Reacties voor: Waarom locatiebepaling op de nieuwe iPhones nauwkeuriger wordt

De nieuwe iPhones ondersteunen voor het eerst de Europese Galileo-navigatiesatellieten, waardoor je nog nauwkeuriger je locatie kunt laten bepalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Wordt tijd dat Apple een eigen systeem de ruimte in stuurt. 😉

  2. Maar werkt het al met Galileo en dat japanse systeem of moeten die daarvoor iets openzetten ? Ik kan me voorstellen dat Apple wel vast de mogelijkheid ervoor heeft ingebouwd maar wil niet zeggen dat het ook bruikbaar is vanaf het begin
    Hier lees ik niets over in het artikel

  3. @Jan jansen: Welk begin? Galileo satelieten zijn al jaren actief. Apple maakt er nu pas gebruik van 🙂

  4. @dries6951: Nope. De satellieten zelf zijn inderdaad al jaren actief, maar pas sinds 15 december 2016 is Galileo te gebruiken.
    Er zijn trouwens geen plannen om QZSS uit te breiden naar wereldwijde dekking. Dus echt enkel in Japan nuttig.

  5. Op het moment dat Defensie besluiten om het systeem uit te schakelen (bijvoorbeeld tijdens een belangrijke militaire operatie) werken de navigatiesystemen van de gewone burgers ook niet meer goed.

    De Amerikanen zullen het systeem niet uitschakelen, dan hebben ze zelf ook niets meer. Wat ze wel doen, zijn de instellingen zo verdraaien, dat er een afwijking voor de vijand optreedt. Aangezien de Amerikanen de afwijkingen kennen, blijft het voor hun wel zuiver en bruikbaar.

  6. Origineel geplaatst door Madelief

    Op het moment dat Defensie besluiten om het systeem uit te schakelen (bijvoorbeeld tijdens een belangrijke militaire operatie) werken de navigatiesystemen van de gewone burgers ook niet meer goed.

    De Amerikanen zullen het systeem niet uitschakelen, dan hebben ze zelf ook niets meer. Wat ze wel doen, zijn de instellingen zo verdraaien, dat er een afwijking voor de vijand optreedt. Aangezien de Amerikanen de afwijkingen kennen, blijft het voor hun wel zuiver en bruikbaar.

    De Amerikanen kunnen het systeem wel uitschakelen aangezien het uit 2 delen bestaat. 1 voor defensie en 1 voor de burgers.
    Softwarematig is het zo om te schakelen dus. Daarom zit er ook zoveel verschil in nauwkeurigheid. Defensie heeft haast op de cm nauwkeurig en voor de burger zit er bijna een meter of meer in.

  7. Werkt deze betere gps dan ook in Nederland?

  8. Met Glonas is er volgens zeggen een betere nauwkeurigheid te halen dan vijf meter.
    Op mijn iphone 4 haal ik ook deze nauwkeurigheid, terwijl volgens schrijven Glonas nog niet was toe gevoegd.
    Met welke app kan ik volgen welke satteliten ik binnen bereik heb?

  9. Als het op de centimeter nauwkeurig is. Kan dit nog best van pas komen voor landmetingen. En uitzetten van data via gps

  10. Ik ben benieuwd waarom ondersteuning voor deze satellieten niet met een software-update aan alle iPhones kan worden toegevoegd. Zijn het technisch andere signalen dan NAVSTAR en vereisen ze een ander soort ontvangst of zo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.