Reacties voor: Gedetailleerde foto’s iPhone 5, mogelijk A6-processor

Gedetailleerde foto's van de iPhone 5 naast de iPhone 4S geven meer inzicht in de afmetingen. De Franse website nowhereelse.fr lekte de onderdelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Ik blijf het raar vinden. Het scherm heeft nu niet meer de afmetingen die alle andere iOS apparaten wel hebben. Apps moeten allemaal aangepast worden… terwijl Apple altijd heeft lopen vertellen dat de dimensies hetzelfde zouden blijven…

  2. Origineel geplaatst door Bas van Dun
    Ik blijf het raar vinden. Het scherm heeft nu niet meer de afmetingen die alle andere iOS apparaten wel hebben. Apps moeten allemaal aangepast worden… terwijl Apple altijd heeft lopen vertellen dat de dimensies hetzelfde zouden blijven…

    Mee eens maar misschien gaat het extra gedeelte van het scherm ergens anders voor gebruikt worden, kan ik me best voorstellen. multitasken bijvoorbeeld, of controls bij games.

  3. Origineel geplaatst door Bas van Dun
    Ik blijf het raar vinden. Het scherm heeft nu niet meer de afmetingen die alle andere iOS apparaten wel hebben. Apps moeten allemaal aangepast worden… terwijl Apple altijd heeft lopen vertellen dat de dimensies hetzelfde zouden blijven…

    iOS developers schijnen het niet eens te zijn met je uitspraak.. En ik denk zelf ook dat een heel groot gedeelte van de apps geen aanpassingen nodig zou hebben.

  4. Opmerkelijk dat de uitnodiging nog niet verstuurd is? Dat is toch meestal pas een week van te voren?

    Oh en Gonny, Het groene scherm is niet van een 4S, maar van een 4. Bij een 4S zit de homebutton erin vast. Dat hebben ze veranderd tussen de 4 en de 4S omdat de 4 problemen hebben met de homebutton.

  5. Het verhogen van het scherm is best plausibel. Als apps goed in elkaar zitten (volgens de guidelines) kunnen ze al verticaal ‘resizen’, want dat gebeurd nu al als je in een telefoongesprek zit of tethering aan hebt staan (al is het dan de andere kant op). Veel apps zullen dus automatisch al werken!

  6. Ik vind het ook raar dat er op de iPhone 5 geen sensor zit (althans Niet op de foto) dat het scherm op zwart gaat als je aan het bellen bent. Ik weet niet of dit wel allemaal klopt. Volgens mij gaat Tim Cook ons verassen. Ik hoop het

  7. Dus de nieuwe iPhone wordt bol en mat..

    Ik geloof er niks van, ziet er een beetje goedkoop uit zo.

  8. Met het nieuwe scherm zou de iphone NOG groter worden, heel erg onwaarschijnlijk.
    Als het een groter scherm bevat zullen de afmetingen vrijwel gelijk blijven, erg onwaarschijnlijke fotos…

  9. Ik lees alle nieuwtjes, maar het maakt de keynotes wel minder leuk. Toch wel jammer wanneer je alles al van tevoren weet.

  10. ze hebben ook op een engelse site een afbeelding gepost van de iphone 5 met dit scherm en zwarte metale randjes ziet er wel mooi uit

  11. @Bas van Dun: Zet bijvoorbeeld eens tethering aan of ga is bellen en apps gebruiken. Dan komt er een grotere balk bovenin een scaled ook het hele scherm mee met alle apps. Er is dus niks aan de hand voor apps, misschien dat game apps wat veranderingen door moeten voeren voor optimalisatie maar dat is bij elk nieuw iOS product zo. Als je een app maakt, en je doet het goed, werk je ook niet in pixels, omdat je dan aan 1 bepaald scherm vast zit. Dit heeft Apple allemaal prima geregeld in zijn ontwikkelaars-omgeving.

  12. Eerder werd toch altijd gesproken dat het scherm van de 5 geen frame-randen meer zou hebben aan de zijkanten? Hier zie ik die wel duidelijk….

  13. Origineel geplaatst door King1987
    Opmerkelijk dat de uitnodiging nog niet verstuurd is? Dat is toch meestal pas een week van te voren?Oh en Gonny, Het groene scherm is niet van een 4S, maar van een 4. Bij een 4S zit de homebutton erin vast. Dat hebben ze veranderd tussen de 4 en de 4S omdat de 4 problemen hebben met de homebutton.

    Nee hoor, dat groene scherm is gewoon van een 4S. 😉 Dat kun je zien aan de afstanden tussen die ‘haakjes’. Bij de 4S staan die namelijk verder uit elkaar. Overigens zit de home button bij de 4S alleen vast met een plakkertje, dus die is vrij simpel er af te halen en dan ziet het schermpje verder hetzelfde eruit als bij de 4.

  14. @Waits76: Dit is niet apart want apps kunnen heel makkelijk op die nieuwe resolutie upgescaled worden dus er zijn geen aanpassingen nodig voor apps…

  15. Origineel geplaatst door Mark
    Ik lees alle nieuwtjes, maar het maakt de keynotes wel minder leuk. Toch wel jammer wanneer je alles al van tevoren weet.

    Eerlijk gezegt met je eens, alsnog erg happy en enthousiast maar zodra ze all die dingetjes gaan aankondige die je al weet is het allemaal wel van ‘het zal wel’

    Maar de hele keynote is weer een faal zodra ze iets niet laten zien wat je op gehoopt hebt

  16. Zie ik het goed…. Zijn het 2 simsloten?

  17. Ik snap niet dat Apple kiest voor een 21:9/16:9 4″ scherm, echt groot is dat nou ook weer niet dus krijgen we bij de 7de iphone (De iPhone5 wordt de 6de) weer het gezeur om een groter scherm.

    Stiekem zou ik wel een iPhone “note” willen zien.

    Origineel geplaatst door Bas van Dun
    Ik blijf het raar vinden. Het scherm heeft nu niet meer de afmetingen die alle andere iOS apparaten wel hebben. Apps moeten allemaal aangepast worden… terwijl Apple altijd heeft lopen vertellen dat de dimensies hetzelfde zouden blijven…

    Waarom zien mensen dat als een nadeel? Het is voor een developer een kleine aanpassing om gewoon op een 4″ scherm te ondersteunen.

  18. @Mark: Niemand weet wat, iedereen zegt wat.. Niets is zeker over de nieuwe iPhone. Herrinner je nog de release van de 4S? Er zouden 2 verschillende iPhones komen, een goekopere en een duurdere versie..

  19. Waarom zouden ze beschermfolie op een metalen plaat doen?

  20. Zesde iPhone..
    ..iOS 6..
    ..A6-processor..

    ..iPhone 5!

    Ik snap echt niet dat mensen collectief denken dat dit een “logica” is die Apple zou hanteren..

  21. @Lesley: Wat boeit het in vredesnaam 5 of 6 dat vindt ik zo gemiereneuk

    @valencio: Doe is een linkje.

  22. @mark: Dat geloofde ik toen ook niet. Bovendien zijn er nu vrijwel geen tegenstrijdige verwachtingen. De oplossing voor mij is natuurlijk simpel: geen ipc lezen. Maar dat lukt me weer niet.

  23. @donstil: Als de beeld ratio veranderd en wij (ontwikkelaars) moeten zelf code (her)schrijven om de verschillende ratio’s te ondersteunen kan dat nogal eens erg veel werk worden.

  24. Origineel geplaatst door Lesley
    Zesde iPhone.. ..iOS 6.. ..A6-processor….iPhone 5!Ik snap echt niet dat mensen collectief denken dat dit een “logica” is die Apple zou hanteren..

    Daar gaan we weer…, omdat het in de volksmond iPhone 5 zegt gebruikt iPhoneclub ook iPhone 5 en niet iets anders, heeft Gonny een keer geplaatst.

  25. Er gaan 4 apps extra op ieder scherm kunnen doordat de iPhone een groter scherm krijgt.
    Ik koop de nieuwe iPhone sowieso.

  26. Idee was toch ooit om onscreen buttons te gaan gebruiken? Misschien daarvoor een langere iphone. Ik zie anders het nut er niet zo van in.

    Ik herinner me iig dat er een tijd geleden een patent langs is gekomen hierover.

  27. Uitgaande van de zogenaamde onderdelen, lijkt het meer en meer dat het op een opgevoerde 4 a 4s gaat lijken, en niet op de Big Bang waar iedereen op wacht… Maar we wachten rustig af!… En @donstil, idd een iPhone (Note) zou een Killer zijn, die in 1 keer met alles en iedereen afrekend.

  28. wT een gedoe over een scherm.
    dat was met de ipad ook zo, dat word vanzelf wel verholpen door updates van developers, dat is met elk nieuw ios toestel toch zo!?

  29. Deze foto laat duidelijk zien dat dit chinese troep is, de groene is duidelijk een imitatie chinees voorkantje voor een iphone 4/4s en het scherm daarnaast zal dus wel uit de zelfde fabriek komen en een fabriek die groene imitatie frontjes maakt maakt niet de echt iphone 5 😉
    Dus dat scherm zal wel van van een of ander chinees nep iphone model zijn.
    niks geen iphone 5 dus!

  30. Ik ben zo benieuwd naar de iPhone 8a

    Zucht…

  31. Tja, dan lees je hier weer het een n ander en dan ga je je toch afvragen of het kan..

    – 2 simkaarten? Nice.
    – een hoger scherm met app op normaal formaat, waardoor er ruimte is voor buttons/navigatie aan de onderkant.. Misschien koppeling met cloud/mac? Mappenstructuur? Mooi cross platform zou dat zijn.. Aangezien de mac steeds meer naar app en het iOs gaat in mijn ogen..
    – die homebutton mag vij mij sowieso weg. Op de iPad gebruik ik die ook nooit.. Wel lache dat swipen met je vingers.. Mag ook wel op de iphone..

  32. Mbt schermverhouding; wanneer, zoals de geruchten melden de randen aan de zijkanten het scherm verdwijnen wordt het scherm effectief dus breder. Wil je dan dezelfde schermverhouding handhaven zoals op het huidige model het geval is, dan zal je het scherm dus ook langer moeten maken. Laat dat nou net het geval zijn….

  33. Ja allemaal leuk en aardig maar ik vind echt dat het te lang duurt apple moet snel de iphone 5 laten zien!

  34. Ik volg elke dag alle berichten hier en 9to5mac. normaal wil elk jaar het nieuwste model. Daar heb ik dit jaar totaal niet, wat voegt die 5 aan mn 4S toe behalve een iets groter scherm en een snellere processor.
    Het belangrijkste ” podukt” is dit jaar IOS6 en daar kan de 4S prima mee overweg en voegt werkelijk wat toe.
    En ik snap best dar er een andere connnector in de 5 zal zitten maar dan wacht ik wel liever een jaar dat nieuwe apparaten daar ook voor geschikt , dockings stations etc. En ja, ik snap dat er een tussenstukje voor komt maar het wordt er nou niet echt fraaier van….Ik ben toch wel benieuwd en ik vind het super knap van Apple dat we nu nog steeds niet weten hoe hij er precies uit ziet en wat voor camera etc. We zullen het meemaken ! 😉

  35. Origineel geplaatst door Bas van Dun
    Ik blijf het raar vinden. Het scherm heeft nu niet meer de afmetingen die alle andere iOS apparaten wel hebben. Apps moeten allemaal aangepast worden… terwijl Apple altijd heeft lopen vertellen dat de dimensies hetzelfde zouden blijven…

    ik denk dat ze gewoon gaan doen zoals ze nu doen met iPhone en iPad apps: een tweede plusteken zetten en een universele app maken iPhone-nieuwe iPhone (of hoe die ook gaat heten)-iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.