cynchroniseren is met de computers en devices heeft dat zin – en nee, liever géén streaming – we hebben niet voor niets een 32G versie of groter

    Omdat er nog steeds veel mensen zijn die het installeren van een programma te ingewikkeld vinden. Er zijn nog steeds een heel pak mensen die niet verder geraken dan de browser op hun computer. Voor hen is webbased aankopen een eerste stap richting iTunes downloaden.

    En natuurlijk zal jij je aankopen niet zelf in iTunes moeten zetten. Als jij iTunes hebt zullen die songs gewoon door iTunes gedownload worden.

    Ik vind bijvoorbeeld mijn iPhone scherm te klein om deftig op zoek te gaan naar muziek op iTunes. Als ik dat op het werk op mijn browser kan doen en mijn iPhone ze dan automatisch download zal Apple ook overdag aan mij een deftige klant hebben.

  13. Origineel geplaatst door bzb
    zolang ik maar niet voor mijn mp3 tjes moet betalen vind ik het allemaal prima

    Jaja, in zodra jij natuurlijk muziek gaat maken en verkopen moet iedereen zeker wel gaan betalen. Of niet?
    Beter nadenken!

  14. Origineel geplaatst door martijn
    wederom een reden waarom ze gaan falen tegenover google

    Je bedoelt wederom een reden waarom Google Apple niet zal inhalen?!

  15. Origineel geplaatst door Whacko
    Ik denk niet dat er een iTunes store komt die webbased is. Ik bedoel, als je dan een liedje koopt, moet je die downloaden? en waar zet je hem dan neer? juist in je iTunes, omdat je door de DRM em toch alleen daarmee kunt afspelen. Lijkt me eerder dus dat je inderdaad een streaming dienst krijgt.

    Er zit geen drm op de meeste liedjes meer.

  16. Origineel geplaatst door bzb
    zolang ik maar niet voor mijn mp3 tjes moet betalen vind ik het allemaal prima

    Dat is dus precies de reden waarom er nog geen iTunes streamingdienst is… Angst voor inkomsten terugloop door de platenbazen.

  17. Origineel geplaatst door iPhoneclub.nl
    Apple zou een dergelijke dienst kunnen introduceren zonder toestemming van de muzieklabels, al lijkt het wel onwaarschijnlijk. Die zullen een dergelijke stap waarschijnlijk niet pikken van Apple. Ze vinden namelijk al dat het bedrijf teveel invloed uitoefent op de digitale muziekmarkt en willen dat liever beperken.

    En dan riskeren dat men alleen muziek mag kopen als de labels dat goed vinden? Hmmm.. Dan heb ik liever dat Apple deze positie houdt dan het weg geeft aan de muziek labels, want dan ben ik in ieder geval zeker dat het op de prijs en kwaliteit, die ik goed vind, goed is. En die is vrij hoog.

  18. Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door martijnwederom een reden waarom ze gaan falen tegenover googleJe bedoelt wederom een reden waarom Google Apple niet zal inhalen?!

    Haha je bent duidelijk niet goed geïnformeerd 🙂

  19. @Whacko:

    iTunes heeft toch al geen drm meer op muziek?
    Dat zijn misschien nog een paar labels die er niet vanaf willen. Ik koop al een tijdje mijn muziek in itunes drm vrij.

  20. Origineel geplaatst door martijn
    wederom een reden waarom ze gaan falen tegenover google

    Waarom dan? Heeft Google dan een muziekwinkel die even goed doet en waar je aparte liedjes kunt downloaden op je mac zodat je die kan afspelen in welk programma dan ook?

  21. @Donstil:
    Muziek kopen is zó van de afgelopen eeuw. En de echte artiesten hoeven het niet te hebben van het uitbrengen van singles en albums, die verdienen het geld met optredens.

  22. @Martijn Apple falen tegenover Google? Het is lang geleden dat ik dat nog iemand heb horen zeggen. Logisch, gezien het nergens op gebaseerd is.

  23. @Martijn
    Volgens mij zijn Apple en Google enkel op gebied van mobieltjes soort van concurrenten. En dan eigenlijk nog niet eens per se, want ze kunnen prima naast elkaar bestaan, spreken een andere klant aan.

    Google zit niet in de muziek. Apple wél, en dat doen ze best aardig: ze zijn de nummer 1 muziekwinkel ter wereld. Dus ik weet niet wie jij slecht geïnformeerd noemt, maar ik zou toch graag eens toelichting van je gelul willen.

  24. een lichtgewicht web-based versie van de iTunes Store

    Klinkt goed 🙂
    Ze mogen de store in iTunes zelf anders ook wel wat meer een lichtgewicht maken… dat programma is af en toe zo tergend traag…

  25. Origineel geplaatst door PhresiF
    @Donstil: Muziek kopen is zó van de afgelopen eeuw. En de echte artiesten hoeven het niet te hebben van het uitbrengen van singles en albums, die verdienen het geld met optredens.

    De “echte” artiesten zijn dan ook de “artiesten” die je moet skippen.

    Ik koop muziek. Films en Games maar ik lijk daar wel uniek in idd.

  26. Het word tijd dat de NL iStore ook films en series gaat verkopen 🙂

  27. @Donstil

    Ah als ze daar zo door in de problemen raken hadden ze maar een studie moeten doen, das zekerheid.

  28. Een dienst als Spotify heeft het hele systeem van muziek kopen en downloaden danig op losse schroeven gezet. Als je al je favoriete muziek met 1 muisklik kan luisteren, waarom dan uberhaupt nog je HD vol zetten met gigabytes aan muziek die je maar 1 of 2 keer speelt?
    De prijs van 99 cent per nummer is ook te gek voor woorden. Ik heb denk ik wel 10.000 nummers op m’n HD staan. Had ik Apple daar 10.000 euro voor moeten betalen? Is dat redelijk in deze maatschappij waarin elke dag talloze nieuwe albums uitkomen? Ik kan toch niet alles kopen?
    Spotify zorgt dat je je favoriete artiesten wel steunt zonder dat je meteen je hele maandsalaris hoeft te investeren in Apple.
    Het is dus niet slim van onze hoge heren in Cupertino dat ze nu weer met zo’n halfbakken tussenoplossing aan gaan komen.

  29. Wat is er erg aan een zware media player, gewoon een i mac kopen en het draait als een zonnetje@Martijn:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.