Reacties voor: Gedetailleerde analyse iPhone 4-antenneprobleem

Anandtech heeft de antenne van de iPhone 4 aan een test onderworpen. Deze test toont dat de antenne van de iPhone 4 bij dezelfde signaalsterkte beter is dan die van de iPhone 3GS. Wel laat de test zien dat het signaal bij het 'normaal' vasthouden van de iPhone 4 sneller wegvalt dan bij de iPhone 3GS.
Lees het complete artikel → Gedetailleerde analyse iPhone 4-antenneprobleem
Robin van t Slot -

Reacties: 98 reacties

  1. toch voor het geld wat wij betalen en de hoeveelheid die apple verkoopt zou het geen schande zijn er een bumper case bij te leveren gezien de werlelijke kosten van de iphone en wat de consument er voor betaald

  2. Ik vind dit zoo zielig van apple, als ik jobs was zou ik gewoon vergoeding geven en gewoon zo’n rubbertje geven.

    ik zit nu sterk te twijfelen of ik wel die iphone 4 neem of toch maar voor 3GS ga kiezen.

  3. Het advies van Anandtech luidt dan ook dat voor zo min mogelijk signaalverlies het verstandig is om een bumper case aan te schaffen. Het signaalverlies is dan gelijk aan die van andere telefoons

    Dan kan er maar één conclusie zijn: design fout.

  4. Afijn. Wat is de kostprijs precies van zo’n bumper case? Er zijn toch genoeg marketeers die een gesponsord rubber randje kunnen verzinnen? Durex, Vredestein, Albert Heijn: grijp die kans! Ik ga zelf sleutelen met de juichbandjes van de Plus, die zijn na 11 juli toch waardeloos…

    Tot zover mijn signaal (2g rulez)

  5. GEEN BUMPER GEVEN zegt jobs…wat zou zo’n bumper in massa productie hun kosten per stuk… 5 dollar?
    beetje zielig van apple…ik koop wel een goedkopere onzichtbare case op dealextreme.

  6. nou weet iedereen dat het een wanproduct is, dus als je hem nu nog koopt kan je niet klagen, ik koop hem ook 🙂

  7. eigen schult dikke bult iphone 4 32gb= 739euro
    prijs moet zakken naar 500euro voor de IPHONE 4 32gb

  8. Ik heb de iPhone 4 vandaag eens in het echt gezien, daar hoort gewoon geen bumper omheen is gewoon te mooi!

  9. Origineel geplaatst door Robin
    Ik vind dit zoo zielig van apple, als ik jobs was zou ik gewoon vergoeding geven en gewoon zo’n rubbertje geven.ik zit nu sterk te twijfelen of ik wel die iphone 4 neem of toch maar voor 3GS ga kiezen.

    Doe nou geen 3Gs. Daar krijg je spijt van!! Het display van de 4 doet alles vergeten. En het feit dat je soms maar 2 streepjes ontvangst heb daar merk je niks van!

  10. De GSM radio, de kern van een mobiele telefoon die zorgt voor het in stand brengen en onderhouden van een GSM verbinding is een geavanceerd stukje software. Vroeger werden GSM radio’s nog gebakken op een chip (hardware).
    Maar omdat deze radio gemaakt is met software, heeft een softwarematige GSM radio veel ‘knoppen’ waaraan gedraaid kan worden en kunnen veel parameters ingesteld worden. Daarnaast kun je met een software matige radio ook makkelijker gebruik maken van geavanceerde algoritmen die bv frequentie selectie voor hun rekening nemen.

    Een deel van deze parameters en knoppen aan de GSM radio hebben effect op de aangesloten ‘fysieke’ antenne. Een antenne kan elektronisch gesimuleerd worden en ook gecontroleerd worden door software. Het is zelfs mogelijk om ‘virtuele’ antennes (dmv elektronica) te maken.

    Bottom line, binnen bepaalde grenzen kun je met software de fysieke eigenschappen van een echte aangesloten antenne veranderen, dus een firmware update van de Iphone kan de beschreven problemen oplossen.

    ps. er zijn gespecialiseerde bedrijven (oa in NL) die deze software maken en klanten hebben zoals Nokia en Siemens

  11. Origineel geplaatst door borgqueenx
    GEEN BUMPER GEVEN zegt jobs…wat zou zo’n bumper in massa productie hun kosten per stuk… 5 dollar? beetje zielig van apple…ik koop wel een goedkopere onzichtbare case op dealextreme.

    denk dat zo’n bumper in massa productie nog geen 50 dollar cent is, stukje rubber..hoe dan ook koop ik de iphone4 wel, bumper gooi ik er zelf wel omheen..

  12. Net zo’n geleuter als toen met de 3g. Nooit last van gehad. Design fout is het, maar zoek dan maar eens naar een smart-phone die beter is. Imho: die zijn er (nog) niet. Android gaat de goede kant op, maar is er nog lang niet. Vooral de content om de telefoon heen zijn dingen die ik niet wil missen en die zijn bij apple nu ongeevenaard. Om overigens maar te zwijgen over de investering in apps.

  13. Begint er meer en meer op te lijken dat dit een flop gsm zal worden die geen lang leven beschoren is.

  14. Hm. Ik hoop dat apple software matig iets kan doen aan deze “fout”…
    Ander zou ik het bijzonder schraal vinden als ik dan zelf 30 euro voor een bumpercase mag gaan dokken, die het toestel ook nog eens lelijker maakt, terwijl ik al ruim 700 euries voor een toestel neertel.

  15. anders de wrap een proberen,weet niet of die dik genoeg zal zijn
    de iAntenne is ook nog een optie

  16. oeps,hier een link van de iAntenne

  17. Origineel geplaatst door truckdiver
    oeps,hier een link van de iAntenne

  18. Die bumper is inkoop $0,35 dus als Apple dat ons niet waard vindt zegt dat genoeg.
    O, het is zo moeilijk om een fout te erkennen.
    Nout Wellink moet Steve maar opvolgen als hij ooit vertrekt.

  19. Origineel geplaatst door borgqueenx
    GEEN BUMPER GEVEN zegt jobs…wat zou zo’n bumper in massa productie hun kosten per stuk… 5 dollar? beetje zielig van apple…ik koop wel een goedkopere onzichtbare case op dealextreme.

    Op mijn studie volg ik een vak dat volledig gaat over het massa produceren van consumenten producten en ik denk, ik heb er geen een gezien, dat zo’n bumper eerder in de richting van 1 tot max 2 dollar zit qua productie, als er meer dan een miljoen gemaakt worden. Oke dan moet de designer en de marketing nog gedaan worden maar de kostprijs van dit product mag echt niet boven de 3 tot 4 dollar liggen.

    Om een lang verhaal kort te maken, Apple doe er voor 29 euro dan in ieder geval 6 in een verpakking! Beter nog geef iedereen die een iPhone koopt de kans om die zo’n ding er bij te krijgen!

  20. sorry,lukt niet om de vorige antwoorden van mij te verwijderen en een link te plaatsen voor de iAntenne.
    Hopenlijk nu wel een link
    http://imjustcreative.com/the-apple-iantenna-the-ultimate-iphone-4-bumper-case-accessory/2010/06/28/

  21. Het verzuimen van Apple om gratis bumpercases te verstrekken heeft echt niks te maken met de kosten, maar met het imago. Geef je gratis cases om een probleem te verhelpen, dan geef je toe dat er een probleem is. Zolang je de wereld kan doen geloven dat je dat softwarematig op kan lossen (en zoals obi al aangeeft is dat in veel gevallen goed mogelijk), moet je niet met lapmiddelen gaan komen om de onvrede te drukken.

    De baten van de klanten die daar tevreden van worden wegen bij lange na niet op tegen de inkomstenderving die ze lijden omdat mensen gaan denken dat de nieuwe iPhone geen degelijk product meer is.

  22. Bekijk het van de andere kant. Als iedereen een bumper koopt verdienen ze toch maar weer 1.7 miljoen iPhones*30 euro = 50 miljoen euro.

    Origineel geplaatst door borgqueenx
    GEEN BUMPER GEVEN zegt jobs…wat zou zo’n bumper in massa productie hun kosten per stuk… 5 dollar?
    beetje zielig van apple…ik koop wel een goedkopere onzichtbare case op dealextreme.

  23. Origineel geplaatst door WvB22
    Het advies van Anandtech luidt dan ook dat voor zo min mogelijk signaalverlies het verstandig is om een bumper case aan te schaffen. Het signaalverlies is dan gelijk aan die van andere telefoonsDan kan er maar één conclusie zijn: design fout.

    Dan is er nog maar één Conclusie: jij snapt er niks van. Anandtech heeft in zijn testen niet aangetoond dat het signaal verschil alleen maar aan het manier van vasthouden ligt. Dus je conclusie is te voorbarig. Weet jij hoe de telefoon software- zowel hardwarematig in elkaar zit? Logica is een uitstekend vak voor je om wat bij te spijkeren in je denkprocess.

  24. Zo zie je maar weer dat iPhone 4 beter signaal sterkte (ontvangst) heeft dan andere telefoons. Zolang je het links onderkant niet aanraakt, maar die probleem heeft mijn 3G ook.
    Conclusie: iPhone 4 is the best.

  25. “De bevindingen zijn opvallend: de antenne van de iPhone 4 is beter dan die van de iPhone 3GS, zij het onder bepaalde omstandigheden.”

    Welke omstandigheden zijn dat ? Volgens die tabel is de iPhone 3GS altijd beter dan iPhone4.

  26. voor een perfectionistisch bedrijf als Apple is dit toch wel een enorme misser. we moeten er wel mee kunnen bellen ongeacht hoe wij hem vasthouden.
    Apple vind de all new design van iPhone zo ontzettend geweldig, waarom zouden wij hem dan willen verbergen in zo’n lelijke bumper?
    ik ga voorzichtig om met mijn apparaten en hebt zo’n bescherming echt niet nodig. nu moet ik straks die bumper alsnog gaan aanschaffen om het signaal te kunnen behouden.
    ik hoop niet dat Apple Jonathan Ive maar zijn gang laat gaan met zijn geniale designs en primaire functionaliteiten zoals bellen (ongeacht hoe je hem vasthoudt!) op de tweede plan zetten.

  27. “De bevindingen zijn opvallend: de antenne van de iPhone 4 is beter dan die van de iPhone 3GS, zij het onder bepaalde omstandigheden.”

    Als de telefoon nog in de doos zit.

  28. Origineel geplaatst door Cocktails.Genius
    “De bevindingen zijn opvallend: de antenne van de iPhone 4 is beter dan die van de iPhone 3GS, zij het onder bepaalde omstandigheden.”Welke omstandigheden zijn dat ? Volgens die tabel is de iPhone 3GS altijd beter dan iPhone4.

    Ja, dat vroeg ik me ook al af.
    Zodra de iPhone 4 in Nederland beschikbaar is ga ik er een kopen. Dan gooi ik er wel een bumpertje omheen om van het enige probleem, want het is wel echt een probleem, af te zijn. Qua looks gaat ‘ie er niet veel op achteruit en qua functionaliteit wordt ‘ie alleen maar beter.

  29. Origineel geplaatst door Cocktails.Genius
    “De bevindingen zijn opvallend: de antenne van de iPhone 4 is beter dan die van de iPhone 3GS, zij het onder bepaalde omstandigheden.”Welke omstandigheden zijn dat ? Volgens die tabel is de iPhone 3GS altijd beter dan iPhone4.

    Lees eerst die tabel eens goed voordat je vragen stelt. In die tabel staat het verlies aan signaalsterkte. Daarin scoort de 3GS beter. Maar wat betreft het bereik zelf is de iPhone 4 beter, daar worden alleen geen cijfers over gegeven.

  30. Origineel geplaatst door HeijtInk
    Dan is er nog maar één Conclusie: jij snapt er niks van… etc etc

    Reageer eens met wat meer respect kerel…
    Dat gezegd hebbende; hopelijk weet Apple het softwarematig op te lossen. Zo niet, laat ik de Iphone 4 voor wat het is, ondanks dat ik al 2 jaar ontzettend tevreden ben en ook erg uitkeek naar de Iphone 4… heel jammer. Misschien dan toch maar eens kijken naar Android :-$

  31. Zolang Apple dit niet oplost, zij het door veranderde software dan wel hardware, wordt deze iPhone 4 wat mij betreft niet gekocht. Ik hou van de iPhone en ik hou van Apple’s producten (tot op bepaalde hoogte), maar vind dat er grenzen moeten zijn. Wanneer de iPhone 4 kennelijk gebreken vertoont, alleen al op grond van de kritiek die de laatste dagen is verschenen, en Apple terughoudend is om fatsoenlijk te reageren, heeft het bedrijf zijn kansen bij mij verspeeld. Wat jammer is, aangezien mijn 3G traag begint te worden, ik de nieuwe features van iOS 4 wil hebben en voor het overige ontzettend tevreden ben met mijn iPhone en geen andere telefoon meer wil.

    Ik verwacht van Apple dat het probleem adequaat wordt geanalyseerd en de nodige stappen worden ondernomen. Ik ga in ieder geval niet zo’n lelijke rubberen band aanschaffen die de look van mijn iPhone ruïneert en bovendien nog eens een fortuin kost.

  32. Ik zou zowiezo een bumpercase nemen, vangt zowiezo een gedeelte van de schok op, moest hij ooit op de grond vallen 🙂

  33. Bumper kopen? Zelfs als ik hem gratis zou krijgen “als oplossing”, zou Apple de boom in kunnen. Kom nu, je koopt een prachtig toestel voor relatief gezien heeel veel geld, dan moet het gewoon tip-top in orde zijn.
    Binnenkort geeft Apple onder druk de rubbertjes weg (kostprijs 0,5$ max) en zijn ze voor de fanboys weer de held.
    Neen, terugroepen die toestellen en oplossen die problemen.

  34. Ik heb nu nog een iPhone 3G en ik vindt het een prima telefoon. Al moet ik zeggen sinds ik iOS 4 er op gezet heb draait het wat minder voor mijn gevoel. Binnenkort loopt mijn contract af en kan ik rond augustus een iPhone4 nemen. Echter nu ik de reviews lees valt deze iPhone 4 een beetje door de mand. Als je het apparaat links onder beet hebt, heb je flink signaal verlies. Misschien niet echt een probleem voor het bellen (GSM) maar wel voor de 3G verbinding die schijnbaar hier door weg valt.
    Ik vind dit is gewoon zeer slecht van de iphone 4! Maar wat ik nog veel erger vindt is dat het bedrijf Apple de arrogantie heeft om gewoon te zeggen dat je de telefoon beter niet op die manier moet vast houden. Terwijl dit juist een natuurlijke manier van vasthouden is voor vele. En dan vervolgens ook nog eens geen bumper case toe zeggen. Wat voor mij trouwens geen oplossing zou zijn.

    Het mooie is dat naar mijn mening meer mensen vinden dat Apple zich arrogant opstelt. Maar tegelijkertijd kopen deze mensen toch een iPhone! Waarschijnlijk kunnen ze niet zonder of hoor je er niet bij zonder iPhone. In mijn ogen zijn het niet de producten die Apple groot maakt, maar de mensen die het product kopen. Of kan ik beter zeggen de volgelingen.

    De reviews en de uitspraken van Apple hebben mij er toe bewogen dat ik zeer ben gaan twijfelen of ik wel een iphone4 aanschaf. Waarschijnlijk stap ik over op Android!

    Dag Apple

  35. Ik snap niet dat jullie iets om die mooie iPhone willen. Om mijn huidige 3G heb ik nooit iets gehad. Zonde van het mooie uiterlijk!

    Een eventuele 4G, daar gaat bij mij ook niets omheen. Een mooi duur toestel, en dat een lullig rubbertje met een inkoopsprijs van 30 Eurocent er om heen. Never nooit niet!

  36. Mijn iPhone 4 heeft een aanzienlijk beter signaal dan mijn oude 3Gs: Hij stoort zelfs mijn digitenne aansluiting!
    :), kortom ik ben nog steeds dik tevreden!

    Iedereen zit de iPhone 4 maar af te kraken, ik vindt het een piece of art en heb totaal geen spijt van mijn aankoop.

    Zo. dit mag ook eens gezegd worden.

  37. Origineel geplaatst door Gert
    Bumper kopen? Zelfs als ik hem gratis zou krijgen “als oplossing”, zou Apple de boom in kunnen. Kom nu, je koopt een prachtig toestel voor relatief gezien heeel veel geld, dan moet het gewoon tip-top in orde zijn. Binnenkort geeft Apple onder druk de rubbertjes weg (kostprijs 0,5$ max) en zijn ze voor de fanboys weer de held. Neen, terugroepen die toestellen en oplossen die problemen.

    Idd, gewoon terugroepen die toestellen en laten maken, er zijn genoeg fabrikanten die dit wel doen en zo hoort het.
    En anders gewoon naar T-Mobile gaan en daar je klacht voorleggen.

  38. Jullie zeuren man. Hou toch eens op, ga je druk maken om die kans arme kinderen in derde wereld landen.

    Zielig hoor.

  39. Ik ben er uit voor mij geen Iphone 4
    Ondanks dat ik een apple fan ben geloof ik sterk
    dat ze een ontwerp fout gemaakt hebben.
    Het eventueel gratis leveren van een bumper zou mij
    ook niet overhalen om er een te kopen.
    Je koopt dit product ook om zijn design.
    De cover doet m.i. afbraak aan het design.
    En blanke nagellak vind ik net iets te ver gaan
    voor zo’n “kwaliteits product”.

  40. nou ik heb echt nergens last van bij mijn iphonetie 4.
    ik krijg een beetje een hekel aan de mensen die de iphone proberen af te kraken. als je een telefoon wil die nooit problemen geeft neem dan gewoon een 3310 handig voor jou en ik heb ook geen last meer van je.

    koop die iphone 4 nou maar t is een geweldig toestel en ach wat werkt het fijn. veel fijner dan de 3gs. en geloof me van dat antenne probleem heb je geen last tenzij je het zelf op zoekt.

    ik ben het absoluut met hans eens.

  41. Ik ga morgen maar eens een HTC Desire halen!

  42. Het zal wel weer zo lopen dat de meesten pas klaar met janken zijn als ze de 4 eindelijk in eigen handen hebben.
    Trouwens, ik heb nog steeds niets van Apple gelezen dat ze het als geen probleem of niets mis mee willen afschilderen. Dus waar staat dat dan redactie?

  43. jammer dat het een bumper moet hebben om hem goed te laten werken want met de bumper ziet hij er precies het zelfde uit als een 3GS.

  44. Origineel geplaatst door Robin
    Ik vind dit zoo zielig van apple, als ik jobs was zou ik gewoon vergoeding geven en gewoon zo’n rubbertje geven.ik zit nu sterk te twijfelen of ik wel die iphone 4 neem of toch maar voor 3GS ga kiezen.

    Ik vind dat het probleem van dat bereik enorm word opgeblazen door mensen die zelfs nog geen iphone4 vast hebben gehad. Ik ben in het bezit van een iPhone4 en heb totaal geen problemen met het bereik.. Ik zou in ieder geval het hier niet door laten afhangen of je nou een iphone koopt of niet. En dan nog gewoon even wachten op die software update.

  45. Die bumpers en van die andere rubberen toestanden vind ik maar niks…
    Dit is hetzelfde alsof je een nieuwe auto met lederen zetels koopt en er dan een stoffen hoes over plaatst om te voorkomen dat het leder slijt. Na een aantal jaar verkoop je dan de auto met gloednieuwe lederen zetels, maar je hebt er nooit gebruik van gemaakt…

  46. Duidelijk is in elk geval dat Apple schijt aan iedereen heeft door gewoon niet te reageren en eerst maar zoveel mogelijk aan het verkopen is! Zakelijk gezien misschien slim maar jekan er ook veel kanten mee verliezen! Ik ben ook wat terughoudender met het kopen van de 4! En daar baal ik van want vind het verder een heel mooi ding en leuke nieuwe dingen! Zonde dit

  47. Origineel geplaatst door woca
    Die bumpers en van die andere rubberen toestanden vind ik maar niks…Dit is hetzelfde alsof je een nieuwe auto met lederen zetels koopt en er dan een stoffen hoes over plaatst om te voorkomen dat het leder slijt. Na een aantal jaar verkoop je dan de auto met gloednieuwe lederen zetels, maar je hebt er nooit gebruik van gemaakt…

    Dat is waar. Maar ik vind de Bumper nog redelijk discreet. Ok, je ziet de zijkant niet, maar de achterkant is wel vrij. En die is bij mijn weten niet te vergelijken met een 3G(S). Ikzelf vind het ook jammer, maar ga er toch een bumper rond doen. Als de jouwe valt, en hij is in 1000 stukken, en ze geven u geen nieuwe, dan zit je daar met uw schoon stuk speelgoed. Met die bumper zal ie hopelijk toch iets minder rap stuk gaan ;).

  48. @Niels: idd en hou er altijd rekening mee dat klagers zich altijd laten horen en mensen die tevreden zijn zwijgen gewoon

  49. wel toevallig trouwens dat ze bij de aankondiging van de iPhone 4 ook meteen die bumper dingen aanprezen 😛

  50. Origineel geplaatst door truckdiver
    anders de wrap een proberen,weet niet of die dik genoeg zal zijn de iAntenne is ook nog een optie

    Sold out jammer genoeg

  51. De iphone is zoveel meer dan een telefoon. Ik denk dat ik een van de weinigen ben die de telefoonfunctie ondergeschikt vindt aan de andere functies van het apparaat. Door omstandigheden gebruik ik de iphone als “cognitieve prothese” en daarin is hij simpelweg onovertroffen… Dat er dan een stickertje op de antenne moet of een bumper erom voor een betere ontvangst….maakt mij niks uit.

  52. @Mathieu:

    Natuurlijk wist apple dit,dat het niet helemaal pluis was en ging het toch goed zonder zo’n case konden ze zeggen dat het voor alleen bescherming is

    Ps: apple is een bedrijf en bedrijven dekken zich in zeker nu

  53. Origineel geplaatst door Niels
    Ik ga morgen maar eens een HTC Desire halen!

    sterker nog niels ik heb er vandaag al een gehaald
    na 3 iphone’s tijd voor iets anders

  54. @iMac:
    Ja precies dat dacht ik ook al

  55. @Cas:
    Dat ben ik wel met je eens maar ik vond het wel opvallend dat Apple tegelijk met de iPhone 4 ook de bumpers introduceerde 😉

  56. Ok, maar vallen de gesprekken en/of data-verbinding ook weg? Niets over gehoord.

  57. Apple moet dit probleem goed oplossen, zonder dat je hiervoor een bumper zou moeten aanschaffen. (is ook zonde, zo’n bumper, want het verstoort het prachtige design van de iPhone 4)

    Dan koop ik deze fantastische smartphone! (met het beste- en gemakkelijkst te gebruiken iOS 4)

  58. @iPhone 4: en god zag dat het goed was….:

    Ik ook. Ik wordt zo moe van die zeurkousen allemaal. Koop dan een ander merk als je denkt dat het nie opgelost kan worden. Ik denk dat het wel opgelost wordt. Klaar.

  59. De oplossing voor vele: een volledig transparante bumper :). Wie weet binnenkort op de markt :).

  60. Even twee vragen:
    handen omhoog van alle mensen die een iPhone 4 hebben.
    handen omhoog van de mensen die een iPhone 4 hebben en zelf ervaren hebben dat het signaal wegvalt bij normaal gebruik van de telefoon.

  61. Ik heb een invisible shield voor de Iphone 4 besteld.
    m.i mooier en beter dan een bumper, ik was toch van plan om een Invisible Shield aan te schaffen. Mogelijke ‘grip of death’ situaties worden hiermee ook uitgesloten.

  62. terug halen die rommel zullen ze wel niet doen
    een softwarematige oplossing is voor apple het goedkoopst
    maar moet je daar blij mee zijn
    maar er is niets aan de hand volgens apple
    arrogantie doet ze de nek om

  63. Origineel geplaatst door Hans
    Mijn iPhone 4 heeft een aanzienlijk beter signaal dan mijn oude 3Gs: Hij stoort zelfs mijn digitenne aansluiting!
    , kortom ik ben nog steeds dik tevreden!

    Tuurlijk joh! Niks aan de hand, gewoon doorlopen mensen…

  64. Taja Apple producten zijn en blijven prachtig. Maar om mijn 3g nu te vervangen voor het bijna hetzelfde toestel vind ik wat zonde. Hij is sneller oke, dat is prettig.
    Ik zou het leuker vinden als ze eens een nieuw concept proberen, wat werkelijk onderscheidend is tenopzichte van de 3g generatie.

    Verder vind ik wel dat de apple producten super zijn in de bediening. Maar als je zoveel geld neer moet leggen voor een toestel, mag je alleen topkwaliteit verwachten. Ik vind dan ook dat Apple hier zeker wat laat liggen.

  65. Origineel geplaatst door Steven
    Even twee vragen:
    handen omhoog van alle mensen die een iPhone 4 hebben.
    handen omhoog van de mensen die een iPhone 4 hebben en zelf ervaren hebben dat het signaal wegvalt bij normaal gebruik van de telefoon.

    hehe eindelijk! Net een iphone 4 met kpn en een iphone 3gs met t-mobiel naast elkaar getest. Er viel weinig te testen want er was geen ontvangs met de 3gs. Dus ligt dit aan de iphone of de provider?

  66. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    gelijk

    Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    @iPhone 4: en god zag dat het goed was….: Ik ook. Ik wordt zo moe van die zeurkousen allemaal. Koop dan een ander merk als je denkt dat het nie opgelost kan worden. Ik denk dat het wel opgelost wordt. Klaar.

    Ik denk dat je met jouw empathisch vermogen wel kans maakt als plv. Hoofd Customer Service bij Apple.

  67. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    @iPhone 4: en god zag dat het goed was….:Ik ook. Ik wordt zo moe van die zeurkousen allemaal. Koop dan een ander merk als je denkt dat het nie opgelost kan worden.

    Ook lekker makkelijk als je al twee jaar een iPhone gebruikt en diverse gadgets en apps hebt gekocht. Je zou van Apple toch kunnen verwachten dat de volgende iPhone geen kinderziektes meer heeft en alsmaar beter wordt.

    Als daadwerkelijk blijkt dat de iPhone antenneproblemen heeft, en daar zijn al meer dan genoeg aanwijzigingen voor, dan vind ik Apple’s houding in dit geval verwerpelijk. Niemand koopt graag een product als daarover zoveel twijfels gezaaid worden. Apple kan dit allemaal oplossen door duidelijke statements te geven. De laatste nieuwsberichten laten echter anders vermoeden.

  68. Origineel geplaatst door Steven
    Even twee vragen:
    handen omhoog van alle mensen die een iPhone 4 hebben.
    handen omhoog van de mensen die een iPhone 4 hebben en zelf ervaren hebben dat het signaal wegvalt bij normaal gebruik van de telefoon.

    Amen…

    Allemaal als makke schaapjes achter elkaar aanlopen en zeuren. Zo ziet Apple de fanboys het liefste. Andere napraten/nadoen om erbij te horen.

  69. Mensen die er geen hebben lopen te zeiken en mensen die hem in bezit hebben, hebben geen problemen met het signaal. Haha.

  70. Wat ik wel vreemd vind is dat er niets vermeld staat in de test mbt de 3GS en het verschil tussen iOS3 en iOS4. Volgens een aantal gebruikers schijnt het probleem bij de 3GS met iOS4 ook erger te zijn dan met iOS3. Dat was op zijn minst een test waard zou je zeggen.

  71. @Mick: haha precies zo gaat het altijd xD

  72. Origineel geplaatst door Kallt
    Origineel geplaatst door Wessel Meijer@iPhone 4: en god zag dat het goed was….:Ik ook. Ik wordt zo moe van die zeurkousen allemaal. Koop dan een ander merk als je denkt dat het nie opgelost kan worden.Ook lekker makkelijk als je al twee jaar een iPhone gebruikt en diverse gadgets en apps hebt gekocht. Je zou van Apple toch kunnen verwachten dat de volgende iPhone geen kinderziektes meer heeft en alsmaar beter wordt.Als daadwerkelijk blijkt dat de iPhone antenneproblemen heeft, en daar zijn al meer dan genoeg aanwijzigingen voor, dan vind ik Apple’s houding in dit geval verwerpelijk. Niemand koopt graag een product als daarover zoveel twijfels gezaaid worden. Apple kan dit allemaal oplossen door duidelijke statements te geven. De laatste nieuwsberichten laten echter anders vermoeden.

    Maar ik heb nog niets gehoord over wegvallende gsm- en/of dataverbindingen. En daar gaat het om. Wat kunnen mij die paar streepjes meer of minder schelen? Niets.

    Zijn er problemen met wegvallende gsm gesprekken en/of wifi. 3G???

    Iemand??

    Ik hoor alleen maar gezeur over streepjes.

  73. Origineel geplaatst door Mathieu
    wel toevallig trouwens dat ze bij de aankondiging van de iPhone 4 ook meteen die bumper dingen aanprezen

    wanneer zouden ze dit dan moeten doen, bij de aankondiging van een macbook?

  74. Volgens mij zeggen procenten van dB niet zo veel, aangezien het een logaritmische schaal is. Een twee keer zo sterk signaal is (lang) niet twee keer zoveel dB. Ik denk dat de balkjes een indicatie geven van wat de telefoon met het beschikbare signaal kan, niet hoeveel dB het is. Blijkbaar is alles boven de -91dB uitstekend en treedt er daarna verlies op. Verder zie ik geen 40%. 113dB-51dB is 63dB. Daarvan zitten er 40dB in het grootste balkje, dus grofweg 65%. Ik ben in ieder geval blij dat ik een bumper heb besteld!

  75. Ik vind al dat gezeur om dit probleem erg ver gaan. Ja, dit is een dure telefoon, en ja, het zou gewoon moeten werken, maar kunnen we niet beter gwn wat belangrijkere dingen doen, gwn w8en op Apple voor de oplossing?

  76. @Wessel Meijer:
    Sorry er zijn hier mensen die honderden euro’s aan de iPhone 4 hebben gegeven. Een aantal van deze mensen heeft geen problemen met de iPhone super voor hun, maar een groot aantal hebben last van een ondeugelijk apparaat.

    Dat dit dan zeurende mensen zouden zijn is behoorlijk onbeschoft.

  77. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    kosten

    Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Origineel geplaatst door KalltOrigineel geplaatst door Wessel Meijer.Maar ik heb nog niets gehoord over wegvallende gsm- en/of dataverbindingen. En daar gaat het om. Wat kunnen mij die paar streepjes meer of minder schelen? Niets.Zijn er problemen met wegvallende gsm gesprekken en/of wifi. 3G???Iemand??Ik hoor alleen maar gezeur over streepjes.

    Jouw ding doet het – en je loopt in ongeveer 20 threads te melden dat er “dus” geen probleem is.
    En nu vraag je wat het probleem is ?
    Ben je zelf niet de grootste zeurkous ? Leer lezen.

  78. Origineel geplaatst door XQlusive
    Origineel geplaatst door HeijtInkDan is er nog maar één Conclusie: jij snapt er niks van… etc etcReageer eens met wat meer respect kerel…Dat gezegd hebbende; hopelijk weet Apple het softwarematig op te lossen. Zo niet, laat ik de Iphone 4 voor wat het is, ondanks dat ik al 2 jaar ontzettend tevreden ben en ook erg uitkeek naar de Iphone 4… heel jammer. Misschien dan toch maar eens kijken naar Android :-$

    Het valt mij op dat de mensen al een conclusie klaar hebben liggen. Alsof ze ineens engineers zijn geworden. Respect kun je krijgen maar respect moet je ook verdienen. Voor zulke kortzichtige mensen heb ik weinig respect.

    Een tijdje geleden schreef ik dit:

    Er worden, naar mijn idee, in relatie tot het ontvangst van de iPhone 4 een aantal zaken door elkaar gehaald.
    Ontvangst blokkeren
    Je kan het ontvangst van je (algemene, niet buitenaardse) telefoon reduceren en of blokkeren door de antenne te bedekken op verschillende wijze. Bij de iPhone 3G(s) kun je dit doen door de onderkant van de telefoon te bedekken met je handen. Let op dit lukt alleen als je signaal zwak genoeg is om het verschil te maken. Dit lukt dus niet in alle gevallen alleen met je hand. Dit is ook wat er gebeurd als je onder de grond zit (parkeerplaatsen, ondergrondse supermarkten etc) en het signaal niet door kan dringen. Ook dit hangt weer af van een heleboel zaken. Het t-mobile netwerk bijvoorbeeld communiceerd over een relatief hoge frequentie (1800 MHz). Dit maakt ook dat het t-mobile signaal moeilijker door kan dringen in gebouwen en andere obstakels. De hoger de frequentie de meer het signaal moeite heeft met het doordringen van obstakels (E = hf). KPN communiceerd op een frequentie van 900 MHz en 1800 MHz en kan dus makkelijker obstakels doordringen. Hogere frequenties kunnen snellere data leveren maar zijn wel instabieler en reiken minder ver en dringen moeilijker door obstakels heen. Lagere frequenties leveren tragere data maar zijn wel stabieler en dringen makkelijker door obstakels heen.
    Dit is inderdaad iets wat bij iedere telefoon kan gebeuren op verschillende vlakken zoals uitgelegd hierboven.
    (mogelijk) iPhone 4 probleem
    Zoals hierboven uitgelegd heeft de iPhone 4, zoals iedere telefoon, dus ook last van het blokkeren van het signaal. Nu heeft Apple de antenne zo gemaakt, door de antenne rondom de telefoon zelf te leggen, dat de telefoon minder afhankelijk is waar je de telefoon heen richt of waar het signaal vandaan komt (afhankelijk van hoe je het bekijkt). Echter een mogelijk probleem met het ontwerp is dat wanneer, op wat voor manier dan ook, de twee antennes (gprs + umts en wifi + bluetooth + rf) met elkaar worden kortgesloten. Dit kan door hand (huid), stof een mundstuk (of andere geleiders) tussen de twee antennes te plaatsen. Dit zou niet kunnen gebeuren als de antenne (de ijzere rand) bedekt was met een isolator zoals plastic of rubber. Maar dit zou het signaal weer kunnen verwakken. Dit heeft niks te maken met het blokkeren van het signaal maar met het verstoren van het signaal. Als het signaal sterk genoeg is dan zal het weinig tot geen invloed hebben. Maar als het signaal wat zwakker is zal het makkelijker te verstoren zijn en kan je verbinding wegvallen.
    Wat je ziet in de youtube fimpjes over het blokkeren van het signaal is wat anders dan de filmpjes die je ziet over de iPhone 4 signaal die verstoord word. Als je weet hoe het signaal verstoord word zou je het signaal misschien weer anders kunnen interpreteren waardoor je toch weer kan communiceren en is het met een software update op te lossen. Zo niet dan is het een hardware matig probleem en zul je er dus altijd rekening mee moeten houden.

    Wat Anandtech heeft getest kan nog steeds beide issues triggeren waardoor het probleem groter lijkt dan het werkelijk is.

  79. Origineel geplaatst door XQlusive
    Origineel geplaatst door HeijtInkDan is er nog maar één Conclusie: jij snapt er niks van… etc etcReageer eens met wat meer respect kerel…Dat gezegd hebbende; hopelijk weet Apple het softwarematig op te lossen. Zo niet, laat ik de Iphone 4 voor wat het is, ondanks dat ik al 2 jaar ontzettend tevreden ben en ook erg uitkeek naar de Iphone 4… heel jammer. Misschien dan toch maar eens kijken naar Android :-$

    helemaal mee eens, eindelijk eens iemand die er wat nuchter tegen aankijkt. apple heeft hier een ontzettende blunder begaan. erg jammer, maar ik ga geen phone halen die zo’n fout heeft. deze zal dan mits het probleem niet overtuigend software matig is optelossen aan mij voorbij.

  80. @Heytink
    Je debiteert de nodige onwaarheden:
    1. Naast het bedekken of (galvanisch) verbinden heeft de hand (het lichaam) ook een capacitieve werking. Daarvoor is nabijheid voldoende
    2. RF techniek vereist voor optimaal resultaat afgestemde antennes. De lengte daarvan is afgeleid van de ontvangstfrequentie. Ook dat kan verstoord worden doordat de hand een deel vd antenne gaat uitmaken cq. deze gaat dempen.
    3. Het is onzin dat een lagere frequentie minder data throughput betekent. Het device en de AD conversie daarin zijn (nu nog) de begrenzing
    4. Signaalverstoring is softwarematig niet beter op te lossen dan nu reeds (met low level errorcheking op de bitstream) gebeurt.
    En bij voice geeft dit zowiezo onacceptabele effecten omdat het gevoeliger is voor vertragingen (packet resends => clipping, wegvallen of vervormen van spraak)
    Wel kan je reflecties nog beter opvangen (hier niet relevant) en frequency hopping beperken of bevorderen (hier wellicht wel). En natuurlijk aan de streepjesweergave frutselen maar dat is slechts
    cosmetica.
    5 Je laatste zin is een mysterie op zich, maar ga er van uit dat Anandtech geen onzintests doet en dat real-life situations waarin vocht en andere factoren een rol spelen desastreus kunnen zijn als je zo oppervlakkig test als Apple kennelijk heeft gedaan.
    6. Het ad buitenzijde bevestigen van de antenne geeft zowel een betere s/n gevoeligheid als een grotere storingsgevoeligheid.
    Daarom is de iPhone 2G de meest constante (niet altijd beste) antenne-performer.
    Of de constructie van de iPhone 4 antenne nu verstandig is, voorlopig niet dus.

  81. Origineel geplaatst door Taal
    Ik heb nu nog een iPhone 3G en ik vindt het een prima telefoon. Al moet ik zeggen sinds ik iOS 4 er op gezet heb draait het wat minder voor mijn gevoel. Binnenkort loopt mijn contract af en kan ik rond augustus een iPhone4 nemen. Echter nu ik de reviews lees valt deze iPhone 4 een beetje door de mand. Als je het apparaat links onder beet hebt, heb je flink signaal verlies. Misschien niet echt een probleem voor het bellen (GSM) maar wel voor de 3G verbinding die schijnbaar hier door weg valt. Ik vind dit is gewoon zeer slecht van de iphone 4! Maar wat ik nog veel erger vindt is dat het bedrijf Apple de arrogantie heeft om gewoon te zeggen dat je de telefoon beter niet op die manier moet vast houden. Terwijl dit juist een natuurlijke manier van vasthouden is voor vele. En dan vervolgens ook nog eens geen bumper case toe zeggen. Wat voor mij trouwens geen oplossing zou zijn.Het mooie is dat naar mijn mening meer mensen vinden dat Apple zich arrogant opstelt. Maar tegelijkertijd kopen deze mensen toch een iPhone! Waarschijnlijk kunnen ze niet zonder of hoor je er niet bij zonder iPhone. In mijn ogen zijn het niet de producten die Apple groot maakt, maar de mensen die het product kopen. Of kan ik beter zeggen de volgelingen.De reviews en de uitspraken van Apple hebben mij er toe bewogen dat ik zeer ben gaan twijfelen of ik wel een iphone4 aanschaf. Waarschijnlijk stap ik over op Android!Dag Apple

    Ik ben het volledig met je eens. En ik moet hier nog aan toevoegen dat het verdraaid handig zou zijn als ze voor mij als linkshandige een toetstel kunnen maken wat ik rechtsonder niet vast kan houden. Het is namelijk lastig om met je linkse hand, linksonder niet aan te raken.

  82. Origineel geplaatst door Ridleybiker
    Begint er meer en meer op te lijken dat dit een flop gsm zal worden die geen lang leven beschoren is.

    Van mijn part (her)noemen ze hem iFlop, maar ik blijf hem vasthouden als je het niet erg vind..

  83. @Robin:

    Het is voor mij duidelijk : Ik blijf met mijn 3GS.

    Prachtige machine.

    De iPhone 4 is natuurlijk nog veel beter, maar….
    Heeft teveel problemen. Wachten op iPhone 5 !

  84. Je zou met de reacties op artikelen over de antenne van de iPhone 4 een prachtig psychologisch onderzoek kunnen doen. Iedereen blaat elkaar maar na over de slechte antenne, terwijl 90% zijn reactie alleen baseert op wat ze in de media lezen. Ik wed dat 99% procent van de mensen hier geen enkele ervaring heeft met wegvallend signaal bij normaal gebruik van een iPhone 4. (Bij mijn eerdere post, zag ik geen handen omhoog gaan)

    Niemand die het meer heeft over de alle andere verbeteringen van de telefoon (waanzinnig scherp scherm, betere batterij, dubbele camera, flits etc.) of het iOS. De concurrenten van Apple lachen zich helemaal in hun vuistje. Ze hoeven nauwelijks iets te doen aan anti-Apple marketing. De massa doet het voor ze.

    Is er dan geen probleem met de antenne? Ja, dat is zeker wel duidelijk. Is het reproduceerbaar? Ja, als ik langere tijd de telefoon op een specifieke manier vasthoud met een enigszins vochtige hand met name in combinatie met een toch al niet best bereik.
    Maar is het een probleem en hoe groot? Het probleem is kennelijk ook te reproduceren op de 3GS die al een jaar lang op de markt is. Waarom heeft niemand het afgelopen jaar daar iets van geroepen? En er blijken ook problemen te zijn bij Nokia’s en andere toestellen. Ook daar heb ik eerder niets over gehoord.

    Als ik langere tijd op mijn kop ga staan krijg ik een rood hoofd en misschien zelfs hoofdpijn, zeker in deze hitte. Er zijn zeker mensen die om wat voor reden langere tijd op hun kop moeten staan, maar ik in het dagelijks leven niet. De vraag is dus of hoeveel mensen de telefoon in de specifieke situatie zullen vasthouden.

    Laten we dus ajb met z’n allen even ophouden met elkaar overschreeuwen. Ik zou zeggen: overweeg je om al dan niet een iPhone te kopen, ga naar de winkel, bekijk alle nieuwe features, houd de iPhone op een voor jouw normale manier in handen en overweeg dan heel nuchter of dit het voor jou wat is. Vergeet al het schreeuw hier. Is het een probleem dan zijn er nog legio telefoons op de markt. Niemand die ons verplicht om een iPhone te kopen, ook Steve niet.

  85. Op verschillende sites staat geciteerd dat je contact met de iPhone 4 linksonder moet vermijden. Ik ben links, hoe the fuck gaat me dat lukken. Hopelijk is de fout er rond februari uit

  86. @john50: Dat is inderdaad waar, en ze zouden er zelf ook echt niet slechter op worden.

  87. Origineel geplaatst door Ralf
    @Wessel Meijer:
    Sorry er zijn hier mensen die honderden euro’s aan de iPhone 4 hebben gegeven. Een aantal van deze mensen heeft geen problemen met de iPhone super voor hun, maar een groot aantal hebben last van een ondeugelijk apparaat.Dat dit dan zeurende mensen zouden zijn is behoorlijk onbeschoft.

    Nogmaals: hebben die mensen dan last van wegvallende verbindingen ja of nee? Want dat is toch het enige wat er toe doet? Paar streepjes meer of minder interesseren mij niet.

    Graag uw antwoord.

  88. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Origineel geplaatst door Ralf@Wessel Meijer: Sorry er zijn hier mensen die honderden euro’s aan de iPhone 4 hebben gegeven. Een aantal van deze mensen heeft geen problemen met de iPhone super voor hun, maar een groot aantal hebben last van een ondeugelijk apparaat.Dat dit dan zeurende mensen zouden zijn is behoorlijk onbeschoft.Nogmaals: hebben die mensen dan last van wegvallende verbindingen ja of nee? Want dat is toch het enige wat er toe doet? Paar streepjes meer of minder interesseren mij niet.Graag uw antwoord.

    Bij de eerste update voor 4 doet Apple er 3 streepjes aan toevoegen.

    Klaar!

  89. @Ralf: Groot aantal is wellicht wat overdreven. Het aantal mensen wat problemen heeft is in balans met het aantal mensen wat geen problemen heeft wat ontvangst betreft. Zoals Wessel Meijer en diverse anderen nu al tig maal proberen duidelijk te maken is het venijn van streepjes. De klachten van het gros van de mensen zoals in de filmpjes te zien is gaan puur en alleen uit van streepjes. Ik heb tot dusver 1 filmpje gezien met een echte telefonie verbinding waarbij het signaal wegviel. Die sukkel van dat filmpje mag ook wel eens een lesje krijgen want als je maar 1 streepje hebt is je verbinding gewoon erg slecht en moet je verwachten dat je verbinding verbroken kan worden, vooral als je de telefoon gaat afschermen (dan scherm je ook de antenne in het apparaat af waardoor je helemaal geen verbinding meer hebt -> weg telefoonverbinding). Dat filmpje liet dus heel mooi zien wat er gebeurd bij een slechte verbinding maar absoluut niets van het zogenaamde “antenne”-probleem (waarbij het nog maar zeer de vraag is of de antenne de oorzaak is).

    Zoals gezegd zijn die streepjes een zeer onnauwkeurige weergave van je signaal. Het enige wat dat zegt is dat je signaal hebt en in hoeverre het zo ongeveer is (aka natte vinger werk). Dat is ook exact wat Anandtech in haar artikel duidelijk maakt. Zoals men al bij de problemen met T-Mobile heeft kunnen merken zegt het aantal streepjes en het bereik helemaal niets. Zodra T-Mobile een capaciteitsprobleem heeft heb je niets aan die 5 streepjes, er komt dan gewoon amper data doorheen waardoor je het gevoel hebt van een 1-streep verbinding. De weergave van streepjes gaf eerder ook al zulke problemen en ook toen is de weergave aangepast zodat het beter weergaf wat er nou eigenlijk aan de hand is.

    Dan heb je ook nog een groep mensen waarbij het probleem is opgelost zodra de microsim deels wordt afgeplakt. Een echte microsim heeft ook een wat kleinere chip, helaas zijn er veel telco’s die deze variant niet leveren. Zij leveren de microsim variant van de gewone sim; de chip op de microsim is daardoor even groot als op de gewone sim. Gevolg is echter dat deze grootte niet past, een deel van de chip maakt contact met de metalen tray wat waarschijnlijk weer iets als kortsluiting tot gevolg heeft. Door het afplakken wordt dat voorkomen waardoor voor deze groep mensen de problemen ook verdwijnen. Dit is echter een probleem die niet te wijten is aan Apple maar aan de telco’s aangezien zij degene zijn die de verkeerde sim hebben geleverd.

    Zo zijn er nog tig scenario’s met oplossingen te bedenken waarbij de antenne geen enkele rol speelt. Je kunt dus niet ten stelligste staan beweren dat het de antenne is, zeker niet met dit artikel van Anandtech (dat overigens tot dusver ook de enige is die echt in gaat op de ontvangst problemen) dat duidelijk laat zien dat er nog meer is en dat RF (radiofrequencies) rare dingen kan doen. Ik kan mij alleen maar bij de rest aansluiten: de meesten hier zeuren gewoon om het zeuren. Ze hebben geen enkel benul wat er nou speelt en brullen maar een ander na. Wat je het beste in dit soort situaties kunt doen is goed kijken naar de materie en afwachten. Men zit elkaar gewoon gek te maken. Het hele verhaal hier doet meer massahysterie aan dan dat er daadwerkelijk sprake is van een echt groot probleem.

  90. @Ulrich Edelkoort: Jouw reactie bevat anders ook nog wel aardig wat punten die niet geheel correct zijn of waar wel wat op aan te merken is:
    1. Er is fysiek contact benodigd om te gaan geleiden in dit geval, het is geen hoogspanningsmast. Zo werkt dat capacitief scherm en de trackpads ook. Zodra je daar een stukje stof tussen stopt wordt de boel al geïsoleerd waardoor er geen geleiding meer is. Dat is in dit geval dus ook zo aangezien het met een bumper of een stukje plakband al opgelost is.
    2. RF techniek werkt nooit optimaal en om diverse redenen is het ook niet mogelijk om optimale antennes te maken en te gebruiken, met name bij telefonie niet (zie bijv. regelgeving omtrent straling). Zoals een antennespecialist al zei: soms is goed al goed genoeg.
    3. Zo expliciet zou ik dat nou ook weer niet stellen wat de lage frequentie betreft, zie bijv. het verschil tussen 802.11n op 2.4 GHz en 5 GHz. Het nadeel aan hoge frequenties zit ‘m in de penetratie, ze dringen niet zo ver door in gebouwen waardoor je veel minder ontvangst hebt. Het voordeel is de veel hogere snelheden die je kunt bereiken. Uiteindelijk is het gewoon een trade off tussen die twee punten en verkiest men vaker voor een lage frequentie. Ook hier spelen dus weer meerdere factoren een rol.
    4. Signaalverstoring is iets wat je echter ook niet middels hardware kunt oplossen. Het blijven draadloze technieken die enorm onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf. Je kunt nog zo’n geweldig goede antenne hebben maar telefoneren bij een of andere zend-/elektriciteitsmast levert nog altijd hele rare resultaten op. Dat los je niet even hardwarematig of softwarematig op, dat is gewoon een kwestie van een stuk verderop uit de buurt van de mast gaan staan. Ook hier geldt weer dat bij problemen in de filtering op softwarematig gebied je wel degelijk voordeel kunt halen uit een softwareupdate. Verder geldt natuurlijk ook weer de dooddoener: soms is goed, goed genoeg.
    5. Hij bedoeld daarmee dat er tig scenario’s zijn die de oorzaak kunnen zijn. Het kan zijn dat maar 1 scenario er verantwoordelijk voor is maar het kan ook een combinatie van scenario’s zijn. Als je een bugje in het softwarematige deel hebt gecombineerd met een brak stukje hardware dan los je het probleem niet op door alleen een software update. Anandtech doet over het algemeen geen onzin tests maar in dit geval is er wel wat op aan te merken. Het probleem wat ze hier echter hebben is dat je het ook niet gek veel anders kunt doen.
    6. Eens: of die constructie van de antenne op de iPhone 4 wel zo’n goede is moet nog in de praktijk blijken. Er zijn op dit moment nog teveel andere mogelijkheden die de oorzaak kunnen zijn dat je niet zomaar 1 ding zoals de antenne kunt aanwijzen als oorzaak. Misschien dat ze eens wat wetenschappelijke tests op die iPhone 4 moeten afvuren om dat te achterhalen.

  91. @Steven: bedankt voor je heldere en vooral neutrale bijdrage aan dit item. Ik zie het als een lichtpuntje in een inktzwarte duisternis. 😉
    @obi: jij ook bedankt voor je zinvolle opmerking over de mate waarin software invloed kan hebben op de eigenschappen.

    Disclaimer: ik ken beide heren totaal niet 🙂

  92. Jaja, dus al ik omndersteunend ben aan de Apple kerk hier dan is hetbeen nuttige bijdrage en als ik zou opmerken dat ik het belachelijk vindt hoe Jobs reageert op dit probleem en twijfels heb over de functionele toepasbaarheid van de 4 doe ik mee aan het opblazen van een verhaal.
    Doe ns gewoon met z’n allen; een iPhone komt dus met een opleiding telefoon vasthouden.
    Conc: tmobile + Apple iPhone 4= no go

  93. @Jole: Voor de Apple kerk had je net linksaf gemoeten. 😉 Maar je opmerking is redelijk zwart-wit. Je hoeft het van mij niet eens te zijn met Apple of juist alles af te wijzen. 🙂

  94. Gezien de movies on YouTube hebben alleen de 16 GB modellen last van het antenne probleem ! Oplossing: Koop de 32 GB versie van de iPhone 4 black ! (only, if you want a perfect device !)

  95. @Bas) – Als je links bent, houd je de iPhone tijdens het bellen vaak in je rechterhand vast, toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.