Reacties voor: ‘Gebruik iPad-studieboeken kan twee keer zo duur uitpakken’ (infographic)

Volgens een infographic van Online Teaching Degree is het financieel nog niet verstandig om over te stappen van studieboeken naar de iPad. Scholen en studenten zouden hier twee keer zoveel geld aan kwijt zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Hiermee draai je de democratisering van het onderwijs in één klap 50 jaar terug…

    Gezinnen met 5 kinderen… 5 iPads???

  2. Ik ben voor iPads. Heb je wel eens die boekentas gevoeld waarmee zo’n kind een hele dag moet slepen?

  3. Ik denk dat die studieboeken een leuk alternatief zijn voor mensen die al, om misschien andere redenen, een iPad hebben. Het zal inderdaad een dure kost zijn, als de school deze je “schenkt”, of als je hem zelf moet kopen.

  4. Ze vergelijken appels met peren. Echte boeken kunnen wel gedeeld worden maar iPad boeken niet. Daar zit het probleem. Als je het anders bekijkt:

    Je bespaart 75-15=$60 per boek via de iPad. Dus bij 500/60=9 boeken heb je de iPad terugverdiend. Oftewel na 1.5 jaar kan het al uit als je er van uit gaat dat iedereen altijd zijn eigen boeken moet kopen. (bvb zoals het bij ons was op de middelbare school of zoals het nu is in hoger onderwijs).

    Ik vind dat ze in dit artikel wel erg makkelijk concluderen dat het financieel niet uit kan. En dan heb ik het nog niet over alle extra mogelijkheden van de iPad.

  5. 6 boeken per klas… zeg maar gerust een stuk of 20

  6. Als je 60-15=45 euro bespaart per boek dan scheelt dat 24×45=1080 euro in 4 jaar. Kan je 2 iPads van kopen.

    Ik weet niet wat voor figuren dit onderzoek hebben gedaan, maar mijn BS-o-meter slaat uit.

  7. Het is gewoon handiger om je boeken op een ipad te hebben, dan de boeken fysiek te moeten mee hebben (heb je ook geen excuus meer als je een boek vergeten bent, direct uit de cloud je boek terug downloaden en verder lezen).

    Het heeft natuurlijk zijn, prijs, maar met de auto naar school gaan heeft ook zijn prijs, terwijl je dat even goed te voet of met de fiets kan doen. Maar het is handiger en makkelijker 🙂

  8. Dit is eigenlijk heel erg krom, een iPad is natuurlijk veel veelzijdiger dan een aantal boeken. Wie gaat de iPad nou alleen gebruiken voor deze boeken?

  9. Ze gaan er standaard vanuit dat AL die schoolboeken 15 dollar gaan kosten (het maximale bedrag)

    die prijzen kunnen nog wel eens lager uitvallen

  10. ADSL was destijds ook duurder dan een inbelmodem, maar wel erg veel beter!
    Trouwens, wie zegt dat je je iPad plus boeken niet gewoon tweedehands doorverkoopt aan het einde van het studiejaar en zelf een tweedehandse van het volgende jaar aanschaft?

  11. 4 jaar oude ipads, gaan dus in de vuilnis. Ik zou zeggen -2000 X $200 = 400.000…

  12. ‘t ja …
    Zelf al 2 jaar iPad gebruiker, maar…. hoe vergelijk je twee bladzijden, noteer je dingen bij. Breng je structuur,…
    (zelf gadgetfreak en 20 jaar lesgever)
    Ik zie hier niet echt een goede combinatie….

  13. Zie het al helemaal voor me: Meester, de hond heeft m’n iPad opgegeten….

  14. Meester, mijn iPad is gestolen…

  15. Altijd al gezegd dat men te hard van stapel loopt. Apple is de grootste cashmachine ter wereld, en dan blijven denken dat ze zo goedkoop zijn?!

    Bij ons op school kunnen de meeste mensen geen ipad betalen hoor!

  16. O ja, ipads die 4 jaar meegaan? Dat moet ik nog zien. Daarnaast willen velen jaarlijks een nieuwe.

  17. Mijn Zoon gaat volgend jaar naar het mbo, en dus zijn we verschillende scholen gaan bezoeken,
    Vanaf augustus 2012 gaan veel scholen over op een ipad of macbook de prijs voor een ipad is ongeveer €90 p.j x4 daarna is hij van jouw. de imac kost je €99 p,j x4 daarna is hij ook van jouw. dat is incl verzekeringen e.d

    Andere systemen hebben ze getest maar het voordeel van Apple is dat de software stabieler is en hersteld kan worden. Huiswerk, agenda , wordt allemaal doorgestuurd naar alle leerlingen, cijfers zijn thuis te controleren door ouders :)) de boeken blijven nog wel maar wat diditaal is of uitkomt gaat wel gebruikt worden.

    Dat ziet er dus tevens goed uit voor digene die apple aandelen heeft, wat dat zijn duizenden produkten elk jaar weer in het nieuwe schooljaar gekocht gaan worden.

  18. De berekening van Online Teaching gaat uit van een school die boeken 5 jaar lang aan studenten uitleent of de leerlingen vier jaar een pad meegeeft.

    Afgezien van de vier (iPad) tov vijf jaar (boeken) gaat de vergelijking mank omdat je bij de boeken maar (uitgaande van 2000 leerlingen) 500 boeken voor 1e jaar, 500 boeken voor 2e jaar enz. nodig hebt. Bij de iPad gaat men ervan uit dat je iedere leerling een eigen boek moet geven zodat een 4e jaars student nog steeds de boeken heeft van het 1e jaar. Hierdoor heeft men dus 2000 boeken moeten kopen voor het 1e jaar, 1500 voor het 2e jaar enz.

    Met recht een vergelijking van appels met peren. Want men had voor hetzelfde geld natuurlijk na het eerste jaar de iPad met de 1e jaars boeken terug kunnen vragen en een nieuwe met de 2e jaars boeken aan de student kunnen geven.

    Volgens hun berekening verlies je het eerste jaar 140 dollar per leerling. Daarna bespaar je 360 dollar per leerling. ( 3 x 360 ) -140 = 940 winst per leerling.

    Blijkbaar moeten ze zelf maar eens naar school om te leren rekenen.

  19. Ik gebruik nu mijn iPad bij het maken leren van mijn huiswerk, alle antwoorden staan erop, zo handig! Wat mij part binnenkort ook mijn gewone schoolboeken.

  20. Wat een onzin. Als je boeken per jaar 750 euro kosten, dan ben je in het eerste jaar inderdaad sóms meer kwijt als je die digitaal koopt voor (als ik het goed heb) gemiddeld zo’n 300 euro, en een 500 euro kostende iPad erbij. Maar ze vergeten er rekening mee te houden dat je kinderen vaak 4 jaar op zo’n school zitten, en dus 4x een goedkoper boekenpakket digitaal kan aanschaffen. En dan scheelt het op de lange termijn ineens heel veel geld.

    En vergeet niet alle notitieblokken, pennen, potloden en schriften die men aanschaft, allemaal kleine en verborgen kosten die je met de iPad dan eigenlijk niet of nauwelijks hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.