Reacties voor: App Store verbiedt gamediensten zoals Google Stadia

Maar Apple Arcade mag wel
Met Apple Arcade kun je allerlei games spelen op je iPhone en iPad. Concurrerende diensten die van streaming gebruik maken, zoals Google Stadia, zijn niet toegestaan. Is dat oneerlijke concurrentie, of wat?

Reacties: 14 reacties

  1. Wat een onzin. Ik voorzie een grote oorlog tussen console-, smartphone- en online-services-producenten. Google heeft Stadia gebouwd op de streamingtechnologie van Youtube en de controller verbindt om deze reden rechtstreeks met je router en niet – zoals gewoonlijk – met je streamende apparaat. Als ze willen (en dit zal ongetwijfeld een idee zijn geweest bij het ontwerpen van de Stadia-dienst) kunnen ze er voor zorgen dat mensen rechtstreeks vanuit hun Youtube-app hun game kunnen streamen. Dit ondermijnt hiermee direct dit soort draconische ideeën van Apple, en hiermee zou Stadia in één klap beschikbaar zijn op ‘alle’ consoles (Xbox One, PS4, Switch), tv’s en aanverwante hardware (AppleTV, AndroidTV, Chromecast, tv-fabrikantstores), etc.! Ik ben benieuwd of Apple (en andere bedrijven) die strijd van Youtube verwijderen aandurft. Het antwoord is ongetwijfeld ja, maar of ze dat vrienden op gaat leveren en niet een gedeelte van de gebruikers zeer gefrustreerd maakt…

  2. Ronduit belachelijk weer.

  3. Toch maar weer naar Samsung dan?

  4. Ach echt goed werken doen al die diensten het ook niet dus lekker belangrijk. Google Stadia werkt verre van goed. De lag is enorm en de kwaliteit is ruk. Daarnaast is het nog duur ook.

  5. @Solis: Oh en andersom laat de Google Playstore wél Apple Arcade toe?

  6. Origineel geplaatst door Arno1975
    Oh en andersom laat de Google Playstore wél Apple Arcade toe?

    En wil Apple dit wel ?

  7. @Leo van Der Meer: Jij ben niet helemaal lekker bij je Apple paasei of wel? Heb je het überhaupt geprobeerd? En zo ja verwacht niks inderdaad van een streamingdienst als Stadia met je goedkoopste Online.nl abonnementje. Je zit in Nederland met de dikste lijnen van Europa, Google Centra in Nederland om de hoek.

    Stadia en zeggen dat het ruk werkt ligt niet aan Stadia. Maar goed, haters heb je altijd. Ga jij lekker huilie huilie doen ga ik lekker Doom op 4K verder spelen in alle smoothness.

  8. Vind dit echt balen, zou graag Google Stadia op mijn ipad willen spelen, mijn simpele Chromebook kan het wel maar mijn Ipad Pro kan (mag) het niet. En zou ook leuk zijn als het ook werkt op mijn Apple TV.

  9. Origineel geplaatst door DennisU
    Wat een onzin. Ik voorzie een grote oorlog tussen console-, smartphone- en online-services-producenten. Google heeft Stadia gebouwd op de streamingtechnologie van Youtube en de controller verbindt om deze reden rechtstreeks met je router en niet – zoals gewoonlijk – met je streamende apparaat. Als ze willen (en dit zal ongetwijfeld een idee zijn geweest bij het ontwerpen van de Stadia-dienst) kunnen ze er voor zorgen dat mensen rechtstreeks vanuit hun Youtube-app hun game kunnen streamen. Dit ondermijnt hiermee direct dit soort draconische ideeën van Apple, en hiermee zou Stadia in één klap beschikbaar zijn op ‘alle’ consoles (Xbox One, PS4, Switch), tv’s en aanverwante hardware (AppleTV, AndroidTV, Chromecast, tv-fabrikantstores), etc.! Ik ben benieuwd of Apple (en andere bedrijven) die strijd van Youtube verwijderen aandurft. Het antwoord is ongetwijfeld ja, maar of ze dat vrienden op gaat leveren en niet een gedeelte van de gebruikers zeer gefrustreerd maakt…

    Gho heb je al onderzoek gedaan naar Stadia? Tegen dat Apple deze softwarematige mislukking ooit toe laat, is deze al gecanceld door Google. De ambities van Google met Stadia lagen zo “hoog” dat zelfs bij de aankondiging er al lachwekkend mee werd omgegaan. Als je wil link ik een website van alle “groundbreaking technologies” van Google die na minder dan een jaar de vuilbak worden in gegooid. Stadia is een van de grappigst gefaalde product in tijden! Hoe jammer ik het ook vind. Hadden ze hier iets meer moeite in gestoken en het niet zo halfgebakken hebben aangepakt zoals hun Pixle lijn, had dit een prachtige streaming technologie kunnen zijn voor de toekomst. Helaas zuigt deze nog harder dan wat Microsofst met X-Box of Sony met PlayStation kan aanbieden.

  10. Google stadia werkt echt fantastisch. Heb inmiddels meer dan 100 uur er op doorgebracht. Ik dacht ook dat streaming games niet zouden werken maar het tegendeel is bij mij bewezen.

    Ik hoop echt dat Apple de voorwaarden aan gaat passen.

  11. Stadia is ruk en ja ik heb het geprobeerd laat het dood bloeden want het is niet meer te redden Google.

  12. Wat dom. Met xCloud wilde ik specifiek een iPad Pro kopen. Die dienst is in beta en werkt briljant (microsoft xbox). Deze manier van gaming is niet te stoppen. Doe dat dan ook niet.

  13. Ik vraag me of of ze wel dat hele Wifi home streaming van xbox wel uiteindelijk toe laten. Dat project xcloud interesseert me niet het gaat mij erom dat als ik thuis ben en mijn foef moet “uitlaten” Ik verder kan gamen waar ik was gebleven.

  14. Stadia werkt top, ik zit op 30 mb/sec en heb nooit last gehad van enige lag. Qua marketing is Stadia een drama. Ze hadden het als beta moeten uitrollen. Ik ben een tevreden klant vanwege de grote potentie en goede gameplay. Nu nog mooi spelaanbod en ik ben blij dat ik ruimte, laadtijden, performance en geld bespaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.