Reacties voor: ‘Geen datacenter Apple in Groningen’

Apple is toch niet van plan om een datacenter in Groningen te vestigen. De directeur van het industrieterrein ontkent.
Lees het complete artikel → ‘Geen datacenter Apple in Groningen’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik begrijp het wel dat Apple daar geen datacenter gaat plaatsen, ten eerste van wegen die aardbevingen en, ten tweede Apple zal nooit goed kunnen controleren. En dat willen ze wel voor als er wat gebuurt. Ten derde als er iets is dan moet Cook helemaal naar Nederland. En vervolgens in Nederland is Apple niet zo groot op gebouwd als in de USA .

  2. Origineel geplaatst door Mike
    Ik begrijp het wel dat Apple daar geen datacenter gaat plaatsen, ten eerste vanwege die aardbevingen en ten tweede Apple zal nooit goed kunnen controleren. En dat willen ze wel voor als er wat gebuurt. Ten derde als er iets is dan moet Cook helemaal naar Nederland. En vervolgens in Nederland is Apple niet zo groot op gebouwd als in de USA .

    Wat zou apple moeten controleren? Hoevaak zou Cook volgens jou naar Foxconn gaan denk je?
    Apple heeft wel op meerdere continenten in meerdere landen datacentre lijkt me, het is niet zo dat Cook dagelijks een rondje wereld doet om te controleren of alles naar wens is, dat laat hij over aan een delegatie

  3. Nou hebben we ook al aardbevingen in de Eemshaven?

  4. @Mike: Er zijn geen aardbevingen in de Eemshaven.
    Maar waar rook is is vuur.

  5. Nee, Californië is wat aardbevingen betreft de beste plek om te bouwen…

  6. @Michel: Als je weet dat er aardbevingen (zouden) komen, dan kun je er rekening mee houden bij de bouw. Per slot van rekening is Californie ook een aardbevingsgebied.De huidige problemen in Groningen zijn mede doordat er nooit rekening mee is gehouden, temeer omdat de overheid en NAM tot voor kort zelfs de mogelijkheid op aardbevingen ontkenden.

  7. De aardbevingen zijn minder dan 4 op de schaal van richter. Oftewel “Veel mensen nemen trillingen als van een voorbijrijdende vrachtwagen waar; tegen elkaar staande glazen rinkelen; hooguit zeer lichte schade mogelijk zoals losse dakpannen.”. Daar ligt een bedrijf uit Callefornie echt niet van wakker. Bovendien is dat in een ander gebied van Groningen. Zeg maar in een ander weiland.

  8. @Dennis: Klopt mee eens, maar denk dat men het gaat ontkennen. Dat dit niet uit had mogen komen.

  9. @yukhalilsel: Mag je mij vertellen welke landen.
    En ik bedoel niet productie maar meer vertrouwelijke informatie van ondermeer klanten van ze.

  10. Geen flauw idee maar dit kan je makkelijk zelf opzoeken op google

  11. Wat een gezwam ook altijd met die geruchten. Onderzoek éérst iets, voordat je iets post. Sensatie gedoe. Bah.

  12. Leg die Telegraaf maar weg er is al te veel sensatie “ien Grunn”

  13. Op Agriport Middenmeer, net naast Medemblik NH bouwt Microsoft een datacenter. Er zijn GERUCHTEN dat er een tweede gegadigde zou zijn voor de bouw van een tweede datacenter aldaar. Deze geruchten waren er een maand of twee geleden. De lobby met MS heeft men daar ook bijna vier jaar stil gehouden. Het zou dus zomaar kunnen dat …..

    MS bouwt ook ongeveer 40 hectare. Maar de hele data infrastructuur moet er nog worden aangelegd. In Eemshaven komt de “grote internetkabel” ons land binnen. Misschien wil Google wel van de huur af en gaat op Agriport bouwen. MS gaat zeer duurzaam bouwen. Restwamte van de tuinders gaan zijn omzetten in nieuwe energie voor het datacenter, maar zij gaan ook weer energie aan de tuinders leveren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.