Reacties voor: Gearresteerde Apple-manager ontkent aannemen smeergeld

Apple-manager Paul Devine ontkent smeergeld te hebben ontvangen van Aziatische leveranciers. Het zou gaan om samples, in ruil voor consultancy.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Meer dan $100.000,- per jaar + opties en aandelen van Apple neem ik aan. Dat zou voor mij toch echt wel genoeg zijn.

  2. Als hij niet schuldig is maakt hij het zichzelf niet makkelijk met de emailtjes die hij stuurt, bedrijf dat hij opricht en geld dat hij naar de rekening van zijn vrouw laat sturen.

  3. Ik had verwacht dat hij gelijk zou zeggen. Ja heb ik gedaan!

  4. ik snap dat echt niet he…heb je in zulke tijden een best riant salaris, zet je alles op het spel om meer te krijgen, terwijl je met een beetje logisch nadenken moet weten dat zoiets altijd boven komt!

  5. Van bekennen is nog nooit iemand vrijgesproken.

  6. $100.000+ is een veel voorkomend manager loon in de US en niet echt ZO veel. Tuurlijk gaat die niet direct opbiechten :).

    In de medische wereld zie je zulke transacties dagelijks, het is een kat en muisspel. Maar Apple laat het er niet bij.

  7. wel opmerkelijk dat Apple dit publiekelijk maakt … belangerijkste effect is dat andere managers (van zelfde sub niveau) gewaarschuwd zijn dat Apple alle regsiters open trekt als het nodig geacht wordt.

    Kwestie van de geheimhoudingskultuur te benadrukken …

  8. Arme man.
    Als je met zo’n vrouw getrouwd bent…

  9. @Rupert Rupparella: zolang ze getrouwd zijn geen probleem maar als ze scheiden is hij wel zijn geld kwijt want het staat onder haar naam

  10. Origineel geplaatst door Erik
    Van bekennen is nog nooit iemand vrijgesproken.

    In Nederland wel. Enkel bekennen volstaat niet voor een veroordeling; er dient ook bewijs te zijn. 😉

  11. Misschien is er meer aan de hand en was hij niet tevreden bij Apple. Vond hij dat hij bijvoorbeeld gepasseerd werd bij promoties e.d. Kunnen allemaal redenen zijn waarom je op deze toer gaat. Misschien had hij grote schulden of had hij een gat in zijn hand. Je komt de gekste dingen tegen, ook in het hogere management. Zelfs drugs- alcohol- en gokverslavingen komen regelmatig voor bij topwerknemers en bazen.

    Vebaas u niet, verwonder u slechts.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.