Reacties voor: Fring-hack: bellen met Skype via 3G-netwerk (jailbreak)

Dankzij een hack voor Fring is het mogelijk om met Fring ook via 3G te bellen. De operators willen dit liever niet; vandaar dat de officiële Fring-applicatie dit niet ondersteunt.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Wat is nu het verschil met deze methode en de gepatchte versie die ook te vinden is op het forum?

    Mmm :S

  2. Wanneer komt er nu eens een optie dat je zonder de iPhone te jailbreaken in het bestandssysteem kan?

  3. Heb deze al getest en werkt uitstekend over 3G/gprs.

  4. omdat dat beveiligd is… Lijkt me logisch, te bestandsysteem is beveiligd, waardoor je er niet zomaar in kan, als je toegang hebt dan kan je van alles doen wat Apple niet wil dat je gaat doen, en daarom moe je dus jailbreaken.. Anders zou iedereen dus apps erop kunnen zetten die niet via de appstore gedownload zijn, en van deze hacks erop zetten.. Apple wil dat natuurlijk niet, en dus zal de jailbreak altijd blijven bestaan!

  5. Lieve lieve iPhoneClub.nl

    Zouden jullie een meer heldere walkthrough kunnen maken? Ik blijf deze zin over en over lezen:

    6) On your computer, rename the modified 3g Fring .api to .zip; it will now open in winzip or mac compatible unzipper e.g. zipeg

    Wanneer heb ik een 3g modified app gemaakt?
    En mijn Mac weigert het bestand te hernoemen!

    Deze Fring mod is echt DE reden om je iPhone te jailbraiken (had ik maar een abbo genomen met minder belminuten…..)

    Ik vind dit al een te gekke website die dagelijks het lezen waard is. Met een walkthrough over de Fring Hack zou ik helemaal (en anderen met mij?) in mijn nopjes zijn!

  6. Wanneer je een ipa file download hernoemt safari deze naar een zip file. Gewoon renamen naar ipa en je kan deze gebruiken in itunes en op je iphone zetten.

  7. waar is de link naar de patch, iemand????

  8. @macfreaker

    heb het gedaan, .ipa wordt een soort mapje en 3g werkt niet.

    @Mystycus
    Linkje van het forum (3G fring topic)
    http://rapidshare.com/files/150907173/Fring_patched_for_3G.ipa

  9. tsjah is wel leuk maar ik heb belmin. zat dus geen probleem hier

  10. Origineel geplaatst door Sebastiaan@macfreaker

    heb het gedaan, .ipa wordt een soort mapje en 3g werkt niet.

    @Mystycus
    Linkje van het forum (3G fring topic)
    http://rapidshare.com/files/150907173/Fring_patched_for_3G.ipa

    Geweldig, mijn dank is groot…

  11. hier kan ik wel bedenken dat sommige mensen aan het jailbreaken gaan . Ikzelf bel mijn uren niet op misschien is het wel intresant om buiten Belgie te bellen .Kent iemand de kosten met FRING om internationaal te bellen?

  12. Beetje vreemd dat jullie dit nieuws wel mogen brengen. Lijkt me dat er 2 grote bedrijven niet blij zijn dat jullie dit wereldkundig maken… 3G minuten zijn duur, dus heel veel bandbreedte wegkapen lijkt me op termijn in de gaten lopen en dan komt de angst voor represailles. Ik heb geen 3G, dus mij zit het vierkant, maar ik zou de algemene gebruikersvoorwaarden van je T-mobile contractje er nog maar ‘s op nalezen.

  13. Origineel Kent iemand de kosten met FRING om internationaal te bellen?

    SIP accounts kan je bij verschillende bedrijven krijgen. De kosten hiervan zijn dus afhankelijk waar je de SIP krijgt. Bv VOIPCHEAP.COM

    Origineel geplaatst door sashimi3G minuten zijn duur, dus heel veel bandbreedte wegkapen lijkt me op termijn

    VOIP in z’n orginele vorm (dus geen Skype) verbruikt erg weinig dataverkeer

  14. Weet iemand of het mogelijk is om je VOIP van Telfort met fring te gebruiken? Daar krijg je namelijk ook een SIP account bij.

    Dan zou mijn tweede vraag zijn of die dienst ook via de 3G te gebruiken is zodat je je “vaste” telefoonnummer ook kan meenemen en opnemen.

    Dit zou voor mij inderdaad dan een reden zijn om mijn iphone te jailbreaken.

    Ben erg benieuwd of iemand dit voor elkaar krijgt.

  15. Als ik dit doe, ook al reboot ik mijn iphone, frings valt uit en doet het dus niet meer.

  16. ideaal was al blij met een mogelijkheid tot skype via wifi. Over 3g is helemaal geweldig! Moet soms wel een paar keer bellen voor ie overgaat. Nu tomtom en bestandsoverdracht via bluetooth nog!

  17. @ Richard

    Jailbreaken ís het bestandssysteem van je iPhone toegankelijk maken.

  18. Na een hoop negatieve reacties van mensen over de iPhone , zijn er nu een hoop jalourse mensen aan het komen met apps als deze.

    Werkt echt TOP!!!!!!!

  19. ik krijg de volgende melding : ” het programma fring is niet op de iphone geinstaleerd, omdat het niet kan worden gecontroleerd ”
    Hoe is dit te verhelpen?

  20. Mmm, zou iemand de juiste stappen hier eens kunnen opzetten, want het lijkt me niet te werken… waar moeten we wat vandaan halen of downloaden?

    Beginner hoor 😉

  21. Hallo,

    Klopt het dat je kan bellen met de inlog vn die persoon die het geupload heeft?
    Als ik aanpast naar .api dan krijg ik een ,apje en kan ik de SipProviders.plist in kijken.
    Hier staan volgens mij hem of haar zijn gegevens.

    verder wat is er nu daadwerkelijk veranders aan de applicatie?
    Ik kan het niet een twee drien terug vinden in de plist.

    m v g joost

  22. @jaap

    Eerst Fring installeren via Appstore, dan via winscp het fring mapje deleten, en de patched versie (ipa veranderen in zip, en uitpakken) dan op de plaats waar het originele programma stond. RTFM!

    Suc6, werkt perfect hier.

  23. @fredje

    Lezen is zo simpel.

    De instructies staan bij: meer info ; net onder het artikel, boven alle reacties.
    De download link staat in 2 berichten hier, kijk uit naar RAPIDSHARE

    Wat wil je nog meer, RTFM!

  24. Nice Nice! 😀 dit is ideaal!

  25. werkt inmiddels 🙂

  26. kan je hiermee gratis naar vaste lijnen / gsm nrs bellen? of moet je nog steeds betalen?

  27. Landlijnen gratis. GSM NL 22 cent. Dus superveel nut heeft het niet!

  28. GSM NL 11 cent

    Ik zou zeggen,

    Zie zelf wat het kost

    http://www.voipcheap.com/en/calling-rates.html

    (dit is slechts één voorbeeld natuurlijk)

  29. Origineel geplaatst door PreformerWeet iemand of het mogelijk is om je VOIP van Telfort met fring te gebruiken? Daar krijg je namelijk ook een SIP account bij.

    Dan zou mijn tweede vraag zijn of die dienst ook via de 3G te gebruiken is zodat je je “vaste” telefoonnummer ook kan meenemen en opnemen.

    Dit zou voor mij inderdaad dan een reden zijn om mijn iphone te jailbreaken.

    Ben erg benieuwd of iemand dit voor elkaar krijgt.

    Als je gebeld wil worden zul je dus fring online moeten houden en zal je batterij na enige uren leeg zijn.

  30. die hebben wel lef; het lijkt mij dat als apple hier achterkomt ze hun app kunnen terugtrekken uit de appstore ??

  31. Dat de hack er is ok, dat de hack misschien zelfs door Frings zelf gemaakt is ook nog ok, maar dat ze er dan zelf melding van maken op hun eigen site. Dat zullen Apple, of in elk geval de telco’s, nooit accepteren.

    Ze hadden die hack veel beter ergens anders op het net kunnen gooien, en dan doen alsof hun neus bloed. Desnoods zelfs een tekstje op hun site kunnen plaatsen dat ze mensen afraden om deze patch te gebruiken.

  32. Origineel geplaatst door patrickxhier kan ik wel bedenken dat sommige mensen aan het jailbreaken gaan . Ikzelf bel mijn uren niet op misschien is het wel intresant om buiten Belgie te bellen .Kent iemand de kosten met FRING om internationaal te bellen?

    Klopt. Fring is voornamelijk het programma. Je moet een SIP dienst gebruiken. Ik gebruik Voipbuster.com. Kan je gratis naar alle vaste nummers bellen in bijna heel Europa. Mobiel is wel duur. Ook bel ik veel goedkoop naar India.

    Erg benieuwd hoe je batterij dit volhoudt.

  33. @Vincent – Het staat wel op hun site, maar is niet door Fring gepubliceerd toch? Neem aan dat de werknemers geen “junior Fring member” zijn.

    Mocht dat wel zo zijn, heeft hij het inderdaad niet begrepen.

    Wel raar dat ze het er niet afhalen. Zal ik wel doen, gaat nu toch wel de hele wereld door.

  34. Hey kan iemand mij vertellen wat ik fout doe. Heb het orgineel verwijderd en de nieuwe er op gezet. Nu bij het opstarten stop hij ook meteen weer. En begrijp niet goed wat hier bedoeld word; 9) Now you need to set the permissions. This is easy so please do make it more complcated for yourselves. ALL the files within the 3g Fring.app replacement must be set to 755 (Yummy) or 0755 (WinSCP). You should see all the files being altered as it goes through the process of changing the permissions.

    Hoop dat iemand een antwoord, alvast bedankt. Denk dat ik ook niet goed zit om hier een vraag te stellen, maar goed weet het anders ook niet excuus ervoor.

    grzzz supper phone

  35. je moet de gepatchde map openen, dan alle bestanden in die map selecteren (CTRL+A), rechtermuisknop -> Properties en bij Octal 775 invullen. dan zou het moeten werken 😉

  36. Tnx Sam voor de moeite, weet je ook hoe je het kunt doen op een IMac? Want op deze manier werkt het bij mij niet, het veranderen in 775. Zover ik heb kunnen zien staat er 777. Alvast bedankt grzzz

    Origineel geplaatst door Samje moet de gepatchde map openen, dan alle bestanden in die map selecteren (CTRL+A), rechtermuisknop -> Properties en bij Octal 775 invullen. dan zou het moeten werken 😉

  37. hmm geen idee ik gebruik geen Mac. Je moet die 777 in elk geval veranderen in 775 alleen dan werkt het. Google doet wonderen 😉

  38. Oke Tnx Sam zal wel ff zoeken dan.

    Grzzz

    Origineel geplaatst door Samhmm geen idee ik gebruik geen Mac. Je moet die 777 in elk geval veranderen in 775 alleen dan werkt het. Google doet wonderen 😉

  39. Hey Sam het werkt eindelijk. Moest de juiste waarde aan vinken tot dat ik op 775 terecht kwam. Tnx 😉 weet jij ook of het op de eerste generatie werkt?

    Origineel geplaatst door Samhmm geen idee ik gebruik geen Mac. Je moet die 777 in elk geval veranderen in 775 alleen dan werkt het. Google doet wonderen 😉

  40. ja maar 1e generatie geeft geen 3G waardoor gesprekken (voornamelijk SIP) wat achterstand kunnen oplopen. Als je dan iets zegt hoor je dat pas 3 sec later aan de andere kant. Best vervelend. Met skype nog niet uitgeprobeerd.

  41. Oke bedankt zal het dan wel ff proberen of het lukt thx

    Origineel geplaatst door Samja maar 1e generatie geeft geen 3G waardoor gesprekken (voornamelijk SIP) wat achterstand kunnen oplopen. Als je dan iets zegt hoor je dat pas 3 sec later aan de andere kant. Best vervelend. Met skype nog niet uitgeprobeerd.

  42. Ik heb patch ook geinstalleerd.. Dus via sshp het mapje vervangen en de permissies aangepast naar 0755 zoals aangegeven…

    Fring start gewoon op en via wifi werkt alles goed. Maar als ik via 3g naar dialer ga dan blijft er een rood kruis staan en probeert hij te verbinden, maar dat lukt dus niet…

    Heeft iemand hetzelfde probleem? of zie ik iets over het hoofd?

    Ik heb iPhone 3G 16GB FW 2.1 Jailbreaked

  43. heb je je iPhone opnieuw opgestart? Anders moet je eens proberen eerst de originele fring.app te vernoemen naar bijv fring.old.app en dan de gepatchde fring kopieren. Vervolgens permissies op 755 en dan de originele verwijderen en iPhone opnieuw opstarten. Succes

  44. Hoe pas je de permissie aan naar 755.
    Ik heb volledige installatie voltooid en het werkt goed. Alleen vraag ik me af hoe je de permissie aanpast en waarom je dat moet doen?

  45. Alles leuk en aardig als je T-mobile internet hebt, alle andere providers hebben een faireuse policiy waar je dus dik overheen komt als je via voip gaat bellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.