Reacties voor: Deze aankomende Mac-app bevriest je vensters voor gebruik voor later

Makkelijk wisselen tussen schermindelingen
Zit je vaak te schuiven met je vensters op de Mac? Heb je meerdere beeldschermen waar elk venster zijn eigen plek heeft? Dan is de aankomende app Freezeframe misschien wat voor jou.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Hier zoek ik al jaren naar! Heel blij met deze ontwikkeling!

  2. Zelf gebruik ik sinds een paar weken Amethyst om de vensters op mijn scherm in te delen. Op een 16:9 externe monitor wellicht wat minder noodzakelijk en op een laptop schermwaarschijnlijk al helemaal overbodig. Zelf heb ik echter een 34″ 21:9 Ultrawide monitor en dan komt dat erg goed uit.

    Amethyst ordent de vensters op je scherm op basis van verschillende sets aan regels. Alles gelijk verdeeld, één hoofdvenster en de rest er kleiner naast, 2×2 layout, etc. Sindsdien maak ik ook gebruik van meerdere bureaubladen. Een voor sociale apps, zoals Messenger, Teams en Slack. Op een ander bureaublad houd ik Jira en Things 3 in de gaten voor openstaande taken en op een ander bureaublad werk ik actief, met verschillende applicaties zonder Amethyst layout.

    Grootste voordeel van Amethyst is dat vensters elkaar niet constant meer overlappen. Tuurlijk, je hebt window management apps zoals Magnet, waarmee je met toetsenbord-combinaties vensters links/rechts, 1/3-2/3 kan zetten, maar Amethyst doet dit allemaal voor je. Zo heb ik al mijn actieve vensters altijd duidelijk zichtbaar op mijn scherm. Ideaal.

    Wellicht dat ik FreezeFrame nog eens uit ga proberen, maar op dit moment verkocht door Amethyst.

  3. Ik heb zojuist Amethyst gedownload en opgestart, maar……..

    Er is geen enkele interface, geen handleiding, er is alleen een proces dat loopt; maar dat laat niet zien wat het doet.

    Ik heb het heel snel gestopt (kon alleen via Activity Monitor) en gedumpt.

    Misschien wordt het ooit bruikbaar, maar nu is het niks.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.