Reacties voor: Friese thuiszorg deelt iPads uit aan cliënten om te facetimen

Cliënten bij de Friese thuiszorgorganisatie ZorgThuis hebben een iPad ontvangen, waarmee ze kunnen Facetimen met een verpleegkundige. Op deze manier ziet de organisatie sneller of er echt iets mis is met cliënten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 5 reacties

  1. Lijkt me een loffelijk streven zo’n digitaal spreekuur via de iPad!
    Anno 2012 mankeert er nogal wat bij de huisartsen praktijken op het digitale gebied.

  2. sorry, maar ben hier geen groot voorstander van, weer een manier gevonden om makkelijk voor de oudjes te “zorgen”
    Ik streef naar een zo persoonlijk mogelijke zorg voor onze ouderen.
    En dat kost gewoon moeite en tijd en voorral geld. klaar.
    mischien datmijn generatie straks niet anders meer gewend is dan te communiceren via de ipad oid, maar deze mensen hebben meer aan persoonlijke zorg.

  3. nobel plan?? ja ja om de gezondheidzorg nog duurder te maken lijkt mij.Iedereen weet wat ‘n ipad kost en een wifi netwerk aanleggen weet ik niet maar laten we zeggen net zo duur, monteurtje er bij, heb je het toch gauw over 1000 euro. Kan de verpleegkundige wat minder vaak langs komen 1x per week? ipv 2of3 en de rest van de week blijft client zonder directe hulp zitten, of zonder kleding of neemt geen medicijnen,maar hij/zij kan in ieder geval wel met de ipad werken hoewel, hoeveel “oudjes” kunnen met zo’n ding omgaan? of huren we dan ook nog maar een ict’r in om ze het bij te brengen ik bedoel als we toch met geld smijten kan dat er ook nog wel bij, toch?? En voor de “oudjes” die er wel mee kunnen omgaan, sorry ik bedoel dit niet om de doelgroep te kwetsen in mijn ogen verdienen die juist meer persoonlijke aandacht en hulp ipv (duur) speelgoed waar een heleboel ” oudjes” geen bal van snapt

  4. @ben: Waarom denk je zo zwart wit, het is toch een mooie aanvulling?

  5. waarom zwart wit??
    ik zelf ben 58 van de ” oudjes ” die ik persoonlijk ken zijn er misschien een of twee bij die een ipad hebben en zijn er denk ik ook wel een paar die het zouden kunnen maar er nooit een willen hebben, ik denk als je die dingen gaat uitdelen dat er heel veel ongebruikt in de kast belanden.
    en vooral in de tijd van de ‘hoognodige bezuinigingen’ in de gezondheidszorg, jij leest toch ook de krant Rinux, vind ik het zeer onlogisch, op z’n zachts gezegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.