Reacties voor: Gebruikers klagen over Apple TV-problemen na update 5.1

Er zijn problemen met update 5.1 voor de Apple TV. De Apple TV reageert niet meer of maakt geen verbinding meer met het netwerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Dat netwerk probleem herken ik wel idd op de ATV3 🙁

  2. Ik heb op m’n Apple TV (3e gen) last van dat de Airplay muziek vaak hapert, en dat is erg vervelend. Hebben meerdere mensen hier last van? De ATV2 heeft hier geen last van (die op een andere locatie in huis staat)

  3. @Tycho: Dat ligt aan je netwerk verbinding en niet aan je Apple tv.

  4. ja ook mijn ATV hapert erg vaak als ik muziek via airplay wil afspelen. een hoop gekraak en hinderlijk wegvallen van het geluid is het geval. ook het afspelen van filmpjes die ik via mijn internet (via mijn Ipad3) gaat soms helemaal niet.

    ik dacht dat het aan mijn apparatuur lag (tv, bose systeem, router etc) en heb daar de afgelopen hele zondag aan zitten sleutelen en testen. niets gevonden natuurlijk.

    nu blijkt dat het aan de ATV ligt, wat een schrale troost is, want nu weet ik, dankzij dit forum waar ik wel zoeken moet.

    Slechte update van de ATV dus, dan maar downgraden.
    In de tijd van Steve Jobs zouden dit soort dingen niet gebeurd zijn. Apple’s imago van degelijkheid en kwaliteit gaat nu toch echt scheurtjes vertonen. Denk ook maar aan de Maps app.

    Jammer…..

  5. Toevallig gisteravond de ATV geüpdatet Lees ik nu dit.

    Maar zojuist met remote op mijn iPhone een album opgestart en alles werkt zonder problemen.

  6. kan iemand mij een link sturen waar dat ISPW bestand staat, ik kan het niet vinden

  7. Geen last van. Ik heb hem wel bekabeld aan mijn netwerk hangen, misschien scheelt dat iets.

  8. Merk helemaal niets van de boven genoemde problemen!

  9. @Tycho: ik heb exact hetzelfde probleem, alles geprobeerd en getest en nu blijkt het dus de Appletv te zijn, balen

  10. Apple blijft maar met problemen komen na een update van je Apple product. Gaat beetje de slechte kant op!! Meer een reden om niet zomaar gelijk een update uit te voeren, kijk het eerst aan en dan pas actie ondernemen.

  11. @marc: Dat is niet iets van de laatste tijd. Sinds iOS 4 wacht ik altijd met updaten en lees eerst het Apple forum.

  12. Ben ik echt altijd de enige die nooit ergens last van heeft? Niet bij de Apple tv, iPhone en macbook air. Misschien heb ik geluk.

  13. Ook ik heb last van haperende airplay. Valt regelmatig zomaar weg en mijn iphone ziet dan op dat moment de appletv (3rd gen) niet meer

  14. Geen last, met 5.2 ook niet. appletv is trouwens nog steeds te updaten zonder dev registratie.

  15. Hier ook problemen, streamen vanaf nas met 5.1 drama. Na 20 min precies zakt netwerkt in elkaar. alles nagelopen, al twee weken mee bezig en ben er nu klaar mee. Op zoek naar andere streamer 🙁 Alles werkt binnen lokaal netwerk en ook daarbuiten maar Itunes/appletv is drama….jammer.

  16. Ik had dit probleem ook, toen ik de ATV3 na 1 week weer aan iTunes hing en de update nogmaals installeerde deed hij het wel.

  17. Hier geen problemen. Draai moeiteloos de hele avond met de Apple tv (3e generatie). Ook Spotify over wifi werkt uitstekend. Via de IPhone, iPad en Macbook Pro
    Enneuh… @me: Ook hier nooit ergens last van!

  18. @Phthisicus: Ook precies na 20 min? misschien moet ik hem ook maar eens aan de itunes gaan hangen dan! ik heb hem wel opnieuw gereset en geïnstalleerd maar dat mocht niet baten……..

  19. Hier geen last van op m’n Apple TV (2e generatie).

  20. Heb in sept. een apple tv gekocht. Een paar weken geleden vroeg hij om een update en die heb ik gewoon gedaan via het tv scherm. Ik gebruik hem eigenlijk ook alleen maar om fotos en YouTube filmpjes te bekijken en heel soms ook een film die op de iPad staat af te spelen. Gelukkig heb ik nergens last van want ik zou niet weten wat ik dan moest doen! 🙁

  21. Ik heb ook een derde generatie ATV gekocht en ik krijg de photostream maar niet werkende.
    Komt telkens een melding dat ik met de nieuwe voorwaarden akkoord moet gaan. Ik ben op alle i devices al akkoord gegaan maar het probleem blijft.
    Op andere fora meld men dit probleem ook al, dus ik hoop dat Apple het snel fixt.

  22. Heb nu de ATV een anderhalf jaar. Heb hem JB en sindsdien doet hij het top! Ik moet me soms bedwingen op niet up te daten.

    Als alles werkt en is een update alleen nodig voor een andere look and feel dan blijf ik lekker zo!

  23. @jaap: Hier vind je je software.

  24. Ik heb geen problemen alles werkt prima maar hou hem dan ook origineel.

  25. ik heb een 1e gen. met XBMC en HD kaartje.. nog steeds de beste versie als je het mij vraagt… ben er erg blij mee!

  26. Origineel geplaatst door petje
    Ik heb ook een derde generatie ATV gekocht en ik krijg de photostream maar niet werkende.Komt telkens een melding dat ik met de nieuwe voorwaarden akkoord moet gaan. Ik ben op alle i devices al akkoord gegaan maar het probleem blijft.Op andere fora meld men dit probleem ook al, dus ik hoop dat Apple het snel fixt.

    Heb precies hetzelfde probleem en krijg het niet opgelost.
    Kan iemand hier op reageren met mogelijk de oplossing?
    Alvast bedankt.

  27. Geen probleem met mijn Apple TV 3, zonder jailbreak.
    Heb vroeger slechte ervaring opgedaan met “jailbreak” software op de Apple TV 1.
    Dus met dat soort configuraties zou ik zeker even voorzichtig zijn met updates.
    Juist die van de “jailbreak” leverancier want juist daardoor kreeg ik een volledige vastloper.

  28. mijn ATV2 had dit ook … maar na geruime tijd de spanning er af gehaald, nieuw opgestart en toen leek het of hij een update doorvoerde en sinds die tijd geen problemen meer.

  29. Heb ondertussen ruim 6 maanden een ATV3 waar een hele dikke laag stof op ligt…… JB komt rond kerst volgend jaar kreeg ik op mn tweet als cynische reply van appletvhacks

  30. Origineel geplaatst door Tycho
    Ik heb op m’n Apple TV (3e gen) last van dat de Airplay muziek vaak hapert, en dat is erg vervelend. Hebben meerdere mensen hier last van? De ATV2 heeft hier geen last van (die op een andere locatie in huis staat)

    Bij mij is het probleem aanwezig op ATV2 op een wireless verbinding. Erg irri als bijvoorbeeld nederland.fm een streampje luistert dit plots stoptt. Loop je naar je idevice, staat er gepauzeerd! gepauzeerd? Niet door mij in ieder geval

    Voor de rest JB erop, via NAS streamen, HD streamen via XBMC, Airplay Mirroring IPad of MB Pro geen enkel probleem. Maar juist via een lousy audiostream verbaast het me

  31. @floa1512:bedankt, downgrade gelukt en alles werkt zoals het moet…..nu dus versie 5.02 voor atv3e generatie

  32. @Tycho: Ik heb het zelfde probleem met de ATV2

  33. @leeeonb: kan zijn dat het pauzeren aan het apparaad ligt waarmee je streamt .
    Af en toe heb ik dat ook met mijn iphone 4S.
    Hij sprinkt weleens op pauze als ik internet radio beluister.
    Kan ook aan een mindere internet verbinding liggen waardoor het niet goed genoeg kan bufferen.
    Ik denk dat er niks aan de hand is met je ATV2 , maar dat het aan je bv iphone , ipad of ipod ligt.

  34. Het probleem met de update is pas goed te merken als he na de update probeert Fotostream te activeren terwijl de apple tv aan het netwer via de kabel zit. Als je de kabel losmaakt en de wifi het overneemt kan je wel fotostream instellen.

    Wanneer komt er hiervoor een update?

  35. @jaap: Graag gedaan

  36. @mike: Ik heb hem gewoon een week niet aangeraakt en in de kast gegooid om dat ik er klaar mee was. Na een week heb ik hem weer uit de kast gehaald en weer geprobeerd te recette met de laatste firmware. Toen deed hij het in eens weer. :S

  37. Ook hier een AppleTV die niets meer doet. Router opnieuw een reset gegeven, ook ATV middels de remote hersteld echter alles zonder resultaat. Met micro USB aan Macbook gehangen, maar Itunes ziet de ATV niet , word er moedeloos van .
    Heeft iemand nog een idee ?

  38. Wie kan mij helpen? Zowel via Wifi als de kabel kan ik de nieuwe software 5.1.1 niet installeren op mijn Apple TV van 3 maanden oud!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.