Reacties voor: Gebruik de kompasfunctie in Google Maps op de iPhone 3GS

Met de komst van de kompas-functie in de iPhone 3GS kan men nu ook in Google Maps de kompas-functie gebruiken door tweemaal op de 'huidige locatie'-icoon te tappen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. @Mike:
    Vergeet niet er even bij te zetten dat dit alleen van toepassing is op de iPhone 3GS, voordat we daar weer tientallen vragen over krijgen…

  2. @sredlums: Het staat toch in de titel, of lezen mensen die ook niet meer? 😉

  3. Tijdens gebruik in de auto (ik zat als passagier) vond ik dat het kompas wel ERG snel gestoord wordt; of dit nu van de boxen kwam of iets anders; zo om de halve minuut moest ik corrigeren voor kompasstoring.

  4. @Gonny van der Zwaag: @sredlums: Ik heb het bericht na de reactie al aangepast. Dus daarna pas in de titel erbij gezet ^^.

  5. Dit kon toch ook door 2 keer met 2 vingers op het scherm te tappen in Google Maps? Ik heb zelf geen 3GS maar ik dacht dat ooit te zien in een filmpje..

  6. @Jordie: Als er veel metaal of andere verstorende factoren in de buurt zijn laat de kompas-applicatie een waarschuwing zien dat er geen goede meting mogelijk is. Bij Google Maps krijg je dat niet.

  7. Origineel geplaatst door iPhone3g
    Dit kon toch ook door 2 keer met 2 vingers op het scherm te tappen in Google Maps? Ik heb zelf geen 3GS maar ik dacht dat ooit te zien in een filmpje..

    Nou, het werkt in ieder geval niet op mijn 3GS…

  8. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Jordie: Als er veel metaal of andere verstorende factoren in de buurt zijn laat de kompas-applicatie een waarschuwing zien dat er geen goede meting mogelijk is. Bij Google Maps krijg je dat niet.

    dit is wel mogelijk, een kompasstoring kan ook voorkomen in google maps. Je krijgt dan een grijze popup of je aub de iphone in een achtje wil bewegen.

    (spreek uit ervaring, komt hier best vaak voor)

  9. Wanneer werkt GPS eigenlijk? Want over 1 maand gaat mijn abonnement pas in bij T-mobile, maar heb al wel mijn 3gS thuis liggen. Ik kreeg de gps alleen nog niet aan de praat. Kan dat kloppen of moet ik gewoon wat meer geduld hebben als ik op de ‘huidige-locatie’-icoon druk?

  10. Origineel geplaatst door Krijn
    Wanneer werkt GPS eigenlijk? Want over 1 maand gaat mijn abonnement pas in bij T-mobile, maar heb al wel mijn 3gS thuis liggen. Ik kreeg de gps alleen nog niet aan de praat. Kan dat kloppen of moet ik gewoon wat meer geduld hebben als ik op de ‘huidige-locatie’-icoon druk?

    Omdat het assisted GPS is kan het inderdaad wat langer duren omdat je geen netwerk hebt (vermoed ik). Als je iPhone buiten is zou hij toch redelijk instant GPS moeten ontvangen, maar waarschijnlijk kan het de eerste keer wel iets langer duren!

  11. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @sredlums: Het staat toch in de titel, of lezen mensen die ook niet meer?

    tja, ik wilde al bijna antwoorden dat Ik er in ieder geval blijkbaar overheen had gelezen, maar toen zag ik deze reactie van Mike:

    Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    @Gonny van der Zwaag: @sredlums: Ik heb het bericht na de reactie al aangepast. Dus daarna pas in de titel erbij gezet ^^.

    Ben ik dus tòch niet gek 😉

  12. Werkt of heel goed of enorm slecht ….

  13. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@Jordie: Als er veel metaal of andere verstorende factoren in de buurt zijn laat de kompas-applicatie een waarschuwing zien dat er geen goede meting mogelijk is. Bij Google Maps krijg je dat niet.dit is wel mogelijk, een kompasstoring kan ook voorkomen in google maps. Je krijgt dan een grijze popup of je aub de iphone in een achtje wil bewegen. (spreek uit ervaring, komt hier best vaak voor)

    inderdaad. Op mijn werk is het kompas in Google Maps ook niet te gebruiken en krijg je inderdaad instructies je iphone in een 8 te bewegen wat vervolgens niets uitmaakt 🙂

  14. Weet iemand of heeft iemand al getest of de kompas ook gebruikt kan worden in streetview ? dus dat het beeld meedraait net als bij de G1 ?

  15. Origineel geplaatst door Crp
    Weet iemand of heeft iemand al getest of de kompas ook gebruikt kan worden in streetview ? dus dat het beeld meedraait net als bij de G1 ?

    Ik krijg het iig niet voor elkaar…

    Het valt me idd ook op dat de compassfunctie in de auto niet echt bruikbaar is.

  16. Origineel geplaatst door Krijn
    Wanneer werkt GPS eigenlijk? Want over 1 maand gaat mijn abonnement pas in bij T-mobile, maar heb al wel mijn 3gS thuis liggen. Ik kreeg de gps alleen nog niet aan de praat. Kan dat kloppen of moet ik gewoon wat meer geduld hebben als ik op de ‘huidige-locatie’-icoon druk?

    Binnen werkt GPS meestal slecht of niet. Buiten zou het het gewoon moeten doen. Allereerste keer kan wat langer duren.

  17. Wat een onzin zo’n kompas. Ik kijk gewoon naar de stand van de zon of de maan/sterren. Geen probleem hoor. Werkt al tienduizenden jaren prima.
    Nieuwerwets gedoe allemaal.

  18. Dit is toch wel een erg interessante functie, jammer dat het op de 3g niet werkt.. Maken de navigatie apps ook gebruik van dit kompas?

    Gps ontvangst is erg afhankelijk van het land waar je je in bevind, ik zit nu in Frankrijk en de gps werkt 200x sneller dan in Nederland. Wat betekent dat hij de locatie direct heeft, want in Nederland gaat het al aardig snel.

  19. Origineel geplaatst door Pepijn
    Dit is toch wel een erg interessante functie, jammer dat het op de 3g niet werkt.. Maken de navigatie apps ook gebruik van dit kompas? Gps ontvangst is erg afhankelijk van het land waar je je in bevind, ik zit nu in Frankrijk en de gps werkt 200x sneller dan in Nederland. Wat betekent dat hij de locatie direct heeft, want in Nederland gaat het al aardig snel.

    Nee hoor, GPS dekking is overal ter wereld hetzelfde bij een gegeven aantal satellieten binnen een gegeven gebied.
    Soms heb je er 12 in beeld soms maar 5, maar dat hangt niet van je locatie af.

    Bebouwing, bomen etc absorberen het signaal. In de stad heb je daardoor veel slechter ontvangst dan op bv de wadden. Op een bergtop bv heb je super ontvangst. Hoe meer lucht/hemel je kan zien hoe beter.

    O ja: sta stil terwijl hij satellieten zoekt. Dan lockt hij veel sneller en hij blijft beter locken.

  20. dan heb je ook geen iPhone nodig om te bellen… Kun je ook rooksignalen of postduiven gebruiken!

    Origineel geplaatst door Dirk
    Wat een onzin zo’n kompas. Ik kijk gewoon naar de stand van de zon of de maan/sterren. Geen probleem hoor. Werkt al tienduizenden jaren prima.
    Nieuwerwets gedoe allemaal.

  21. @Dirk:
    hahaha

    dit is alleen veel makkelijker… Wanneer het werkt

  22. wel grappig 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.