Reacties voor: Garmin koopt Duits navigatiebedrijf Navigon

De Amerikaanse navigatiefabrikant Garmin heeft Duitse collega Navigon gekocht. Garmin is gespecialiseerd in navigatiesystemen, terwijl Navigon actiever is met software voor smartphones.
Lees het complete artikel → Garmin koopt Duits navigatiebedrijf Navigon
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Misschien ook even leuk om in het artikel te vermelden dat Garmin marktleider is in het gebied van motornavigatie.
    Ik ben ook zeer benieuwd of ze deze software gaan doortrekken naar de iPhone. Zou mij een aanschaf van €550 bezuinigen als ik deze software op m’n foon kan draaien terwijl ik op de motor zit (met importeermogelijkheid). Zeker omdat de routes van m’n motorclub standaard in Mapsource worden gemaakt lijkt me dat een goed idee. Ik zou hier zo zonder blikken of blozen €100 voor neertellen terwijl ik dat voor een TomTom pakket never nooit zou doen.

  2. Ik hoop dat de smartphone software van Navigon wel hetzelfde blijft na deze overname. Ik heb wel eens met Garmin software gewerkt, maar daar was niet mee te werken. Was trouwens nog op m’n N73 destijds, misschien is het ondertussen wel beter.

  3. Garmin is stroef, zal niet goed zijn voor de mensen van Navigon. Trouwens, Garmin was reeds aanwezig in Opel, BMW onder de kaartnaam NAVTEQ. Ben er echt niet van te spreken van de kwaliteit, vrij onstabiel, verouderde grafische voorstelling en vooral zeer duur (ja ze mochten dat rekenen van de autoconstructeur). Gelukkig ben ik onlangs gegaan voor TomTom met HDlive, echt wel heel goed en hebben hun eigen kaartmateriaal !

  4. Hoop dat de overname geen negatieve gevolgen heeft voor de Navigon software.

  5. @ikkieman: Geef mij maar de Zumo van Garmin ipv m’n phone. De Garmin kan tegen regen en is met de handschoen te bedienen. Zal niet graag 1 vingertop van m’n handschoen willen halen, zat te fris zijn ‘s winters.

    Is’t toeval misschien dat er vanaf gister een software update was van m’n Garmin nu ik dit bericht gelezen heb?

  6. Heb juist mijn Garmin weg gedaan, omdat de updates mij te duur werden en die van Navigon gratis waren.
    Vrees nu, dat we eerdaags ook fors kunnen dokken voor updates van Navigon…

  7. Origineel geplaatst door jbbz
    Heb juist mijn Garmin weg gedaan, omdat de updates mij te duur werden en die van Navigon gratis waren. Vrees nu, dat we eerdaags ook fors kunnen dokken voor updates van Navigon…

    Nooit aan lifetime updates gedacht, dan is het een eenmalige investering. Maar goed, dat is het bij Navigon ook (zolang het duurt).

    Origineel geplaatst door Alfred
    Ik hoop dat de smartphone software van Navigon wel hetzelfde blijft na deze overname. Ik heb wel eens met Garmin software gewerkt, maar daar was niet mee te werken. Was trouwens nog op m’n N73 destijds, misschien is het ondertussen wel beter.

    Mee eens. Zelf heb ik een Zumo voor op de motor. Een fantastisch apparaat; met handschoenen aan te bedienen, handige en degelijke cradle, routes downloaden en/of zelf maken via Basecamp (mac) etc. Maar eerlijk gezegd… de gebruiksvriendelijkheid loopt mijlen achter op de Navigon.

    Dus hopelijk kan Navigon hier iets toevoegen aan Garmin 🙂

  8. In de tijd dat ik nog vloog werd Garmin al gebruikt in de luchtvaart. Perfecte en betrouwbare apparaten. Heb er veel plezier van gehad tijdens fotovluchten.

  9. Heb net van de week een update copietje gekocht via via omdat de originele updates van Garmin belachelijk duur zijn.
    Ben bang dat dit nu ook bij Navigon gaat gebeuren.

  10. @jbbzjen – Jullie opmerking over te dure Garmin UpDates is onzin. Als je eenmalig bij Garmin een Life Time UpDate koopt krijg je zolang jij het betreffende toestel in bezit hebt tot vier maal per jaar UpDates.

    Verder ben ik heel tevreden over mijn Motor navigatie, een Zumo 660 die absoluut waterdicht is. Mijn iPhone gebruik ik buitenshuis echt niet in de regen.

  11. @PJ: Wat is er onzin aan een feit? Ik zal je wel het nieuws brengen: Gratis staat gelijk aan €0! 😀
    Ofwel het is altijd goedkoper dan €89 – €259 en dat is waar het ze om draait.

    De volgende modellen zijn verkrijgbaar als nümaps Lifetime model:

    nüvi 1340 Smart Traffic + lifetime: € 169,00
    nüvi 2340 Smart Traffic + lifetime: € 199,00
    nüvi 1490 Smart Traffic + lifetime: € 229,00
    nüvi 2460 Smart Traffic + lifetime: € 259,00

    Daarnaast is het ook mogelijk om los nüMaps Lifetime te kopen voor een bedrag van € 89,00.

    Bron

    Ik vraag me verder af wat ze gaan doen met de deal met T-Mobile NL als die afloopt.

  12. OMG dit wordt een ramp.
    Garmin’s opvatting van navi spul is puur in survival / NATO / airborne termen en dan krijg je vooral watervrije, bomvrije, gepantserde, vulkaanbestendige en onderwater apparaten.
    En software is bij deze stoere bonken maar ondergeschoven spul (Garmin Streetpilot bijv.)

  13. Een tijdje met navigon op de iPhone 4 gewerkt, stok oude kaarten en volkomen onbruikbaar. Te langzaam, als iemand je belt krijg je geen nav. Info meer etc. Heb nu sinds kort weer nieuwe garmin 2460 met lifetime updates, wat een waanzinnig apparaat is dit!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.