Reacties voor: Garmin GLO verbetert GPS-locatiebepaling op iPhone met externe ontvanger

De Garmin GLO verbindt via Bluetooth met je iPhone, om zo je GPS-signaal te versterken. Het apparaatje zou tien keer per seconde je GPS-locatie achterhalen en het 12 uur op een opgeladen batterij volhouden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ja als je dan nog is speciale apps nodig hebt is het nut al niet groot meer. Dan kan je bijna even goed een Garmin GPS meenemen.

  2. GPS is vanaf de iPhone 4 al hardstikke goed.

  3. Bij mij heeft hij vooral last onder m’n warmte werende voorruit van m’n auto. Dit zou een uitkomst kunnen zijn 🙂

  4. Ik heb werkelijk nog geen moment last gehad van slechte GPS-ontvangst met mijn 3GS. Niet in de auto, en niet daarbuiten. Niet in de stad, en niet op het water.

    Dus ik denk niet dat we daar 99 dollar aan gaan uitgeven.

  5. Beetje wazige titel boven dit artikel? Het is gewoon een externe Bluetooth GPS ontvanger. GPS signalen ‘versterken’ bestaat volgens mij niet?

    Overigens heeft iOS6 allerlei extra functionaliteit op het gebied van navigatie. Wie weet zit de ondersteuning van dergelijke apparaten daar ook bij.

  6. Als dat ook werkt op de iPad worden een hoop mensen heel gelukkig denk ik.

  7. En de iPod touch??? mooi als navigatiesysteem met iOS 6 en deze ontvanger

  8. Niets nieuws bestaat al sinds de jaren 2000, je gebruikte ze voor de PDA van bv. HP met hierop Tomtom.
    Signaal wordt niet versterkt, ontvanger is gewoon gevoeliger en richt zich op meer GPS satelieten waardoor de lokatie bepaling beter geschiet. Bij de Tomtom versie kon je destijds 6 satelieten in geven voor bepaling.
    Kop van artikel is dus idd onjuist, moet zijn ” …verbeterd GPS signaal ontvangst voor je iPhone”

  9. Het is toch inderdaad gewoon een externe bluetooth GPS ontvanger?
    Hij doet toch niks met het GPS signaal van de iPhone zelf?

  10. Artikel klopt van geen kanten. Deze ontvanger versterkt het signaal van de iPhone niet. Hij heeft een interne receiver die een stuk gevoeliger is dan de ontvanger van de iPhone waardoor locatiebepaling sneller gaat.

  11. Hier heb je toch ook voor €60??

  12. Origineel geplaatst door Daejji
    GPS is vanaf de iPhone 4 al hardstikke goed.

    Jeetje, ik weet niet wat voor iPhone 4 jij hebt, maar als ik op de standaard GPS sensor in de iPhone navigeer is hij toch echt verschillende keren per rit de weg kwijt. Mijn standalone GPS unit (Garmin) en mijn vorige telefoon (HTC Touch Diamond 2) zijn veeeeeeeel nauwkeuriger dan de GPS in mijn iPhone 4.

  13. @Peter: Het is zelfs een bluetooth GPS + GLONASS ontvanger. Je hebt er dus ook wat aan in Rusland 🙂

  14. Voor diegene die een non-gps iOS device hebben, zou de bluetooth GPS ontvanger handig kunnen zijn. Maar er bestaan al lang 2 externe BT GPS ontvangers die direct met een iOS device koppelen (dus NIET via een jailbreak). Eentje is de GNS5870, ideaal voor bijv je iPad zonder GPS. Quanta costa €85. De andere weet ik zo even niet, gooi maar een muntje in de Google-O-matic.

  15. @ppl: Ja want die satellieten hangen alleen boven Rusland… :-S Daarnaast is het artikel compleet uit z’n verband gerukt door het om te schrijven naar een iPhone artikel. Op tweakers.net staat een duidelijker verhaal.

  16. Voor de juiste uitleg en het verhaal Tweakersnet http://twk.rs/nkiA

  17. 20% sneller een GPS signaal, en dat is met de 4s al 0,8 sec dus met de uitgifte van $99,- en weer een kastje erbij in je auto (waar we met de komst van interne GPS ontvanger blij waren ervanaf te zijn) een tijdwinst van wel 0,2 sec wat niet eens merkbaar is als je aan het navigeren bent…. ik zeg FLOP!!

  18. Niemand….??? Ok..

    Mijn iPhone 4s heeft al beschiking over de GLONASS satelieten. Nog nooit geen slechte gps fix gehad.

    iPhone 4 was alleen GPS.
    iPhone 4s heeft beide

  19. Origineel geplaatst door Jamal
    Niemand….??? Ok..Mijn iPhone 4s heeft al beschiking over de GLONASS satelieten. Nog nooit geen slechte gps fix gehad.iPhone 4 was alleen GPS. iPhone 4s heeft beide

    Ja precies, dat niemand dat nog niet eerder opmerkte. De Iphone 4S heeft inderdaad al GPS en GLONASS en dus de opvolgers ook neem ik aan.

    @HellRaver: Onzin, ze bedekken net als GPS de hele wereld. Google anders even op GLONASS.

    @RM335: Het donkere gedeelte in je voorruit midden bovenaan is een gedeelte dat radiostraling doorlaat. ALs je dus problemen hebt moet je je iPhone daaronder zetten.

  20. @Edje: Ik zou nog een keer lezen, vervolgens het woordenboek pakken en bij de S van Sarcasme kijken…

  21. Ik heb het artikel nu volledig herschreven, zodat het hopelijk duidelijker is. Excuses dat de eerste versie niet de kwaliteit had die jullie van iPhoneclub gewend zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.