Reacties voor: ‘Gebruik Siri achter het stuur net zo gevaarlijk als sms’en’

Het gebruik van Siri achter het stuur heeft ongeveer net zoveel effect op je reactietijd als het versturen van een sms tijdens het rijden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Lekker representatief onderzoek onder 43 mensen..

    Waarbij vermoedelijk meer dan de helft veel onbekender was met sirius dam met sms

  2. Conclusie verboden passagiers mee te nemen inde auto.

  3. Jep, broodje eten, opmaken, sigaret opsteken, film kijken, aan je radio zitten scheren en noem maar op….. Dat mag natuurlijk wel 😉 ….Maar daar horen we niks over…

  4. Is er nu werkelijk nog iemand die Siri serieus gebruikt? Kan het me eerlijk gezegd echt niet voorstellen…

  5. Origineel geplaatst door Maurice
    Is er nu werkelijk nog iemand die Siri serieus gebruikt? Kan het me eerlijk gezegd echt niet voorstellen…

    Sander, aangenaam

  6. @Maurice: ik gebruik het elke dag. Vooral op de fiets. Via m’n oortjes!!

  7. En hands free bellen ook niet goed. gedachten zijn als nog bij de gesprek inplaats de weg

  8. “Al zou je denken dat die conclusie overal bij getrokken wordt: praat je met iemand die naast je in de auto zit, dan ben je met je gedachten ook ergens anders.”

    Dit is niet helemaal waar. Als iemand naast je zit, let hij ook op het verkeer. En zal in kritieke situaties z’n mond houden of schreeuwen dat je op moet letten (bedenk dat een gesprek even stopt omdat je manoeuvre uit moet halen). Bij Siri, sms’en of bellen weet de andere kant van de lijn niet waar jij mee bezig bent!

  9. Het verschilt gewoon per persoon. Niet iedereen kan 2 dingen tegelijk dus als je het niet kan moet je het ook niet doen als je 130 rijd op de linker rijbaan is het idd niet verstandig om of te smsen of siri te gebruiken naya ik blijf alleen een beetje haken van waarom je niet naar je weg kijkt als je siri gebruikt wat wil je zien op je scherm -_- maar als je 100 rijd op de rechter baan kan je zelfs je muziek bib bedienen zonder problemen als je maar bewust bent van wat er voor je gaande is xD

  10. Klopt. Eigenlijk alles wat niet met autorijden te maken is gevaarlijk. Zo ook met een passagier praten. Niks aan te doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.