Reacties voor: Gameverslaving is nu een erkende ziekte

De lidstaten van de World Health Organization hebben 'gameverslaving' officieel erkend als ziekte. Het obsessief spelen van games op de iPhone en andere apparaten is toegevoegd aan de lijst van geestelijke aandoeningen, die in 2022 van kracht wordt.
Lees het complete artikel → Gameverslaving is nu een erkende ziekte

Reacties: 11 reacties

  1. Niet alleen gameverslaving. Laatst op de autosnelweg, alsof echt iedereen op die klote smartphone zit. Je ziet het als je erachter rijdt. Ik hoop dat die slimme camera’s er heel snel zijn. Krijg je gewoon automatisch een hele dikke acceptgiro op je deurmat als je achter het stuur op je phone zit. Levensgevaarlijk gewoon.

  2. Beetje heftig allemaal vinden jullie niet? Haha

  3. @Patrik: slimme camera’s? Van zo’n politiestaat krijg ik juist meer rillingen 🙄

  4. Trap onder hun kont geven is het beste medicijn. Heel erg voor échte zieken zoals ik met een zenuwziekte. Tegenwoordig is alles een ziekte.

  5. Wel het stomste wat je kunt doen is het het label “ziekte” te geven. Nou hebben ze een excuus en gaat het fenomeen toenemen … “ik kan er niks aan doen, ik heb een ziekte en ben een slachtoffer. Boehoe”.

    Een beetje net als obesitas … 😶

  6. @Jesper: Nou juist niet mensen moeten eens leren van smartphone af te blijven, of zelfs hun tablet als scherm in de auto.
    Wil je hem bedienen ga maar effe aan de kant staan, verder kan je route prima plannen voor je weg rijd in plaats van onderweg.
    Whatsapp/agenda etc heb je allemaal niet nodig achter stuur, alleen je handen aan stuur en op de weg letten.

  7. @JustinK: Ik had een PS4. Ik herken de symptomen. Ik heb hem de deur uitgedaan, want ik kon mezelf niet onder controle houden. Dus ik snap het wel.

  8. Vroegah had iemand een hobby, nu een verslaving. Maar dat is natuurlijk in lijn had iedereen tegenwoordig slachtoffer is.

    Mensen die dus heel gefocust met één ding bezig zijn (en er daardoor heel goed zullen zijn en de top bereiken) zullen waarschijnlijk ook allemaal dit label opgeplakt krijgen. Gamers, sporters, musici en ondernemers die dag-in dag-uit met hun bedrijf bezig zijn, zijn allemaal verslaaft.

    Maar ook mensen die de hele dag me hun modeltreintjes bezig zijn zullen vast aan de criteria voldoen.

    (Red.) Reactie aangepast door moderator.

  9. Gokverslaving ook, dus tjah waarom games niet.
    Maar een “ziekte”,.. nee,. doe even normaal.

    Het is gewoon een mentale psychische dissociatie stoornis ofzo.

  10. Origineel geplaatst door Jesper
    @Patrik: slimme camera’s? Van zo’n politiestaat krijg ik juist meer rillingen 🙄

    Verkeersveiligheid staat bij mij voorop!! Mij mogen ze buiten overal filmen (wordt overigens overal gedaan), ik heb daarin niets te verbergen. Maar pak die lui die in het verkeer hun smartphone gebruiken zo hard mogelijk aan. In hun portemonnee!!

  11. Een ziekte? Serieus?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.