Reacties voor: Belgische Bancontact en Payconiq fuseren: wat betekent dit voor online betalen in België?

De Belgische betaaldiensten Bancontact en Payconiq gaan fuseren. Met de samenvoeging hopen ze de opkomst van betaaldiensten van Apple en Google tegen te gaan. In het begin zullen de apps van beide diensten naast elkaar blijven bestaan, maar op korte termijn moet er een nieuwe app ontwikkeld worden die de krachten van beide combineert.
Itske -

Reacties: 5 reacties

  1. Goed dat ze fuseren. Ik was niet van plan om nóg een betaalapplicatie te installeren naast Bancontact.

  2. Ik hoop dat de handelaars het ook massaal gaan omarmen. Het zou een mooie vooruitgang zijn.

  3. Veel zelfstandigen gebruiken het (winkels, restaurants, huisartsen, tandartsen). Hebben vaak geen betaal terminal om kosten te besparen. Super gemakkelijk om betalen. App openen scannen of winkelen opzoeken en betalen maar

  4. Ik vind dat er teveel diensten zijn, payconiq, mobiele apps van de banken, liever 1 uniform systeem! Al zijn het vooral mannen die in mijn zaak betalen met payconiq, ze vinden het eerder een gadget dan een dienst. Wel gemakkelijk als je iets moet betalen aan 1 van je contacten, maar dat gaat even goed met je mobiele bankapp! Wel super, ik ben zelfstandig, maar vind een betaalterminal te duur om te huren!

  5. Ik kom weleens in België maar kom soms een winkel tegen waar je alleen met Bancontact kan betalen en dus je Nederlandse bankpas of Visa niet geaccepteerd wordt. En dat in de EU. Het wordt eens tijd dat dat eens stopt. In die winkel kan ik dus alleen contant betalen dus moet ik altijd genoeg meenemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.