Reacties voor: Gebruikers willen houten boekenkast in iBooks terug

Gebruikers zijn boos over de iBooks-update. De houten boekenkast is weg en het ziet er nu kil uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. Ik mis vooral een goede sortering op genre; mapjes en met name de zoekmogelijkheid om de laatst gelezen boeken weer te geven.

  2. iOS 8 idee : Invoering van skins en thema’s zoals bij de oude gsm’s.

    Kan de gebruiker gewoon zelf kiezen, iedereen tevreden!

    Maar dit ziet Apple waarschijnlijk niet zitten… 🙂

  3. Persoonlijk vind ik die boekenkast spuuglelijk. Als je zoets mooi vindt, koop er dan eentje om je papieren bieken in te zetten.
    Wellicht een idee voor Apple om gebruikers te laten kiezen of zelfs een eigen boekenkast te laten editten?

  4. Dan is het óf heel het skeuomorphische design terug, óf helemaal niet (zoals iOS 7). Ik vond de boekenkast ook leuker en geïnspireerder, maar nu ik iOS 7 op mijn device heb wil ik ook dat álle apps net zo ongeïnspireerd zijn als het hele OS, anders is het niet meer consistent, en dat is nóg verschrikkelijker! I miss you, Scott.

  5. Echt triest en inspiratieloos” vindt de ene lezer. “Ik wil niet de sfeer van een autopsie-kamer”… Lol

  6. Ik vond de vorige ook “mooier”, maar hoe dan ook, in 99% van de gevallen staat er een boek open, en niet de boekenkast … Daar is de aanpassing (in mijn ogen) veel beperkter en zeker niet nadelig.

  7. Ik moet zeggen dat ik iBooks met name gebruik als PDF-lezer en m’n PDF-bestanden een stuk netter staan in de nieuwe ‘strakke’ boekenkast! En het ziet er wel zo professioneel uit wanneer je een PDF laat zien aan een klant!!

  8. Vind inderdaad ook de oude mooier. Je zag heel goed dat het voor boeken was. Nu is het alleen maar een lelijk oranje boekje.vind de nieuwe echt walgelijk en denk vele met mij. Vind trouwens een hoop nieuwe Appa van IOS7 niet mooi

  9. iOS 6’s leren/echter uitziende uiterlijk en vooral de icoontjes zijn 100 keer beter dan iOS 7 nu is, dat blijf ik altijd vinden. Helaas heb je geen keuze.

  10. Origineel geplaatst door Hans: Persoonlijk vind ik die boekenkast spuuglelijk. Als je zoets mooi vindt, koop er dan eentje om je papieren bieken in te zetten.
    Wellicht een idee voor Apple om gebruikers te laten kiezen of zelfs een eigen boekenkast te laten editten?

    Apple en gebruikers zelf laten kiezen. Haha

  11. De nieuwe iBooks is inderdaad zeer lelijk, gelukkig hoef je de app niet perse te updaten

  12. Ik zie het probleem niet. Ik heb alleen het boek dat ik nu lees in de boekenkast staan en als ik iBooks open slaat hij de bladzijde open waar ik gebleven was. Ik vind de huidige boekenkast prima bij iOS 7 horen. Bovendien is hij in lijn met iBooks op de Mac.

    De oude boekenkast was overigens ook niet echt mooi (tenzij je bij IKEA ook voor eikenfineer kiest). Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

  13. Vind dit nieuwe eigenlijk wel prettiger. De ouwe boekenkast was een beetje … ermmm .. oud. Het gaf vooral een onrustig beeld. Nu leidt de achtergrond niet meer af van de boeken die ik zoek. Nu nog graag een update voor iBooks op de Mac zodat ik de info van de boeken aan kan passen.

  14. Waarom niet gelijk de iPad met schrootjes betimmeren?

  15. Ben tevreden met de nieuwe update. Liever een overzichtelijk lijstje dan een fictieve houten boekenkast. Alleen nog wachten op (hopelijk deze week) een update van WhatsApp en iOS7 komt steeds beter tot zijn recht.

  16. Als je dat hout wegkapt, doe het dan ook bij Find My Friends
    Of kom met Themes, hoe moeilijk kan het zijn.
    Dacht trouwens dat die jailbreak nu wel zou komen na de intro van 5S en 5C en iPad miniRetina

  17. Ik vond iOS 7 eerst helemaal geweldig. Nu ik er weer aan gewend ben en gisteren iOS 6 weer eens zag, wil ik super graag weer terug. Ik ben dit design al helemaal zat. iOS 6 ben ik nooit zat gaan vinden

  18. Seriously? Waarom gaan mensen hierom zeuren? Zijn er echt mensen die naar hun ‘boekenkast’ staren? Ik open iBooks en ik lees m’n boek/pdf, ik kijk geen eens om naar die boekekast.

  19. Hahaha dat boeke GONE! Erg passend gevonden weer :p

    Mja mij boeit het niet zo. Kiezen zou idd beter zijn. En ios7 is inderdaad nog te kleuterig en kleurrijk. Echte flat design zou er anders moeten uitzien. En maximaal 2-4 kleuren in het systeem verwerken. Niet alle kleuren van de regenboog. Vreselijk.

  20. iBooks was echt het aller lelijkste van alle oude apps voor iOS7. Alleen daarom zou je updaten.

  21. Ik ben het met vele gebruikers volmondig eens. De huiselijkheid/knusheid van de boekenkast is weg.
    Dit gedrocht is spuug- en spuuglelijk.
    Sorry guys, maar als ik zo minimalistisch was ingesteld dan had ik wel dat andere gedrocht dat Metro heet genomen.
    Hopelijk is dat niet het begin van de modernistische armoede van geest.
    En ja ik ben mij er ten volle van bewust dat dit een persoonlijke appreciatie van mij is en dat niet iedereen het daar mee eens is, maar geef de gebruikers dan in godsherename de keuze.

  22. Ik vind ze beide niet ideaal. De houten kast was erg ouwbollig. Maar de huidige versie is wel heel kaal. Ik zou wel een mooie gulden middenweg willen zien.
    Denk aan strak wit hoogglans (zoals iOS 7) maar wel met iets van een schaduweffect, zodat het iets meer op een echte kast lijkt.

  23. Ik lig er eigenlijk niet wakker van, beiden werken prima. Ik ben een grote fan van ios7, niet altijd functioneler, maar wel strakker en moderner. Maar ibooks mooier? Wat is er mooier aan een groot wit vlak van 10″? Er is helemaal niets meer te zien, het is gewoon een wit bureaublad met boeken er op. Hier valt nog wel iets aan te verfraaien, maar dat houten geval mag van mij wel weg. Het is wel functioneler als het er als echt uitziet, maar een beetje ouderwets aandoend…

  24. Precies! Goed design idee trouwens!

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik vind ze beide niet ideaal. De houten kast was erg oubollig. Maar de huidige versie is wel heel kaal. Ik zou wel een mooie gulden middenweg willen zien.
    Denk aan strak wit hoogglans (zoals iOS 7) maar wel met iets van een schaduweffect, zodat het iets meer op een echte kast lijkt.

  25. @edward:
    Gebeurt vaak zat hoor zelf laten kiezen. Pak nou ios 7.1 kan je ook het toetsenbord kiezen

  26. Innovatie betekent niet automatisch verbetering. Het is inderdaad wennen! Erg klinisch en kil.

  27. Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen klagen over de update van iBooks. Het stoort helemaal niet en het is één van de enige apps waar het wennen super makkelijk was! Bij apps als kompas en vooral agenda klaagt er dan weer niemand.

    Agenda is helemaal niet gebruiksvriendelijk meer!

  28. Helemaal mee eens! Boekenkast moet terug!!!

  29. Het verbaast mij dat er inderdaad minder geklaagd wordt over de vreselijk onhandige nieuwe agenda maar wel over iBooks. Wat kan mij die kast schelen. Tijdens lezen merk ik dat toch niet?

  30. @Hans: Geheel mee eens, dat hout geeft echt zo’n ouderwets jaren 70 idee. Geef mij maar iets straks.

  31. Het ziet er niet echt bijzonder meer uit, vroeger was het onderscheidend, nu gewoon simpel. Ik ben minder tevreden over de foto’s en gamecenter app. Dd app-iconen van deze apps vind ik het lelijkste wat apple ooit gemaakt heeft

  32. Als je hier een punt van maakt dan is de functionaliteit in elk geval niet om over te klagen. Ik had wel meer gehoopt/verwacht van de interactie tussen de nieuwe iBooks Mac X app en de iOS app. Hier schiet Apple echt tekort. Zoals bijvoorbeeld het kunnen pushen van eigen ebooks of PDF’s vanuit de Mac app naar je iOS apparaten.

  33. Ik erger me vooral aan het app icoon. Was eerst 5min zoeken waar de app gebleven was omdat het logo je echt niet snel aan je boeken/bladen collectie doet denken. De oude wel dus alleen daarom vind ik het al een achteruitgang.

  34. Inderdaad! Strak plan..

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik vind ze beide niet ideaal. De houten kast was erg ouwbollig. Maar de huidige versie is wel heel kaal. Ik zou wel een mooie gulden middenweg willen zien.
    Denk aan strak wit hoogglans (zoals iOS 7) maar wel met iets van een schaduweffect, zodat het iets meer op een echte kast lijkt.

  35. Laat de mensen kiezen tussen de nieuwe en oude versie.

  36. JA , ik ben het er helemaal mee eens ik mis het oude glossy stijl en iBooks is echt lelijk geworden

  37. Ik ben blij dat ik niet bij Apple werk zeg. Eerst klaagt iedereen over boekenkasten en leren stiksels en als je het dan aanpast zoals iedereen het graag zou willen, dan klaagt plots iedereen dat ze hun oude app terug willen. Hetzelfde met iOS6 en 7.

  38. Ook ik wil graag de oude boekenkast weer terug

  39. Heel vervelend als je ergens aan gewend bent en het zo wilt houden dat Apple dan bepaalt dat dat niet mag. Ik heb genoeg betaald voor de pc, mag ik dan zelf bepalen wat ik erop wil houden?

  40. Dit is echt té lelijk… Wil de boekenkast weer terug 🙁

  41. Mijn vrouw heeft wel iOS 7 geinstalleerd, maar de oude iBooks bewaard. Ik ben erg jaloers op haar mooie houten boekenkast als ik het vergelijk met mijn geupdate witte vlak.

  42. @Pierre: Zoiets heb ik ook. Als het ergste waar mensen bij iOS 7 over vallen een verdwenen stukje houtfineer is, dan heeft Apple blijkbaar iets goed gedaan.
    De agenda vind ik een groter probleem. Ook zo ‘wit’ geworden, maar bovenal onhandiger in gebruik. En dat voor een app die meermaals per dag nodig hebt. Ik ben naar een alternatieve app gevlucht.

    @Govert Schröder.: Nou… beetje zwaar om een anders vormgegeven boekenkast een innovatie te noemen. Dan wacht ik liever op iets wat meer de naam innovatie verdient, zoals de iWatch.

  43. @Kvs: Nee, Apple wil consistente ervaring. Iedereen hetzelfde. Gelukkig zijn er talloze apps van derden die nog wel de houten boekenkast in ere houden, dus installeer gewoon een andere.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.