Reacties voor: Gartner: ‘Vanaf 2017 meer apparaten met iOS en macOS dan met Windows’

De strijd tussen Apple en Microsoft is terug. Volgens Gartner gaat Apple die strijd in de jaren 2017 tot en met 2019 winnen, door meer toestellen met iOS en macOS te verschepen dan Microsoft met Windows-apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. OT: Nou, dit is de eerste keer dat ik een mooie design van een monitor, kom ik er achter dat het een Microsoft Surface Studio is….waar blijft een alternatief voor Apple? Na het stoppen met Thunderbolt, heb ik nog geen mooie (design) monitor kunnen vinden. Dan toch maar overstappen naar surface? nee…;-)

  2. Origineel geplaatst door harold
    OT: Nou, dit is de eerste keer dat ik een mooie design van een monitor, kom ik er achter dat het een Microsoft Surface Studio is….waar blijft een alternatief voor Apple? Na het stoppen met Thunderbolt, heb ik nog geen mooie (design) monitor kunnen vinden. Dan toch maar overstappen naar surface? nee…;-)

    Overstappen naar <4K, 4K of 5K schedm van ander merk. Ik heb de Dell U2515H omdat 4K en 5K voor mij echt bijna onleesbaar is. 2560×1440 is voor mij dus optimaal 🙂

  3. On-topic denk ik dat Apple dit jaar zijn zaakjes op orde moet krijgen zodat het voor blijft/gaat lopen. Serieus naar de mac en mac pro kijken. Vergeet de mac mini. Vergeet ook nou eens iWorks!!! Echt serieus. Die strijd ga je nooit winnen. Embrace Microsoft Office. Maar goed ik snap het wel. Ze willen geen vendor lock in. Tja maar Pages/Numbers/Keynote is alleen leuk in je eigen eco systeem en helaas gebruikt de rest van de wereld Office. Wordt a.u.b. geen Google docs want dat is ook een eigen wereldje. Zodra je gaat uitwisselen met de rest van de wereld. Omg een ramp!

    Voor wat betreft telefoons heeft Microsoft de wedstrijd verloren. Gefeliciteerd Appel en Samsung. Apple, we willen komend jaar wel een fikse update zien en amazed worden…oh ja en zet Apple pay nu eens door in de wereld of maak NFC open zodat rabo enzo er mee kunnen werken. Stom pasje dat ik nog mee moet nemen. Hoe 2015!

    Daarnaast kan iOS/Mac OS een flinke update gebruiken. Rot op met emoticons en backgrounds maar focus op functionaliteit. Zorg ervoor dat je MacBook kan backuppen naar iCloud net als de iPhone en iPad. Onze inet verbindingen zijn snel genoeg! Ik wil kunnen timemachinen naar iCloud. Realiseer dat en ik betaal meteen die paar euro per maand aan mijn storage plan extra.

    Voor wat betreft laptops blijven de surface pro’s maar uitkomen. 5 ligt bijna op de plank maar iedere keer zit er wel weer iets aan wat niet goed is…w10! Sorry maar het blijft een drama om mee te werken en klopt voorlopig stabiliteit niet van mac os.
    Hoe vaak collega’s hun surface pro 4 niet moeten rebooten, omdat het *kreng* hangt terwijl ik gewoon vrolijk doorwerk op mijn late 2013 MacBook pro, is onvoorstelbaar.

    Zo dat was mijn persoonlijke tirade voor nu 😉
    More ideas to come 😋

    (Oh ja iOS en Mac OS photo’s….zorg voor MAPPEN!!!! ga a.u.b. van meta data af)

    Ok toch een hoop off-topic maar ik was lekker bezig.

  4. Je hoeft het met die meningen niet eens te zijn (en wij houden ons op dat punt ook maar even op de vlakte), …

    😂
    Slim, en soms zegt zwijgen meer dan het meest uitgebreide verhaal 😉

  5. Met welke apparaten gaan ze meer verkopen dan? Apple had dit jaar een daling van 14.4% in osx apparaten. De MacPro is al drie jaar niet vernieuwd en ook de iMac heeft al een tijdje geen nieuwe update gehad. Dat touchbar dingetje op een MacBook Pro is super minimalistisch en onpraktisch voor de meeste gebruikers en kost weer extra geld.. de meeste pro gebruikers zijn zwaar ontevreden….

  6. @Mike: Ik bedoel een scherm die qua design gelijkwaardig mooi is, niet qua spec. Daarvan zijn genoeg alternatieven inmiddels.

  7. @Mike: Windows 10 werkt uitstekend hoor… beste Windows ooit(ja beter dan XP imo).

    Uiteraard werkt iOS/MaxOS beter op een mac… die zijn voor elkaar gemaakt en afgestemd.

    Zie het als stock android, dat draait ook beter dan android met alle meuk van een provider of fabrikant.

    Maar rustig maar, ook ik blijf bij Apple.

  8. We zouden het willen dat dit verhaal waar is, maar ik zie het nog niet gebeuren. De nieuwe serie MacBooks zie ik om me heen niet echt aanslaan. Veel mensen hebben liever het oude model uit 2015. Veel beter in prijs en nog alle aansluitingen die je nodig hebt. Enorme misser van Apple is het niét uitbrengen van een groot scherm. Daarmee mis je een belangrijke groep klanten. Nieuwe macs moeten we nog maar helemaal afwachten of ze écht zo geweldig worden als Tim Cook heeft beloofd.

  9. Al dat gemekker over schermen.. ik denk dat Apple inmiddels inziet dat het zelf ontwerpen en maken van schermen geen meetwaarde meer heeft en dat nu overlaat aan LG.. zie de 4K schermen in de Apple store.
    Wat Macs betreft, misschien komt er wel een nieuwe iMac in de vorm van een schermloze desktop a la mac Pro, die zowel op IOS als OSX apps kan draaien ??
    Laten we afwachten waar Apple mee komt, en hopelijk is het iets vernieuwender dan alleen een speciale toetsenbalk 😉

  10. Origineel geplaatst door Fritsie
    Al dat gemekker over schermen.. ik denk dat Apple inmiddels inziet dat het zelf ontwerpen en maken van schermen geen meetwaarde meer heeft en dat nu overlaat aan LG.. zie de 4K schermen in de Apple store.

    Wat Macs betreft, misschien komt er wel een nieuwe iMac in de vorm van een schermloze desktop a la mac Pro, die zowel op IOS als OSX apps kan draaien ??

    Laten we afwachten waar Apple mee komt, en hopelijk is het iets vernieuwender dan alleen een speciale toetsenbalk 😉

    Maar vind de lg scherm lelijk geef mij maar een apple scherm

  11. @Mike: Mappen?! Die zijn zo enorm beperkt t.o.v. metadata. Het grootste probleem met meta-data is de gebruiker die in het verleden blijft hangen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.