Reacties voor: Geen AirPods van Apple onder de kerstboom

Apple's AirPods liggen niet onder de kerstboom, als het aan de Apple Store ligt. Online levering duurt zo lang, dat je je oortjes pas in januari krijgt. Gelukkig zijn er snellere en goedkopere alternatieven.
Lees het complete artikel → Geen AirPods van Apple onder de kerstboom
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Ik zit er aan te denken mezelf deze cadeau te doen, alleen vraag ik me oprecht af: zitten ze fijn? Zitten ze hetzelfde als de standaard oordopjes die je bij de iPhone krijgt? Die vind ik helemaal niet fijn namelijk. Iemand een antwoord? 🙂

  2. Is TOP nog steeds geen spijt van. Zit goed en het geluid is fantastisch. En niet vergeten en ver bereik, je kan gewoon door huis wandelen.

  3. Origineel geplaatst door Kees
    Ik zit er aan te denken mezelf deze cadeau te doen, alleen vraag ik me oprecht af: zitten ze fijn? Zitten ze hetzelfde als de standaard oordopjes die je bij de iPhone krijgt? Die vind ik helemaal niet fijn namelijk. Iemand een antwoord? 🙂

    Dat is ook mijn grootste reden om ze niet te kopen, ik vind de Apple oordopjes gewoon RUK! Totaal niet fijn en vallen bij mij steeds uit mijn oor…

  4. Heb ze 2 weken geleden aangeschaft. Kan er niet meer zonder. En het gemak de connectie….ongekend!

  5. Ik denk dat door het losmaken van het draadje de oortjes geen beweging meer krijgen van dus “het draadje”. Daardoor blijven ze denk ik veel beter zitten. Ik haal ze ook na kerst.

  6. @Kees: Mijn ervaring is dat ze prima zitten. Het verschil is dat er nu geen draadje aan bungelt die de pods uit je oren trekken.
    Ik heb ze succesvol bij een trail in de bergen van Zwitserland gebruikt. Ze zaten prima bij het hardlopen.

  7. Origineel geplaatst door Kees
    Ik zit er aan te denken mezelf deze cadeau te doen, alleen vraag ik me oprecht af: zitten ze fijn? Zitten ze hetzelfde als de standaard oordopjes die je bij de iPhone krijgt? Die vind ik helemaal niet fijn namelijk. Iemand een antwoord? 🙂

    Daar is al zoveel over geschreven / gezegd. Check Google en YouTube zou ik zeggen.

  8. Bij mij zitten ze als gegoten. Zelfde als oordopjes met draad.

    Ik kan ook niet meer zonder. Zo heerlijk om niet meer bedraad te zijn. Connectie maken werkt ook flawless. Doosje open, pod eruit en hij is connected met Mn telefoon

  9. Ik zou ze even lenen van een vriend/vriendin, voordat je ze koopt. Na 10 minuten vond ik toch de beats x fijner.

  10. Vraag mij af hoe de verhouding ligt tussen mensen die ‘gemak’ willen en ‘geluidskwaliteit’. Er is veel geschreven over de Airpods, maar zelden in positieve vorm over de kwaliteit (tov bedrade in-ears. Gemiddelde €50 set zou deze verslaan.. Dus ik pas.

  11. Ik moet zeggen dat mijn oren érg kieskeurig zijn met oordoppen. Er zijn eigenlijk geen oordopjes die blijven zitten, ze doen snel pijn. Met groot risico dus deze gekocht. Maar wat gezegd word is echt waar; doordat het snoertje mist vallen ze niet uit. In de oren zitten ze echt goed en ik draag ze dan ook erg veel. Echt een aanrader dus !

  12. Ik heb ze nu drie weken en kan niet meer zonder

  13. @Kees: Ik heb ze nu 2 maanden. Ik merk dat ze heel fijn zijn. Zitten goed in oor. Goed geluid. Fijne besturing. Echt een aanrader.

  14. Origineel geplaatst door Kees
    Ik zit er aan te denken mezelf deze cadeau te doen, alleen vraag ik me oprecht af: zitten ze fijn? Zitten ze hetzelfde als de standaard oordopjes die je bij de iPhone krijgt? Die vind ik helemaal niet fijn namelijk. Iemand een antwoord? 🙂

    Hey Kees,

    Als de vorige oortjes van Apple jou goed passen, dan zitten de AirPods overall gezien goed. De AirPods zijn een fractie dikker…

    Het geluid is prima maar het gemak nog beter 👍🏽

  15. @Kees: ze zitten bij mij PERFECT

  16. Ik denk nu dat binnenkort de AirPods met draadloze oplaadcase uit gaat komen. Misschien ook al een teken dat airpower snel er aankomt?

  17. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er (straks) heel veel AirPods onder de kerstboom liggen, en dat ze daarom nu even op zijn.

  18. Handig om geen voorraad te hebben en dir niet bestaande voorraad dan voor 30 euro mindet aan te bieden vlak voor de kerst 😳

  19. Heb de bose qc35 gekocht toen ze net uit waren , en heb de AirPods ook vanaf dag 1 ongeveer , ik draag de AirPods 99% van de tijd. En heb niks te klagen.,
    Zelfs de base klinkt goed. Warm vol en solide geluid.,

    Trouwens heb de overhypte beats studio’s ( de originele ) ook ooit gehad , heb deze gelukkig binnen een week weer verkocht op marktplaats , dat geluid was zo matig .. als je echt goed geluid wil haal dan de bose QC’s .

    Die AirPods zijn super ! > klein > makkelijk in gebruik > mooi > gaan lang mee > goed geluid > je kunt er zelfs nog accessoires aan toevoegen voor als je bang bent dat je ze kwijt raakt.

    1 nadeel , niet aan te raden met FCPX

  20. Ik heb op Ali een zakje met van die witte ‘schuimpjes’ gekocht. Die om de AirPods en nu zitten ze echt perfect! Waar ze me eerst een beetje pijn deden heb ik daar nu totaal geen last meer van.
    En ze passen gewoon met schuimpje in de case.

  21. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de draadloos opladen case. Daarvoor al gestopt met productie huidige en dat die in januari de nieuwe versie is.

  22. Ik heb ze in Zwitserland gekocht met hele gunstige wisselkoers, daar waren ze echt het laagst geprijsd.
    Die bedrade gevallen moet ik echt nooit meer hebben. Geweldige dingen die AirPods. Dus die 3.5 aansluiting komt hopelijk voor mij nooit meer terug. Ism een X een geweldige combinatie

  23. Zelden zo genoten van een product. Ik zou niet meer terug willen

  24. Heel apart dat als je dan op dit moment in de Apple store app kijkt, dat er voor de Apple store Amsterdam, Haarlem en den haag gewoon staat dat ze op voorraad zijn.

  25. Beste product van Apple in de laatste jaren.

    On topic: misschien heeft de langere levertijd te maken met het feir dat Apple vanaf 2018 de draadloos oplaadbare variant uit gaat leveren?

  26. Geluidskwaliteit is prima. Ik had de B&O H7 en als je die op 100% zet dan zijn deze ruim 95%.

    Dat kleine beetje kwaliteit win je terug met gebruiksgemak. Aanrader

  27. Ik gebruik de Airpods sinds 20 december vorig jaar dagelijks. Geweldig! Als ze morgen kapot zijn, zou ik direct nieuwe kopen, al was het voor de dubbele prijs. Echt waar.

  28. @Sander: Snap heel weinig van veel reacties. Bij vrijwel iedereen zitten ze heel goed, waarbij natuurlijk wel een rol speelt dat dit open oortjes zijn, waardoor je niet van de buitenwereld bent afgesloten. Dat vinden sommigen fijn en veilig, anderen juist niet. Eén ding is volgens mij zeker. Airpods klinken een stuk beter dan de bedrade Earpods. Dat zit hem niet alleen in het veel diepere en gedefinieerdere laag. Klank is over de gehele linie bijna onvergelijkbaar beter. Ik vind mijn Airpods voor bijvoorbeeld klassieke muziek vaak ook beter klinken dan de hoogstgeprezen in-ear Momentums van Sennheiser. Die kosten weliswaar ‘maar’ ongeveer 85 euro, maar zijn dus wel bedrade dopjes.

  29. @Kees: zitten juist fijner doordat er geen draad aan zit en ze daardoor beter blijven zitten. Geluid is ook erg goed en ben na 2 maanden nog erg tevreden!

  30. @Kees: KUN je worden met de standaard meegeleverde EarPods?
    Zo ja zeker doen day one bezitter en zou niet zonder willen. En zit het originele niet lekker dan niet doen zonde van je geld.

  31. Superoortjes. Ik ben er heel erg tevreden over.

  32. Ik heb zelf the dash van Bragi zitten voor mij persoonlijk veel beter en veel meer opties. Prijskaartje is natuurlijk ook wel het dubbele van de AirPods

  33. @Sander, @Roderik Oranje: Goed punt van Sander en ben het niet eens met Roderik.
    Het gebruiksgemak is best goed, mits je een Apple watch hebt voor de bediening. Om mee te bellen zijn ze echt perfect. Het draagcomfort is wisselend, omdat de afwerking niet helemaal Apple-waardig is irriteren sommige slordige naadjes soms in je oren bij wat langer dragen.

    En voor muziek wisselt de geluidskwaliteit sterk voor verschillende muziek, en zelfs van nummer tot nummer van één en dezelfde artiest.
    Omdat de inderdaad sterk verbeterde kwaliteit tov de bedrade exemplaren niet het gevolg is van verbeterde (electro-mechaniek en) akoustiek maar puur van via DSP ‘oppoetsen’ (dus manipuleren) van het audiosignaal klinken sommige nummers erg onnatuurlijk, terwijl andere wel bijna perfect klinken.

    Vind zelf de Momentum in-ears van Sennheiser daarom wel degelijk duidelijk beter en vooral veel constanter van kwaliteit. En die zijn er inmiddels ook in bluetooth uitvoering met HQ codecs, aptX maar ook het (voor Apple gebruikers essentiële) AAC. Het minieme simpel verstelbare draadje tussen links en rechts daarvan hindert totaal niet, is zelfs alleen maar positief voor het draagcomfort en gebruiksgemak.

    Nadeel van de Sennheisers voor Apple gebruik is wel dat je er met alleen een iPhone (of iPod of iPad) niet het uiterste uithaalt, omdat AAC toch hoorbaar minder klinkt dan aptX. Gebruik daarom de Airpods vooral met de iPhone en voornamelijk om te bellen, en als ik muziek echt goed wil horen de Sennheisers icm mijn 2e telefoontje (Lumia) dat wél aptX ondersteunt.

    De prijs (van de BT versie) is wel nog net ff hoger dan bij Apple, maar dat zijn ze voor kritische muziekliefhebbers meer dan waard – zeker als je de aptX codec kunt gebruiken.

  34. Ik heb al veel oordoppen geprobeerd (bedraad/(semi)draadloos). Geen enkele bleef goed zitten, behalve de laatste (pump wireless mix). Daar raakten mijn gehoorgangen echter weer van geïrriteerd.

    De AirPods had ik veel eerder moeten kopen. Ze zitten geweldig. Het scheelt echt enorm dat ze volledig draadloos zijn. Op de fiets moet je vaak op zij kijken, of achterom. Geen probleem meer. Geen draadje dat aan de doppen trekt.

    Bovendien isoleren ze je niet volledig van het verkeer. Wel zo veilig.

    Als het wat drukker wordt, dan dubbel tap ik op mijn rechter AirPod en de muziek gaat meteen op pauze.

    Koppelen kan ook niet simpeler. Gewoon uit het doosje halen en in doen.

    Kortom een echte aanrader!

  35. Handsfree bellen gaat ook prima. Je bent goed verstaanbaar voor de andere kant.
    Geluidskwaliteit vind ik prima. Meer bas dan ik van tevoren had verwacht.

  36. @Jurgen Valks: zijn jullie bekend met de zogenaamde “Earwings” die bij de Beats Tour headset werd meegegeven? Spigen (bekend van de hoesjes) hebben soortgelijke rubbertjes gemaakt onder de naam Earhooks. Ik heb exact hetzelfde probleem met de standaard dopjes die Apple meelevert bij iPhones, maar met deze extra rubbertjes bleven de AirPods prima bij zitten, zelfs tijdens een rondje hardlopen!

  37. @Kees: Ze zitten erg fijn! Ik vind het oprecht een van de betere uitvindingen van de afgelopen jaren van Apple!

  38. Bedankt allen voor de goede feedback. De originele zitten dus absoluut niet fijn in mijn (misschien vreemde) oor 😁. Dat is wel even en dingetje, maar ik ga ze gewoon proberen. Kijken of t echt zo ideaal is! Thanks again

  39. @Kees: Ik kan me alleen maar aansluiten bij bovenstaande reacties. Ik ben van nature niet gewend veel geld voor mezelf uit te geven, maar nadat ik wat moeilijke omstandigheden had overleefd, besloot ik mezelf deze oordopjes cadeau te doen. Het overtrof al mijn verwachtingen. Ik ervoer een geweldige vrijheid als ik die dingen in had. Ik ging ook ineens veel meer muziek en podcasts luisteren, zelfs tijdens de honden uitlaten. Helaas ben ik ze na 7-8 weken gebruik al weer kwijt geraakt (geleend door iemand?) en ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om weer zo een bedrag aan ‘oordopjes’ uit te geven. Maar wat baal ik hiervan dat ik ze niet meer heb.

    TIP: schakel ‘zoek mijn AirPods’ in vóórdat je ze kwijtraakt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.