Reacties voor: Gartner bedenkt zich: 3G iPhone pas over 18 maanden

Hon Hai is van plan de productieorder van 10 miljoen 3G iPhones binnen te halen, maar een bestelling is nog niet geplaatst, zoals Gartner-analist Ken Dulaney eerder beweerde. De analist trekt zijn beweringen dan ook schielijk in en komt nu met een afgezwakte versie waarmee de 3G iPhone nog heel ver weg lijkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Weer een staaltje van grote iphone-onzin…

  2. Vanaf nu ga ik me niet meer druk maken om wat wanneer komt en het in de gaten houden, ik zie het vanzelf wel. Zo erg heb ik het nou ook weer niet nodig. (Maar natuurlijk, het zou wel leuk zijn!)

  3. Julie vergeten er bij te vermelden dat apple eerst de iphone 3G nog aan moet kondigen aan de pers. Daarna moet dat ding door de FCC keuring heen dat duurt een aantal maanden en dan pas ligt ie in de winkel. Ik denk dat apple eerst met de 1e gen overal voet aan de grond probeert te zetten voor de 3G dan ook maar aangekondigd word. Want wat is nu de hele meerwaarde van 3G? Wifi is sneller. Koop je dat ding met apple abonnement heb je landelijke wifi dekking via de provider die in dat land hotspots neer zet. je databundel zal je nog nauwelijks gebruiken.
    ik las gister trouwens op engadget dat nokia iets softwarematigs heeft waarmee ze de snelheid van EDGE kunnen verdubbelen. Wie weet gaat apple daar ook in mee. want je hoeft namelijk niks aan de hand sets aan te passen. het is gewoon iets in de servers dat aangepast word.

    de iphone zal net zoals de ipod elk jaar heel langzaam evolueren.
    ietwat meer geheugen per jaar meer batterij tijd (en aanverwante onderdelen om dat te behalen: LED scherm en zo) terzijnertijd een webcam voor video chat apple stijl.

    voorlopig heeft apple pas de halve wereld gedenkt met dat ding en ze hebben nog een hoop te gaan. alleen in China en Japan zullen ze wel met een 3G moeten komen want die hebben geen ouder netwerk liggen.

  4. Jongens dit is toch geen frontpage nieuws!

    Lataaah

  5. Roddels roddels… ik word er een beetje moe van. alle sites doen er ook aan mee! Waar is het echt Apple nieuws toch gebleven. Tuurlijk wil ik ook zo snel mogelijk een 3G iPhone in m’n broekzak hebben, maar we weten gewoon niks voordat je hem ook daadwerkelijk in je handen hebt.. Dus afwachten is het juiste woord.

  6. het wordt tijd voor duidelijkheid!

    ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik word steeds meer geirriteerd door dit soort verhalen, elke keer iets moois beloven dan toch maar weer zeggen dat het niet zo is of een beetje anders!

    ik vindt dat Apple maar eens duidelijk moet zijn over de leveringstijden/data’s, maar dat zullen ze wel nooit doen want elke publiciteit is welkom!

  7. Hoe stom zijn jullie nu eigenlijk? Het zijn geruchten, niks beloftes, je maakt het zelf zo.

    Trouwens iPhoneclub: “Dat maakt de kans dat morgen in Tilburg de 3G iPhone te zien zal zijn, vrijwel nihil al zullen er nog steeds mensen in blijven geloven.”
    Alleen maar omdat een ANALIST toch weer anders denkt? Je weet het niet, dus ga niet steeds zelf conclusies trekken, die ook nog eens slecht gebasseerd zijn!

  8. dont bite the hand that (news) feeds you.

    ze doen goed werk hier op iphone club en Aals ze alleen feiten zouden presenteren was er 60% minder nieuws voor de redactie te verwerken. Dat zou dit een saaie site maken.

    dus iphoneclub…blijf gewoon komen met speculatie geruchten smullerij

    het is toch juist mooi om je ergens naaroe te kunnen leven. (De NL release, een nieuw model iphone) Iedereen die apple in de gaten houd weet dat apple zelf zijn mond houd als het over nog niet uitgebrachte spullen gaat.

    Als er een roadmap komt is het allemaal minder spannend. als je ouders en vrienden nu al een lijstje geven met wat je voor de komende jaren voor je verjaardag krijgt of verrassingen tussendoor dan is er toch ook gen bal meer aan? een beetje dat gevoel van wat gaat er komen en hoe zal het werken en er uit gaan zien dat is juist wat het zo leuk maakt bij nieuwe onbekende versies van apple producten.

    Sommige mensen maken hun beroep van voorspellen wat er komt bij bedrijven die geheim zinnig doen over de toekomst of ze kijken verder dan de bekende roadmap. die mensen noemen zich analisten. en wij doen maar al te graag mee. Des te leuker als een goed oplettend persoon iets aan apple info weet los te krijgen. En de meeste mensen die de geruchten in omloop brachten hebben er nooit heel ver naast gezeten.

    ik kan er van genieten in ieder geval. en voor apple betekend het dat het product leeft.
    ik denk at er een een hoop bedrijven jaloers kunnen zijn op zulke aanhang.

  9. Haha !

    Geen probleem mensen (zonder iPhone), nog maar 18 maandjes wachten 😛

  10. Als er nu door Apple gezegd wordt dat de 3G iPhone volgende maand uitkomt, wordt de huidige voorraad niet meer verkocht omdat iedereen wacht op de 3G. Ik zal mijn iPhone ook graag in willen ruilen voor 3G, maar die roddels zijn echt vervelend…

    Alsnog koester ik mijn mooie 2G iPhone 🙂

  11. er staat in het originele artikel ““This is an order placed at the factory, a commitment to the manufacturer,” Dulaney said, citing his source. The phones would likely be produced over 18 months, he said.”

    vertaald betekend dit dus dat de 10 miljoen bestelde iPhones verspreid over 18 maanden geproduceerd zullen worden, er staat hoegenaamd niet dat ze pas zullen beginnen met produceren over anderhalf jaar.

    toch vrij beschamend, lees je bronnen 2 maal en haal er desnoods iemand bij die goed engels kan voor je zulke dingen op de frontpage zet. no offence 🙂

  12. IJzersterk opgemerkt stijn ;-).

  13. @Stijn: betekend is met een t.

    Eerlijk gezegd, ik ben er bij het lezen vanuit gegaan dat “over 18 months” betekent “over 18 maanden”, net als in het Nederlands. Dat er een subtiliteit in het Engels is, waardoor dat woordje “over” net even een andere betekenis heeft, is inderdaad mijn fout. En sorry, ik heb geen native Engelssprekende persoon, Neerlandicus, financieel analist, hacker en 20 andere specialisten achter de hand als fact checker. Als er iets in een nieuwtje staat dat niet helemaal klopt of als ik blijkbaar iets toch niet helemaal goed heb begrepen, ga ik er vanuit dat iemand die meer over het betreffende onderwerp weet, dat op een normale manier even mededeelt zodat ik de tekst kan aanpassen.

    Maar wat ik nogal flauw vind, is dat personen die dit soort foutjes opmerken het niet genoeg vinden om even te zeggen “volgens mij wordt er toch iets anders bedoeld”. Er moet altijd nog een flauwe sneer achteraan. Vervolgens zijn er nog een stuk of 5 jaknikkers die ook nog even “helemaal mee eens” moeten roepen.

    Ik vind dat iPhoneclub veel zorgvuldiger in de berichtgeving is dan veel buitenlandse sites, die soms klinkklare onzin produceren, nieuws sterk aandikken of verdraaien waardoor er opeens iets heel anders staat. Veel buitenlandse sites hebben kritiekloos het “nieuws” over de iPhone-lancering bij The Innovators overgenomen, er zijn sites die gisteren nog schreven dat de CEO van Adobe heeft gezegd dat er Flash op de iPhone komt. Zit je dan te slapen of ben je gewoon dom? Gek genoeg zie je daar zelden iemand klagen. Ik vind dat kleine foutjes hier wel erg sterk worden aangerekend. Misschien is dat iets typisch Nederlands, of staan de beste stuurlui inderdaad gewoon aan de wal. De uitnodiging staat hoor: iedereen die het beter kan en wil meeschrijven aan nieuws, is welkom.

  14. Tjonge jonge, wat een ophef. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind. Als je niet tegen kritiek kan moet je dit ook maar niet doen.

    Anyways… om aan te nemen dat er pas een nieuwe iphone over 18 maanden zou komen is natuurlijk absurd. Dat zou betekenen dat op dat moment (over 18 maanden) de huidige iphone 2 jaar oud is… en dus zwaar verouderd. Daarnaast, als je kijkt naar apples geschiedenis, updaten ze wel vaker dan 1 x in de 2 jaar.

  15. Een matje voor je muis 🙁

  16. @4saus: Je hebt gelijk.
    @iphoneclub: Jullie hebben ook gelijk.
    @Alle Azijnpissers: Gedenk DoeMaar: “er zit een knop op je TV…”
    Je *hoeft* hier niet te komen hoor…
    Ik kom hier graag en vermaak me prima. ‘K heb al een iphone en 3G kan me gestolen worden.
    Mooi uitgangspunt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.