Reacties voor: Gebruik je iPhone als modem met iPhoneModem

iPhoneModem geeft je de mogelijkheid je iPhone als modem voor je laptop te gebruiken. Hierdoor heb je dus overal internet, via je telefoonabonnement.
Lees het complete artikel β†’ Gebruik je iPhone als modem met iPhoneModem
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Ik heb mijn iPhone nu nog geen week maar erger me nu al helemaal te tandjes aan het Hitler-regime van Apple. Ik dacht dat het MIJN telefoon zou zijn, maar blijkbaar heb ik het ding in een soort bruikleen van Apple en beslissen ze daar nog steeds wat ik er wel en niet mee mag doen. Met mijn Windows Mobile toestel heb ik twee jaar lang probleemloos kunnen Internetten en werkelijk honderden gigabytes gedownload zonder enig gezeik maar nu zit ik dus noodgedwongen weer via mijn HTC toestel online omdat ik van Apple mijn iPhone niet als modem mag gebruiken. Ik ga me echt eens goed verdiepen in het “Jailbraken” want ik krijg op deze manier nu al de schijt van mijn mooie nieuwe toestel.

  2. Dit is een mooie app! Ik zoch al zoiets. Nu kan je met draadloos lekker makkelijk online waar je ook bent.

  3. Die Appstore is van hun dus zonder Apple’s Appstore had je helemaal niets…

  4. @ InternetRebel: Ja je hebt gelijk, maar misschien je woordkeuze iets aanpassen…?

  5. @InternetRebel: Ik snap niet wat je probleem is. In de voorwaarden van T-mobile staat duidelijk dat je alleen met je telefoon online mag en niet je telefoon mag gebuiken als modem voor je laptop. Dat Apple dit zoveel mogelijk tegenhoud wordt niet door Apple zelf opgelegd maar door de providers die Apple aandringen om dit soort applicaties tegen te gaan.

    Wil je graag internetten op je laptop dan zijn daar speciale abonnementen voor. Wil je het toch via je telefoon (en dus tegen de voorwaarden in) dan zal je toch een andere oplossing moeten zoeken, maar dan geen gezeur dat het allemaal niet op jouw manier gaat. Er zijn genoeg oplossingen zonder iPhone die het wel doen.

    PS. Ik zou het zelf ook graag willen maar het wodt helaas (terecht) tegengewerkt. Maar ik leg me er dan gewoon bij neer omdat het van te voren bekend was en ik gewoon de iPhone een perfect toestel vind en qua andere functies niet opweegt tegen het als modem gebruiken. Uiteindelijk zal er toch een oplossing komen omdat de operators ook wel inzien dat er genoeg andere mogelijkheden zijn. Ik snap de operators ook wel omdat je met een laptop veel meer dataverkeer kan veroorzaken en je dus (terecht naar mijn mening) een andere abonnementsvorm moet afnemen.

    Een tip: je mag ook gebruik maken van de T-Mobile hotspots (en volgens mij ook die van KPN), dus als er een hotspot in de buurt is kan je toch via je laptop online.

  6. Over de Appstore en hoe Apple met developers om lijkt te gaan is hier een mooi stukje te lezen. Ook bij developers wordt de frustratie steeds groter omdat klaarblijkelijk de spelregels vooraf niet 100% duidelijk zijn en men er, soms na maanden werk, bij het aanbieden van de applicatie in de App Store achter komt dat Apple het af gaat wijzen.

    http://blogs.computerworld.com/apple_forbids_competition_against_itunes_on_iphone_ipod_touch_platform

    Even afgezien van de woordkeuze, ik ben het ook helemaal eens met het verhaal van InternetRebel

  7. En hoeveel energie moet dit verbruiken?

  8. Ik snap het probleem van veel mensen niet zo goed…als je een winkel hebt, mag je zelf weten wat je erin verkoopt. Dat het slim is om te verkopen waar vraag naar is, is een heel ander verhaal. Maar apple mag zelf weten wat ze in de appstore verkopen of weggeven. Niks meer niks minder.

    Ja, de iphone is daardoor een meer gesloten platform dan andere toestellen, maar er zijn wel veel meer applicaties voor de iphone dan bijvoorbeeld voor symbian en de stabiliteit is aanzienlijk hoger dan veel apps op bijvoorbeeld windows mobile, omdat daarop veel meer slechte ontwikkelaars actief zijn.

    Praat wat je wilt hoe ‘lullig’ het is van apple, maar als je gewoon een fatsoenlijke app maakt kom je er gewoon mee door. Het is soms raar hoe apple omgaat met ‘nutteloze’ apps, omdat heel die appstore er daar vol mee staat, maar feit blifjt dat je in je eigen winkel zelf mag weten wat je verkoopt.

  9. Mooi app maar is er ook zoeen aap voor de windows gebruikers??

    Gr Ant

  10. Prullenbak, het klopt wat je zegt. Feit is alleen dat Apple het risico gaat lopen dat goede ontwikkelaars een andere weg gaan kiezen. Jailbreaken is nog steeds razend populair ook onder “officiele” toestellen ook al omdat jailbreaken instellingen mogelijk maakt die Apple al lang in de officiele ROM had moeten bakken.
    In jouw verhaalstijl verder redenerend…Apple loopt het risico dat de A-merken niet langer via de winkel hun spullen te koop aan zullen bieden, wat overblijft is dan het eigen huismerk. Zelf vind ik het niveau van de aangeboden software in 75% van de gevallen gewoon beneden de maat….ook wel rommel.

  11. @ant:

    WMWifirouter

    Erg goed en simpel programma.
    Word ook gemaakt door een nederlander.

  12. @carel:

    Ze lopen dat risico inderdaad, en daarom is het in dit geval heel gek dat apple niet van te voren aan developers duidelijk maakt wat wel en wat niet mag. Of zoals in het artikel wat jij aandraagt beschreven staat een voorselectie, zodat je je idee instuurt en een soort groen licht krijgt, omdat je anders voor niks zit te ontwikkelen.

    Dus eigenlijk vind ik het niet lullig DAT ze apps afwijzen, maar wel het moment waarop (namelijk als het al af is). Dat vergat ik er daarnet even bij te zeggen.

    (in het geval van de app waar dit artikel overgaat, vind ik het trouwens ook niet erg handig van die ontwikkelaar, want een dergelijke app was al afgewezen, en dan toch nog proberen…maar goed)

  13. Volgens mij is de WMWifirouter niet gegschikt voor de Iphone???

    Gr Ant

  14. Ik hoop dat de windows versie snel komt, het zou ontzettend handig zijn als ik op school kan internetten.

  15. Woi woi, vet chill. Zo kun je met een omweg nog voip gebruiken :).
    Gratis skypen πŸ™‚

  16. Waar hebben jullie het over met windows versie? Het is toch een app voor je iphone? Kan trouwens ook niet vinden in cydia :S

  17. @kaj laurent

    Check even of je de repo van ModMyIpjone toegevoegd hebt in Cydia. Na een refresh kan je hem vinden onder de secyie Network.

    En de Windows versie? Heb je het artikel wel gelezen?

    Het gaat om een Applicatie dat van je een iPhone als internet gateway maakt. Leuk als je een router thuis hebt, maar zoder pc/notebook/etc heb je niet zo veel aan je router/internet verbinding.

    Daarom is er aan de andere kant (MAC OSX dus, en hopelijk binnenkort dus ook voor Windows) iedereen heeft het dus gewoon pver Windows en niet Windows Mobile, want ik vrees dat jij daar mee in de war bent…

  18. Deze doet hetzelfde (maar dan met SSH, dus veiliger) en ook nog ‘es gratis: http://www.iphonemodem.de

  19. Werkt het al bij iemand? Ik krijg een foutmelding tijdens het downen van iPhonemodem.

  20. @Internetrebiel

    Dat heb je toch echt te danken aan T-Mobile en de andere iPhone providers, zij willen niet dat Apple dit toestaat en dit staat in hun contract met Apple. Waarom zou Apple daar persoonlijk wakker van liggen? Zij betalen immers geen dataverkeer, dat doet jou provider en jou provider verkoopt ook USB modems voor je laptop. 1+1=2 Anderzijds, Apple verkoopt een mobiel internet device, dus liggen ze er automatisch ook niet wakker van dat ze dit moeten locken van de providers.

    Er is ook helemaal geen Hitler-regime, je iPhone is immers zo de jailbreaken en dan kun je al die prullen die niet in de Appstore komen / mogen gewoon draaien. Hitler had daar allang een stokje voor gestoken, Apple niet.

  21. kan um niet vinden in app store :S?

  22. @DoZeR lees het artikel misschien?

  23. Jammer dat het alleen met de 3g werkt πŸ™

  24. @Clay

    Dat zou kunnen, ik heb deze applicatie nog niet getest op mijn 1st Gen. Het werkt prima met mijn 3G.

    @DoZeR

    Lees aub het artikel voordat je commentaar plaatst. Het is te vinden in Cydia en dus niet in de AppStore…

  25. @Myrdin:
    Voor HotSpots moet je toch betalen?

  26. @eric: niet als je een iphone abo hebt.

  27. @Eric Cartman

    De T-Mobile hotspots zijn gratis bij een iPhone abonnement. De KPN hotspots zouden ook gratis moeten zijn aangezien T-Mobile en KPN daar een samenwerkingsverbannd zijn aangegaan. In eerder threads is ook uitgelegd hoe dit werkt.

  28. wat is de repo van modmyiphone? hij staat al bij sources maar ik zie iphonemodem niet staan.

    thnx

  29. @Dwerg85 en Mathijs,
    maar hoe kan je met je laptop dan op die hotspots komen?

  30. @Eric Cartman

    Dat is niet de bedoeling. Het zal vast wel lukken met de verkregen inloggegevens van T-Mobile. Ik heb dat niet getest.

    Maar dit bericht gaat niet over de hotspots, dit gaat om de internetverbinding van je iPhone te delen met je notebook.

  31. maar hoe ziet je provider eigenlijk dat je de data door je laptop trekt ipv alleen op je toestel??

  32. ik heb hem via de repo van iphonemodem
    via modmyifone repo kreeg ik hem niet

  33. @ Myrdhin: Ik ben me niet bewust van de ‘voorwaarden’ van T-Mobile over het gebruik van je telefoon als modem. Het komt me ook een beetje vreemd over dat dit niet zou mogen terwijl ik van T-Mobile wel een CD bij mijn (Windows Mobile) telefoon krijg om ‘m onder Windows als modem te gebruiken! Het lijkt me helemaal al sterk dat Windows gebruikers het wel zouden mogen en Apple gebruikers niet. Alleen hebben ze me op de helpdesk destijds aangegeven dat ze geen support leveren voor Apple, dus ik moest zelf op zoek naar een oplossing en heb die toen ook snel gevonden.

    @ The Rest: Natuurlijk beslist Apple wat ze wel of niet willen toestaan in de App Store, maar het is wel een beetje kort door de bocht om dan ook alleen maar de App Store toe te staan als bron voor je software. Dus @ Xynetor: De App Store is inderdaad van Apple, maar als Apple gewoon de mogelijkheid zou bieden om zelf software te installeren, zoals bijvoorbeeld op een Windows Mobile toestel, dan had je wel degelijk iets zonder die heilige App Store van Apple.

    Hoe dan ook; goddank is dit allemaal te omzeilen met hacks en andere dingen (die niet mogen van Apple) maar het is voor mij nog even allemaal te nieuw om me daar nu al aan te wagen. Voorlopig maar gewoon een mijn SIM in mijn oude HTC toestel frutten als ik wil Internetten op mijn laptop. πŸ™‚

  34. kan m nog steeds niet vinden in cydia en ik denk dat ik hem heb staan in sources. Als ik hem niet heb. Hoe vind ik hem dan en voeg ik hem toe?

  35. @InternetRebel: De reden van Apples keuze voor een gesloten app-store is betrouwbaarheid van het toestel. Gebruikers hebben de neiging om, bij een vastlopende telefoon, de maker van het toetel of besturingssysteem de schuld te geven, terwijl het meestal een slordig geprogrammeerde applicatie is dat de oorzaak is. Met een gecontroleerde app-store heb je meer controle over de technische kwaliteit van de applicatie. En ik ben daar toch blij mee, want uiteindelijk verhoogt dat het gebruiksplezier (vermindert dat de irritatie). Wil je meer, dan jailbreak je gewoon, waarmee Apple terecht zijn handen er vanaf kan trekken en jij bewust zelf het risico kan nemen…

  36. @ MvMaastricht: Daar heb je absoluut gelijk in. Het ‘probleem’ is voor mij ook niet zozeer dat Apple hun App Store clean willen houden maar wel dat ze je beletten om op een andere manier software op je telefoon te zetten. Ik ga dus ook zeker mijn iPhone “jailbraken”, maar voorlopig ben ik me nog even een slag in de rondte aan het lezen hier om door het bos van nieuwe termen de afzonderlijke bomen te gaan zien. πŸ˜‰ Zodra ik denk dat ik het allemaal begrijp ga ik er eens rustig te voor zitten om uit de App Store gevangenis te kunnen ontsnappen. Intussen download ik gewoon alles wat er te downloaden is en zet het meteen op mijn eigen servertje zodat ik alles voorhanden heb als ik straks in het diepe ga duiken.

  37. @ kaj laurent:

    1. Jailbreak the iPhone (if you haven’t already):
    – MacOS Guide [thanks to sleepers.net]
    – Windows Guide [thanks to sleepers.net]
    2. On the iPhone use “Cydia” or “Installer” to install iPhoneModem – it’s filed on the Networking category. After installing a new App named “Modem” should be available on the iPhone.
    If you cannot find it you can add our repository to Cydia. The URL is http://iphonemodem.com/cydia

    πŸ˜‰

  38. Gelukkig had ik toendertijd Netshare gedownload.

  39. De beperking van Tmob om geen laptop via je iPhone abbo op 3g toe te laten is wel begrijpelijk (met 70.000 abbo’s in het veld) maar valt wel buiten de wet.
    Het is providers nl. niet toegestaan zich te bemoeien met de inhoud van electronisch verkeer tenzij daar een zwaarwegende grond voor is (die door een formeel verzoek van het OM begeleid moet worden)
    Kortom als Tmob op dit punt sancties oplegt zullen die met grote kans op succes aan gevechten zijn.
    Apple is ook niet gek en wil haar partners niet voor het hoofd stoten maar helemaal tegenhouden doet ze ook niet.
    Dat verklaart de extra drempel van het jailbraken (misschien ook voor Internetrebel)

  40. YES! Eindelijk gelukt. Ik zit NU via een ge-jailbrake-te iPhone op mijn PowerBookje te internetten dankzij iPhoneModem! ‘t Was even tobben omdat ik nog op 10.4 zit en zaken met de hand moest instellen, maar het was allemaal de moeite waard. Momenteel heb ik alleen Safari nog maar aan de praat, maar het begin is er. πŸ˜€

  41. Morgen toch maar even naar een alternatief zoeken wat net zo makkelijk werkt als mijn oude Windows Mobile telefoon want dit is toch ook niet ideaal. Moet nu alles instellen om via een proxy te werken en iedere 503 Kb dataverkeer komt er een melding op mijn iPhone dat ik moet registreren/betalen.

  42. Er staat: “Om iPhoneModem te gebruiken dien je eerst een klein programmaatje (200kb) op je Mac te installeren.”
    Welk programmaatje is dat dan?

    Edit: Oops. al gevonden bij de link genaamd “via”
    het werkt op mijn eerste generatie iPhone!

  43. @InternetRebel: Dat je die CD erbij krijgt is logisch: er zijn ook abonnementen waarbij je wel je telefoon als modem mag gebruiken. Helaas geld dat niet voor de speciale iPhone abonnementen.

  44. @ Myrdhin: Blijft toch een vaag en grijs gebied vind ik. Ik heb mijn contract oorspronkelijk afgesloten bij T-Mobile met een HTC TyTN toestel (MDA Vario II). Daarbij kreeg ik een CD van T-Mobile (dus niet van HTC) met onder anderen software om het toestel te gebruiken als modem aan de laptop. Dit was alleen voor Windows dus ik met mijn Mac vragen naar de T-Mobile shop en die wisten alleen te melden dat er geen support is voor Apple. Geen woord over dat wat ik wilde niet zou mogen, staat ook nergens in mijn oorspronkelijke contract. Uiteindelijk via een handig modem-script het toestel aan de praat gekregen als modem via bluetooth en 2 jaar lang geΓ―nternet bij het leven, zelfs torrents en downloads van complete ISO images waar ik een paar dagen over deed. Nooit klachten of opmerkingen ontvangen.

    Nu heb ik mijn contract twee laten verlengen met een iPhone voor 1 euro en in mijn nieuwe contract (aanvulling) staat alleen dat Web-n-Walk nu niet meer optioneel is maar altijd vast zit aan een iPhone abbo. Nergens de melding gezien of gehoord (behalve hier dan) dat ik mijn iPhone niet als modem mag gebruiken.

    Uiteindelijk blijft het natuurlijk lood om oud ijzer, want het werkt nu en het lijkt me sterk dat T-Mobile nu ineens aan de bel gaat trekken na twee jaar geen kik te hebben gegeven. Mochten er wel ‘klachten’ uit die hoek komen dan is het jammer en zal ik een kabeltje moeten gaan trekken naar de UPC aansluiting beneden bij de mensen waar ik in huis woon, maar voorlopig heb ik genoeg aan mijn 3G lijntje dus ik ga het wel merken. πŸ™‚

    Maar om toch nog even on-topic te komen; dat hele iPhone Modem is niet echt geweldig in de “trial” mode want iedere halve MB moet ik het opnieuw starten om verder te kunnen. Ik ga me dus maar eens in de alternatieve manieren verdiepen of kijken of ik het programma kan kopen via Pay-Pal (‘k heb geen creditcard).

  45. Wat als je wel via een t-mobile abbo, op een labtop op internet gaat?
    Kunnen ze dit checken? En wat kunnen ze doen als je het doet?
    Bedankt!

  46. maar dit is geen windows versie toch ?
    wanneer komt de windows versie dan ?

  47. @InternetRebel
    PayPal kun je ook aan je bankrekening koppelen.

  48. @InternetRebel
    @internetrebel

    Hoe heb je dat met een windows Mobile telefoon voor elkaar gekregen op een Mac? Ik heb hetzelfde toestel een MDA Vario III maar krijg het niet aan de praat op een Macbook…
    Heb de missing Sync aangesschaft omdat ik dacht dat het daarmee wel zou kunnen…
    Heb geen zin om dubbele data abbo aan te schaffen…

    Wie kan me verder helpen?
    Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.