Reacties voor: Geen enkele unlockmethode werkt met iPhone firmware 1.1.3

Firmware 1.1.3 houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Een downgrade is niet mogelijk zonder de telefoonfuncties te verliezen en een jailbreak lijkt ook niet snel beschikbaar. Toch zul je waarschijnlijk wel naar 1.1.3 moeten gaan om straks de applicaties van derden te kunnen gebruiken.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Dit ziet er helemaal niet goed uit:(:(

  2. Waarom heb ik ook alweer 1.1.3 nodig ??

  3. dit zat er natuurlijk aan te komen na aples actie met de nieuwe bootloader. Zeker met de sdk in het vooruitzicht is het voor apple crusiaal dat applicaties niet zo maar even de beveiliging doorbreken. Het zou wat zijn als dingen als jealbreakme zich gaan herhalen bij officiele klanten.. Het is ook logisch dat ze hier alles aan doen. Voor ons betekend een security holl een kans om te bellen voor apple is het kans op virussen!

  4. 1.1.3 kan je downgraden naar 1.1.1, updaten naar 1.1.2 en dan bellen met een xSIM.

  5. Geloof het niet!

  6. Dit ging toch ook zo met 1.1.1, een hoop ellende. Wellicht vinden ze volgend week een gaattje ergens.
    1 ding snap ik niet in dit verhaal hierboven. Er wordt gemeld “vanwege de nieuwe bootloader”. Maar die geef je toch geen upgrade, maar de baseband. Daar ligt het dan ook het “belprobleem” als je weer wilt downgraden. De baseband accepteert alleen hogere versies en geen lagere versies. Of praat ik poep? 😉

    Er komt vast wel een hack!

  7. De firmware is net 3,5 dag publiekelijk beschikbaar.. De SDK komt pas over anderhalf maand uit. Peopbericht dus (wederom)..

  8. 1 keer antwoorden kan al voldoende zijn 🙂

    Ik zit nog steeds met 1.1.1 firmware en eigenlijk ben ik het upgraden toch ff beu, zolang alles werkt wat ik nodig heb ben ik al tevreden, maar ik ben er altijd zeker van dat ze wel “iets” vinden om toch weer voorbij de beveiliging te geraken 🙂
    Alleen zal het denk ik wel altijd wa moeilijker worden om het een groot publiek makkelijk te maken!
    En ik kan best begrijpen dat ze virussen willen weren! Maar door alle geunlockte iphonebezitters het leven “zuur” te maken gaat dat niet helpen denk ik eerlijk gezegd!
    Ik denk gewoon dat ze blijven beveiligen tot alle landen de iphone verkopen MET abbonement! Eens hij overal verkrijgbaar is geweest en mensen hem massaal hebben gekocht stoppen ze met het beveiligen want dan …
    Je snapt het wel hé!

  9. Er is geen telefoon op de wereld die ‘uiteindelijk’ niet te kraken/unlocken is. Het is gewoon een kwestie van geduld.

  10. Volledig mee eens… Hij is pas 3.5 dagen uit en men staat al te melken dat hij unlockbaar is. Welke onzin is da nu? Het zal steeds moeilijker worden, dat wel… Trouwens elke toestel die zich ‘beschikbaar’ stelt voor manipulatie (SDK, …) valt te kraken. Ze stelt alle deuren open… eens binnen, is het gewoon zoeken, naar de juiste deur en beveiligingsmethoden. Wat te beveiligen is, valt te kraken, en omgekeerd ook natuurlijk. 🙂

  11. Hmm weten jullie zo snel dat die niet te kraken is 😛 hij is maar een paar dagen uit geef het gewoon eve tijd 😉

  12. Euh, we zijn nog steeds aan het wachten op een volledig werkende crack voor de 1.1.2 OTB 4.6! Of vergis ik mij? Ik vind optimisme zelf ook wel leuk, maar we moeten realistisch blijven. Zolang niemand mij een perfecte software sim unlock voor mijn 1.1.2 kan bieden, geloof ik de geruchten dat de 1.1.3 niet te kraken valt!

  13. Dus zo’n TurboSim werkt dan ook niet meer met 1.1.3? Of werken dan eigen apps alleen niet meer?

  14. Ik ga die OTB 4.06 niet betwisten, heb er geen idee van, maar je kon/kan de baseband wel downgraden en dan toch een werkende versie 1.1.2 hebben, met alle toeters en bellen. Uiteindelijk vind ik die OTB niet zo heel belangrijk denk ik voor een werkende gsm…Sorry iPhone. 🙂 het zijn de updates op 1.1.3 die we nodig hebben. Die OTB heeft vermoed ik geen enkele meerwaarde aan de iPhone zelf. Men zal er wel iets op vinden om ergens tussen het oploaden en installeren van de iPhone, een of andere jailbreak ertussen te krijgen. 🙂

  15. Eerste Hardware unlock OTB 1.1.2 BL4.6 (wk>45) is reeds geschied. Het schijnt nu niet lang meer te zijn dat de Software unlock komt. (uiteraard zonder de dure xSim oplossing etc.)

    [1.1.2 OTB] DONE, 1.1.2 OTB is Now Offically H/W Unlocked
    (http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=23730)

    Redelijk goed nieuws lijkt me….

  16. Oud nieuws Koossie

  17. Er zijn al meerdere berichten dat de iPSF methode werkt, en ook een update naar 1.1.3 overleeft (Date betekent NIET dat je kan bellen op dit moment, je kan de telefoon namelijk nog niet activeren)

  18. Zoals ik al zei: ik kan het met mijn legale unlock uit Frankrijk wel!

  19. Het is wel mogelijk om 1.1.3 hardwarematig te unlocken, echter is dit een moeilijk proces voor de normale gebruiker. Bron:
    http://www.winandmac.com/news/breaking-iphone-113-unlocked-using-hardware-method/

  20. IEI: Tja, ik heb er maar ~280 euro voor moeten betalen, en hoeveel jij? Dat is nou het verschil…

  21. 650+unlockkosten. Maar ik kan heb nu gebruiken en met de nieuwe firmware, heb garantie en werk proper, dat is voor mij belangrijker dan goedkoper…

  22. Ik dacht dat je dan alleen op de Franse netwerken kunt bellen…
    Een geval van eerst zien, dan geloven dus !

  23. Waarom kunnen de hackers niet achter de methode van de ‘officiele’ unlocks komen? Kunnen ze dit niet simuleren?

  24. @IEI
    wa voor ne geiteneuker zijt gij nu eigenlijk, das nu al het tweede topic dat ik lees waar ge een beetje interessant wilt doen door van die posts te plaatsen die geen enkele bijdrage leveren.

    quote”Zoals ik al zei: ik kan het met mijn legale unlock uit Frankrijk wel!”

    quote”ahaaa sukkels met illegaal unlockte iPhone kunnen dit nog niet… Mijn legaal Franse unlockte iPhone kan het wel als de servers toch niet plat liggen(wat ze nu zijn)”

    Waw, gij hebt 700 euro betaald voor nen iphone da ge kunt upgraden(en veel speciaals is er niet aan die upgrades, juist multiple sms).

    Ma als ge geen zinnige bijdrage kunt leveren, hou dan je niet-relevante commentaar voor jezelf. Ik snap niet dat er nog geen andere mensen zich geergerd hebben aan jou posts…

    Ik hoop voor jou dat je nog niet de leeftijd van 12 jaar hebt bereikt, want je gedraagt je gelijk e klein kind. En anders… zielige kerel.

    mvg

  25. ik denk dat iei de aankoop prijs van bijna 1000 euro aan zichzelf moet rechtvaardigen door zulke posts te schrijven. Ik en andere die hun iphone voor een koopje hebben gekocht bij de grote inkoopactie hebben ook gewoon garantie, we hadden hem ook veel eerder dan de franse. Bovendien kan je hem voor 2 tientjes allrisc verzekerenvoor een jaar. Dus @iei je hebt gewoon veel te veel betaald, toen jij nog die extra 550 euro aan het sparen was zaten wij al ruim 2 maanden met onze iphones te pimpen! Kusje

  26. Ik snap inderdaad ook nie goed wat die IEI, probeert duidelijk te maken aan de rest van dit forum. Het wijzigen via een jailbreak, of het unlocken van de iPhone is NIET ILLEGAAL. Dat is wat Apple zelf verklaard of ons probeert wijs te maken. De essentie van dit forum en deze site, waren/zijn hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die geintresseerd zijn in een iPhone tout court. Het meeste nieuws van de iPhone, komt nog altijd uit de hoek van de unlockers/jailbreakers enz… waardoor hoofdzakelijk dit de doelgroep is/wordt, net die groep die zich daar het meeste in interresseert. Als je verkondigt dat je braafjes en officieel een iPhone gebruikt, dan ben je al even illegaal bezig als de gehackte gebruikers. Want een zelfverklaarde officiele gebruiken wacht mijns inzien tot de iPhone bestemd voor zijn land uitkomt en neemt geen franse om er dan iedereen de loef mee af te steken, en te verkondigen dat wat hij doet ‘legaal en volledig officieel’ is. En eerllijk gezegt vind ik dat gezeik over ‘officieel en niet officieel’ je reinste onzin. Als je niet kan verzoenen met ‘gehackte’ iPhones en gebruikers die het allemaal ander zien dan jij, blijf je beter weg uit dit forum. Het forum is er voor elke iPhone gebruiker die met respect voor een andere mening, iedereen zijn ding laat doen.

  27. Hoi, m’n iPhone zat deze ochtend in een lus, hij zat in herstelmodus, ik hem aan iTunet gehangen, op herstellen geklikt, hij staat nu op 1.1.3 en ik kan er niets meer mee doen… (ik heb turboSim).
    Kan iemand me vertellen of en hoe ik hem moet downgraden?
    Help!

  28. Eind van de maand krijg ik iPhone uit VS. Die moet nog gekocht worden daar, wrsch op 30-01-2008. Is de kans groot dat ik 1.1.3 OTB krijg?

  29. Tijd het zal wel zijn maar het is wel lang wachten en dan HOOOOOOOOOOLANG nog.

  30. Ach, de secpack is al extracted, het is nu nog maar een kwestie van tijd 🙂

  31. TIJD dat kan maar its lang en HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOlang nog.

  32. @Sigi666

    Wachten en het forum in de gaten houden.. alles wat je eerder doet kan alleen maar schade aanrichten!

    IEI: leuk. niet relevant.

  33. Ik denk dat ik gewoon andere dingen belangrijk vind dan jullie, niet-officiele unlockers, dat is alles

  34. IEI:
    ge zijt ne zager

    Gegroet,
    de niet officiele unlockers

  35. ik lees net op iphoneschool dat 1.3 jailbroke is

  36. @lEl dus omdat wij andere prioriteiten hebben zijn wij in jouw ogen sukkels…
    wat een logica man

  37. inderdaad, 1.1.3 is jailbroken maar pas beschikbaar in februari voor het grote publiek

  38. Mijn oprechte excuses voor al mijn uitspraken… Maar ik kan het mij niet permiteren met een illegale iPhone rond te lopen: mij vader werkt bij Apple

  39. Duurt dus heeeeeel lang voordat jij met één rondloopt.

  40. ik? Nee, ik heb er al een…

  41. Jailbreaken, activeren EN unlocken van een Jailbreak is LEGAAL

    Het bedrijfsleven schrijft ons NIET de wet voor.
    Hoe hard ze het ook proberen …..

  42. inderdaad

  43. gewoon ff wachten totdat ie door meer mensen is uitgeprobeerd en weer een aantal onoplettende / domme mensen hun phone vernaggeld hebben… Tegen de tijd dat hier in de wiki een beschrijving staat hoe 1.1.3 te unlocken is upgrade ik ook…. die 1.1.2 vreet geen brood en doet het goed..

  44. @Core-TX: ik heb dan ook geen van die opgenoemde stappen gedaan…

  45. Ik ben van plan om volgende week een iphone te kopen in Amerika.
    Maar als ik er bv. volgendeweek dinsdag 1 koop zit er dn al automatisch 1.1.3 op?? zo niet welke dan? ik neem aan 1.1.2 en die is naar mijn weten toch te kraken: downgrade en dan met turbo sim. ( weet da het wel dat het wat ingewikkelder ligt)
    D.

  46. ok jongens, vanaf eind volgende week heb ik 3 x de 1.1.3 versie in NL. Heb er dus nog 2 te koop. Wi maakt me los en durft de nieuwste versie aan?

  47. De bootloader zit vastgebakken in de iPhone en wordt niet geupdatet.
    Michael is op dit moment zijn iPhone aan het openmaken om de chip met de bootloader 4.6 bruut te resetten en bootloader 3.9 te uploaden. Daarmee wordt het mogelijk om de baseband te downgraden en de iPhone te unlocken met anySIM.

    De baseband of modem firmware wordt wel geupdatet met de firmware upgrade. Deze is alleen te downgraden met bootloader 3.9, niet met bootloader 4.6.

  48. ??? Ik ben nu effe niet meer mee zunne. 🙂 Leg me dan eens het verschil uit tussen bootloader en de baseband? (alez, toch bij benadering) Want ik heb mijn iPhone wel degelijk ‘gedowngraded’ of heb ik dit verkeerd voor? Origineel was het een 1.0.2 versie. Ergens bij versie 1.1.1 moest ik dan opnieuw downgraden, om (baseband of bootloader) weer werkend te krijgen.

  49. Hallo allemaal.Ik heb 5 dagen geleden een iphone gekocht in de VS.gewoon een simfreer erin en de methode gevolgd, die op hun homepage stond.Dit met de bijbehorende software.Telefoon out of the box 1.1.3 gedowngrade naar 1.1.1 en dan weer geupgrade naar 1.1.2 werkt zonder fouten. Kan bellen en heb nog geen storing ontdekt/gehad.

    Kan iemand mij vertellen waarom ik steeds zou moeten updaten terwijl de telefoon en ipod gewoon goed werkt?? funkties zoals bewerken sunboard enz heb ik gedownload als apparte applicaties via de installer. Wat kan dan bijv een vernieuwde baseband mij brengen??? kan iemand mij dat vertellen aub???

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.