Reacties voor: Geen iPlayer voor iPhone: BBC geeft Apple de schuld

De BBC brengt voorlopig nog geen iPlayer voor de iPhone uit. De gekozen Microsoft DRM is niet het probleem, maar het feit dat Apple haar DRM niet in licentie geeft aan derden.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Sorry mensen, maar nu toch echt Microsoft + 1 en Apple – 1…

  2. Dikke zucht, inderdaad Jonathan -1 Apple

    Deze ”exclusiviteit” kan apple de komende jaren nog wel eens de nek omdraaien….

  3. Ik heb gisteren een heel artikel geschreven op de iPhone hier over Apple en diens wjze van content exclusief houden. Helaas is die nooit verschenen, door wat voor oorzaak ook.

    Het is aan Apple te wijten dat straks producten van hen gaan floppen of niet. Maar je ziet het ook aan de NBC episode. Apple wilde geen variabel prijzen voor ep’s, uiteindelijk heeft NBC zijn zin gekregen door de goede content en de vraag.

    Apple moet juist de apples van de boom plukken en zorgen voor openheid.

  4. idd! het wordt hoog tijd dat Apple die bezitterige houding af ziet want anders gaat het mooi de verkeerde richting uit voor de iphone,wat wel jammer zou zijn…

  5. kunnen ze er niet gewoon een app. van maken? en in de app. store zetten?

  6. De interessante tegenstelling is dat BBC (die normaal gesproken als content provider aan content zou “mogen” verdienen) haar content in dit geval vrij wil geven. Terwijl Apple aan het (iTunes, AppleTV) model denkt waarin zij aan content (mee-) verdient samen met NBC en andere zenders, soap-boeren, en iedereen die maar iets maakt dat verslavend genoeg is om de massa aan de buis te krijgen.
    Het is maar waarin je gelooft.
    Ik hoop van harte dat alle gebruikers hiertegen protesteren want het is nun eenmaal niet zo dat Apple – hoe goed het ook is met devices – de media-wereld inricht.

  7. De iPlayer van de BBC is zelf een gesloten geheel waar gigantisch veel kritiek op is. Met name het feit dat deze niet op Linux en MacOS X werkt is een zeer heikel punt naast het gebruik van DRM.

    In dit geval is het dus Microsoft 1 omdat ze een megadeal hebben gesloten en -100 voor de BBC omdat ze met publieksgeld voor een geheel gesloten oplossing met zeer slechte tot geen support voor non-Microsoft systemen.

    Ook zeer jammer dat de DRM een dermate grote eis van de BBC is dat de software die ze hadden voor de iPhone na wat hacks hebben gecanceled. Je zou als consument toch eens iets meer kunnen dan 1x iets bekijken…..

  8. @roeland
    NBC wou graag terug in iTunes omdat hun eigen verkoop van content zonder iTunes niet zo goed liep.

    De doelgroep bekeek het altijd via de Apple TV iPod en iPhone of Computer in combie met iTunes te kijken en die verhuisden niet mee met NBC

    En die manier van werken. De kieskeurigheid in wat Apple wel en niet support. Heeft Apple gebracht waar ze nu zijn. Ik denk niet dat dit Apple ook weer te val zal brengen.

    Door die kieskeurigheid en arrogantie van apple zijn er standaarden ontstaan waar de professionele markt nog veel profeit van heeft gehad op audio visueel gebied en in de grafische sector ook.

  9. Ik ga nog steeds voor een landelijke petitie (in de hoop dat vele landen zullen volgen) met daarin namen van zoveel mogelijk iphone bezitters en een digitale handtekening om een duidelijk statement te maken.
    Als consumenten massaal voor hun recht opkomen zal apple vanzelf zwichten..

    Kan de iPhoneclub (als grootste comm. van Nederland) niet iets opzetten?

  10. wat moet er in die petitie van jou dan?
    Anders kunnen we niet helpen.

  11. 1. Feee content oplossing die alle gangbare formaten ondersteunt.
    2. copy-paste
    3. Bluetooth A2DP full stereo
    4. Turn-by-turn GPS
    5. zie 2.
    6. zie 5.

  12. BBC moet niet zo zeiken. So what dat Apple haar eigen DRM technologie niet deelt met anderen, is dat dan verplicht ofzo? Bied je content DRM-vrij aan, of verzin een andere manier (misschien een deal met de iTunes store) om je content aan te bieden. Maar de schuld bij Apple neerleggen is natuurlijk een stuk makkelijker.

  13. Pff, schandalig dat men hier alleen schande spreekt van Apple. Het grote kwaad is de BBC die zo nodig DRM wil gebruiken, waardoor de aangeboden media alleen door windows bekeken kan worden. Bedrijven gaan echt te ver tegenwoordig met het toepassen van DRM overal.

  14. dit is mij waar ik je nu ook zo’n zorgen over maak. Het is zo’n fantastisch product dat theoretisch zo veel meer zou kunnen. Apple kan zélf de iPhone maken of breken. Meer openheid en bereidwilligheid naar anderen is echt noodzakelijk. Waar blijft die routenavigatie verdorrie. Dat kan bijna niet meer met technische problemen te maken hebben. Tom Tom had al een werkend testexemplaar toen de iPhone 3G nog in de winkels moest verschijnen. Kan dus niet anders dan dat Apple moeilijk kan omgaan met partners. En dat snap ik dan weer niet. Nu zo moeilijk doen met de BBC en morgen weer tientallen “trash” apps in de appstore dumpen (hoewel er uiteraard ook pareltjes tussen zitten begrijp me niet verkeerd). Kom op Apple dit is je kans om écht de smarphone wereld te veranderen en zelfs te domineren. Als het mislukt hebben ze het echt aan hun eigen bijna arrogante houding te danken.

  15. Men moet niet vergeten dat het hier om een publieke omroep gaat waar belastinggeld voor wordt betaald. Deze content moet vrij te zien zijn voor mensen in de UK.

  16. Origineel geplaatst door wvb22dit is mij waar ik je nu ook zo’n zorgen over maak. Het is zo’n fantastisch product dat theoretisch zo veel meer zou kunnen. Apple kan zélf de iPhone maken of breken. Meer openheid en bereidwilligheid naar anderen is echt noodzakelijk. Waar blijft die routenavigatie verdorrie. Dat kan bijna niet meer met technische problemen te maken hebben. Tom Tom had al een werkend testexemplaar toen de iPhone 3G nog in de winkels moest verschijnen. Kan dus niet anders dan dat Apple moeilijk kan omgaan met partners. En dat snap ik dan weer niet. Nu zo moeilijk doen met de BBC en morgen weer tientallen “trash” apps in de appstore dumpen (hoewel er uiteraard ook pareltjes tussen zitten begrijp me niet verkeerd). Kom op Apple dit is je kans om écht de smarphone wereld te veranderen en zelfs te domineren. Als het mislukt hebben ze het echt aan hun eigen bijna arrogante houding te danken.

    Zo zie ik het ook! De iphone zo nog veel indrukwekkender kunnen zijn dan dat ie nu al is,als Apple eens een stapje terugzet. Je kindje kan niet altijd bij mama blijven en moet flink alleen naar school…
    Zolang die volwaardige turn by turn GPS uitblijft zie ik het nut van de ingebouwde ontvanger ook niet!
    Om te weten waar m’n auto staat…? Da’s enkel voor dronkaards en altsheimerpatienten… ik weet STEEDS waar ‘k m’n vehikel gezet heb! En google maps daar heb je volgens mijn mening helemaal niks aan!

  17. @Thaurin
    (En iPhoneclub (Jonathan) 11 oktober 2008 @ 17:06 en roeland 11 oktober 2008 @ 17:35)

    Dit kan ook door de BBC TV series in iTunes te brengen als gratis item en dan alleen in de UK iTunes store aan te bieden.
    Dat kan nu ook al voor muziek, dus niets belet de BBC om dat ook te doen.
    De files worden dan met FairPlay DRM uitgerust en zijn dan te bekijken op de PC, Mac, iPod en iPhone.

    Iedereen blij (behalve de mensen met Linux).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.