Reacties voor: Functionaliteit mute-schakelaar veranderd in iOS 6

De mute-schakelaar werkt iOS 6 anders met apps die gebruik maken van een in-app-browser. Hierdoor hoor je soms geen geluid bij het afspelen van video's als je iPhone gemute is.
Elger van der Wel -

Reacties: 23 reacties

  1. is dat anders dan voorheen? ik heb onder iOS 5 ook dat sommige apps wel en sommige apps geen geluid geven (mijn iPhone staat bij mij ALTIJD op mute).

    Eigenlijk vind ik het juist storend dat het geluid soms wel afspeelt terwijl ik hem op mute heb staan. Ik zet het geluid immers niet voor niets uit…

  2. Dit ‘probleempje’ is er toch ook in iOS 5? Dat heb ik bijvoorbeeld met de app van Dumpert, moet het schakelaartje ook om… Het ligt volgens mij gewoon aan de ontwikkelaars van de app..

  3. Het is me een beetje onduidelijk wat de standaard zou zijn.
    Ik hoop niet dat alle apps zo zijn dat ze muziek afspelen ook al is de mute knop aan.
    Vaak is dit de enige manier om muziek uit te zetten bij sommige spellen.

    En dit is inderdaad ook al aanwezig bij voorgaande iOS versies

  4. Dit is geen niews, dit ‘probleem’ is al sinds iOS5 zo

  5. Ik zie ook niet in waarom het ‘een probleem’ is, als ik geluid wil hebben zet ik de schakelaar om en staat het geluid aan.

  6. Was ook al het geval in iOS 5

  7. Had ik eerder ook al, dus naar mijn mening ook niets nieuws

  8. Jup bij mij was dat ook al in iOS 5. Dus dit artikel kan verwijdert worden doeiiiii

  9. Ik merkte wel altijd dat apps die video afspelen er schijt aan hadden of ik em op mute had staan of niet. Dat vond ik ook storend.

    Maar de truuk is dus gewoon eventje de mute eraf en weer erop tijdens het afspelen? Wow, als ik dat had geweten… Maar dat is idd niet nieuw in iOS6.

  10. Geen idee of dit er iets mee te maken heeft maar ik heb in een aantal gevallen helemaal geen geluidschakelaar om het volume aan te passen. Ook de fysieke harder/zachter knop werkt dan niet. Zeer vaag.

  11. Puur uit interesse (niet om iemand af te katten) maar test je zoiets voordat je dit soort teksten schrijft ?

  12. Vind het altijd enorm storend als je hem op mute hebt staan en apps (met name games) beginnen dan ineens toch allemaal geluiden af te spelen. Muten is alles muten, tenminste, zo zou ik het willen, niet de helft wel en de andere helft intern in de apps.

  13. @Roelf: Ik heb het zelf getest en kon alle genoemde voorbeelden reproduceren. Had niet de mogelijkheid om het te testen op iOS 5, aangezien ik alleen de beschikking heb tot apparaten met iOS 6.

  14. @Michael: De standaard is geen ‘onverwachte’ geluiden, wel geluiden als je daar bewust om vraagt (dus als je op een play-knop drukt of een wekker zet).

  15. @Dado: Ik kan het helaas niet reproduceren, want heb geen beschikking meer over iOS 5. Maar bij bijvoorbeeld Tweetbot werkte video’s eerst wel bij mij en nu niet meer. Bij Dumpert kan het zijn dat de makers er ooit al voor hebben gekozen (bewust of onbewust) om ‘mute’ te volgen, zoals ook veel games het doen.

  16. Het is wel degelijk een nieuw probleem in iOS 6. Bij sommige apps was het inderdaad in iOS 5 ook al het geval, maar daar moesten de ontwikkelaars toen specifiek voor kiezen. Voorbeelden hiervan zijn bijv. de RTL XL-app en Dumpert (zoals iemand anders in de reacties zei).

    In iOS 6 heeft Apple een aanpassing gedaan waardoor – alle – apps niet standaard geluid doorgeven bij het afspelen van een video in mute-stand. De mensen die zeggen dat het in iOS 5 ook al zo was hebben dus (gedeeltelijk) ongelijk.

  17. @Ferry: Is geen typo, het is een voltooid deelwoord.

  18. Nu.nl app probeer maar

  19. Heeft ook iemand een idee waarom facebook geen geluiden meer maakt bij push (zelfs als de iPad of iPhone niet op mute staat)?

  20. Bij iOS 5 was dit idd ook al, niks nieuws volgens mij 🙂

  21. Ook met Airplay gaat het niet altijd goed in iOS6; Wil je iets afspelen op je iPhone zelf, ook zo ingesteld op de ipHone, dan komt er soms geen geluid uit de iPhone. Dat is dan als een andere app de Airplay nog aan heeft staan. Wordt dus niet overruled door de laatste getarte app zoals in Ios5 wel zo is. En dat is lastig als je niet meer weet welke app dat zou kunnen zijn.

  22. Volgens mij was dat al in iOS 3 zo… En anders sowieso iOS 4 dus idd niets nieuws

  23. Dit heb ik altijd al

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.