Reacties voor: ‘Geen 4K video voor volgende Apple TV’

Apple gaat bij de volgende Apple TV geen 4K video ondersteunen, zeggen bronnen. 4K heeft voor Apple te weinig voordelen en er is nog te weinig 4K content.
Lees het complete artikel → ‘Geen 4K video voor volgende Apple TV’

Reacties: 32 reacties

  1. Apple is losing it! Het was altijd een bedrijf dat voorop liep, maar sinds die Tim Cook is het echt bagger. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen due wel graag de keuze voor 4kmwillen hebben, en kom niet aan met discussies dat je het verschil op afstand niet ziet want dat is onZin, en dezelfde discussie als 720p vs 1080p.

    Ben Apple fan van net eerste uur maar ze worden nu echt aan alle kanten ingehaald, en denken alleen nog maar aan hoe ze met zo min mogelijk innovatie zoveel mogelijk kunnen verdienen en dat is eigenlijk triest.

    6s moet 4k kunnen filmen, veel betere accu hebben, sneller en meer geheugen, en instapmodel bij 32! Gb beginnen etc anders is de 6 m’n laatste iPhone geweest

  2. @Sjors: Jij bent er dus een die veel te vroeg een 4K heeft gekocht…..lees het artikel nog eens. Er is nauwelijks aanbod en het vreet data. Bovendien is dit een gerucht.

  3. Zal Apple wordt wezen als het je laatste iphone is

  4. Het is en blijft een gerucht maar ik zou het niet eens zijn met de keus van Apple als ze geen 4K ondersteuning zouden toevoegen. Ik weet het dat Apple mijn mening geen reet interesseert maar Apple zal misschien toch moeten toegeven en een beetje meegaan met de tijd en alvast voorbereid zijn op de overstap naar 4K… Dit jaar komt bij ons nog een mooi 4K scherm te staan en dan wil ik eigenlijk vanuit mijn luie stoel House of Cards in 4K via mijn Apple TV van Netflix kunnen streamen… Maarja dan hebben ze weer wat om in ‘de volgende revolutionaire’ Apple TV te introduceren… Mijn mening is niet om Apple neer te halen want ik wil niks anders als Apple! Ik heb een iPad Air, iPhone 6, Apple TV, iMac, Macbook Pro Retina en 3 Airport Extreme’s.. dus zeg niet dat ik een Apple hater ben

  5. @Flieps: Het is een smoes van Apple.
    Wat niet is kan komen. Kip en ei verhaal. Je moet ergens beginnen.
    Appel is gewend om 800% winst te maken. 4k vraagt duurdere hardware en dat gaat ten koste van hun winst. Zij wachten tot die hardware goedkoop wordt.

    Bovendien ook zonder 4k kunnen ze het makkelijk verkopen. Waarom zouden zij?

  6. Wat een vreemd verhaal, gezien Apple zelf al een 5k iMac verkoopt???

  7. Eind 2015 komen de eerste 4K blu-ray discs. Dan gaat het aanbod flink uitbreiden is de verwachting. Hopelijk ziet Apple dat ook in. iTunes store mag niet achterblijven lijkt me! Sony heeft al 4K ondersteuning in zijn media speler. Echter kost dat ding 800 euro en download hij de films eerst. In Amerika en Europa is streamen met hvec codering goed mogelijk (zie Netflix) ik zou zeggen zorg dat je 1 van de 1e en grootste aanbieders bent dan kun je dit ook blijven.

  8. Heel begrijpelijk, want als men nou eerst eens research had gedaan voordat ze die veel te dure marketingtruc van een 4K tv hadden gekocht, dan waren ze erachter gekomen dat ze bijbde neus zijn gepakt. De meeste, dat zijn bijna alle, 4K tv’s beschikken over hdmi 1.2 of 1.4 ingangen, die maximaal maar 30fps kunnen weergeven, de rest word door de tv ge-upscaled. Jawel, dan benut je dus niet het beeldscherm, waar het wel voor gemaakt is. Geen echt 4K beeld dus. Tuurlijk ziet het er prachtig uit, maar om echt van 4K te genieten, kun je beter wachten. Meeste leveranciers hebben dit vanwege budget gedaan, maar vertellen dit echt niet. Denk maar eens aan de voorloper van FullHD…had jij ook meteen zo’n HD Ready gekocht om de eerste te zijn?

  9. Ik beschouw mijzelf als een normale consument en heb de eerste jaren helemaal geen Apple TV nodig. 2 jaar geleden nog een nieuwe TV aangeschaft. Een HD 100hz ding icm digitale TV van KPN en ik ben tevreden. Geen 3D-4K- gebogen scherm of andere flauwekul. De meeste schermen zijn helemaal niet bedoeld om daar op 3 meter afstand met je snuffer op te zitten, iets wat het gros van de Nederlanders namelijk doet. De huiskamers zijn namelijk niet allemaal aan de grote kant.
    Volgens mij ben ik geen uitzondering op de grote massa.
    Daarom begrijp ik prima dat de volgende Apple TV geen 4K ondersteuning heeft.

    Origineel geplaatst door Sjors
    Apple is losing it! Het was altijd een bedrijf dat voorop liep, maar sinds die Tim Cook is het echt bagger. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen due wel graag de keuze voor 4kmwillen hebben, en kom niet aan met discussies dat je het verschil op afstand niet ziet want dat is onZin, en dezelfde discussie als 720p vs 1080p.Ben Apple fan van net eerste uur maar ze worden nu echt aan alle kanten ingehaald, en denken alleen nog maar aan hoe ze met zo min mogelijk innovatie zoveel mogelijk kunnen verdienen en dat is eigenlijk triest.6s moet 4k kunnen filmen, veel betere accu hebben, sneller en meer geheugen, en instapmodel bij 32! Gb beginnen etc anders is de 6 m’n laatste iPhone geweest

    Losing it? Bagger? Alle kanten ingehaald? Triest?

    Origineel geplaatst door katip
    Het is een smoes van Apple.
    Wat niet is kan komen. Kip en ei verhaal. Je moet ergens beginnen.
    Appel is gewend om 800% winst te maken. 4k vraagt duurdere hardware en dat gaat ten koste van hun winst. Zij wachten tot die hardware goedkoop wordt.

    Bovendien ook zonder 4k kunnen ze het makkelijk verkopen. Waarom zouden zij?

    Nog zo’n stompzinnige reactie. 800% winst?

  10. @Sjors: Jij was ook diegene die ooit een 3D tv had gekocht en klaagde dat ATV geen 3D ondersteunde. Terwijl niemand het tegenwoordig meer over 3D heeft.

    Man man man…wat een kansloze reageerders heb je hier ook tussen zitten.

  11. Origineel geplaatst door icultureuser1000
    Eind 2015 komen de eerste 4K blu-ray discs. Dan gaat het aanbod flink uitbreiden is de verwachting. Hopelijk ziet Apple dat ook in. iTunes store mag niet achterblijven lijkt me! Sony heeft al 4K ondersteuning in zijn media speler. Echter kost dat ding 800 euro en download hij de films eerst. In Amerika en Europa is streamen met hvec codering goed mogelijk (zie Netflix) ik zou zeggen zorg dat je 1 van de 1e en grootste aanbieders bent dan kun je dit ook blijven.

    Eind 2015 Blurays in 4K? Er zou ook een groot aanbod in 3D op Bluray komen…heb jij dat grote aanbod ergens gezien? Lijkt me voor het voortbestaan van 4K in Nederland, dat ze eerst eens een aantal TV kanalen op 4K zetten. Gezien 3D op Bluray al is geflopt, zal het met 4K wel niet zo’n storm lopen. Daarnaast is het beter voor de bioscopen van NL om 3D en 4K daar alleen te gebruiken en niet uit te buiten naar de huiskamer! Neem maar een EAD mee naar de winkel als je de prijzen ziet van zo’n 4K Bluray. En in de tijd waarin we leven, waarin blijkbaar het grote gros er e
    en wedstrijd van heeft gemaakt om de goedkoopste deals te sluiten via internet, zal niemand hier blij van worden

  12. Geen 4K op de nieuwe Apple tv? Erg jammer ,heb zelf een abonnement op Netflix voor juist de 4 K video films , dan maar een tv kopen die deze wel ondersteunt ! Nu teleurgesteld op Apple heb bijna alles van deze mannen .

  13. @Willem Knegt: waarom wel een Imac met 5 K ?

  14. ik wil wel even inhaken op een paar antwoorden.

    Ik ben het er idd mee eens dat 4k nog in de kinderschoenen staat. 4k blu-rays zijn al gewoon te koop bij de MediaMarkt, en dat vind ik tot nu toe ook de enige meerwaarde.

    Netflix 4k is compressed en zeker niet zo mooi, als echt native 4k.

    @Kaj: Als je toch een tv gaat kopen, dan ondersteunt hij al de app met Netflix 4k, heb je geen Apple TV voor nodig, kost je alleen maar extra stroom, extra afstandsbediening en tot nu toe nog verouderde interface.

    Gewoon tv kijken via kabel is nog niet eens full HD, maar 1080i max, 4k duurt zeker nog jaren en dan moet er worden gekeken nog naar de mogelijkheden qua kabel of alternatieven.

    @Sjors: Het is gewoon een feit dat de afstand tov de grootte van de tv bepalend zijn of je het wel of niet ziet. Meeste mensen kopen een te kleine tv om het detail van 4k goed te kunnen zien vanaf de zitplek. Maar ook wel logisch, want hoe groepter het scherm, hoe lelijker het beeld van de kabel eruit gaat zien.

    @D3nnis: HD ready was niet de voorloper van Full HD het was er tegelijkertijd en meestal was het een 720p scherm of had een “pc” resolutie. Dit om een goedkoper alternatief aan te bieden in het begin.

    Ik vind niet dat de Apple TV het hoeft te ondersteunen of voor te lopen. Ze zijn daarbij ook afhankelijk van je internet snelheid en limiet (Belgie), maar dit zal over een paar jaar wel veranderen. Hopelijk is de nieuwe Apple TV dan wel krachtig genoeg om met een update in de toekomst 4k te kunnen verwerken, maar ik denk dat 4k als standaard nog zeker jaaaaren gaat duren, zolang de tv provider niet eens full HD ondersteunt.
    Ik zie liever oled tv’s met mooie zwartwaarden en een goed contrast wat alles wat er nu is al mooier uit laat zien!

  15. @katip: blijf toch de hoop houden dat er een 4 K Apple tv komt, heb Netflix met 4 K video

  16. Netflix met 4K is in Nederland natuurlijk nog een lachertje. Twee series en een paar nietszeggende ‘Youtube-filmpjes’. Dat heb ik na een week weer opgezegd.

    Er staat hier sinds een maand een 4K Smart-TV. Aangezien die zelf alles wat 4K is al kan verwerken, is de noodzaak van die 4K Apple TV al weer wat kleiner geworden. Toch zou ik die wel graag zien komen, want het gemak van dat ding doet me toch nog regelmatig naar die kleine alu afstandsbediening grijpen.

    4K maakt wat gemoederen los. Laat ik het eens even omkeren. Als je nu in de markt bent voor een nieuwe televisie, zou je wel heel dom zijn als je dan niet kiest voor 4K. Onze 399 euro kostende 40″ 4K LG kost geen cent meer dan een vergelijkbare full-HD TV. En hoewel ik niet bepaald een voorloper ben in nieuwe beeldscherm-techniek in de huiskamer, ben ik sneller om naar 4K dan ik dacht (of hoopte). Nu nog even op zoek naar een mooie 4K-camera. 🙂

  17. Met de bestaande a8 chip en wat extra geheugen kun je zonder moeite 4k streaming realiseren, het content aanbod Zal in 2015 enorm toenemen. Apple zou met hun nieuwe tv dienst juist de concurentie achter zich kunnen laten door o.a ook 4k ondersteuning goed te regelen.

    En de vergelijking van 3D met 4k gaat echt niet op, dat snap je hopelijk wel.

    Ik irriteer me er steeds meer aan dat ze weigeren om net wat meer power in de producten te bouwen zodat de lifecycle langer is, iPhone 6 had gewoon met 32gb moeten beginnen en 2gb geheugen, denk ook aan de minimale update van de iPad mini, is gewoon jammer.

    Met de iPhone 4 bijv, toen had je een telefoon die ECHT top notch was en de concurentie ver achter zich liet, dat gevoel mis je nu gewoon en ligt de nadruk meer winst maximalisatie.

  18. Blue ray is zoals alle fysieke dragers antiek.

  19. Origineel geplaatst door Gabor
    Wat een vreemd verhaal, gezien Apple zelf al een 5k iMac verkoopt???

    Juist! En daarom moet dit natuurlijk ook met een korrel zout genomen worden. Natuurlijk word 4k ondersteund. Volgens mij zijn dat geen hele grote en dure hardware issues.
    Waar ik met name naar uitkijk is de softwarematige ondersteuning. Laat Firecore maar een mooie infuse maken voor de nieuwe Appletv. Kan ik eindelijk mijn Appletv 2 afschrijven!

  20. Apple werkt met twee maten en gewichten. Aan de ene kant willen ze voorloper zijn om de markt te verplichten mee te doen door enkel één poort op hun nieuwe MacBook te plaatsen, namelijke USB-c. De 4K vinden ze dan wel nog niet klaar om erop te gooien.
    Mij zal het worst wezen, maar hun motivatie die ze altijd meegeven rammelt aan alle kanten.

  21. 4K vind ik geen toevoeging. Of je moet al een 65 inch scherm aan de muur hebben. Voor schermen tot 55 inch volstaat een goed 1080p prima. De meeste zien het verschil niet eens. Als je er met je neus boven op zit bij een iMac dan kan een foto op 5K idd heel mooi zijn. Voor streaming overbodig.

  22. @Gabor: Ik zal het ff uitleggen, op een 4k tv kijk je naar programma’s en films en dergelijke, maar je kan het pas in 4k kijken als je aanbieder je een 4k decoder geeft, maar die hebben ze nog niet!!! Ze hebben nog de HD decoder, die alles wat jij kijkt nog in HD of full HD kwaliteit doorgeeft aan de tvDan heb je nog die prachtige 5k mac, die is wel in 5k en dat kun je zien omdat Apple zijn systeem zo heeft aangepast voor die computers, dat je het echt ziet in 5k, net zoals die retina display die ze gebruiken voor de iPhones, en je ziet het verschil echt want ik had een iPhone 3GS en als je dan heel dichtbij keek, kon je de pixels afzonderlijk waarnemen, en bij mijn 4s nietDus gewoon wachten tot de 4k markt aantrekkelijker wordt voor het publiek of je wacht totdat de aanbieders 4k decoders gaan uitbrengen

  23. Ik dacht gelezen te hebben dat Apple’s motivatie om geen 4K AppleTV aan te bieden op korte termijn ingegeven is door het feit dat het gros van de amerikaanse consumentenmarkt niet beschikt over genoeg bandbreedte en/of voldoende internetsnelheid om 4K content zonder haperingen te streamen. Apple Inc. is dan wel een multinational maar op elk device staat nog steeds ‘Designed by Apple in California….’. Men kijkt bij Apple toch eerst naar de situatie op de thuismarkt.

    Alle 1ste generatie uhd of 4K tv’s beschikken niet over de vereiste hdmi 2.0-poorten om daadwerkelijk 50/60fps met 24bit-kleurdiepte weer te geven en hebben ze tevens geen ondersteuning voor de HEVC H.265 codec welke nodig is om 4K op de juiste wijze weer te geven.

  24. Dat gaat de enige reden waarom ik de nieuwe apple tv wilde hebben. Lekker bezig Apple. Jammer dat ze nu alles op veilig spelen. Niet meer innoverend

  25. Origineel geplaatst door Frits

    Origineel geplaatst door katip
    Het is een smoes van Apple.
    Wat niet is kan komen. Kip en ei verhaal. Je moet ergens beginnen.
    Appel is gewend om 800% winst te maken. 4k vraagt duurdere hardware en dat gaat ten koste van hun winst. Zij wachten tot die hardware goedkoop wordt.
    Bovendien ook zonder 4k kunnen ze het makkelijk verkopen. Waarom zouden zij?

    Nog zo’n stompzinnige reactie. 800% winst?

    Mensen mogen toch hun mening uiten of ben jij meer zo’n “ignorance is a bliss” kerel? Ik ben ook een apple fan maar kijk wel kritisch to de BS die Apple ons regelmatig voorschotelt !

  26. Geen 4K Apple TV en wel een 8K iMac voor het einde van dit jaar ?

  27. @Flieps: Onzin, zelfs 1080p ziet er vele malen beter uit op een 4k tv dan op een full hd tv. Nog geen seconde spijt gehad van de aanschaf van mijn 4k tv..

  28. Storm in een glas water dit bericht. Als de hardware het aankan (moet geen probleem zijn voor de A8X chip van de iPad Air 2) dan komt de ondersteuning vanzelf. Is meer een softwarematig ‘probleem’ dan een hardware probleem (er even vanuit gaande dat de nieuwe Apple TV die nieuwste A8/A9 chip krijgt).

  29. Laat iedereen hier naar hartelust miezemuizen over het kip/ei probleem 4K
    Intussen zou je verwachten dat Apple als grootste bedrijf ter wereld in staat is daar boven uit te stijgen en gewoon 4K aan te bieden omdat het kan.
    En de content er zonodig achteraan te sturen
    Ze zijn ooit ook met een kleuren Mac II
    begonnen toen MacPaint nog zwartwit was

  30. Tja apple loopt altijd achter de rest aan tegenwoordig. 4K is echt prachtig zelfs mijn note 4 heeft een hogere resolutie dan full HD. Mijn eerst volgende tv wordt zonder meer een 4K oled.

  31. @johan: heb zelf de Philips 9704 nu ruim 3 jaar oud voldoet nog steeds deze tv heeft 1000 led in het scherm , is local dimming

    Beeld is echt super , wacht nog even met 4K scherm , wil dit jaar nog de MAC mini kopen !

  32. Ben echt blij dat Apple niet mee doet met dat marketingtechnische 4k geleuter op een televisiescherm. 90% van de mensen zitten toch te ver met hun snufferd van de televisie af om het verschil tussen Full HD en 4K te kunnen waarnemen.

    Hetzelfde geld voor die belachelijke resoluties die bepaalde producenten implementeren in hun smartphones, wat alleen maar batterij en prestaties vreet en toch vrijwel geen merkbaar verschil levert bij normaal gebruik.

    Voor de rest zal 4K alleen maar ongemak opleveren omdat de benodigde technologie m.b.t. het thuisnetwerk in het meerendeel van de hedendaagse huishoudens nog niet is geimplementeerd.

    Om zonder problemen(bufferen etc.) 15mbit/s(4K) te streamen is toch wel een fatsoenlijke router nodig. Al helemaal als er meerdere mensen in een huishouden wonen en tegelijk willen verbinden met het internet. Dan kom je toch wel gauw op een hele behoorlijke 802.11ac router terecht.

    Kijk zelf maar eens hoeveel 802.11ac netwerken je tegenwoordig tegenkomt in je thuisomgeving.

    Om nou voor een klein deel mensen die erin zijn getrapt om hun fullhd voor een 4K in te ruilen een apple tv uit te brengen zal op dit moment alleen maar voor frustratie en problemen zorgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.